I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ma meni se to desilo prosle godine...doduse ne secam se dal je pisalo prinudna naplata...ali kad sam proverio i raspitao se...--saznao sam da mi je zakljucno sa tim datumom podneta tuzba...i do danas nista...po zakonu nista ne moze bez resenja suda...barem bi tako trebalo...mada je ovo srbija..

E, e, to mi kazi. To me zanima. I moj drug kaze da je tako bilo, ali da mu nista nije stiglo, nikakva tuzba.

A opet, nekim aje mozda stigla tuzba. Ja se mnogo uspanicim kad vidim ovakve stvari.

A sta bi sa onim da dug zastareva?

E, e, to mi kazi. To me zanima. I moj drug kaze da je tako bilo, ali da mu nista nije stiglo, nikakva tuzba.

A opet, nekim aje mozda stigla tuzba. Ja se mnogo uspanicim kad vidim ovakve stvari.

A sta bi sa onim da dug zastareva?

zastareva za godinu dana ako nije podneta tuzba...ako je podneta tuzba dug vazi godinu dana pre podnosenja tuzbe pa sve do izvrsenja tuzbe...

Ali ja dugujem za RTS neke dve godine, ako ne i vise...

ja ne placam od kada je uvedena preplata niti su da placam...kad dobijem resenje od suda za naplatu zalim se u roku od 3 dana i idem u redovan sudski proces...pa cemo videti...a posle mozda tuzim EPS za odavanje poslovne tajne tj.mojih podataka trecem licu tj.RTS-u...
u svakom slucaju izmedju mene i RTS nije mogao postojati ugovoreni odnos za placanje predplate jer zakon jasno precizira da sam ja morao prijaviti TV prijemnik RTS-u na osnovu kog bi on mogao da vrsi potrazivanje predplate...kako ja to nisam uradio RTS je posao od prepostavke da ja imam TV a sto nije utvrdjeno...mrzi me da trazim zakon...cini mi se da se radi o clanu 81.

Evo ovako... Meni stigao racun za struju na kome za pretplatu pise da su skinuli 10 000 za prinudnu naplatu.

Sta ce sad da bude?

Ja te pare nemam. Sto je najgore, pretpolatu nisam placala ne zato sto necu (iz principa), nego zato sto nisam mogla da se izborim sa racunom za struju, pa se nagomilala pretplata.

Postoji li neki nacin da ne platim tih 10 000 din, barem ne odmah? (Mislim, i da traze, ja to sad nemam).

Ima li ko iskustva sa ovakvim stvarima, sta ciniti?

Postoji, jednostavno ne platis i cekas da vidis sta ce se desavati dalje!

Ne mogu da ti naplate nista jer nemaju osnov za naplatu.Ti sa njima nisi zakljucila nikakav ugovor i tu je prica gotova.Ne primaj nikakva resenja niti se na njih obaziri.To je fora ako prodje prodje i od koga uzmu novac uzmu tamo gde popuse par puta vise ne salju i dizu ruke od naplate.

samo malo mi je sve to nelogicno...ako sud ne prihvata odstetne zahteve ispod 16.000...a RTS predplata zastareva za godinu dana---to znaci da sud i ne moze da prihvati tuzbu...zato mozda RTS i povecava predplatu--samo ce to teze ici...16000.00 podeljeno na 12 meseci=ne znam ko ce placati taj racun...

a ja za uznemiravanje...platio sam im od uvodjenja predplate mozda 100-200 dinara jer sam zaokruzivao racun za struju...sad ni to ne radim...

Dođem u glupi eps i tražim da uplatim struju toliko i toliko, ali da hoću da sav višak pređe isključivo na taj račun za struju. Kontam zašto da ne, došla do neke kinte, uplatim lepo koju hiljadarku više i mirnije dočekam zimsku sezonu.
Jest al kad bi to moglo:roll:
Kaže teta šalteruša, svaki dinar koji budete uplatili više automatski se računa kao uplata za rtv pretplatu:confused:
Nisam baš uvek u prilici da plaćam i više nego što treba ali zašto da ne? U Hrvatskoj čini mi se, imaš mogućnost da sebe na neki način kreditiraš kroz taj račun za struju. Pitaćemo domoljube kako to kod njih funkcioniše..

Pretplatu ne plaćam ali znam neke koji ni dinara ne duguju:roll:

Ja ne placam TV- pretplatu (ni ne gledam onaj cemer od programa), ali se secam da sam prve godine kad je to uvedeno, pred kraj decembra uplatila za tu pretplatu (i naznacila na priznanici svrhu uplate, kome...), dakle, izmirila dug za celu tu godinu (12. meseci), da bi mi polovinom januara naredne godine stigao ISTI iznos uvecan za taj mesec (ili decembar - ako idu unazad), znaci novac nije otisao tamo gde je trebalo, nego ovi uzeli za struju. Da li je to zloupotreba i s kojim pravom? Jos uvek cuvam tu uplatnicu, otad vise ni dinara, kad stigne tuzba uzecu neplaceno (ako mogne) i otici u zatvor pa neka se pise i o meni, ne dam, ne dam!!!

Back