Idealna veza/brak

Kakvom m/z odnosu više naginjete?

• Tradicionalnom

• Emancipovanom

• Kombinacija jednog i drugog

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Moje iskustvo koje sam prosla ziveci sa svojim roditeljima koji su u braku jos uvek(ne znam kojim cudom) mi govori ovako:
-Dogovor ne postoji,tj. dogovaramo se ali uvek uradimo kako meni odgovara
-Sto si ti bolja prema njemu i sto mu vise dajes sebe sve brze ces mu postajati otirac za noge,brisace ih o tebe dok se ne pokidas
-Napravi tako da nikad ne sumnja u tebe tj. budi iskrena ali njemu ne veruj uvek bas 100%
LJUBAV MORA DA POSTOJI OD POCETKA ,POSTOVANJE KOJE IMATE JEDNO PREMA DRUGOM JE NAJVAZNIJE JER KAD (AKO) LJUBAV ISCEZNE OSTAJE (ili ne ostaje ) POSTOVANJE

Moje iskustvo koje sam prosla ziveci sa svojim roditeljima koji su u braku jos uvek(ne znam kojim cudom) mi govori ovako:
-Dogovor ne postoji,tj. dogovaramo se ali uvek uradimo kako meni odgovara
-Sto si ti bolja prema njemu i sto mu vise dajes sebe sve brze ces mu postajati otirac za noge,brisace ih o tebe dok se ne pokidas
-Napravi tako da nikad ne sumnja u tebe tj. budi iskrena ali njemu ne veruj uvek bas 100%
LJUBAV MORA DA POSTOJI OD POCETKA ,POSTOVANJE KOJE IMATE JEDNO PREMA DRUGOM JE NAJVAZNIJE JER KAD (AKO) LJUBAV ISCEZNE OSTAJE (ili ne ostaje ) POSTOVANJE
Što je, bre, gadna atmosvera kod vas u kući.......

Kako po vama treba da izgleda i funkcioniše takva veza/brak?
Kakve osobine treba da ima djevojka, žena u takvoj jednoj vezi/braku?

Pre svega morate biti svesni da IDEALAN brak ne postoji. Šta je uopšte idealno i zašto vi to tražite? Jeste li čitali ljubavne romane sa "happy end-om", pa bi i vi to želeli,
"Kakve osobine treba da ima djevojka, žena u takvoj jednoj vezi/braku? ". Svako ima osobine koje su mu date genetikom i nikada nemojte misliti da bilo šta možete promeniti, poenta je da se treba prilagoditi jedno drugom, biti posvećen porodičnom životu, tolerantan itd. "

"Ljubav, tj. zaljubljenost", veoma brzo nestane u braku kada se počnete suočavati sa svakodnevim obavezama a tek kada dodju deca, to je već nešto mnogo više, lepše i grandioznije od bilo kakve ljubavi.

mada...kad malo bolje razmislim, toga nema...ne postoji...e sad...možda se nama kao posmatračima sa strane čini da je to milina jedna, da je to jedna harmonija, sklad...ko zna, možda taj par samo lepo glumi...
...kako god...ne postoji brak bez čarki, kriza...

Objavljenu u casopisu "Neven", izdanje iz 1852. godine.

61470801t.jpg

Amen prijatelju, kada bi se svi ovoga drzali svet bi bio lepse mesto.

mada...kad malo bolje razmislim, toga nema...ne postoji...e sad...možda se nama kao posmatračima sa strane čini da je to milina jedna, da je to jedna harmonija, sklad...ko zna, možda taj par samo lepo glumi...
...kako god...ne postoji brak bez čarki, kriza...

Najcesce bas tamo gde je sklad, milina ...to ti je kao bara - sve mirno i tiho , a kad razgrnes zabokrecinu zasmrdi do neba. Zato uvek glasam za guzvu, galamu, jasne emocije, svadje i mirenja...sve je bolje od zabokrecine. :)

Najcesce bas tamo gde je sklad, milina ...to ti je kao bara - sve mirno i tiho , a kad razgrnes zabokrecinu zasmrdi do neba. Zato uvek glasam za guzvu, galamu, jasne emocije, svadje i mirenja...sve je bolje od zabokrecine. :)

Takoe... harmonija asocira na guranje pod tepih, kontrolu i suzdržavanje, gluma, dosada, navika, monotonija, strast je uglavnom misaona imenica u ovakvim odnosima... I ja sam za dinamične odnose, pa neka i puca povremeno, lepiće se dok može... :lol:
Kad više ne bude moglo, bar znaš da si nešto osetio...

Žena treba da ima sledeće osobine: da bude prilagodljiva svakoj neočekivanoj situaciji koju joj nameću društvo, okolina, država, porodica, prijatelji, radne kolege, uža, šira rodbina, zvanične vladine i nevladine organizacije, mjesta na koja izlazi, bivši prijatelji, sadašnji neprijatelji i u svemu tome izađe kao pobjednik. Ukratko rečeno da zajaši svog muškarca kao konja i prebrodi sve te teškoće.

Back