I opet..pretplata

Da li placate pretplatu?

• Da

• Ne

• Sta da li placam?

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
do prinudne naplate ne moze doci bez resenja iz suda na koji se moze izjaviti zalba u roku od 3 dana...ako je resenje dobijeno i nije ispostovan rok za zalbu te se nije uslo u redovan sudski proces---prinudna naplata je moguca...

Evo ovako, vidim da se o pretplati dosta raspravljalo, ali za mene je ovo novina, pa da pitam.

Stigao danas racun za struju i RTS, na kome u odeljku za RTS pise da je nekih 10 000 din. prinudno naplaceno. (Inace, za RTS dugujem oko 15 000). Nisu mi do sada stizale nikakve tuzbe ili opomene. Samo pise nesto u stilu:

Preneto iz prethodnog perioda 15000
Prinudna naplata 10 000

Sta to znaci? I sta sad ja treba da radim?

Da li to znaci da ce mi stici resenje iz suda, ili sta se desava?

Ja te pare nemam, zato nisam ni placala RTS par godina. Sto je najgore, nije da nisam placala iz principa, kao sto to mnogi rade, nego zaista nemam.

Ako neko ima iskustva sa slicnim sranjem, neka udeli neki savet. Zaista bi znacilo.

jedan od nacina...
http://www.forum-nis.org.rs/pdf/vesti/Odgovor na Opomenu pred utuzenje.pdf

struja i tv mora de se placa. nema zezanja

1. smanji potrosnju struje

2. dulicka je onomad lepo rekla prodaj stan i plati struju

3. promeni vlast, pojacaj socijalna davanja, povecaj porez na bogatase kao u svedskoj, holandiji i slicno

4. iseli se za norvesku. ali 4a. i tamo se sve placa 4b.ovde neplaceni racuni opet mora neko da ih plati

5.pusku pa u sumu. nema struje nema racuna, nema dugovanja, rano na spavanje, rano ustakanje

Evo ovako, vidim da se o pretplati dosta raspravljalo, ali za mene je ovo novina, pa da pitam.

Stigao danas racun za struju i RTS, na kome u odeljku za RTS pise da je nekih 10 000 din. prinudno naplaceno. (Inace, za RTS dugujem oko 15 000). Nisu mi do sada stizale nikakve tuzbe ili opomene. Samo pise nesto u stilu:

Preneto iz prethodnog perioda 15000
Prinudna naplata 10 000

Sta to znaci? I sta sad ja treba da radim?

Da li to znaci da ce mi stici resenje iz suda, ili sta se desava?

Ja te pare nemam, zato nisam ni placala RTS par godina. Sto je najgore, nije da nisam placala iz principa, kao sto to mnogi rade, nego zaista nemam.

Ako neko ima iskustva sa slicnim sranjem, neka udeli neki savet. Zaista bi znacilo.

znaci da tadic zeli da ti otme tvoje pare

E sad ovako ko sto rekose - ti nikakav ugovor nisi potpisala sa RTS-om da prihvatas to placanje pretplate samim tim oni nemaju osnova da ti bilo sta naplate i oduzmu

Verovatno ce pokusavati da te plase slanjem raznoraznih zahteva za prinudnu naplatu i slicno a ti sve sto treba eda uradis jeste da se ne plasis i da teras svoje

Njima je glavna fora plasenje raje plenidbama , jer se mnogi u*****ju pa plate harac a drugi nece da se blamiraju pred komsilukom i tako to.

Ja licno im ne bi platio nikad sve da dodje Tadic da naplati harac.

Ne razumem ja tu tv pretplatu. Znaci ako ne gledas TV moras da placas O.o Ajde dodji pa me nateraj da gledam RTS 1/2 O.o
Neka gospoda zausucu rukave instaliraju neki uredjaj bez kog nece moci da se gleda RTS pa nek naplacuju, pa da vide koliko imaju korisnika/gledalaca!

Cek, cek, cek.

Kakav dolazak na vrata, nista mi iz suda nije stiglo. Samo pise da su prinudno naplatili 10 000 din.

Ne znam samo odakle su mogli to da naplate, posto nemam racun. Nisu imali odakle da skinu.

Da li ovo znaci da ce meni stici tuzba iz suda na kucnu adresu? Ili da ce mi stici ta opomena sa uplatnicama?

Nista mi nije jasno.

Kazem, najcrnje je to sto nisam odbijala da placam pretplatu iz principa, nego nisam imala da platim struju dve godine, pa se jebena pretplata nakupila.

Cek, cek, cek.

Kakav dolazak na vrata, nista mi iz suda nije stiglo. Samo pise da su prinudno naplatili 10 000 din.

Ne znam samo odakle su mogli to da naplate, posto nemam racun. Nisu imali odakle da skinu.

Da li ovo znaci da ce meni stici tuzba iz suda na kucnu adresu? Ili da ce mi stici ta opomena sa uplatnicama?

Nista mi nije jasno.

Kazem, najcrnje je to sto nisam odbijala da placam pretplatu iz principa, nego nisam imala da platim struju dve godine, pa se jebena pretplata nakupila.

mozda su ti skinuli od para koje si uplatio za struju

znaci da tadic zeli da ti otme tvoje pare

E sad ovako ko sto rekose - ti nikakav ugovor nisi potpisala sa RTS-om da prihvatas to placanje pretplate samim tim oni nemaju osnova da ti bilo sta naplate i oduzmu

Verovatno ce pokusavati da te plase slanjem raznoraznih zahteva za prinudnu naplatu i slicno a ti sve sto treba eda uradis jeste da se ne plasis i da teras svoje

Njima je glavna fora plasenje raje plenidbama , jer se mnogi u*****ju pa plate harac a drugi nece da se blamiraju pred komsilukom i tako to.

Ja licno im ne bi platio nikad sve da dodje Tadic da naplati harac.

ja mrzim rts i nikako ga ne gledam, ja ne bih to pladio ni cedomir da dodje da naplati, ali on to nikako ne bi uradio...

ima i onaj vanredni demokratski nacin

par poslovnih objekata, ukljucujuci jednu banku i depo koji se naslanjao na arhivu, su izgoreli, slucajno. posto nikada nije objavljeno da su namerno zapaljeni unistavanja dokumentacije radi

prosetaj nocu malo, lepo je vreme

Ovo je fino, ali meni nije stigla opomena pred tuzbu, nego je na racunu za RTS is struju osvanulo da mi je prinudno naplaceno 10 000 dinara.

ma meni se to desilo prosle godine...doduse ne secam se dal je pisalo prinudna naplata...ali kad sam proverio i raspitao se...--saznao sam da mi je zakljucno sa tim datumom podneta tuzba...i do danas nista...po zakonu nista ne moze bez resenja suda...barem bi tako trebalo...mada je ovo srbija..

Ja razmisljam o tome da tuzim RTS i da trazim povracaj novca datog za TV pretplatu i to sa kamatom.

Kada bi mogo u europskoj Srbiji da tužiš javni servis. Prvo se konsultuj sa gospodom u Krunskoj, možda će ti dati bolju ideju ili radno mesto prevodioca....

E ovo je dokaz "kvalitetnog" odabira kadrova preko stranke, koverata, genitalija ili narodski sa štapa i kanapa...

Back