i hrvati traze svoj entitet u bih

Evo stigao i uki,vidim jos uvek ne koristis avatar koji sam ti nasao ...smmrc smrc,bas si me razocarao.

A ne zele oni svoja prava da su hteli vec bi trazili,ovo mnogo vise veze ima sa nekim drugim svarima....

Kao sto vidis niko ne spori pravo Hrvata na entitet,i ako neko spori u manjini je...

Tako da nemoj mnogo da prosipas mudrosti.Prvo procitaj sta smo pisali.

Since the ages,this madness is on
We are divided by horror we crawl
Just like me I know you`ll never
Pull the triger on and wake another war
Yes, everywhere is war
No, we`re not asking for
Yes, everywhere is war
War within and war outside are taking in control
War within and war outside please re-connect me soul
How can we let this be?
We need love&respect,the world of harmony
The world in peace it just can`t exist
Poison minds raise your fists,and wake another war
Yes,everywhere is war
Hey,president what for?
You need another
War within and war outside please re-connect me soul
Are taking in control!

ah....

Ustasha:
zanimljivu temu ste pokrenuli,samo u cemu je cudo sto zelimo entitet u bih,pa u hercegovini zivi 99% hrvata.
vi o tome pricate kao o nekom cudu,ono:cak i hrvati zele svoja prava na prostoru gdje su autohtoni i vecinski narod.
nevidim tu neku temu za raspravu.

Prilicno netacno. Odredi mi molim te, tu Hercegovinu o kojoj ti govoris. U istocnoj Hercegovini, recimo istocno od Mostara, severno od Dubrovnika, linija Trebinje-Gacko, koliko tu rvata ima ? :lol: Pa vas bre ima najmanje u BiH ako mozete da se skamcate na nekih 300 000. No, na ovoj temi se raspravlja upravo o tome kako bismo mi podrzali taj vas predlog za RH odeljenog od Federacije, zato sto nama ide na ruku...

Ustasha:
zanimljivu temu ste pokrenuli,samo u cemu je cudo sto zelimo entitet u bih,pa u hercegovini zivi 99% hrvata.
vi o tome pricate kao o nekom cudu,ono:cak i hrvati zele svoja prava na prostoru gdje su autohtoni i vecinski narod.
nevidim tu neku temu za raspravu.

Vidi, gledaj, skontaj, ako mozes... Ja sam vec pisao da sam ZA treci i to Hrvatski entitet...

Ali....... problem nije ovaj put do srba sigurno.... Ako si citala moj komentar onda ti je i jasno a ako nisi da ponovim...

Zasto (a i razlog je) ste vezali zastave sa muslimanima tokom rata i sklapali saveze protiv srba a sada vam saveznici ne valjaju.. Odgovor na ovo pitanje ostavljam tebi, mozda, a i sigurno bolje znas odgovor od mene...

Drugo, jesu li hrvati ili njihove vodje, ukljucujuci i politicare iz Hrvatske sklopili Washingtonski sporazum i stvaranje federacije BiH... Jesu.. Dakle sve ste to sami htjeli i sve ste sami odradili i niste ni pomislili na srbe a sada daj treci entitet.. Da nije washingtonskog sporazuma danas bi hrvati uveliko uzivali u svom entitetu jos od Dejtona, ovako.... nadam se da cete da se izborite za svoj entitet ali ce vas srbi podrzati ukoliko vi podrzite RS... Dakle sada da malo izmijenimo strane..

Prema tome mlada damo nema ljutnje a ni ljubavi, u politici kakva je postoji samo interes, sto ste i dokazali mnogo puta pa i sada..

Srdacan pozdrav za komsije....

uh,predugo me nije billo.
dakle zarathustra,kako ide jedna pjesma: od brckoga do kupreskih vrata to je zemnlja i bosanskih hrvata, a kad pricam o hercegovini govorim o dijelu izmedu tomislavgrada ( nekadasnje duvno)-posusje-grude-medugorje-siroki-mostar( zapadni dio), istina da su hrvati kao narod brojcano najmanji u bih, ali u tom dijelu hercegovine smo homogeni.
zasto tokom rata nismo osnovali tamo hrvatsku republiku?dobro pitanje, al mislim da je bilo vaznije da prvo se izborimo za priznanje republike hrvatske.
ali,sada je prekasno,vjerojatno RH hercegbosna nikad nece zazivjeti.

vidi 100% posto necemo.
nije istina da nam je to bilo nudeno,mi smo u biti u jednom trenu i proglasili nezavisnost hercegbosne, a svi ljudi odgovorni za to su sad u haagu-u:kordic,blaskic,...
svijetom vladaju anglosaksonci i zidovi,mi smo se u 2. svj.ratu nasli, radi razloga koje sad necu spominjati,na krivoj strani i oni od tada imaju predrasude prema hrvatima,imali su i imat ce, stoga od toga RH -HB nece biti nista.

Bez obzira ne gornji komentar ja sam ubjedjen da ce da postiji III entitet u BiH, sad da li ce brzo to ne znam, znam sigurno da su hrvati ispali mudri u ovo zadnje vrijeme pa ce sa tim istim nacinom da dobiju i taj treci entitet.. Eh,,, makose Matu Bobana on bi to do sada rijesio...

No taj je covjek shvatio sa kim treba raditi i dogovarati se pa ako treba i ratovati,,, a li ebi ga,,,
sporazum iz Washingtona dosta koci stvar..

Ali bice..

Back