Biblija nigde ne kazuje da oni koji su protiv Boga ne smeju opstati u svom sadašnjem životu.
Pitao si me, ja ti odgovorio, a ti sada nastavljaš mantru.
Ene sada...da li to sada veruješ u biblijski stih...
Postanak 3:16... ''A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.''
Ne, već ti veruješ u njega, pa ti zato i navodim da je taj stih potpuno pogrešan jer su ga pametne čike obezvredile, a dokaz je da se može i protiv Boga.
stAnco, grešim li ako bivam u uverenju da recimo tvoja žena nije iskoristila bezbolni porodjaj koje su čike...izmislile. Teško da grešim, zar ne...Da li ti je poznato da ima mnogo žena koje nisu želele da se porode bezbolno...
Nije. Epiduralni porođaj tada nije bio još poznat. I kakve veze ima to što neke žene ne žele da se porode epiduralno? Poenta epiduralnog porođaja je bezbolnost, suprotno Božijoj kletvi u koju veruješ. Dakle bez Boga se može, kao što vidiš.
A da li su neke druge čike izmislile ono...da neki ljudi budu ''papučići'' u vezi sa onim... i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar...
Evo i ovo je primer običnog bibliskog mantranja, koji nema veze sa savremenim porodičnim odnosima.
stAnco, kada pričamo u vezi sa naukom, priča je konkretno ograničena na TE, na Abiogenezu i na Veliki Prasak. Možeš li to shvatiti...Nauka je osmislila i TV i komp i internet i telefon i mnogo toga drugog ali sve to nema nikakve veze sa TE i Velikim Praskom.
Da te podsetim, pitao si me za primere gde se ne može bez nauke i ja sam ti ih naveo, a ti sada pričaš ove stvari koje nemaju veze sa tvojim pitanje. I da znaš kada ubuduće budemo pričali o nauci, zapravo kada ti budeš pričao, onda navedi konkretno našta misliš, a ne uopšteno.
I nisi u ovom nabrajanu naveo veoma vežno naučno otkriće Genetiku, koja je, jeroh, najbitniji dokaz TE.
I nikako mi nije jasno do kada ćeš da se zaplićeš oko TE. Nekada si mi priložio sajt u kojoj je bila rečenica "the most supported theory" i kada sam se ja nasmejao da je najdokazanija teorija, ti si se koncntrisao na reč "supported", da to nije "dokazana" neg "poduprta"

, kao nemaš pojma da se u našem jeziku podupiru nagnuti poljski klozeti

, teorije se dokazuju.I verovatno zato i ne prihvataš TE jer je "najpoduprtija teorija"

Koslavu sam prikazao link o 10 najrevolucionarnih teorija i u njoj je opet TE, hronološki odmah posle Kopernikove teorije.
I opet da te pitam: do kada ćeš bre da se saplićeš o TE kada je bar ona gotova stvar. Abiogeneza je još daleko od teorije a Veliki prasak je takođe jasan, osim tebi i sličnima tebi.