i šta posle 4 godine veze?

Za brak nisu potrebna nikakva materijalna sredstva . Potrebne su samo svije osobe koje se vole .
Krevet za spavanje imate , jer i sada spavate u nekim krevetima .Hranu imate jer i sada nesto
jedete . U braku necete jesti nista vise .Ne voli on tebe dovoljno i to je citava prica .
Da voli , odnio bi te na rukama kuci .
istina je uvek tako jednostavna..

merodavan sam koliko i svi registrovani članovi da dam svoje viđenje problema opisanog u temi
ako postoji obostrana želja sve dođe an svoje, mnogi su se maldi uzeli i pravili decu pa su stigli i da završe fakultete i da se kuće
i da ne ponavljam treći put - različiti prioriteti a ja ne verujem nešto u predugo čekanje da se poklope

merodavan si ko moj kuwac....99% upisanih na temi nema završen fakultet al zato ume da savetuje :bljak:

Filozofa uvek gde hoćeš i koliko hoćeš..ne morate da spamujete temu. :)

Mene interesuje mišljenje svih, i ne očekujem da bilo ko bude na mojoj strani, samo želim da čujem i tuđe mišljenje jer sam počela da se gubim od njegovih ubeđivanja da sam luda i bezobrazna. Ako i vi kažete da sam luda i bezobrazna, ko sam ja da mislim drugačije? ;)

Dragi forumaši, i momci i devojke, želela bih da čujem vaše mišljenje o mom problemu, jer više ne znam da li sam luda, zbunjena ili blesava..
S mojim dragim sam u vezi sad okruglo četiri godine. U suštini se dobro slažemo, nismo nikad raskinuli pa se mirili, bilo je manjih trzavica i svađica ali ništa strašno. Nekako smo od početka znali da smo jedno za drugo i da je to to. Posle 4-5 meseci smo pričali o tome da živimo zajedno. Pričali. Jer nikako da nam se poklope sve kockice. Tj. njemu. Ja sam sve vreme imala posao i čekala. Da završi faks. Posle godinu i nešto, kad je i to prošlo, čekali smo da se zaposlli. Kao za maler, od posla ni p.
Ćale došao da živi s njim i bratom, da bi našao neki posao, keva ostala u drugom gradu odakle su jer je tamo imala posao. U međuvremenu sam abortirala, jer ne bismo imali od čega da podižemo dete. On odlučuje da ode u inostranstvo da radi bilo šta. Prvo je bila priča da se oženi tamo, da bude 5 godina (koliko već treba) da dobije državljanstvo, ja da ga čekam, da dođem ponekad da ga vidim (kad ponekad?, sigurno će me šef pitati koliko često želim da dobijam godišnji i slobodne dane da bih putovala). Hvala Bogu, odustao je od te ideje. Bio je 3 meseca, vratio se. Posle godinu i nešto, našao je i posao. Plata prosečno otužna, ali je bar nešto počelo da ide na bolje. E sad čekaj, ne može brata i ćaleta da ostavi same. Onda, njegovi prodaju stan tamo i kupuju drugi ovde u gradu. Sad čekaj da vrate dugove. On mora da im pomogne. I sad na kraju čeka veću platu...A ja ostarih čekajući Godoa..Biološki sat kuca, otkucava..Sačekaću ja još malo, nije problem kad sam toliko čekala, i nemam ništa protiv da on pomogne svojima, ali kad ćemo mi doći na red? svaki put kad spomenem budućnost, bilo šta vezano za nas, on dobije nervni slom i posvađamo se tako da me izvređa kao najgoru klošarku i na kraju ispadnem debil što razmišljam o zajedničkoj budućnosti posle 4 godine veze. To je tabu sve dok se ne dobiju svi potrebni uslovi koje je on zamislio ( a za koje ja ne smem da pitam koji su). Da li sam stvarno bezobrazna i da li stvarno treba da ćutim, sedim i čekam da on dođe jednog dana i kaže "evo, došao je taj dan, kockice su se poklopile..."??

sta da ti kazem..ocigledno da ima porodicu koja prolazi kroz probleme..vi ih i nemate nesto rekao bih..promeniti sredinu tako i kupiti stan u drugom gradu nije lako..vise osoba je tu..ok jesi mu ti sigurica isto si u pravu ali ne znam zasto ga osudjujes..nema potrebe da bira izmedju tebe i porodice..niko..prosto probajte tako ili prekini ako ti ne odgovara..samo nemoj da se kockas i na taj nacin ucenjujes..nego stani iza odluke

Poslednja izmena:
On ti je izgleda od onih tipova "ne znam sta bi sa sobom i svojim zivotom", kome je tesko prihvatiti odgovornost za vlastiti zivot, uz to po mogucnosti suvise navezan na roditelje. Cim se pokrene tema u tom pravcu on se unervozi, dernjaka, iz rukava vadi 101 opravdanje zasto je njemu trenutno najgore, kako i koliko su tu drugi krivi i zasto si ti sebicna.
Meni bi definitivno smetalo da su mom muskarcu prioritet drugi ljudi i neke materialne stvari koje veze nemaju sa samim odnosom. Posebno ako su ti drugi ljudi njegovi roditelji. Zreo i odgovoran muskarac ne koristi svoju bolesnu navezanost na bliznje kao izgovor za vase tapkanje u mestu.
Imas pravo znati gde si u svemu tome ti, on, vas odnos. Deluje kao da je lik slab, nema muda, njegovo ponasanje obicna manipulacija i zavlacenje.
Mene bi situacija verovatno navela na dve mogucnosti: na promenu u samom odnosu ili odlazak.

P.s. U divnoj si prilici da sebi napravis pakao od zivota. NA kraju ce te svojim manipulacijama dovesti do toga da sumnjas u sebe, svoje postupke i dok trepnes bices zgazena, bez svoje volje, nesigurna, nezadovoljna i nesrecna.

Poslednja izmena:
Ma ko ga tera da bira između mene i porodice, mene zanima čemu svaki put histerija pri pominjanju zajedničke budućnosti, bilo kakvih planova. Da li je normalno da ja ne smem da spomenem ništa vezano za to da on ne doživi fras? Mislim da imam pravo da znam na čemu sam i da li on planira nešto vezano za nas ili ne. Nismo mi 2 dana zajedno.

Ma ko ga tera da bira između mene i porodice, mene zanima čemu svaki put histerija pri pominjanju zajedničke budućnosti, bilo kakvih planova. Da li je normalno da ja ne smem da spomenem ništa vezano za to da on ne doživi fras? Mislim da imam pravo da znam na čemu sam i da li on planira nešto vezano za nas ili ne. Nismo mi 2 dana zajedno.
Zar na osnovu tih zajedno provedenih godina ne mozes da zakljucis kakva bi vam bila buducnost? Ako nema buducnost s njim udaj se za nekog drugog s kim bi je moglo biti, a on neka ti ostane ljubavnik ukoliko ne mozes bez njega.

Smatram da ti je desko slabic i da ima problema.
Odakle zenama ta silna potreba da kopaju po muskim glavama? Sta on misli, sta oseca, zasto se ponasa tako, sta mu je?
Pita li se on ponekad sta ti zelis, zasto si ti takva kakava jesi, sta tebi smeta? Razmisljas li ti o sebi uopste? Vec si zaglibila, jer stavljas njega i samo njega na prvo mesto. I nakon 4i godine ti se i dalje pitas zasto on izbegava planiranje zajednicke buducnosti, a ne pitas sebe sta jos radis sa njim?!

Smatram da ti je desko slabic i da ima problema.
Odakle zenama ta silna potreba da kopaju po muskim glavama? Sta on misli, sta oseca, zasto se ponasa tako, sta mu je?
Pita li se on ponekad sta ti zelis, zasto si ti takva kakava jesi, sta tebi smeta? Razmisljas li ti o sebi uopste? Vec si zaglibila, jer stavljas njega i samo njega na prvo mesto. I nakon 4i godine ti se i dalje pitas zasto on izbegava planiranje zajednicke buducnosti, a ne pitas sebe sta jos radis sa njim?!

ajde leba ti nemoj vise da lupas gluposti..ono samo mislis na odnos nemas pojma dal mu je plata 20 000 i sad kao aj planiramo buducnost

Muskarci su uvek racionalniji od zena. Sve razumom resavate.

Taj covek ima gomilu neresivih problema, poput mnogih od nas, na sva ta pitanja o buducnosti ne moze da joj da odgovore, jer ih ni sam ne zna i ne moze znati, tako da ce morati da se resava na zenski nacin, onako kako sam naveo, ona ce naci oslonac u nekom ko ima izvesniju buducnost, a posto je vezana za njega ostace zajedno onako kako mogu bez razmisljanja o buducnosti - kao ljubavnici.

Okani se mojih postova, jer ti pricinjavaju veliki napor pri citanju.
pa ne bas mi je lako stivo..kad je nego tako povucen svojim losim iskustvom pa na ostale projektuje
neki imaju i manje pa se opet stvara porodica. nije do finansija, za to se uvek snadje čovek, poenta je u volji i želji.

da da za to se uvek snadje..stan je 200e + troskovi..gde je hrana?mislim nemoj tako dok sama ne zaradis svoj novac

da da za to se uvek snadje..stan je 200e + troskovi..gde je hrana?mislim nemoj tako dok sama ne zaradis svoj novac

ok, to stoji da ne znam kako to izgleda zaradjivati, ali kažem šta sam videla. a videla sam da se ljudi i sa manje uzimali i imali porodicu.
to što su morali da krpe kraj s krajem, štede i žive krajnje skromno ih nije sputavalo u želji da imaju porodicu.

Back