I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Znaci da se slozimo (jer smo u pravu) i da joj savetujemo da tu opomenu jednostavno ignorise?

Ja sam dobio istu takvu negde u januaru. Taman mi trebao papir da podložim kaljevu.

Edit: ne znam za koji period je opominju, ako je nešto starije od godinu dana, može slobodno da napiše dopis RTS-u da ne priznaje dug jer je zastareo i da že džabe da potežu sud. A u suprotnom, i da je tuže, i da dobiju optužnicu, opet na kraju možeš da se nagodiš da im platiš u ratama, jer RTS-u trebaju pare, a ne da ti zaplene stari kauč.

Poslednja izmena:
Хлеб кошта 50 динара,а господа хоће 500 за РТС који и онако добија паре од реклама.... Од чега сиротиња да плати кад нема ни за хлеб?
Баба из комшилука плаћа 1000 динара месечно струју и за то једва има,а онда ови скотови нарачунају још 500 за будалаштине!
Мало по мало па рачун за РТВ буде већи од рачуна за струју....
Да је претплата 100 динара сви би плаћали и не би било никаквих проблема,а овако са 500 је за наше услове превише и људи не плаћају на губитку је и РТС и грађани....
Од чега је РТС пословао док није уведена претплата? Зашто не уведу да део да држава као некад,а да грађани плаћају мање 100 или 200 динара?

Baj d vej, što onaj zalagač za pretplatu non stop gura a to je da "nacionalni servis promoviše moralne vrednosti" i da ga treba podržati, da dodam na to:

Propagiranje zdravih moralnih vrednosti, odnosno ukidanje, bluda, razvrata, kiča, šunda i drugog trovačkog smeća koje se svakodnevno sipa sa televizije u glave naših građana treba da obezbedi ZAKON O RADIODIFUZIJI i RRA. Uvedeš propise, šta sme, šta ne sme, i rešen problem. I onda lepo debelo kažnjavaš prekršioce, da im se ne isplati.

Bogme tamo neko lijepo reče od ovih mojih Banjalučana, Srbija i kroz ovu pretlatu i kroz vašu debatu pokazuje da je strašno neuređeno društvo. J.bt šta sam ja sve vidio na ovom forumu od kad sam se učlanio pa vi i za nama u RS zaostajete 5 god. minimum.

Ubiše vas podjele na svim poljima, društvo je otišlo skrojz u ku..c

Poslednja izmena:
Ja sam dobio istu takvu negde u januaru. Taman mi trebao papir da podložim kaljevu.

Edit: ne znam za koji period je opominju, ako je nešto starije od godinu dana, može slobodno da napiše dopis RTS-u da ne priznaje dug jer je zastareo i da že džabe da potežu sud. A u suprotnom, i da je tuže, i da dobiju optužnicu, opet na kraju možeš da se nagodiš da im platiš u ratama, jer RTS-u trebaju pare, a ne da ti zaplene stari kauč.
Od sve muke, ali moram:rotf::rotf::rotf:
Kud se seti kauca pa jos starog, :rotf::rotf::rotf:
Bozeeeee, kako ovde ima visprenih, a za ovaj nenadani smeh (tako lekovit) izvoli "repku" od sveg srca, :rotf:

Pisalo se dugo na temu Tv pretplate, pa su mnogi tu stavku ignosrisali. Sada kada stizu opomene, pitate se sta da radite.
Nista posebno, izmirite svoje zakonske obaveze.

"Zakonske obaveze"? =))) dobar vic, mene niko nije pitao da li hocu da se pretplatim na javni servis, niti sam potpisao bilo koji ugovor koji bi me obavezao da placam bilo kakvu pretplatu, tako da mozes jedino ti umesto mene da platis..

Pisalo se dugo na temu Tv pretplate, pa su mnogi tu stavku ignosrisali. Sada kada stizu opomene, pitate se sta da radite.
Nista posebno, izmirite svoje zakonske obaveze.

E daje to prava tuzba znas kako se salje ? ide pozivar pa se potpise povratnica a ove njihove ostavljali u sadnducicima za postu sto znaci da onaj ko ima tarabe nema sanse da dobije tuzbu. Ovo je bilo ko se upeca, upeca.

Ја сам у оних 20 -25% који плаћају ТВ претплату. Не зато што се бојим да ће ми судски извршитељ доћи на врата већ из убеђења да, ако је тако прописано, треба по прописаном и поступити.
Не љутим се на Форумаше који истичу своје опредељење да ТВ претплату не плаћају а док о томе овде куцкају, телевизор им брунда на ТВ1 или ТВ2. Па откуд би знали да је Ђоковић победио, да је интервенисао масер, да је победнички поен био из непрецизне Надалове ,,паралеле'', ......
2012 би требало да Јавни ТВ сервис уђе у експерименталну дигиталну технику преноса. То кошта много пара. Добра помоћ је из ТВ претплате и то оних 20-25% грађана, јер ови остали не морају да плаћају.
Али ако већ не плаћају, не морају да се хвале и о томе пишу. Нека ту своју храброст задрже за себе и чекају судски позив.

stvar je i do principa...secas li se kako je DOS pricao da ce kad dodje na vlast da ukine predplatu....pa sta bi..?? opet laz...

Nije stiglo iz suda, nego mi na racunu za struju i RTS osvanulo da je 10 000 dinara duga za RTS prinudno naplaceno. Pa ne znam sta sad da radim. Ne znam sta su radili oni kojima se to desavalo, sta dalje?
Аман више, није ти ништа принудно наплаћено већ је дуг прекњижен са рачуна потраживања на рачун дуговања (или слично, нека неки економиста дефинише тачне називе). Значи, обавестили су те да сматрају да им дугујеш износ од 10.000 динара које ће покушати да наплате судским путем. Како је по Закону о облигационим односима дуг за телевизију, радио, комуналије и још понешто наплатив само ако се тужба поднесе у року од годину дана од последње уплате по тој основи, чак и да одеш на суд, могу да ти наплате само дуг за последњих годину дана. Обзиром да су ти запретили за период већи од годину дана, позовеш се на застарелост.
Проблем је што поједини људи уплате неку пару преко рачуна за струју и онда се рокови померају. Увек треба уплаћивати неки динар мање за рачун за струју јер тиме спречавате ртс да направи континуитет плаћања. А пар динара у дугу за струју је мизерно јер ћете то покрити следећим рачуном.

Pa za prinudnu naplatu..

За то би могли да пошаљу службеницу између 22 и 26 година, витког стаса и са довољно времена да дискусија о потреби плађања траје бар 2 сата. Наравно, то би покрило неких 4.000 динара дуга пошто сам чуо да је сат око 2.000.....
Може да наврати пар пута...

stvar je i do principa...secas li se kako je DOS pricao da ce kad dodje na vlast da ukine predplatu....pa sta bi..?? opet laz...

Сећам се тога а и позива на грађанску непослушност у плаћању комуналија(струје, воде, ТВ претплате, смећа, .....). На митинговању у Нишу, Зоран Живковић је јавно позвао народ на ту грађанску непослушност. Зато Нишлије и дан - данас ретко плаћају комуналије а нарочито струју и ТВ претплату.
Очигледно да је тај позив имао једнократну употребу.

Ovih dana stižu masovna utuženja za nenaplaćenu TV pretplatu. S obzirom da takva potraživanja zastarevaju posle 12 meseci, a da se tužbe odnose na 2009, jasno je da RTS preti praznom puškom pokušavajući da otme novac koji im ne pripada.

Ne padajte na ovaj trik, čuvajte novac za korisnije stvari.

Utuženja, ja sam mislio da je pravilno TUŽBE!!

Hvala svima na odgovorima, stvarno ne znam sta da kazem.

Ponavljam, da sam imala odakle, placala bih. Ja zaista nemam odakle da platim taj dug za RTS. I nije da nisam placala iz inata, nego zato sto nisma imala.

Sad, problem je sto sam ja proslog meseca uplatila nekih 100 dinara vise za struju, tako nesto, i cap, evo, odmah dosli da me tuze. Verovatno zbog te fore o zastarelosti.

Dakle, da li oni sada racunaju da sam ja sa tih 100 dinara nesto platila i pretplatu, pa ne mogu da se pozovem na zastarelost, ili kako?

Ja pre toga nisam placala oko dve godine....

Vojvodjani placaju sve poreze i namete. To je gradjanska kultura koja nam je ostala od austrijskog carstva. Srbijanci ne placaju to im je ostalo od Osmanlija

Ништа теби није остало од Аустроугара већ Румуна и то оних који су вршљали по Банату. Ердељ се може рачунати у ту назови културу.
А за тебе бих пре рекао да си Румун Олтеан. А распитај се код комшија Румуна ко су Олтеани!

Back