jerohinac
Legenda
- Poruka
- 50.074
Ej ebiga jeroh. Pa sve što kažem, napišem, ili samo pomislim, izvor je u mozgu. I u pravu si. Da ne postoje ozbiljni naučnici koje rade na pitanju Abiogeneze, ja ne bih imao predstavu o tome.
A da...i zbog tih ozbiljnih naučnika koji rade u vezi sa Abiogenezom ti fanatično veruješ u spontanu generaciju...
Kada kazujem bilo šta u vezi sa Postanjem, uvek naglasim ono...po Bibliji...Pokušaj zapaziti razliku...Ali ja jeroh nisam kao ti. A kakav si to ti? Pa vidi: prihvataš, s jedne strane, da se religijska osećanja formiraju u mozgu, a s druge strane tvrdiš da je Tvorac tvorio Postanje, što je teška kontradiktornost, koju izgleda, ne shvataš.
Da tačno je. Nemaš Tvorca da bi se krio iza njega ali...imaš pametne čike iza kojih se kriješ...Ja nemam Tvorca da bih se "krio" iza njega, i jedino mi preostaje da vidim šta to te pametne čike rade u belosvetskim laboratorijam, i da verujem da će ishod biti pozitivan, jer i oni u to veruju, inače ne bi eksperimentisali.
A u svoje vreme bio je jedan veoma pametan čika. Dobitnik Nobelove nagrade. Ti znaš zbog čega. Radi se o čiki Maks Plank...E taj čika kaza...
“I religija i znanost za svoju aktivnost trebaju vjeru u Boga; nadalje, za prvu (tj. za religiju) Bog stoji na početku, a za drugu (tj. za znanost) stoji na kraju cijelog promišljanja. Za prvu Bog predstavlja bazu, za drugu – krunu promišljanja o svijetu.”
„Jedna ne isključuje drugu, već su u interakciji, komplementarno surađuju. Čovjek treba znanost kao oruđe percepcije, a religiju kao vodič za djelovanje.“
„Jedna ne isključuje drugu, već su u interakciji, komplementarno surađuju. Čovjek treba znanost kao oruđe percepcije, a religiju kao vodič za djelovanje.“