I dalje vize za Rusiju!

Ma dajte, ljudi, i za Bugarsku treba viza, pa ne znaci da ju je tesko dobiti.

poneta nije u dobijanju nego u ponizavanju. ti treba da se ponizis da skupis neku dokumentaciju da se iscimas za to nevidjeno i onda recimo da sednes na autobus i ako ne zivis u beogradu putujes 200-250 km do ambasade , cekas par sati da udjes u istu i onda da ti neka sluzbenica tamo kaze kako ti nije dokumentacija potpuna i da treba da se vratis do svoje opstine da izvadis jos neki papir.

ko je ikada predavao za vize sam zna da za ulazak u EU tj dobijanje sengena pise sta treba od papira PLUS SVAKA DRUGA DOKUMENTACIJA KOJU ZATRAZI OVLASCENO LICE.

Ja kad sam jedanput predavao za talijansku vizu coveku iz pirota ispred mene koji je hteo da ode da poseti brata u italiji su trazili ORIGINAL ugovora o zakupu stana njegovog brata u italiji u kojem isti zivi. nigde to ne pise da treba al eto njemu su trazili. i covek se iscimao odvojio ceo dan da to zavrsi, cekao 4-5 sati da udje uopste na ambasadu da stigne na red a ove stoke ga vratile da im donese jos eto taj papir .

vidis normalan covek takav tretman ne moze nikada da prihvati.

Ja nisam govorio da se to nije desilo, nego mi je zasmetalo što se u postu naglašava nešto u stilu (parafraziram): "Pogledajte vi Rusofili, kako su vas zahebali braća Rusi...", a u isto vreme se ne spominje kako su nas zahebali i EU...

Suština jeste u tome da smo mi imali neke uslove, ali je suština i u tome da su oni odložili nekoliko puta potpisivanje sporazuma zbog ovih ili onih razloga... a u samom sporazumu se kaže da Srbija mora ispuniti neke uslove da bi sporazum bio punovažan... a nije došlo ni do toga...

Što se tiče odliva mozgova i sl., nema te sile i zakona koji to može sprečiti, osim ako se ne donese takav zakon koji zabranjuje nekome ko se besplatno ili (jeftino) školovao o trošku države, da mora da nadoknadi troškove školovanja pre napuštanja zemlje...

Zato je sama ideja besplatnih državnih fakulteta (onih mesta koja su na budžetu) - besmislena.

mislim da ima mogucnosti to bar dobrim dijelom sprijeciti...zakonskom regulativom npr., ili kako ti rece vracanjem novca izdvojenog za skolovanje i nizom drugih mjera...

poneta nije u dobijanju nego u ponizavanju. ti treba da se ponizis da skupis neku dokumentaciju da se iscimas za to nevidjeno i onda recimo da sednes na autobus i ako ne zivis u beogradu putujes 200-250 km do ambasade , cekas par sati da udjes u istu i onda da ti neka sluzbenica tamo kaze kako ti nije dokumentacija potpuna i da treba da se vratis do svoje opstine da izvadis jos neki papir.

ko je ikada predavao za vize sam zna da za ulazak u EU tj dobijanje sengena pise sta treba od papira PLUS SVAKA DRUGA DOKUMENTACIJA KOJU ZATRAZI OVLASCENO LICE.

Ja kad sam jedanput predavao za talijansku vizu coveku iz pirota ispred mene koji je hteo da ode da poseti brata u italiji su trazili ORIGINAL ugovora o zakupu stana njegovog brata u italiji u kojem isti zivi. nigde to ne pise da treba al eto njemu su trazili. i covek se iscimao odvojio ceo dan da to zavrsi, cekao 4-5 sati da udje uopste na ambasadu da stigne na red a ove stoke ga vratile da im donese jos eto taj papir .

neznam cemu im sluzi taj vizni rezim.ko god je drpio sengen vizu nije vise nikada vidjen u srbiju.znam ih na gomile.vecinom mladi al ima i udovica raspustenica i ostali koji pecaju evropske penzionere i drzavljanstva.sran.je nevidjeno.to je bruka i stid a ne vizni rezim.
a to sto zanovetaju za vize u beograd to su vecina nasi koji oce par stotina evra da im tutnes u pasos pa ce dobijes vizu i brez pasos.

Naravno.
Niti sam isla skoro, niti cu da idem...!
Pricali mi ljudi koji su isli skoro u Bugarsku.

srbi imaju vize za rusiju ali najblazi moguci vizni rezim.

potpuno ukidanje viza nije moguce zato sto jedno milion siptara ima drzavljanstvo/pasos srbije a rusi nece da vide takve ljude da ulaze bez viza u rusiju.

zato su zadrzali vizni rezim da mogu ako dodje siptar - da ga odbiju, a ako dodje srbin - da ga puste.

jer to je skroz legitimno, zamisli ti da se u tvojoj zemlji seta milion siptarskih narko dilera, trgovaca robljem , oruzjem a ti im ne mozes nista?

resenje problema je da srbija oduzme svim siptarima drzavljanstvo i onda nece biti problema sa vizama.

mislim da nam i EU najvise zbog siptara i dalje drzi vizni rezim takodje.

Šiptari gastarbajtuju po Rusiji?
:lol:

Back