i šta posle 4 godine veze?

Pitanje je koliko ces jos da mucis sebe. Ako si cekala 4 godine sacekaj jos malo jer ocigledno si mislila da vredi cekati. Ali ako vidis da ne ide put pod noge. Cim se krene sa pricom "samo jos ovo", uvek ce da bude "jos nesto"...

Mada moguce je i da ne zelite istu stvar. Ti bi brak i dete, a on ko zna sta.

ako su im životni ciljevi i planovi različiti, onda nema šta da traže jedno s drugim
zato treba jedan otvoren razgovor na tu temu

zasto se ovakava tema postavlja na forumu, a o tome se ne razgovara odmah sa partnerom?
pa zato sto ona i sama zna kako ce taj razgovor da se zavrsi..
on ce da plane i poludi i napravi svadju..
provocirace je do granice pucanja.. njenog..
onda kad bude spremna da prekine, tad ce i da obavi taj razgovor sa njim..

Гледам овде сви као "ма остави га" , као "он тебе завлачи" , а 80% њих би побегло из таквог брака, тј у који се ушло без обезбеђених неких ствари, што се каже "кад глад закуца на врата, љубав кроз прозор бежи" , тако нешто, нисам сигуран да сам 100% пренео поруку.. Ке*а ми се од ових коментара..

licemeri kolega, teški licemeri....

E , vidis , a ja bih joj bas savjetovao da ga ostavi , jer ne vidim u toj vezi zdrave odnose .Djevojka momku postavlja sasvim logicna pitanja na koja on poludi
i izvrijedja je kao klosarku .Ne smije nikom dozvoliti da je vrijedja kao klosarku .Momak je nije ni ozenio , a sebi daje takva prava . Postavlja se pitanje
kakav ce biti kad se ozeni .Ja sam ubjedjen da ce biti i gori . Bicu jos kriticniji . Momak je dobio biser , a ponasa se kao svinja !

Saglasna, +1 glas za "ostavi ga".

Naravno da nema sta da se prica..kada on zna o cemu teba da pricate a ne zeli...
jer mu je ovako kako je bas lepo bez obaveza ...koliko ja cenim.moraces sama da
doneses odluku za oboje...ja kada vise nisam mogla u jako dugoj vezi koja nije imala
materijalne probleme i probleme tvoga tipa.. da sklapam bilo sta vise...jednostavno
sam otisla iz veze..ali to sam ja..nisam se plasila sta cu i kako cu dalje..a ti se plasis i
mislis da si dala vise od njega u toj vezi..
jos na prvoj strani Laki ti je dao jedan jako lep savet..

"Sve ovo sto si napisala reci njemu,samo na kraju zavrsi pitanjem,da li da te ostavim ili da zivimo ko ljudi?"

U zavisnosti sta ce ti reci..ti odluci onako kako je najbolje za tebe...i ne kukaj vec drzi se toga

Ja je negde razumem, da joj je frka. Ona ni ne kapira svoju snagu nego misli da ga, eto, voli, i eto, sve je ok (osim sto je nekad izvredja kao klosarku, nece sa njom ni da zivi zajedno, a o porodici i deci da ne pricamo), pa sad ona treba da se bori (jer kako da srusi sve to sto je gradila eeeeej cetri godine). Bila je tema na psihologiji o destrukciji, napisah tamo ono sto se lako moze primeniti na ovaj slucaj - ne valja biti destruktivan, ali tvrdoglava i iracionalna konstruktivnost moze da bude milion puta gora za coveka od bilo koje forme destrukcije, ako gradis nesto sto se izgraditi ne moze, zidas Skadar. Mislim da je velika mudrost u zivotu znati kada odustati od necega - narocito u emotivnom zivotu.

Nema se para za zajednički život? Pa nemamo ni ovako. Ja sam sad podstanar sa sestrom, ovako bih bila sa njim. On ovako plaća troškove u svom stanu, a inače bi sa mnom. Ne bismo mogli da putujemo? Pa ni ove 4 godine nismo putovali. Ne bismo imali za Nike patike od 12.000? Nikad ih nisam ni kupovala, ni kad sam živela kod mame i tate. Nema para da živi sa mnom, ali ima da ulaže u taj stan u kom ne planira da živi? Ili planira, a meni neće da kaže.. Šta će biti sledeće? Čekaj da kupi svoj stan, nova kola, da ode tri puta na Maldive, na Ibizu? Ok, ali kaži onda šta ti je prioritet i šta želiš od života, a nemoj mene da zavlačiš.. Normalno, kad kažem tako, atomska bomba je mala maca kako on pukne.. I kad ga lepo pitam, ajde da pričamo o tome, opet eksplozija.."Šta tu ima da se priča?" :dash:

Zasto sam imala utisak da zivite zajedno :think:
Ako ni ne zivite zajedno posle 4 godine veze (ne kazem da mora) sta jos trazite zajedno, ako ti hoces brak i porodicu, a on bi ocigledno na Maldive?

Никад ми неће бити јасно, зашто у везама мушкарци "знају" кад је прави моменат за брак - а жене не "знају". :(
Зашто кад жена раније осети жељу за тим - она буде етикетирана као неко ко притиска мушкарца, пожурује га...

И зашто већина мушкараца мисли да је пун џеп гаранција доброг брака? :eek: Шта ако се после нпр 8 месеци пробуши тај џеп? :sad2:

И где је ту љубав?

пс. Знам, знам - не живи се од љубави, поштовања и разумевања. Не мора нико да подвлачи то. ;)

Saglasna, +1 glas za "ostavi ga".

Ja je negde razumem, da joj je frka. Ona ni ne kapira svoju snagu nego misli da ga, eto, voli, i eto, sve je ok (osim sto je nekad izvredja kao klosarku, nece sa njom ni da zivi zajedno, a o porodici i deci da ne pricamo), pa sad ona treba da se bori (jer kako da srusi sve to sto je gradila eeeeej cetri godine). Bila je tema na psihologiji o destrukciji, napisah tamo ono sto se lako moze primeniti na ovaj slucaj - ne valja biti destruktivan, ali tvrdoglava i iracionalna konstruktivnost moze da bude milion puta gora za coveka od bilo koje forme destrukcije, ako gradis nesto sto se izgraditi ne moze, zidas Skadar. Mislim da je velika mudrost u zivotu znati kada odustati od necega - narocito u emotivnom zivotu.

Ovo samo da..potpisem

Back