I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

To sto nije znao i što u krajnjoj instanci nije ni potrebno po "slučajnoj evoluciji" nije ni malo čudno?
Pa prirodna selekcija, to je apsolutno logicno da tako ide.

Uredu da je samo izolovan slučaj, matematički je moguće, kao što je moguća i 7cu da dobiješ ali takvih "slučajeva" je toliko mnogo u živom svetu da je matematički i logički nemoguće prihvatiti kao slučajnost.
Ponovo te pitam, ispisi mi kako matematicki racunas te verovatnoce.

Isto kao što bi nekome bilo sumnjivo da neko stalno dobija kola na Bingu, i ispostavilo se da to nije bila slučajnost...
Analogija nije tacna. Jer kod evolucije dok je mutacija slucajna, opstanak mutirane jedinke nije. Postoje zakoni koji regulisu kako sve tece.

Pa prirodna selekcija, to je apsolutno logicno da tako ide.

Ponovo te pitam, ispisi mi kako matematicki racunas te verovatnoce.

Analogija nije tacna. Jer kod evolucije dok je mutacija slucajna, opstanak mutirane jedinke nije. Postoje zakoni koji regulisu kako sve tece.
U izolovanom slučaju bi se moglo pretpostaviti da je selekcija bila uzročnik. Jači pametniji itd opstaju, pa gde su nam svi ti "preci" koji su bili superiorniji od primata?

Ja nisam pokušavao da predstavim matematički mogućnost pošto me preduhitrio u simulaciji neki profa sa Cambridgea i pokazao da tako nešto matematički ne može da se potkrepi kao prihvatljiva mogućnost.

Analogija je smatran tačna jer, prvo, mutacija navodno, nije sama po sebi smislena a po matematičkim principima nije ni održiv broj prelaznih oblika koji vode ishodu tj nastanku vrste.

U izolovanom slučaju bi se moglo pretpostaviti da je selekcija bila uzročnik. Jači pametniji itd opstaju, pa gde su nam svi ti "preci" koji su bili superiorniji od primata?
Ne razumes prirodnu selekciju. Za dalji razgovor o njoj, procitaj o prirodnoj selekciji. Gresis
Analogija je smatran tačna jer, prvo, mutacija navodno, nije sama po sebi smislena a po matematičkim principima nije ni održiv broj prelaznih oblika koji vode ishodu tj nastanku vrste.
Zasto nije odrziv broj prelaznih vrsta? Mutacija X na prelaznu vrstu Y je delovala pozitivno i onda je prezivela nesto sto vrste bez te mutacije nisu.

Primera radi, mutacija coveka da slobodno pomera svoj palac. Omogucilo je da hvata koplje. Vise je lovio nego drugi primati bez te mogucnosti. Ostavio vise potomstva, mozda i pobio neke od ostalih primata.

Pa ajde probaj, zivo me interesuje kako. Barem me uputi
Što kad se neko već upustio u to i pokazao? Jel treba da dokazujemo i da je zemlja okrugla?:mrgreen:

Ali evo jedan @jerohinac primer:

Možeš li molim te, putem prirodne selekcije da mi pojasniš nastanak ptica od reptila? Prvo je bilo potrebno da im kosti postanu šuplje. Zatim prednji udovi da se jako izduže. Pa treba im i onaj mehur za kontrolu visine i instinkt da ga koriste. Pa im je trebalo da se krljušti pretvore u fino paperje i ko da to nije bilo dosta, razvili su "prirodnom selekcijom" i kompas u glavi kako bi mogli da predju od tačke A na tačku B par hiljada kilometara blizu.

Na kraju, kad su se izselektovali tako, trebalo je samo da se pobačaju sa neke litice pa, ko poleti pričaće...:mrgreen:

Možeš li molim te, putem prirodne selekcije da mi pojasniš nastanak ptica od reptila? Prvo je bilo potrebno da im kosti postanu šuplje. Zatim prednji udovi da se jako izduže. Pa treba im i onaj mehur za kontrolu visine i instinkt da ga koriste. Pa im je trebalo da se krljušti pretvore u fino paperje i ko da to nije bilo dosta, razvili su "prirodnom selekcijom" i kompas u glavi kako bi mogli da predju od tačke A na tačku B.
Pa ne bas, prvo ptice su nastale od vrste dinosaurusa, koja je vec imala perje. Takođe su rucice zapravo bile oblozene tim perjem zbog parenja. Postoje fosili koji to pokazuju. Postoje SVE prelazne vrste do ptica i opšte su poznate.

Nisu uopste razvili letenje da bi presle rastojanje X. Nemas pojma a pricas.
Izvoli referenca za citanje, pa kad procitas javi sta odatle nije tacno
https://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evograms_06
Ako me pitas kako je nesto od toga dokazano, na tom tekstu ima referenca svih istrazivanja.

Što kad se neko već upustio u to i pokazao? Jel treba da dokazujemo i da je zemlja okrugla?:mrgreen:

Ali evo jedan @jerohinac primer:

Možeš li molim te, putem prirodne selekcije da mi pojasniš nastanak ptica od reptila? Prvo je bilo potrebno da im kosti postanu šuplje. Zatim prednji udovi da se jako izduže. Pa treba im i onaj mehur za kontrolu visine i instinkt da ga koriste. Pa im je trebalo da se krljušti pretvore u fino paperje i ko da to nije bilo dosta, razvili su "prirodnom selekcijom" i kompas u glavi kako bi mogli da predju od tačke A na tačku B par hiljada kilometara blizu.

Na kraju, kad su se izselektovali tako, trebalo je samo da se pobačaju sa neke litice pa, ko poleti pričaće...:mrgreen:
Ispustio sam savršenu aerodinamiku i "centralno grejanje" da reptil ne bi pao u hibernaciju od zime na visini od 1500m.

Nego, pošto si stručnjak za selekciju, odselektuj mi potpuno namerno tiket sa zbirkom kvotom 2000, vodim na večeru, ženske, na šta god hoćeš može...:mrgreen:

Nadji mi udzbenik gde to pise, ptice nisu nastale od leteceg dinosaurusa vec od theropoda, odatle je i T-Rex. Vise na linku
https://ucmp.berkeley.edu/diapsids/saurischia/theropoda.html
Tako da to sto kazes u skoli nije uceno
Pa šta ti je dinosaurus nego reptil, gmizavac. A čak i ako su ovi za razliku od rođaka imali perje, to ne objašnjava sve drugo, posebno šuplje kosti. Nije to prednost neka na zemlji ako brzo i ne poletiš. Posebno u to doba izuzetnih predatora. Tigrovi su im bili kućna ljubimčadu to doba. I to oni sabljozubi :mrgreen:

Pa šta ti je dinosaurus nego reptil, gmizavac. A čak i ako su ovi za razliku od rođaka imali perje, to ne objašnjava sve drugo, posebno šuplje kosti. Nije to prednost neka na zemlji ako brzo i ne poletiš. Posebno u to doba izuzetnih predatora. Tigrovi su im bili kućna ljubimčadu to doba. I to oni sabljozubi :mrgreen:
Tigrovi tada nisu postojali.
I slepi mis je sisar pa leti.

Back