I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Nije mi naplaceno, nije imalo odakle da bude naplaceno. Samo su to napisali kao da su vec odradili.

Nisam dobila nikakvu tuzbu, ni opomenu.

Pojma nemam sta se desava.

Dobro, onda, nisi dobila nikakvu tuzbu (opomenu mogu macku o rep), tuzba je vec nesto drugo (ja je ne bih primila) ali ako dobijes, imas pravo zalbe, dakle, ne beri brigu nisi jedina, to Glavonja pokusava da zaplasti narod:)
Nemoj toliko brinuti, moguce da ce s novim racunom i meni stici isto, ali ne da se necu obazirati, stavise, otpljunucu i pocetpati:lol:

ТВ претплата....а шта је то...?
Ко ми наплаћује и зашто, нешто што нисам купио
нити користим, нешто, што са никим никакав уговор нисам склопио...?
МОГУ САМО ДА ГА ДИПЛАЈУ....ОД МЕНЕ ДИНАРА НИСУ ВИДЕЛИ...
:per::per::per:

Ja ne placam TV- pretplatu (ni ne gledam onaj cemer od programa), ali se secam da sam prve godine kad je to uvedeno, pred kraj decembra uplatila za tu pretplatu (i naznacila na priznanici svrhu uplate, kome...), dakle, izmirila dug za celu tu godinu (12. meseci), da bi mi polovinom januara naredne godine stigao ISTI iznos uvecan za taj mesec (ili decembar - ako idu unazad), znaci novac nije otisao tamo gde je trebalo, nego ovi uzeli za struju. Da li je to zloupotreba i s kojim pravom? Jos uvek cuvam tu uplatnicu, otad vise ni dinara, kad stigne tuzba uzecu neplaceno (ako mogne) i otici u zatvor pa neka se pise i o meni, ne dam, ne dam!!!

Neces u zatvor, nema mesta a i da ima za to se ne ide u zatvor nego se pleni imovina!

Dobro, onda, nisi dobila nikakvu tuzbu (opomenu mogu macku o rep), tuzba je vec nesto drugo (ja je ne bih primila) ali ako dobijes, imas pravo zalbe, dakle, ne beri brigu nisi jedina, to Glavonja pokusava da zaplasti narod:)
Nemoj toliko brinuti, moguce da ce s novim racunom i meni stici isto, ali ne da se necu obazirati, stavise, otpljunucu i pocetpati:lol:

A postoji li mogucnost da mi naknadno stigne tuzba?

Ja mnogo panicim sto se tice ovih stvari. Kad nemas para plasis se i senke.

Opomena je stigla oktobra 2010. godine a Poslednja opomena pred utuzenje 09.09.2011. godine. Sta sada da radim? Da li je neko kontaktirao asocijaciju ili kako se zove vec, za zastitu potrosaca? Valjda imaju pravnike tamo pa da vidimo sta treba ciniti?
Da li treba sada RDU RTS da ulozim zalbu (ima one tipske na netu gde se poziva na IУ-176/2002 од
24.02.2010. године.
Пошто ЈП ``Радио-телевизија Србије`` није испунила своје законске обавезе itd).
Pomoc :roll:

I ja sam danas ( 13.09.2011) dobio opomenu pred utuzenje od strane RTS-a za dug od oko 8500 dinara.zakljucno sa 30.09.2010 godine,znaci godinu dana unazad a da ovu godinu nisu ni uracunali.Znaci tih 8500 din je dug za prethodni period.Verovatno je to poslednji vapaj njihov da se otmu pare za one zastarele datume.Neverovatno je to koliko smelo i daleko ide Tijanic i njegova druzina.Bez medjunarodnog protektorata-ovde u Srbiji buducnosti NEEEEMAAAA. Verujte mi.Pa kada dodju,ako ikada dodju,placacu asve ali znam da me niko ne krade tada.

Neces u zatvor, nema mesta a i da ima za to se ne ide u zatvor nego se pleni imovina!

Nek dodju da plene, a citala si (valjda) da je u Srbiji postao "trend" da se za neplacene racune (dugovanja) ide u zatvor dobrovoljno, odnosno, novcana kazna se zamenjuje zatvorskom. U zatvoru se radi da se kazna otplati, dakle, zatvorska kazna je onoliko duga koliko je racun veliki ili mali. Cekam ih, nek dodju da plene:evil:

Skoro negde (ne mogu trenutno da se setim gde to bese) prikazana je zena koja zbog neplacenih racuna cisti ulicu! Metlom grce otpad s ulice, cisti neke stepenice (stepenista u drzavnim zgradama) i sl.
Bilo je na svim televizijama, doduse "JaDni servis" ne gledam, ne znam da li su oni prikazli, sumnjam!

repriziramo-trinaest-.jpg

Ovih dana stižu masovna utuženja za nenaplaćenu TV pretplatu. S obzirom da takva potraživanja zastarevaju posle 12 meseci, a da se tužbe odnose na 2009, jasno je da RTS preti praznom puškom pokušavajući da otme novac koji im ne pripada.

Ne padajte na ovaj trik, čuvajte novac za korisnije stvari.

Nije baš tako, potraživanje nije zastarjelo a o pravu moraš znati malo više da bi komentarisao to, jeste rok 12 mjeseci ali ima to pokoja kvačica...

Građanima savjetujem svakako da plaćaju pretplatu jer najmanje plaćaš kad redovno plaćaš i RTS je dobar kanal, promoviše dobar sistem vrednosti... u svemu je O.K .sem u informativi gdje je maksimalno nastrojen prema vlasti

Kod nas je neplaćanje pretplate RTRS krivično dijelo i znam koliko su najebali ljudi koji nisu plaćali i poslije im se sve to kumuliralo + sudski troškovi a ukoliko nemaš slijedi postupak prinudnog izvršenja i pljenidba imovine.

Poslednja izmena:
Apsolutno ne razumijem šta je problem u tome što se reprizira kvalitetan serijski program, mnoge od tih serija su poučne, mnogi od nas se mogu poistvojetiti sa likovima iz istih i na trenutak zaboraviti svkodnevnicu i razonoditi, dijalozi su kvalitetni... I da naučiš napamet šta bi ti smetalo... Muzika takođe stara izvorna, kvalitetna, u svakom slučaju RTS skidam kapu za sistem vrednosti koji upražnjava a ostale TV iz Srbije niti gledam niti se ima šta vidjeti, niti me zanimaju te kičeraj šou emisije i seriski programi, rijelitiji... Ili možda više volite gledati kič i šund na Pinku i te nove serije koje se prave po 1000 epizoda i nemaju apsolutno nikakav kvalitet i njima šaljete poruka u vrednosti 3 puta većoj nego pretplata RTS

Ono što je zamjerka ponavljam informativni i sportski program u dijelu gdje se slabo pažnaj obraća na domaći ligu a i kad ima nešto to su samo vječiti

Poslednja izmena:
Apsolutno ne razumijem šta je problem u tome što se reprizira kvalitetan serijski program, mnoge od tih serija su poučne, mnogi od nas se mogu poistvojetiti sa likovima iz istih i na trenutak zaboraviti svkodnevnicu i razonoditi, dijalozi su kvalitetni... I da naučiš napamet šta bi ti smetalo... Muzika takođe stara izvorna, kvalitetna, u svakom slučaju RTS skidam kapu za sistem vrednosti koji upražnjava a ostale TV iz Srbije niti gledam niti se ima šta vidjeti, niti me zanimaju te kičeraj šou emisije i seriski programi, rijelitiji... Ili možda više volite gledati kič i šund na Pinku i te nove serije koje se prave po 1000 epizoda i nemaju apsolutno nikakav kvalitet i njima šaljete poruka u vrednosti 3 puta većoj nego pretplata RTS

Ono što je zamjerka ponavljam informativni i sportski program u dijelu gdje se slabo pažnaj obraća na domaći ligu a i kad ima nešto to su samo vječiti

Mi izgleda ne gledamo isti RTS :|

Nije baš tako, potraživanje nije zastarjelo a o pravu moraš znati malo više da bi komentarisao to, jeste rok 12 mjeseci ali ima to pokoja kvačica...

Građanima savjetujem svakako da plaćaju pretplatu jer najmanje plaćaš kad redovno plaćaš i RTS je dobar kanal, promoviše dobar sistem vrednosti... u svemu je O.K .sem u informativi gdje je maksimalno nastrojen prema vlasti

Kod nas je neplaćanje pretplate RTRS krivično dijelo i znam koliko su najebali ljudi koji nisu plaćali i poslije im se sve to kumuliralo + sudski troškovi a ukoliko nemaš slijedi postupak prinudnog izvršenja i pljenidba imovine.

Jel se ti to zafrkavaš? :lol:

Nek dodju da plene, a citala si (valjda) da je u Srbiji postao "trend" da se za neplacene racune (dugovanja) ide u zatvor dobrovoljno, odnosno, novcana kazna se zamenjuje zatvorskom. U zatvoru se radi da se kazna otplati, dakle, zatvorska kazna je onoliko duga koliko je racun veliki ili mali. Cekam ih, nek dodju da plene:evil:

To može kad te sud kazni. Dugovanja ne možeš otplatiti zatvorom.

Nego, jel se vi još mantate oko toga?

Pa pazi kad bih ja placala da imam odakle. U tome je fora. Nisma imala i sad se nakupilo. Da bar iz inata nisam placala...

Ma mogu maksimalno da te rebnu za godinu dana unazad (od datuma podnošenja tužbe) ako se pozoveš na zastarelost. Znači, lepo te tuže, ti se žališ, sud otpiše zastarela dugovanja, platiš gamadi 6000, pa onda opet ne plaćaš sledeće tri godine.

Ti se šališ?
pa pre ću da plaćam (dobro neću, al onako) i OBN+BN u paketu nego RTS:lol:
I to ne iz inata. Več baš zbog tog nametnutog vida plaćanja uz račun za struju.

Back