I stvori čovek Boga ..

Znam da Tvorac postoji.

Međutim potpuno mi je jasno da su sva "saznanja" o Tvorcu - Bogu ljudska.
Sve "njegove" reči, naredbe, saveti ..

Pa mi ponekad simpatično - smešno - infantilno svo to naše bogougodno ponašanje ..

Уф, сада ћемо да ширимо ову тему, тако што ће те колеге питати за доказе о постојању Творца!
Сазнања о Њему, нису само људска, већ и Божија, јер смо ми "повезани" међусобно.

Znam da Tvorac postoji.

Pa mi ponekad simpatično - smešno - infantilno svo to naše bogougodno ponašanje ..

Bog Jahve Jedini Stvoritelj svega - dao je Bibliju.
U Bibliji je Božja riječ.
Biblija nisu ljudska saznanja,
jer ono što piše u Bibliji - o stvaranju - čovjek nije prisustvovao.

Obrnuto. Nije Jahve dao Bibliju, nju su smišljali i na večernjim poselima prepričavali pustinjski kozari, a u nju su ubacili i Jahvea kao tvorca svega, jer nisu znali za bolje. Da je Biblija od Boga, a pošto vernici kažu da je Bog sveznajući, ne bi u njoj bilo toliko grešaka.

Znam da Tvorac postoji.

Уф, сада ћемо да ширимо ову тему, тако што ће те колеге питати за доказе о постојању Творца!
Сазнања о Њему, нису само људска, већ и Божија, јер смо ми "повезани" међусобно.

:D Pa kako znaš da Tvorac postoji?

:D Pa kako znaš da Tvorac postoji?

Jednom sam otvorio radio kasetofon koji je imao i CD plejer.
Takozvani muzicki centar.

Bilo je tu dosta cipova,
imao je i komplikovanu preciznu mehaniku,
poluge za uklj-isklj,
otvaranje vrata, diskova ..

Da ne duzim,
gledajuci sve to, nekako je jasno da to nije nastalo samo od sebe,
niti tako sto se kamenje kotrljalo niz reku,
pa sinula munja i ..

Jok !
Videlo se da je to neko napravio !

Kako zovemo onoga koji nesto pravi ?
Tvorac. Fabrikant. Proizvodjac.

sta ti je to Tvorac ?

Ja namerno banalizujem stvar
i Boga nazivam tvorac
da bi bilo jasno da On to jeste.

Neko ima potrebu da mu se klanja ?
Ok.

Neko ima potrebu da mu se moli ?
Ok.

Svako ima neki odnos sa njim ?
Ok.

Kao sto vidite, sve je to ok.
samo mi je simpaticno kad pomislim da se mozda i moja stara ves masina meni moli,
ali cu ja svejedno morati da je zamenim kad se pokvari !
Jbg.

E Gogili,Gogili,C:onaj što je stvorio sve, pa se sad postavlja pitanje ko je njega stvorio pa onda ko je stvorio ovog što je stvorio onog ...................i tako u beskraj
Nema Beskraja,vec ima Pocetak i Kraj.Pitacete jednoga lepoga dana"Starost,di ti je bila Mladost"jipi,je,o je;:hahaha:

- - - - - - - - - -

Postovanje Sefe Grad.
C:" infantilno",pa bas si ti jedan veliki Infantilac,bve,zaboravi psovke,nikome lepo nisu donele,bve;)

Ono šta su fariseji pišali u Tori (Bibliji) je takav primitivizam da se moderan čovek mora
toliko degradirati da ostalima liči na budalu uplašenu onim što ne zna i ne može
shvatiti o sopstvenom postojanju...

Poslednja izmena od moderatora:
Mislis imamo bozje gene? A zastso mislis da je strasno ako te neko priupita za dokaze o postojanju tog umisljenog tvorca? Cega tvorca?. I kako to saznanje o bogu moze biti bozje? Zastos mladi ne razmisljaju kad sednu da napisu bilo sta. Zasto su mladi totalno nekriticni, ne interesuje ih kako je nastao taj bog. Ne razmisljaju racionalno i logicno. Pereica mudro pita, on je jedan od malobrojnih koji zeli da sazna vise od onoga sto mu je, jos kao bebi i ranoj mladosti, utuvljeno u njegovu mladalacku svest.

Poslednja izmena od moderatora:
Mislis imamo bozje gene? A zastso mislis da je strasno ako te neko priupita za dokaze o postojanju tog umisljenog tvorca? Cega tvorca?. I kako to saznanje o bogu moze biti bozje? Zastos mladi ne razmisljaju kad sednu da napisu bilo sta. Zasto su mladi totalno nekriticni, ne interesuje ih kako je nastao taj bog. Ne razmisljaju racionalno i logicno. Pereica mudro pita, on je jedan od malobrojnih koji zeli da sazna vise od onoga sto mu je, jos kao bebi i ranoj mladosti, utuvljeno u njegovu mladalacku svest.

Све си рекао по твом "потпису" и Маовој изјави!:roll: без увреде!
Ништа није страшно ако те неко упита за постојање Творца, јер многи људи нису "упалили" пламен вере у свом срцу и отуда долази до колизије и неслагања.
Сазнање о Богу је онолико колико те Он надахне, отвори мисли, прожме сваки део твог бића.
Увек узимам пример Николе Тесле, који је имао комуникацију са Вишом силом(гласови), веровали људи или не! Исто је било и са апостолима и другим пророцима, који су писали Библију и др. списе!
Рационално не можеш размишљати од Богу, јер је Он непојмљив на тај начин. Човеку није дато много да би Га разумели, осим преко љубави. То је прави пут, који води ка Њему!

Ово је само моје осећање и размишљање, како сам ја упознао свог Творца, без наметања или вређања других!:cool:

Bog Jahve - nije IZ Zavjetnog Kovčega.
Ako ti Jahve Bog nije Stvoritelj - onda nisi Kršćanin.

Ako ti Bog Jahve nije Bog - onda - Kršćanski - za te nema spasenja.

Tko je tvoj tvorac Neba, Zemlje, Ljudi,.....?

Често у оваквим расправама о религији, постављам питање, како ће се "спасити" људи који живе у густим шумама Амазоније, незнајући за "једног Бога"!
Њему је стало до сваког човека и свако од нас ће бити помилован/спасен само по Његовој МИЛОСТИ!

Postovanje Sefe Grad.
C:" infantilno",pa bas si ti jedan veliki Infantilac,bve,zaboravi psovke,nikome lepo nisu donele,bve;)

Pazi ovo,
poštovanje,
pa posle toga da sam infantilac bve !

Id' i ti u pm.

Šta vam je ljudi ?
Da li ste vi potpuno nepismeni, mladi, neuki
ili šta je u pitanju ?
Nerešeni problemi sa dominantnim ocem, zlom majkom ?

Nigde više psovača Boga nego ovde na "Religiji" !
Nigde !

Prave nevernike ove teme ni ne zanimaju.
Znalce takođe.

Ovde vrvi od nekog poluinteligentnog,
poluintelektualnog,
polusveta.

Moglo bi se reći, ovde **** lud zbunjenog.

Све си рекао по твом "потпису" и Маовој изјави!:roll: без увреде!
Ништа није страшно ако те неко упита за постојање Творца, јер многи људи нису "упалили" пламен вере у свом срцу и отуда долази до колизије и неслагања.
Сазнање о Богу је онолико колико те Он надахне, отвори мисли, прожме сваки део твог бића.
Увек узимам пример Николе Тесле, који је имао комуникацију са Вишом силом(гласови), веровали људи или не! Исто је било и са апостолима и другим пророцима, који су писали Библију и др. списе!
Рационално не можеш размишљати од Богу, јер је Он непојмљив на тај начин. Човеку није дато много да би Га разумели, осим преко љубави. То је прави пут, који води ка Њему!

Ово је само моје осећање и размишљање, како сам ја упознао свог Творца, без наметања или вређања других!:cool:
Sto se mene tice, mozes ti da verujes i u buba-svabu. Tvoj problem. Kao i tvoje nerazumevanje i nepoimanje mitoloskog bozanstva. Ali, iz razloga postovanja prema velikom umu Nikole Tesle, ne izlazzi ga podsmesima da je komunicirao sa bogom ili nekakvom visom silom. Tesla je bio velikan nauke, a ne verski fanatik, jer to nije bio, i ne treba ga izlagati ruglu.

Uzgred, ovo nije Maova izjava. I ne vidim ni jedan valjani razlog da se vredjam, osim da ne znas ko je to rekao, jer religija jeste opijum za mase. Odina sam ja dodao kao zacin na vase verovanje u mitoloska bozanstva.

Poslednja izmena:
Sto se mene tice, mozes ti da verujes i u buba-svabu. Tvoj problem. Kao i tvoje nerazumevanje i nepoimanje mitoloskog bozanstva. Ali, iz razloga postovanja prema velikom umu Nikole Tesle, ne izlazzi ga podsmesima da je komunicirao sa bogom ili nekakvom visom silom. Tesla je bio velikan nauke, a ne verski fanatik, jer to nije bio, i ne treba ga izlagati ruglu.

Uzgred, ovo nije Maova izjava. I ne vidim ni jedan valjani razlog da se vredjam, osim da ne znas ko je to rekao, jer religija jeste opijum za mase. Odina sam ja dodao kao zacin na vase verovanje u mitoloska bozanstva.

Sorry, Lapsus memoriae!
Маркс је то изјавио! :roll:

Тесла је био верник и ја га не извргавам подсмеху(то увек кажу људи који не верују у онострано!).

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/931-932/tekst/nikola-tesla-u-krilu-pravoslavlja/

Sorry, Lapsus memoriae!
Маркс је то изјавио! :roll:

Тесла је био верник и ја га не извргавам подсмеху(то увек кажу људи који не верују у онострано!).

http://pravoslavlje.spc.rs/broj/931-932/tekst/nikola-tesla-u-krilu-pravoslavlja/
SPC ce jednog dana i Tita proglasiti za vernika pravoslavne, svetosavske religije. Asko misli da je pravoslavlje "objektivno" onda bolje da ti i ja dalje ne raspravljamo. Pa, nema vecih lazova i falsifikatora od popova. Njima verovati je kao da verujes i Minhauzenu, najvecem (mitskom) lazovu.

Back