IPSOS anketa: SNS 48%, blokaderi 8.1%, svi ostali ispod toga

Politika Logo

lg.php

Utorak, 02.09.2025. u 13:38Politika onlajn
Najnovije redovno mesečno istraživanje agencije Ipsos

Naprednjaci u usponu: SNS beleži novi rast rejtinga​

Srpska napredna stranka uživa podršku 48,2 odsto birača, što je za 1,6 procenata više nego u julu
Председник Србије Александар Вучић - ФОТО СНС
Najnovije redovno mesečno istraživanje agencije Ipsos, pokazuje da Srpska napredna stranka uživa podršku 48,2 odsto birača, što je za 1,6 procenata više nego u julu. Istovremeno, sve primetnija postaje i podrška studentskoj listi koju je spontano pomenulo 8,1 odsto ispitanika, što je skok od preko tri procentna poena u odnosu na prethodni mesec.

Istraživanje je sprovedeno minulog vikenda na reprezentativnom uzorku od 1.220 ispitanika širom Srbije, bez Kosova i Metohije. Ispitanicima je postavljeno pitanje za koju bi stranku glasali ako bi se na izborima pojavile samo partije, bez koalicija.

Prema dobijenim rezultatima, raspored izgleda ovako:

• Srpska napredna stranka – 48,2%
  • Studenti – 8,1%
  • Pokret „Kreni–promeni“ (Savo Manojlović) – 6,2%
  • Socijalistička partija Srbije (Ivica Dačić) – 5,3%
  • Stranka slobode i pravde (Dragan Đilas) – 5%
  • Narodni pokret Srbije (Miroslav Aleksić) – 3,3%
  • Mi – snaga naroda (dr Branimir Nestorović) – 2,9%
  • Nova DSS (Miloš Jovanović) – 2,6%
  • Novo lice Srbije (Miloš Parandiolović) – 2,4%
  • Demokratska stranka (Srđan Milivojević) – 2,1%
  • Srpska radikalna stranka (dr Vojislav Šešelj) – 2%
  • Zeleno–levi front (Ne davimo Beograd) – 2%
  • Savez vojvođanskih Mađara (Balint Pastor) – 1,6%
  • Dosta je bilo (Saša Radulović) – 1,3%
  • Srbija centar – SRCE (Zdravko Ponoš) – 0,9%
  • Ekološki ustanak (Aleksandar Jovanović Ćuta) – 0,8%
  • Narodna stranka (Vladimir Gajić) – 0,5%
  • Pokret slobodnih građana (Pavle Grbović) – 0,5%
  • Mi – Glas iz naroda (Branko Pavlović, Siniša Ljepojević) – 0,4%
  • Socijaldemokratska partija Srbije (Rasim Ljajić) – 0,4%
  • Srpski pokret Dveri (Ivan Kostić) – 0,4%
  • LSV – Liga socijaldemokrata Vojvodine (Bojan Kostreš) – 0,4%
  • Pokret obnove Kraljevine Srbije (Vladimir Jelić) – 0,4%
  • Socijaldemokratska stranka (Boris Tadić) – 0,3%
  • Zavetnici (Milica Đurđević Stamenkovski) – 0,3%
  • PUPS – 0,2%
  • Stranka pravde i pomirenja (Usame Zukorlić) – 0,1%
  • Jedinstvena Srbija – 0,1%
  • Ostalo – 1,4%

Poređenje sa prethodnim mesecom

Upoređivanjem sa rezultatima od pre mesec dana, vidi se da je SNS ojačala za 1,6 procenata (sa 46,6% na 48,2%). Podrška studentskoj listi beleži značajan rast – sa 5% na sadašnjih 8,1%.

Sa druge strane, SNS-ovi tradicionalni partneri i neki opozicioni akteri beleže pad: rejting socijalista je spao sa 6,4% na 5,3%, dok je opozicioni „Kreni–promeni“ pao sa 6,8% na 6,2%.

Ipsos je zabeležio i blago jačanje Stranke slobode i pravde, koja je sa 4,1% porasla na 5%.

Poslednja dva meseca donela su čak šest različitih istraživanja javnog mnjenja, što je izazvalo brojne polemike i sporenja među političkim akterima. Dok su svi rezultati gotovo jednoglasni oko stabilnosti i vodeće pozicije SNS-a, podaci o studentskoj listi značajno variraju, što ukazuje na fluidnost podrške i moguće promene na sceni uoči eventualnih izbora.

https://www.politika.rs/sr/clanak/695342/naprednjaci-u-usponu-sns-belezi-novi-rast-rejtinga

Vasa misljenja?

Ovo je prva anketa sa blokaderima na listi
U ovo ne bi poverovao ni moj Žuća, što se otegao ispred kućice.
Ne znam čemu služe ovakve gluposti na forumu - ti kojima je namenjeno, ovaj forum i ne prate, a onima koji su protiv vlasti - ovo može samo da izazove podsmeh.

Koliki je stvarni rejting Vučića - ne znam, ali cenim da nije veći od 30-tak posto.
Da je bliži četvorki - ostatak bi mogao da nakrade, a da je zaista takav kakav se pominje u tekstu - izbori bi bili raspisani još pre nekog vremena.

Mozda botovima nece biti ugodan zatvor kao njemu, ali zna se prioritet

Ааааааааааааааааааааа, хааааааааааааааааааааааа, хаааааааааааааааа, хааааааааа...
Ааааааааааааааааааааа, хааааааааааааааааааааааа, хаааааааааааааааа, хааааааааа...

I pritom bice live prenosi sudjenja, mislim, posle jahanja...

Испитивање јавног мнења је тричарија у поређењу са проценом нашег теле табиса, зар не?
Kreiranje javnog mnjenja - to se tako zove.
Samo budala bi poverovala, posle svega što se izdešavalo - da je Vučiću skočio rejting.
A iole normalan čovek bi znao - da bi u tom slučaju već imali raspisane izbore.

Kreiranje javnog mnjenja - to se tako zove.
Samo budala bi poverovala, posle svega što se izdešavalo - da je Vučiću skočio rejting.
A iole normalan čovek bi znao - da bi u tom slučaju već imali raspisane izbore.

Важно је да је твоја процена врхунска и једино валидна. Није плод ничег другог до умишљености.

Мислим да ће, барем главница, опозиције ићи на једну листу.
На који начин ће се то уклопити са студентима, не знам.

Пада ми на памет решење где би главна опозициона листа заслужила подршку опозиције, али кандидујући нестраначке личности за посланике. Мислим да би такво "нешто за нешто" могло да се спроведе.
Да студенти не испадну странка, а странке опозиције да покажу да су вољне да раде строго по закону.

Што се тиће Експа... То ми је јасно да се од тога прави реклама, велика реклама, и да ова власт неће хтети ништа да препусти случају.
Koja opozicija?
Sve zapadnjačka goovnašca, koja rade za iste Gazde za koje i Vučić.
Ubiše se, ne bi li Vučiću obezbedili vlast, naročito Djilas.

Једини разлог по мени зашто Вучић не расписује изборе је тренд да прозападна либерално левичарска опозиција пропада а њено место заузима фиктивна студентска листа. Боља ствар за Србију у политичком смислу не може да се деси...замисли политичку сцену без жутих...
Probaj da u to ubediš i Vučićeve gazde iz Londona.

Na žalost studentima još niko nije objasnio šta je politika i da ne mogu sami da rešavali bilo šta nego da moraju u koaliciju da uđu, mogu pokušati sami da vode državu,ali jako teško će bilo šta sami moći da urade,to je surova realnost koju neće moći izbeći.

10 meseci šetnje i zumba zumba muzika=NIŠTA.
Mora da si prespavao zadnjih deset meseci.
Vučić nije.
Zato je onako osedeo.

Важно је да је твоја процена врхунска и једино валидна. Није плод ничег другог до умишљености.
Moja procena je upravo to - moja procena.
Niti tvrdim da sam radio neke ankete, kao što rade ovi Vučićevi zgubidani iz IPSOSA.
U ove gluposti ni retard ne bi poverovao.

Moja procena je upravo to - moja procena.
Niti tvrdim da sam radio neke ankete, kao što rade ovi Vučićevi zgubidani iz IPSOSA.
U ove gluposti ni retard ne bi poverovao.

А ти си, значи, поверовао јер ти ниси глуп. И на основу њих си лупио неку цифру, прогласио си је једино валидном и ТО ЈЕ ТО.
Ма, браво, бре! Прави медиотеле.

Мени се ово истраживање чини угланом реалним.

Добро, можда је СНС мало појачан, али реално, мала је шанса да на изборима буду испод 40% гласова бирача.

Зато је сада право време за расписивање избора.
Грађани Србије морају да знају да ко су на листи ССЗР.

Samo Đoka Vlah nože da uradi anketu...
Ђока Влах познат по великим одступањима од стварних бројки...колико пута ми је уливао наду пред изборе и онда прц! ИПСОС је агенција која минимално греши, али у свету Пере детлића и чоколадних бананица све је могуће...још мало, а онда... буђењееее!

Back