I sahrane umiru,samo babe ostaju...

Mom dedi na parastosu je pop repovao a ne pojao, na stranu što je dediša bio notorni komunista i što se (verovatno) prevrtao u grobu na p od popa.

Elem, neću bre da me guraju u eku kutiju dva sa dva i da se ne daj bože osvestim dva metra pod zemljom:sad2: Nego fino kremiranje i "ukusan ovaj Pantelija" varijanta. A pepeo klinci (ako ih budem imala) ili neko od naslednika neka prospe u jadransko more. Jedna ribica da se zakašlje od mene, puna kapa.:)

Ja sam mislio na ovakve pojave, koje je Miletic uspesno "skinuo"... :)

a jeste znali da se na groblje ne oblaci nista novo ha?
eto malo da vas prosvetlim
to se ne valja i tako to
volim sto nas narod od svega pravi neko sujeverje, bilo to dobro ili lose, a narocito sa smrcu
al sto to to ne znam

ево ја нисам знала
:lol:
а кад је умрла моја баба, дошла је њена сестра на сахрану и почела је, наравно, да нариче са капије
ал било јој је битно да се не врати истим путем кући којим је дошла на гробље

Bila za vikend na jednoj.Čovek preko 60 godina.Nisam u krugu ožalošćenih, već iz poštovanja prema ljudima iz njegove familije sa kojima sam bliska.Sve vreme se moglo čuti: je l došla sestra iz inostranstva? koja je? Ta pored u sa podignutiom kosom?A gde je bivša žena? A je l su ovo deca? A ovo, a ono... i to relativno glasno dok su iznosili sanduk.Pa da li je moguće utoliti svoju znatiželju,ako je već tolika i obavezna, malo kasnije?
Da ne pričam o jelu nakon sahrane, gde se komentarisalo kako je meso baš lepo i meko, kako je onaj tamo automehaničar ooooodličan i dodji da te upoznam s njegovom ženom i ćerkom, kako se društvo u uglu smejalo i zbijalo šale...i sve navedeno prilično glasno.

A saznala sam i da sa te daće ne smeš prvi da ustaneš, jer je onda neko iz tvoje familije na redu...:eek:
Za svaki slučaj sam sačekala...:sad2:

pravda za babe ou yea
kada-cekas-da-se-oslobodi-wc.gif

Bila za vikend na jednoj.Čovek preko 60 godina.Nisam u krugu ožalošćenih, već iz poštovanja prema ljudima iz njegove familije sa kojima sam bliska.Sve vreme se moglo čuti: je l došla sestra iz inostranstva? koja je? Ta pored u sa podignutiom kosom?A gde je bivša žena? A je l su ovo deca? A ovo, a ono... i to relativno glasno dok su iznosili sanduk.Pa da li je moguće utoliti svoju znatiželju,ako je već tolika i obavezna, malo kasnije?
Da ne pričam o jelu nakon sahrane, gde se komentarisalo kako je meso baš lepo i meko, kako je onaj tamo automehaničar ooooodličan i dodji da te upoznam s njegovom ženom i ćerkom, kako se društvo u uglu smejalo i zbijalo šale...i sve navedeno prilično glasno.

A saznala sam i da sa te daće ne smeš prvi da ustaneš, jer je onda neko iz tvoje familije na redu...:eek:
Za svaki slučaj sam sačekala...:sad2:

Па то је живот! Незаустављив, чак и када је неко умро...:)
И управо због тога је тако леп...
Сахране су друштени догађаји, а не затворени, лични...

ne znam ima li bizarnijih obreda sahranjivanja mrtvih igde u svetu nego sto su nasi... zato sam ja resila da sastavim testament u kom je najstrozije zabranjeno naricanje, slinjenje, kao i balavljenje po mrtvaku, tj. meni (sifra, ko stigó za zivota, stigo :lol:)... a sastavicu guest list za moj ivent i unajmicu izbacivaca za unwanted guests :cool:.. a pored moje slike ce da pishe ko pisne gomno stisne... i ostavicu neku kintu sa strane da posle zurke odu na picence, to ako umrem mlada, ili da odu na tombolu ako umrem u starosti

Poslednja izmena:
ne znam ima li bizarnijih obreda sahranjivanja mrtvih igde u svetu nego sto su nasi... zato sam ja resila da sastavim testament u kom je najstrozije zabranjeno naricanje, slinjenje, kao i balavljenje po mrtvaku, tj. meni (sifra, ko stigó za zivota, stigo :lol:)... a sastavicu guest list za moj ivent i unajmicu izbacivaca za unwanted guests :cool:.. a pored moje slike ce da pishe ko pisne gomno stisne... i ostavicu neku kintu sa strane da posle zurke odu na picence, to ako umrem mlada, ili da odu na tombolu ako umrem u starosti

ubices ljudima svu rados u sahrani
sto si sebicna tako
za mnom nek slobodno plachu
i to sto glasnije
missim, ko mora nek obrishe i nos zavjesom
ok je
ionako ih necu ja prat

nego, smislila sam i garderobu
to me najvise brinulo
al prelomila
sam
red je red