I HDZ-u i SNS-u je u interesu da raspiruju mržnju

комшија

Stara legenda
Poruka
96.548
https://www.danas.rs/drustvo/i-hdz-u-i-sns-u-je-u-interesu-da-raspiruju-mrznju/

Jure Zubčić, koji po Hrvatskoj ispravlja grafite "Ubi Srbina" u "LJubi Srbina", o svojim aktivnostima ali i cenzuri na RTS-u

I HDZ-u i SNS-u je u interesu da raspiruju mržnju

Jure Zubčić (29), matičar iz Zadra, postao je poznat široj javnost zbog popravljanja grafita koji s vremena na vreme osvanjuju u Hrvatskoj – „Ubi Srbina“ u „LJubi Srbina“. Međutim, u žižu ovdašnje javnosti došao je ponovo ne tako lepim povodom.

1573083337000.png

Piše: Katarina Živanović 06. novembra 2019. 18.00

Naime, njegova izjava koju je putem skajpa nedavno dao RTS-u je cenzurisana, jer sem što je govorio negativno o vlasti u Hrvatskoj na isti način se osvrnuo i na aktuelni režim u Srbiji. Gledaoci Javnog servisa to nisu bili u prilici da čuju.

– Pitali su me standardno pitanje vezana uz moje nedavno ispravljanje grafita te odnos prema Srbima u Hrvatskoj i da li se pojačava taj govor mržnje u medijima bliženjem nekih od izbora. Rekao sam, između ostalog, da je kao što je HDZ-u u Hrvatskoj, tako je SNS-u u Srbiji u interesu da se raspiruje mržnja jer time kupuju jeftine političke bodove, a s druge strane su nesposobni provoditi politike koje su za dobrobit ljudi. Vučića sam spomenuo jer ga smatram direktno odgovornim za loš standard ljudi u Srbiji – kaže Zubčić u razgovoru za Danas. Deo njegove izjave o predsedniku Srbije i aktuelnoj vlasti u prilogu Javnog servisa nije mogao da se vidi. Naš sagovornik kaže da je znao da u Srbiji ima cenzure, „ali ovakvu razinu direktne cenzure nisam očekivao“.

– Ponovit ću ključno, nije na meni da govorim o vlasti u Srbiji jer ne živim tamo i ne mogu sigurno dobro znati, ali pratim situaciju kao i u ostatku regije. Osobno ne mislim da je Vučić dobar predsjednik, ali prije svega to mislim radi ljudi u Srbiji. On potpuno kontrolira ključne medije, a i one koji su iole kritični, društvenom atmosferom je praktički dotjerao do autocenzure. Nema demokracije, kao ni razvoja, bez uistinu slobodnih medija. O ekonomskim pitanjima da ne govorim. Tužno je to – ističe Zubčić.

Uz poruke podrške što je progovorio o cenzuri, mnogi iz Srbije su reagovali sa opaskom da nema pravo da komentariše situaciju u Srbiji, a da pritom ne spomene situaciju u Hrvatskoj.

– Prije svega sam razočaran što na cijelom Balkanu očito živimo u društvu koje svoje okruženje shvaća crno-bijelo. Odnosno, ako sam na upit kritizirao nešto u Srbiji, to ne znači odmah da smatram da je situaciju u Hrvatskoj sjajna. U Hrvatskoj je situacija da nacionalna TV kuća tuži vlastite novinare, a novinar portala Index biva pritvoren zbog jednog tvita. Po vlasti se ne razlikujemo. I u Hrvatskoj i u Srbiji su vladajuće stranke potpuno okupirale sve institucije države. Onima kojima je problem što eto neki tamo Hrvat govori protiv vlasti u Srbiji i to svodi na čistu etničku pripadnost želim poručiti da imaju puno veći problem od mene koji sam izrekao kritiku – naglašava Zubčić.

On dodaje da kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj, nismo razvili demokratična društva nego društva koja bez premišljanja prihvataju servirane laži i mržnju, a sve u svrhu opstanka pojedinaca na vlasti koju već skoro pa smatraju privatnom. U vezi sa plemenitom delom ispravljanja ksenofobnih grafita, kaže da nije imao nikakvih problema.

– Dapače, skoro sve reakcije su bile pozitivne osim jedne anonimne kaznene prijave, ali je i policija i državno odvjetništvo odbacilo tu tužbu. Žao mi je što mediji forsiraju tu prijavu koju predstavljaju da je došla od institucija, to jednostavno nije istina. Ne želim biti njihov branitelj jer sam ih mnogo puta kritizirao i to ću svaki put kad smatram da svoj posao ne rade kvalitetno ili protivno zakonu. Ali istinu uvijek treba reći – zaključuje Zubčić.

1573083398100.png

Postojii jedna velika razlika izmedju skoro svih nasih i skoro svih njihovih stranaka koje ucestvuju u politickom zivotu. Ali pre toga da naglasim, kada god neko kritikuje neku drustvenu pojavu ili potiticku opciju u hrvatskoj, oni odmah traze pandam u Srbiji, kao i kod nas je tako. Ovaj deo o okupiranju institucija i medijima jeste, ali mnoge druge nisu.

Famozno povampirenje ustastva u hrvatskoj, gde je ponovo na udaru ono malo Srba koji nisu poklani i proterani, povremeno nailaze na osude, ali se naglasava da se eto i u Srbiji rehabilituje Draza Mihajlovic i slicno. Dakle sustinska razlika je sto ustastvo i cetnistvo nisu isto, nisu to dve strane iste medaljle sto hrvati pokusavaju da stave znak jednakosti, a nasi ovde na to cute. Cetnicki pokret i pored svih nedostataka i mana i danas se smatra antifasistickim. I to ne zato sto mi tako kazemo, vec zato sto druge zemlje pobednice u ratu tako smatraju. U prevodu dok je ustaska emigracija bezala pred partizanima u dzungle i vuko.jebine juzne Amerike, Australije, Afrike, sa laznim imenima i identitetima, za to vreeme je cetnicka emigracija odlazila u SAD; Britaniju i druge zemlje pod punim imenom, prezimenom i ratnom prosloscu.

Slicno je fazon sa Jasenovcem, gde se na gnusanje svakog normalnog to izjednacava sa Blajburgom.

E sad, kada se nasi politicari, bilo sa vlasti ili opozicije pljuju, oni skoro nikada ni ne pomenu hrvate niti hrvatsku. Sa druge strane, u hrvatskoj, kada buknu pozari, kada je Jadran zagadjen fekalijama, kada se zale na betonizaciju obale, kada se zale na propadanje industriijskih giganata, odliv stanovnistva, javni dug i sliicno, vecina nadje mesta da kao jednog od krivca tu pomene i Srbe i Srbiju. Iako danas Srba u hvatskoj ima na nivou statisticke greske i dalje ih izgleda ima previse da bi hrvati sami sebe videli kao krivca za odredjene stvari.

Dakle kakvi god da su politicari kod nas populisti, primitivci, sirovine in lopovi, hrvati i hrvatska ne ulaze u nase politicke rasprave. Sa druge strane i dalje nije tako. Dakle ovaj covek sto je divno opisao stvari u hrvatskoj mogao je da se zadrzi na tome, jer su to stvari na koje on mozda i moze da utice. Ono sto je kod nas, to je nas posao da menjamo. A ne ponovo, po navici da se za pojave tamo trazi opravdanje ovde.

(...)

Cetnicki pokret i pored svih nedostataka i mana i danas se smatra antifasistickim.

(...)
Не сматра се, јер као колаборантски, четнички покрет није могао уједно бити и антифашистички.

1573127385400.png

1573127318400.png

Можда тзв. "српски националисти", а који су се одавно поздравили са памећу и основном логиком, сматрају четнички покрет "антифашистичким", али озбиљна историографија не сматра и не може да сматра сараднике окупатора "антифашистичким покретом".

Ova je jedna od onih ozbiljnih tema, gde ne bi trebalo da se javljaju ljudi poput tebe.

I da ponovim, postoje delovi cetnickog pokreta koji su saradjivali i sa okupatorom i sa drugim pokretima, kao sto su na pocetku rata saradjivali sa partizanima. Ali i pored svih tih negativnih pojava, cetniicki pokret je generalno antifasisticki. I zato su mnogi poznati cetnici mogli da odu u SAD sa punim imenom i prezimenom i u Britaniju i u druge zemlje, jer su ih ovi smatrali antifasistima.

I to kazem ja kome je deda bio partizan i na koga sam veoma ponosan.

Poslednja izmena od moderatora:
(...) cetniicki pokret je generalno antifasisticki. (...)
Не, јер се не може сарађивати са фашистима [у борби против партизана тј. антифашиста] и уједно бити антифашиста.

1573128266900.png

1573128309700.png

(...)

Ali i pored svih tih negativnih pojava, cetniicki pokret je generalno antifasisticki. I zato su mnogi poznati cetnici mogli da odu u SAD sa punim imenom i prezimenom i u Britaniju i u druge zemlje, jer su ih ovi smatrali antifasistima. (...)
Далеко од тога да су их сматрали антифашистима већ су их неговали искључиво из разлога Хладног рата јер су сматрали ако "пукне" да ће четници, љоте, али и остали колаборационисти из Источне Европе бити добро топовско место у рату против "црвене аждахе" (sic!) , мада су их Британци један део вратили вагоном партизанима да их побију у Блајбургу кao терористе јер тако и доликује онима који су се оглушили о наређење свог врховног команданта краља Петра Другог изреченог преко радио Лондона 1944 год. да се придруже Маршалу Титу и НОВЈ у завршним борбама против окупатора.

Poslednja izmena:
Не, јер се не може сарађивати са фашистима [у борби против партизана тј. антифашиста] и уједно бити антифашиста.

Da, moze itekako, samo tvoj izopaceni poremeceni mozak naravno to ne moze da prihvati. Jer sada treba armija drugih da postavlja sliike saradnje partizana i italijana i slicnih, pa da rusi pricu o antifasistickom karakteru partizanskog pokreta. Ali ovde se moja rasprava sa tobom zavrsava, jer tvoj mozak koji je ostao na nivou razvoja amebe, a zatrovan dnevnom politikom ne moze da skapira iole kompleksnije stvari.

• Podržavam
Reactions: BG5
Fotografije efendije, fratra i paroha hit na društvenim mrežama

Autor:
N1 Info

Podijeli:
Link je kopiran

Izvor: Facebook

Fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković sluge su Božje u Vojniću, u Hrvatskoj, tako tačno piše ispod fotografije objavljenoj na Facebooku.

Poznati efendija Admir Muhić fotografisao se, i nije mu prvi put, sa fra Ivom Bošnjakom i parohom Željkom Vidakovićem. Efendija je to učinio i prošle godine kako bi pokazao međusobnu funkcionalnost ove tri vjere, barem što se njihovog područja u kojima djeluju tiče. A njih troje djeluju na području Vojnića, pored Karlovca. Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri porijeklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da vjersku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primjeru, piše Slobodna Dalmacija.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a38930...ratra-i-paroha-hit-na-drustvenim-mrezama.html

p.s. Ево још мало љутих "антифашиста" :hahaha: :rotf:

Tvojim objavama dalje se bave psihijatri, oni su placeni da prate sta radi tvoj poremeceni mozak. Ali u jednom si uspeo, to je da i oni umereni, kada vide sta pises i za sta se zalazes, da se svako normalan opredeli za suprotno. Tako ako fantaziras recimo odlazak AV sa vlasti, ti bukvalno pocni da botujes za njega, jer onda ces na najbolji nacin opredeliti ljude da budu protiv njega.

Pogledajte prilog 610732
у твојој глави НЕ, погледај ратове око себе тј. данас се ово зове "радни састанак".
То пуно тога говори о образовању људи који су били (и приступили) у ЈВуО и на другу страну комунистичких козоје6а који су чинове добијали по броју погунулих партизана а који су данас изједначени са фашистима судећи по одлукама ЕУ парламента.

у твојој глави НЕ, погледај ратове око себе тј. данас се ово зове "радни састанак".

(...)
Изгледа да је тако било и у Черчиловој глави јер колаборацију четника са ФАШИСТИМА није сматрао "радним састанком" и сходно томе је подржао Тита а не Михаиловића :kafa:

Изгледа да је тако било и у Черчиловој глави јер колаборацију четника са ФАШИСТИМА није сматрао "радним састанком" и сходно томе је подржао Тита а не Михаиловића :kafa:

"Dragoljub Mihailović
YUGOSLAVIAN RESISTANCE LEADER
WRITTEN BY: The Editors of Encyclopaedia Britannica
LAST UPDATED: Apr 23, 2019 See Article History
Alternative Titles: Draža, Dragoljub Mihajlović
Dragoljub Mihailović, Mihailović also spelled Mihajlović, byname Draža, (born April 27, 1893, Ivanjica, Serbia—died July 17, 1946, Belgrade, Yugoslavia [now in Serbia]), army officer and head of the royalist Yugoslav underground army, known as the Chetniks, during World War II
"
https://www.britannica.com/biography/Dragoljub-Mihailovic

"Resistance
WRITTEN BY: The Editors of Encyclopaedia Britannica
LAST UPDATED: Mar 20, 2019 See Article History
Alternative Title: underground
Resistance, also called Underground, in European history, any of various secret and clandestine groups that sprang up throughout German-occupied Europe during World War II to oppose Nazi rule.
"
https://www.britannica.com/event/resistance-European-history

Не можеш да схватиш написано, јел` то?
То пребацивање и шта је Черчил мислио и чиме је краљу главу пунио је д(р)уга прича.
У то вријеме је било популарно изгубити што више људи на терену а који су му били интереси .... оставити историчарима да утврде.
Говорио си о људима са терена (ратом захваћеног подручја а не о политикантима)

Autor:
N1 Info

Podijeli:
Link je kopiran

Izvor: Facebook

Fra Ivo Bošnjak, Admir ef. Muhić i paroh Željko Vidaković sluge su Božje u Vojniću, u Hrvatskoj, tako tačno piše ispod fotografije objavljenoj na Facebooku.

Poznati efendija Admir Muhić fotografisao se, i nije mu prvi put, sa fra Ivom Bošnjakom i parohom Željkom Vidakovićem. Efendija je to učinio i prošle godine kako bi pokazao međusobnu funkcionalnost ove tri vjere, barem što se njihovog područja u kojima djeluju tiče. A njih troje djeluju na području Vojnića, pored Karlovca. Ovaj nerazdvojni trojac, tri dobra prijatelja, sva tri porijeklom iz Bosne i Hercegovine, shvataju da vjersku toleranciju mogu najbolje pokazati na svom primjeru, piše Slobodna Dalmacija.
http://ba.n1info.com/Vijesti/a38930...ratra-i-paroha-hit-na-drustvenim-mrezama.html

treba ich sve troje pobiti................izdajnici svojih naroda............

JAMI, jel sam zasluzio bar sendvic kod ovih tvojih ?

Back