paja1408
Buduća legenda
- Poruka
- 34.639
Evo da ti kazem kako sam ja platio saobracajnu kaznu letos po novom saobracajnom zakonu. Panduri me zaustavili, kazu nisam upalio svetla, nego poziciju. Ja kazem necu da platim kaznu, oni mi je munjevito napisu i predaju, ja je zguzvam i bacim pred njima. Oni sednu u kola i odose. Sve je trejalo cirka dva minuta.
Niti su mi procitali zapisnik sto su po zakonu morali, a da sve bude smesnije, nisam ni obratio paznju da su mi u stvari ukljucena svetla, a ne pozicija.
Onda mi stigla panduracija na vrata nakon nekoliko odbijanja da platim, da me bukvalno hapsi. Kraj.
Zakljucak je sledeci: ako su resili ebace te kako god okrenes.
U slucaju RTS, ne mozes da kazes da nisi upucen. Zakon postoji, a tvoja je obaveza kao gradjanina da se obavestis o njemu i sta si nuzan da preduzmes. Te price kao: nemam tv, ne citam novine, ne pricam ni sa kim, ne izlazim iz kuce, pojma nemam sta se desava...ne piju vodu. Ne samo kod nas, svuda u svetu. Propis, zakon, Ustav postoje nezavisno od toga da li si se ti uputio ili ne.
Tebe distribucija ne vodi na sud ako ne placas struju, nego ti je isece, zar ne?
A tek onda ti tuzis distribuciju. Oni ti ukljuce struju dok se ne zavrsi postupak, donese se presuda da platis samo za poslednju godinu i sve je cisto.
Mozes tako i u slucaju RTS. Oni ti, recimo, oduzmu TV, pa ih ti tuzis i dok traje postupak vrate ti TV. Ali ces na sudu izgubiti 100%. jer kao sto rekoh, Ustavni sud je da befel za to. Cisto da dodam, RTS nikog nije utuzio mada se duguje vec dugo, jel tako? Zasto su sad poceli da utuzuju gradjane? Upravo zato sto sad imaju odluku Ustavnog suda u dzepu.
evo recimo ja sam nepismen...star...nemam nikog od rodbine...nisam placao RTS...niko mi nije urucio poziv za sud...nisam ni znao da sam tuzen...dolaze organi za prinudnu naplatu i sta oni nose..?? moraju li imati izvrsnu presudu suda sa mojim imenom i prezimenom za prinudnu naplatu..?? i sad ti prebroj na koliko su meni mesta prekrsena moja prava..?? nema sanse da iko sme da vrsi prinudnu naplatu bez izvrsnog naredjenja suda...a da bi se do njega doslo jasno se zna postupak....
nego je batice ovde dosta toga u igri...
-da bi se podnela tuzba optuzni zahtev mora biti veci od 16.500 dinara
-preplata godisnja je 6000 dinara ..
-ko je ne plati posle godinu dana zastareva potrazivanje
-da bi se imalo osnova za tuzbu preplata bi morala biti veca od navedenog iznosa na godisnjem nivou...

Ако нису способни да живе од реклама као и све друге ТВ станице боље да се угасе.