I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Ej ebiga jeroh. Pa sve što kažem, napišem, ili samo pomislim, izvor je u mozgu. I u pravu si. Da ne postoje ozbiljni naučnici koje rade na pitanju Abiogeneze, ja ne bih imao predstavu o tome.

A da...i zbog tih ozbiljnih naučnika koji rade u vezi sa Abiogenezom ti fanatično veruješ u spontanu generaciju...
Ali ja jeroh nisam kao ti. A kakav si to ti? Pa vidi: prihvataš, s jedne strane, da se religijska osećanja formiraju u mozgu, a s druge strane tvrdiš da je Tvorac tvorio Postanje, što je teška kontradiktornost, koju izgleda, ne shvataš.
Kada kazujem bilo šta u vezi sa Postanjem, uvek naglasim ono...po Bibliji...Pokušaj zapaziti razliku...
Ja nemam Tvorca da bih se "krio" iza njega, i jedino mi preostaje da vidim šta to te pametne čike rade u belosvetskim laboratorijam, i da verujem da će ishod biti pozitivan, jer i oni u to veruju, inače ne bi eksperimentisali.
Da tačno je. Nemaš Tvorca da bi se krio iza njega ali...imaš pametne čike iza kojih se kriješ...

A u svoje vreme bio je jedan veoma pametan čika. Dobitnik Nobelove nagrade. Ti znaš zbog čega. Radi se o čiki Maks Plank...E taj čika kaza...

“I religija i znanost za svoju aktivnost trebaju vjeru u Boga; nadalje, za prvu (tj. za religiju) Bog stoji na početku, a za drugu (tj. za znanost) stoji na kraju cijelog promišljanja. Za prvu Bog predstavlja bazu, za drugu – krunu promišljanja o svijetu.”

Jedna ne isključuje drugu, već su u interakciji, komplementarno surađuju. Čovjek treba znanost kao oruđe percepcije, a religiju kao vodič za djelovanje.“

Dobro neka ti bude. Verujem iz sve snage, uz dodatak da ja nemam sigurnosni ventil zvani Tvorac, kao što ga imaš ti.:D
A zbog čega bi ti trebao sigurnosni ventil u vidu Tvorca, kada imaš sigurnosne ventile u vidu onih ...pametnih čika, za fanatično verovanje u spontanu generaciju...

Sasvim jasno. Veliki prasak je izvesnost, ali nastanak prostora i vremena za mene su malo maglovite stvari, pa ne želim da diskutujem o tome. A posebno mi je nejasno da se širenjem svemira formira prostor, jer se
pitam kroz šta se širio taj Svemir. Ali ko sam ja da sumnjam u naučna dostignuća.
I ja sam se pitao u smislu boldovanog. Pa pitah tebe. I nikako nemoj da sumnjaš u naučna otkrića. Nem0 budeš grešan prema naučnim otkrićima.

E pa jeroh, ja sam izgleda prevideo ono da si ti konkretno tražio zašto se ne može protiv onih naučnih disciplina koje si naveo. Neću da proveravam,verujem ti. Ali jeroh, od toliko primera gde se bez nauke ne može, ti si tražio u vezi sa dva primera koja nemaju pojma. Osvrni se malo oko sebe i sagledaj gde je sve nauka "uplela prste".

A da...u vezi sa boldovanim TE i Veliki prasak kao dva primera...nemaju pojma... :hahaha1:

I nikako da shvatiš da ne pričamo o tome kako je nauka osmislila, TV, mobilne telefone, internet i štošta drugog. Pričamo samo i samo o TE i Velikom prasku.

Da ja treba da razmislim šta i kako pišem, a ti ne vidiš da je agnostički stav bio aktuelan u vreme kada se nije znalo da se predstave o bogu formiraju u mozgu.

A šta misliš...Da li u vreme kada se nije znalo da se verovanje u Boga formira u mozgu, nije verovalo u Boga...stAnco, stAnco, pronadji se malo sam sa sobom u pisanju.
Treba da promeniš agnostički stav, jer je jasno da je Bog formiran u mozgu-dakle zna se gde postoji.
stAnco, stAnco, nije Bog formiran u mozgu. Formirano je verovanje u Boga. A to nije jedno te isto. Malo iz Biblije...

1 Korićanima 6:17... ''A ko se Gospoda drži jedan je duh s Gospodom.''

2 Timotiju 4:22... ''Gospod Isus Hristos sa duhom tvojim. Blagodat s vama. Amin.''

Luka 17:20...''Niti će se kazati: Evo ga ovde ili onde; jer gle, carstvo je Božije unutra u vama.''

I narvno, to nema nikakve veze sa tvojom tvrdnjom, da Bog postoji samo u mozgu vernika.

Da baš to. Jer tvoj zaključak ."I to je baš onako...naučno objašnjenje, zar ne.." odiše cinizmom.

A da...bejaše veoma cinično kada pitah ovako...

I biva šta...ako se nešto u naučnom smislu ne zna...onda se ne sme ništa pitati u vezi sa tim...zar ne...

I jeroh ti ništa ne pitaš sa ciljem da saznaš, jer da želiš nešto da saznaš imaš jednu veoma lepu savremenu radnju -guglanje.. Ti postavljaš upravo ovakva cinička pitanja/zaključke kao ovo gore, sa namerom da omalovažiš napore naučnika da dođu do otkrića.
Auuuuu...pa ti stvarno onako do ekstremnosti veruješ u spontanu generaciju...jer će to pametne čike dokazati...

I Činjenica da gravitaciono polje deluje u suprotnom smeru od širenje, je naučna osnova da može da dođe do sabijanja. A da li će, to niko ne zna, pa je to samo puka hipoteza. To su sve proste stvari, samo ti nisi baš sklon razmišljanju.:D
I zamisli da se ta hipoteza o sabijanju ostvari...Zemlja bi se sabila i postala ono, kao...lopta...

A vidi ...ovo...zanimljivo na svoj način...A i ovo je zanimljivo o ...tamnoj materiji...

Joooj jeroh koliko ti ne znaš, bre. Pa nije naučno utvrđena genetika "tog stvorenja", već je genetika utvrdila veliku sličnost genoma šimpanze i čoveka, pa je na osnovu toga utvđeno zajedničko poreklo.
Kakve veze ima genetska sličnost današnje šimpanze i današnjeg čoveka sa zajedničkim poreklom od tamo nekog pradavnog zajedničkog pretka...

Da li je genetika utvrdila da su Lusi i njen mužjak...

un359.jpg

nastali tamo od nekog, pra, pra pretka...

P.S. A kako su ih lepo napravili i naravno smestili u naučni muzej....

Baš je tako. Tvoja mama je prelazni genetski oblik između tvoje babe i dede po majci i tebe. Isto je i kod mene, i kod svih živih bića. Svi smo mi prelazni oblici između naših čukundeda i čukununuka, i tako dalje. A svi smo mi i neka stvorenja.

A da se malo informišeš o tome šta su prelazne forme u TE. Moja baba je bila čovek, majka bila čovek, ja čovek moj sin čovek. Nigde tu nema prelazne forme.
Probaj da mi kažeš gde na ovoj slici belci (koji evidentno postoje) prelaze u crnce (koji takođe postoje)

Pogledajte prilog 887986
Kakve ovo veze ima sa onom tvojom tvrdnjom da...vrste ne postoje...

A te slike nemaju nikakve veze ni sa prelaskom žene belkinje u ženu crnkinju. I kako uopšte misliš da od bele žene bude ono ćiri bu ćiri ba i eto nastade crnkinja...

Ne znam ništa ni o kakvom Bobu Hendersonu, to je verovatno neki lažni prorok, prodana duša, ili nešto slično.

Taj Bob, je napisao Evanđelje po Letećem Špagetnom Čudovištu...Taj Bob je osnivać ...Pastafarijanaca...
Istina je samo jedna - Pastafarijanci NE VERUJU u TE.

To najviše govori o njima i njihovom stepenu obrazovanja.
Kuku me lele da me lele kuku...A da pročitaš ono ...Bobovo pismo...
Pastafarijnci odbijaju kreacionizam sa kojim se sprdaju. A seti se ovog...
Ne, deisti ne veruju da je Isus Bog, ali veruju u Flying Spaghetti Monstera.

Možeš o tome malo naučiti ako pročitaš ovo...ovde...

A kako li to znamo da je bio deista u vreme kada deizam nije postojao...A po onom spisku deista i Aristotel je bio...deista...A ko li je sačinio onaj spisak poznatih deista...
Nema veze što nije postojala ova organizacija koju si ti iskopao na internetu.
Pokušavam sve vreme da ti objasnim da deisti nemaju nikakvo zvanično udruženje, niti uniju. Nije morao on da bude član te izmišljene Unije da bi bio deista!

Previše guglaš bez razumevanja, to je kod tebe baš izraženo.

A da se malo informišeš o tome šta su prelazne forme u TE. Moja baba je bila čovek, majka bila čovek, ja čovek moj sin čovek. Nigde tu nema prelazne forme.

Kakve ovo veze ima sa onom tvojom tvrdnjom da...vrste ne postoje...

A te slike nemaju nikakve veze ni sa prelaskom žene belkinje u ženu crnkinju. I kako uopšte misliš da od bele žene bude ono ćiri bu ćiri ba i eto nastade crnkinja...
Sve ima veze, probaj da nađeš od koje osobe prestaju belci a počinju crnci... a onda ćeš razumeti gde prestaju dinosaurusi a počinju kokoške, dajnočikeni ili činekosaurusi.

A da...u vezi sa boldovanim TE i Veliki prasak kao dva primera...nemaju pojma... :hahaha1:

I nikako da shvatiš da ne pričamo o tome kako je nauka osmislila, TV, mobilne telefone, internet i štošta drugog. Pričamo samo i samo o TE i Velikom prasku.
Kad ste se već dokačili tih ozbiljnih tema, šta ti misliš o Postanju br. 1 - mislim o prvom stvaranju sveta, onog reptilskog sveta, sveta Dinosaurusa ?

Taj svet reptilsko-dinosauruski trajao je popriličan broj desetina miliona godina kako arheologija danas pokazuje.

TE nekako rekao bih, vešto zaobilazi ovaj svet, prepotopski kako Glasnik voli da kaže, tako da nam je prilično nejasno, kako to da je od ogromnog zemaljskog CARSTVA REPTILA preživelo samo nekoliko sporaća rekao bih (Komodo zmaj, Krokodil, Iguana i par guštera).

Imaš li ideju, ko je "stornirao" Prvo Postanje na Zemlji ?

I ko ga je STVORIO, što je još bitnije ?

Kakve veze ima genetska sličnost današnje šimpanze i današnjeg čoveka sa zajedničkim poreklom od tamo nekog pradavnog zajedničkog pretka...

Da li je genetika utvrdila da su Lusi i njen mužjak...

un359.jpg

nastali tamo od nekog, pra, pra pretka...

P.S. A kako su ih lepo napravili i naravno smestili u naučni muzej....
Pa sad ako ćemo tražiti tu nevidljivu vezu, genetsku i evolutivnu, koja se proteže sigurno nekoliko miliona godina ?

A kako bi nam ti objasnio vezu između Kaina i njegove neveste, koju je oženio i koja mu je decu izrodila ?

Žena Kainova, očigledno nije iz Adamovog klana ?

Što znači da je Kainova žena takođe imala oca i majku, kao i Kain ?

Kako možete da tvrdite da je Adam prvi čovek na ovoj planeti, kad logika nalaže da ih je bilo više ?

Nema veze što nije postojala ova organizacija koju si ti iskopao na internetu.
Pokušavam sve vreme da ti objasnim da deisti nemaju nikakvo zvanično udruženje, niti uniju.

Ovo...ovde...je zvaničan sajt svetske unije deista...A ti si očito deista sam za sebe, koji je verovatno osmislio samo svoja, deistička uverenja...
Nije morao on da bude član te izmišljene Unije da bi bio deista!
A da...Anaksagora je bio deista a da nije bio ni svestan toga da je deista...

A u tebi omiljenoj Wikipediji ima ovo...Anaksagora (500-430 p. n. e.) je personalističkom teizmu prišao sa svojom doktrinom da je božanski Razum ili Um upravljač svakog kretanja.

Previše guglaš bez razumevanja, to je kod tebe baš izraženo.
A šta si ti onako do savršenstva razumeo u vezi sa ovim...
a na okolnost onog o čemu smo diskutovali...

Sve ima veze, probaj da nađeš od koje osobe prestaju belci a počinju crnci... a onda ćeš razumeti gde prestaju dinosaurusi a počinju kokoške, dajnočikeni ili činekosaurusi.
U vezi sa ovim...

i tvojim pitanjem, odgovor je veoma jednostavan. Kada neka belkinja poželi da malo izgleda tamnoputo, jednostavno se posluži specijalnom šminkom...

When Morphe announced they were releasing a 60-shade range, the beauty world stood up and gave them a (virtual) round of applause. And the foundation is just as noteworthy; it’s matte, full coverage, plus it’s long-wearing, transfer-resistant, and water-resistant. There are five shade brackets in total: rich, deep, tan, medium, and light, with each range covering multiple undertones (warm, cool, neutral, and olive).

A po tvojoj analogiji, mora da su i dinosaurusi imali nešto u tom fazonu, da bi se malo namazali i ono...izgledali kao kokoške... :hahaha1:

Kad ste se već dokačili tih ozbiljnih tema, šta ti misliš o Postanju br. 1 - mislim o prvom stvaranju sveta, onog reptilskog sveta, sveta Dinosaurusa ?

Taj svet reptilsko-dinosauruski trajao je popriličan broj desetina miliona godina kako arheologija danas pokazuje.

TE nekako rekao bih, vešto zaobilazi ovaj svet, prepotopski kako Glasnik voli da kaže, tako da nam je prilično nejasno, kako to da je od ogromnog zemaljskog CARSTVA REPTILA preživelo samo nekoliko sporaća rekao bih (Komodo zmaj, Krokodil, Iguana i par guštera).

Imaš li ideju, ko je "stornirao" Prvo Postanje na Zemlji ?

I ko ga je STVORIO, što je još bitnije ?

TE se ne upušta u detaljniju priču o dinosaurusima. A to stoga jer nema niti jednog jedinog fosila prelazne forme. To priznaju i u najvećem muzeju The Field Museum u Čikagu. A što se Biblije tiče, u vezi sa dinosaurusima, pominje se tamo u Jov..Behemot. Bog kazuje Jovu da je stvorio tog Behemota..
Jov 40:15...A taj Behemot je imao rep poput kedra...Jov 40:17...i po Bibliji, bio prvenac...Jov 40:19...
E sada, u nekim prevodima umesto Behemota stoji slon. A poznato je da ni slon kao i hipopotamus nemaju rep koji se može porediti sa kedrovim drvetom, jer je vidljivo da slonovi imaju veoma tanak rep. A opet pak dinosaurusi su po fosilu Brachiosaurusa kao i Diplodocusa, imali veliki rep, uporediv sa kedrovim drvetom.

A zanimljivosti radi vidi šta tvrde eksperti za Bibliju Jehovinih Svedoka...

Da li su behemot i levijatan bili dinosauri?

Nisu. Iako se ne može sa sigurnošću reći na koje su se životinje odnosila stvorenja koja se spominju u knjizi o Jovu, uglavnom se smatra da je behemot nilski konj, a da je levijatan krokodil. Te pretpostavke odgovaraju opisima tih stvorenja u Svetom pismu (Jov 40:15-23; 41:1, 14-17, 31). U svakom slučaju, nazivi „behemot“ i „levijatan“ ne mogu se odnositi na dinosaure.

Behemot je kao nilski konj...A rep nilskog konja je veličine skoro kao rep običnog psa.

A kada neki kažu ono, da su se dinosaurusi pojavili na zemlji pre 230 miliona godina te da su nestali pre 66 miliona godina, nemam pojma šta bih ti kazao...A to tim više jer je naučno potvrdjeno da su se u fosilnim ostacima nekih dinosaurusa nalazile neke materije koje ne mogu da ostave trag svog postojanja nakon toliko miliona godina.

A kako bi nam ti objasnio vezu između Kaina i njegove neveste, koju je oženio i koja mu je decu izrodila ?

Žena Kainova, očigledno nije iz Adamovog klana ?

Što znači da je Kainova žena takođe imala oca i majku, kao i Kain ?

Obrati pažnju na stihove iz Biblije...

Postanak 4:1-2...'' Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda. I rodi opet brata njegovog Avelja. I Avelj posta pastir a Kajin ratar.''

Postanak 4:25...''A Adam opet pozna ženu svoju, i ona rodi sina, i nade mu ime Sit, jer mi, reče, Bog dade drugog sina za Avelja, kog ubi Kajin.''

A posebno obrati pažnju na ovaj stih...

Postanak 5:4...''A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;''

Po Bibliji, Adam je živeo 930 godina a sa Evom je poštovao ono...i množite se...iz Postanak 1:28. Tako da imajući to u viidu, biva da je Kajinova žena jedna od mnogih Adamovih čerki ili neka čerka od Adamovih čerki.

A pogledaj ovaj stih...Postanak 4:14...''Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji, pa će me ubiti ko me udesi.''

I ko je mogao da ubije Kajina...ako je bilo samo nekoliko njih...a obrati pažnju na ono... osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri...

Sada češ verovatno kazati ono...pa kako to a incest..U Kajinovo vreme i vreme svih ostalih Adamovih sinova i čerki nije bila zabrana u vezi sa incestom. To je nastupilo znatno kasnije...nakon nekih 200 i 500 godina.

Levitski zakon 18:6...''Niko da ne pristupa k rodici svojoj po krvi, da ne otkrije golotinju njenu. Ja sam Gospod.''

Kako možete da tvrdite da je Adam prvi čovek na ovoj planeti, kad logika nalaže da ih je bilo više ?
Radovane, pa kako to napisa tako...Po Bibliji jasno biva...

Postanak 2:7...''A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.''

Ne moramo ni ti ni ja u to verovati...kazujem da je po Bibliji Adam bio prvi čovek na zemlji. A nakon toga biva ovo...

Postanak 2:22...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''

Човек се издвојио од животиња религијом у ппраисторијска времена , препознатљива је по предметима и заоставшинама у гробиштима.
На основу те заоставштине археологија детектује о којој групацији , етничкој , религиозној је појединац припадао.
Захваљујући свести о загробном имању и религији човека можеш одвојити од животиња у много ранија времена од Библије.

Radovane, pa kako to napisa tako...Po Bibliji jasno biva...

Postanak 2:7...''A stvori Gospod Bog čoveka od praha zemaljskog, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovek duša živa.''
Немој се љутити, правилнији превод би био "поста човек живо биће".
Даничић је овде направио грешку јер ово звучи тотално платонистички.
Чак и је и Бакотић преводио као "живо биће", уместо "душе живе".

Немој се љутити, правилнији превод би био "поста човек живо биће".
Даничић је овде направио грешку јер ово звучи тотално платонистички.
Чак и је и Бакотић преводио као "живо биће", уместо "душе живе".
Превод чак није ни такав већ је Бог Адаму удахнуо душу кроз нос део свога духа живота.
живо биће , и тд спадају у научну терминологију еволуциониста код нас карактеристично у доба Тита.
тако да је Даничић у праву душа жива а све остале животиње су жива бића али им бог није удахнуо део своје душе кроз нос.

Превод чак није ни такав већ је Бог Адаму удахнуо душу кроз нос део свога духа живота.
живо биће , и тд спадају у научну терминологију еволуциониста код нас карактеристично у доба Тита.
тако да је Даничић у праву душа жива а све остале животиње су жива бића али им бог није удахнуо део своје душе кроз нос.
Поред Бакотића, многи други преводи преводе на исти начин, као "живо биће", а тако и преводе професори који су познаваоци јеврејског језика. Јеврејске речи нису једнозначне, већ "нефеш хаја" односно "нефеш" који се помиње, је појам који има много значења. У конкретном случају значи "живо биће".

Back