gost 420053
Domaćin
- Poruka
- 4.950
Ne znam kad ce jeroh biti slobodan da postavim pravu temu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa ne može ovako. Ti si počeo da uzmičeš izjavama "Što se prilivanje tiče..ja sam izneo jedan mogući model..nisam rekao sigurno da je tako. " i "Ja sam rekao u vezi čoveka...da je to moguća varijanta...odakle mu život " a mene bezobrazno optužuješ da se vešto izvlačim. Navedi mi primere gde se ja to vešto izvlačim, inače opet ću tvrditi da lažeš, a to je za tebe vernika trebao biti veliki greh (ali ja znam da mnoge vernike, u koje, izgleda, spadaš i ti, zabole patka za 9. zapovestA život? Gde je u genima sekvenca koja upućuje na život? Biće dovljno...i ja kažem da ne idemo u svakojake priče..već smo sve pemotali..naravno za mnoge stvari mi se vešto izvlačiš kroz hiopoteze ali da to ne pominjemo..
O ebote, kada ćeš shvatiti da život nije nikakav fluid, niti neki entitet koji se dozira spolja i koji postoji u organizmima. Život * je imenica muškog roda, kojom se naziva sveukupnost procesa u živom organizmu, počev od rada i međusaradnje svih organa, do najvišeg oblika kretanja materije. I nikakav život niti je, niti može biti upisan u genima, već je u genima zapisano kako nastaju organi i počinju sa radom, o njihovoj međusaradnji, i svakako o razmeni materija, dakle sve što je potrebno da se jedan organizam normalno razvije.ovo je ključ..dakle život u genima..gde je informacija o njemu?
U genima jedino je zapisano za organe...to sam i rekao..i ti ponovio..ali za život?
Nego mi o sekvenci za život u genima...
Nekada sam bio pristalica Pitagorejaca, a sada tri ElohimaHa..koje? O tri Elohima? Ti si pristalica tri Elohima?. Verovatno ti vidiš u njegovoj argumentaciji ono što ja ne vidim..bravisimo!.
Шта не разумеш?Nije Sveti Duh neka sila, neka energija, pomoću koje Bog ostvaruje svoje namere. Sila ne može da se ožalošćava a Sveti Duh može...
Efežanima 4:30... ''I ne ožalošćavajte Svetog Duha Božijeg, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja.''
Zar ne bi bilo apsurdno kada bi bilo ovako...I ne ožalošćavajte silu Božiju...A biva Mono, da je svojstvo ličnosti da može biti ožalošćavana. Mono, šta misliš, ko je utešitelj u stihu...
Jovan 14:16... ''I ja ću umoliti Oca, i daće vam drugog utešitelja da bude s vama vavek:''
Pogledaj i ovaj stih...
Jovan 15:26... ''A kad dođe utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene.''
I ovaj...
Jovan 14:26... ''A utešitelj, Duh Sveti, kog će Otac poslati u ime moje, On će vas naučiti svemu i napomenuće vam sve što vam rekoh.''
Može li sila ili energija bilo koga naučiti bilo čemu...
Može li sila utešiti...može li sila svedočiti...Mono, pogledaj i ovo...ali veoma pažljivo...
Rimljanima 8:26... ''A tako i Duh pomaže nam u našim slabostima: jer ne znamo za šta ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanim''
Može li sila ili energija uzdisati...Mono, iz ovog stiha...
1 Korićanima 12:11... ''A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.''
očitim proizilazi da taj Sveti Duh ima i volju ( svojstvo ličnosoti) i da nikako ne može biti sila, neka energija, kako ti predočava Stražarska Kula.
Link ka staroj temi
https://forum.krstarica.com/threads/nemam-pojma.699174/page-797
Evo upravo to radiš...sadaNavedi mi primere gde se ja to vešto izvlačim
Ja sam bio i ostao na tvrdnji da je sve u razvoju, a matrica razvoja je u genima. I tu nema izvlačenja.
Preporucujem ti da pogledas dramu o Sokratu:E pa ne može ovako. Ti si počeo da uzmičeš izjavama "Što se prilivanje tiče..ja sam izneo jedan mogući model..nisam rekao sigurno da je tako. " i "Ja sam rekao u vezi čoveka...da je to moguća varijanta...odakle mu život " a mene bezobrazno optužuješ da se vešto izvlačim. Navedi mi primere gde se ja to vešto izvlačim, inače opet ću tvrditi da lažeš, a to je za tebe vernika trebao biti veliki greh (ali ja znam da mnoge vernike, u koje, izgleda, spadaš i ti, zabole patka za 9. zapovest) Ja sam bio i ostao na tvrdnji da je sve u razvoju, a matrica razvoja je u genima. I tu nema izvlačenja.
O ebote, kada ćeš shvatiti da život nije nikakav fluid, niti neki entitet koji se dozira spolja i koji postoji u organizmima. Život * je imenica muškog roda, kojom se naziva sveukupnost procesa u živom organizmu, počev od rada i međusaradnje svih organa, do najvišeg oblika kretanja materije. I nikakav život niti je, niti može biti upisan u genima, već je u genima zapisano kako nastaju organi i počinju sa radom, o njihovoj međusaradnji, i svakako o razmeni materija, dakle sve što je potrebno da se jedan organizam normalno razvije.
Ti si opterećen biblijskom "istinom" da je Bog udahnuo život Adamu, i sada misliš da je život nešto što dolazi spolja. A prosta istina je, da je ova biblijska "istina", zapravo, obična laž.
. * I metabolizam je imenica muškog roda a naziv je za neke specifične biohemijske procese u organizmima, stim što je život širi pojam koji obuhvata i ove metaboličke procese.
.
Nekada sam bio pristalica Pitagorejaca, a sada tri Elohima. A zapravo nikako da shvatiš da mene zabole (uvo) i za jedne i za druge, i za neke treća koji sigurno postoje. Ja sam jedino pristalica nauke (i svakako, namećem svoje stavove naučnicima
, kako ti, tu skoro, odvali
. Ah da, zaboravih i da falsifikujem tekstove linkova na koje te upućujem
.. Pitam se da li te je makar malkice sramota.
kada vidiš šta si sve odvaljivao?
).
A da li ti, mozes razumeti da hebrejska rec BARA, ne znaci stvaranje, vec oblikovanje gotovog modela.Evo upravo to radiš...sada.
Ja te pitam o sekvencama u DNK koje određuju sam život a ti mi pišeš o prelivanju....
Razvoja organa i naslednih osobina...ali ŽIVOT...možeš li mi navesti tu sekvencu u DNK i RNK materijalu? Ima li je?
Znaš šta bude ako je nama? Znači da je život van genetike i gena a time definitivno tvoja tvrdnja da život nastaje formiranjem organa otpada u potpunosti jer genetika ne daje ŽIVOT osnovni preduslov da organi rade. Dakle, od ovog odgovora zavisi je li ŽIVOT u genetici ili nije. Ako nije u genetici onda je IZVAN...
Mislim evo dete da pitamo ako nešto nije U onda je IZVAN...nemoj molim te da me razočaraš odgovorom da ako ŽIVOT nije u... da je ipak u....
Zapravo budi otvorenog uma...najbolje je tako...mani se teorija važe su činjenice..je li život u? Je li neka genetska sekvence ga poseduje...molim te razmisli dobro.

Ne laži, jer to ne bi smeo, ako se kuneš u Božije zapovesti.Evo upravo to radiš...sada.
O prelivanju ti pišem da ti naglasim tvoje izvrdavanje, jer je tvoju tvrdnju o pralivanju očigledno dosta poremetilo nastajanje živog pileta u inkubatoru.Ja te pitam o sekvencama u DNK koje određuju sam život a ti mi pišeš o prelivanju....
Evo ponovo: život naziv (imenica muškog roda), za sveukupne procese u živim organizmima, počev od rada organa pa do svih ostalih procesa. I ta IMENICA ne može biti upisana u DNK, BRE!Razvoja organa i naslednih osobina...ali ŽIVOT...možeš li mi navesti tu sekvencu u DNK i RNK materijalu? Ima li je?
Čitav tvoj problem je što pogrešno shvataš pojam života. Život niti dolazi spolja (ako tvrdiš da dolazi spolja, reci odakle), niti odlazi napolje pri prestanku života.Znaš šta bude ako je nama? Znači da je život van genetike i gena a time definitivno tvoja tvrdnja da život nastaje formiranjem organa otpada u potpunosti jer genetika ne daje ŽIVOT osnovni preduslov da organi rade. Dakle, od ovog odgovora zavisi je li ŽIVOT u genetici ili nije. Ako nije u genetici onda je IZVAN...
Prevedi mi ovo na kineski, verovato ću onda lakše da razumem.Mislim evo dete da pitamo ako nešto nije U onda je IZVAN...nemoj molim te da me razočaraš odgovorom da ako ŽIVOT nije u... da je ipak u....
Opet, pa opet, pa opet i tako u nedogled.Zapravo budi otvorenog uma...najbolje je tako...mani se teorija važe su činjenice..je li život u? Je li neka genetska sekvence ga poseduje...molim te razmisli dobro.
O bre čoveče, pa ti si čudo. U DNK nije upisan opis života, već kako nastaju pojedine životne funkcije, a ja nisam gnetičar pa da ti kažm šta se razvija aktiviranjem određenog gena.Stnco, Stnco....tvoje je samo da svima nama pokažeš da je u DNK sekvencama opis života iliti materijal koji omogućava život i tiime si potvrdio svoju teoriju da život nastaje u samom organizmu.
Hajde pokaži gde je to "život izvan" kada je u pitanju izleganje pileta u inkubatoru?Ali ako te sekvence nema moj tnco..onda život nije u čoveku koji nastaje već je život izvan...
Pa ti uopšte ne čitaš ono što sam napisao, ili ne razumeš napisano. Kada ćeš konačno da svatiš da je ŽIVOT samo reč, i predstavlja naziv za sve što se dešava u organizmu.Da ne bismo se stalno ponavljali možeš li ti pokazati da je život u samom fetusu pokazavši ga u DNK sekvenci koja bi trebbala da bude zadužena za ŽIVOT kao što je za sve organe koje formira...?
O bre čoveče, pa ti si čudo. U DNK nije upisan opis života, već kako nastaju pojedine životne funkcije, a ja nisam gnetičar pa da ti kažm šta se razvija aktiviranjem određenog gena.
Hajde pokaži gde je to "život izvan" kada je u pitanju izleganje pileta u inkubatoru?
Pa ti uopšte ne čitaš ono što sam napisao, ili ne razumeš napisano. Kada ćeš konačno da svatiš da je ŽIVOT samo reč, i predstavlja naziv za sve što se dešava u organizmu.
Ali da bi bilo do kraja pošteno, hajde da se preselimo na "tvoj teren" i malo prodiskutujemo o tom životu spolja. Dakle: šta je po tebi život, i gde je on to "spolja", pa se preliva u fetus?
I posebno obrati pažnju na dokaze tvog stava, jer nikako nije pošteno da negiranjem mog stava tebi predstavlja dokaz za tvoj.
https://zena.blic.rs/bebe/pogledajte-kako-nastaje-zivot/1143p2sStnco..to nam je najbitnije a ti na najbitniju stvar nemaš odgovor. Ako želiš da pokažeš da je ŽIVOT u samom fetusu ili kako ti kažeš nastaje postepeno da bi se to dogodilo mora da postoji informacija o tome? Šta je tu toliko teško razumeti?
Evo recimo..da bi nastalo uvo mora da postoji informacija u samom genomu..i slično..ili da bi nastalo oko takođe..za sve ima inforamcija i bez INFORMACIJE ne može ništa nastati. To je valda jasno. Ali da bi to moglo da funkcijonše potrebna je pokretačka energija ili ŽIVOT. Ako kažemo da ŽIVOT nastaje u fetusu gde je INFORMACIJA za to? Gde je?
Upravo ista stvar...da bi se pile izleglo potrebna je INFORMACIJA u genomu za ŽIVOT pileta. Mi možemo imitirati uslove neophodne za pojavu života pileta..ali ako nepostoji INFORMACIJA ne može se pile izleći. Dakle, ni ŽIVOT pileta nije u jejetu. Slična analogija..jer ako nema INFORMACIJE u genomu odakle onda život?
To je ono što sam ti i rekao..život je apstraktna stvar..ti ga ne možeš opisati, videti...možeš samo znati da je tu...a poreklo? Sve što postoji ima poreklo..pa kako ćeš ti to poreklo objasniti?
Ja ti mogu reći ono što je sasvim logično..evo slušaj dobro. Ako ne postoji INFORMACIJA u genomu o životu..ja onda moram sasvim logički zaključiti da ŽIVOT dolazi izvan samog genetskog materijala. Ovo je dakle stav nekoga ne kao verujećeg već kao nekog ko se pita odakle život.
Evo odgovorih...misliš li da je ŽIVOT izvan genetskog materijala? Šta si zaključio?
Evo ti pa posmatraj, čitaj i uživaj.
U svim linkovima je razvoj i nigde nema "prelivanja"
Hajde sada ti sa bar jednim linkom o životu koji dolazi izvan fetusa.
Znam tebe ne interesuju naslovi "Kako nastaje život", i oba linka daju razvoj fetusa, jer baš tako nastaje život-razvojem pojedinih životnih funkcija.Stnco znam za to..ti meni daješ linkove koji opisuju ono što nam je svima poznato...pa i ja sam tebi dao onaj koji takođe opisuje postepen razvoj fetusa. Ali za našu raspravu to nije dovoljno. Shvataš li da smo mi odmakli od tog pitanja postepenog razvoja fetusa..nas zanima gde je INFORMACIJA o samom životu a ne o nastanku organa.
I informacija o tako shvaćenom životu ne postoji, ali u genima postoje informacije o celokupnom razvoju svih funkcija koji na kraju čine nešto, što se naziva život.
Život je samo reč, naziv, imenica, kojom se nazivaju celokupni procesi u živom organizmu
Čoveče, POKRETAČ, kada je u pitanju čovek je spajanje 23+23 hromozoma pri oplodnji. Tada počinje čitav proces.Džaba funkcije ako nema ko da ih pokrene...shvataš? Funkcije su jedno ali one su mrtve ako nema pokretača funkcija. Tvoj stav je da funkcije same po sebi se pokreću a nikako da razdvojiš funkcije i pokretača funkcija. POKRETAČ je ŽIVOT....
Sao ti procesi moraju biti pokrenuti inače oni ne mogu da se odvojaju bez POKRETAČA.
Ti smatraš da je pokretač sam po sebi u funkcijama ali nije tako. Ti posistovećuješ skup svih funkcija sa životom...razumem to polazište. No...da je tako onda bbi svakako i POKRETAČ morao biti deo INFORMACIJA u genomu. To je ono što prizilazi iz tvog stanovišta. Život mora biti onda tamo gde su funkcija...a funkcije su sve u genetičkom materijalu.
Čoveče, POKRETAČ, kada je u pitanju čovek je spajanje 23+23 hromozoma pri oplodnji. Tada počinje čitav proces.
POKRETAČ je 46 gromozoma u jajnoj ćeliji, i ništa drugo.
Pa te funkcije su život. I još mnogo štošta što se dešava u živim organizmima.Ne života već funkcija koje treba da se stvore. Ne života.
Da ali funkcija koje treba tek da se formiraju.
Ovo je da se čovek smeja. Pa kada ćeš da shvatiš da "život" ne može da bude u hromozomima, jer to je samo reč koja ima određeno značenje. Ni reč "budala" nije u hromozomima, već je to reč za koju možemo da kažemo šta znači. Pitanje je da li budala nastaje prenatalnim razvojem (sumnjam u to), kao što nastaje život, ili budala nastaje pogrešnim vaspitanjem, ili nekom teškom indoktrinacijom, potpomognuta razvojem određenih centara u mozgu, koji su blokirali logičko mišljenje. A čim nema logičkog mišljenja, onda naučna logika potpuno propada, i ulazi se u sferu prihvatanja raznih budalaština, koje su očigledmo naučne gluposti.No, ŽIVOT nije u njima. Nema ga u hromozomima.
Jednostavno ga nema.
Ovo je da se čovek smeja. Pa kada ćeš da shvatiš da "život" ne može da bude u hromozomima,
Ne pravim se ja nevešt, već ti ne razumeš šta ti ja pričam, a ovo što ti pričam niam izmislio, kao što si ti izmislio "prelivanje", bez ikakvih dokaza.Praviš se nevešt....ne tražim slova jer u slovima nije ni nasledna bolest ni bilo koja karakteristika. Ja govorim o šifrovanom hromozomskom pojmu kao što postoji za nastanak uva, za nastanak bilo kog organa ili njihovih funkcija..sve je "ZAPISANO" hromozomskim rečnikom..e tim hromozomskim rečnikom mora biti i ŽIVOT opisan. O tome ti govorim. Nema ga u hromozomima..
E zato ŽIVOT nije u okviru funkcija već izvan toga.
Ko zna koliko puta sam ti napisao da ŽIVOT nije nešto što "čuči" negde i vreba da se "ukrca" u voz zvani prelnatalni razvoj.
Specijalno za tebe Jovane,
Prošle nedelje u 20.00h na Nat. Geogr. je bila emisija pod nazivom "Zakopane tajne Biblije", u kojoj se govorilo o onom famoznom prelasku. I čovek ( zvaću ga Čova1) govori o nemogućnosti prelaska po biblijskom scenariju zbog velike dubine i rastojanja (čak je izračunao i količinu vode koja je morala da bude uklonjena). Onda drugi čovek kaže da prelaz uopšte nije bio preko Crvenog mora. Kao dokaz navodi izvornu reč koja je pogrešno prevedena kao Crveno more, a pravi prevod je "Tršćansko more". I Čova1 odlazi da traži to more. U delti Nila nalazi plitko jezero veoma obraslo trskom. Onda navodi pismo nekog vojnog lica iz XIX veka koj je bio ulogorovan pored tog jezera, u kome objašnjava da je veoma jaka oluja ispraznila jezero, pa Čova1 navodi mogućnost da su Jevreji zapravo tu prešli, jer sličan događaj pražnjenja, se mogao desiti i nekoliko hiljada godina ranije. Ali problem je potapanje egipatske vojske jer je jezero plitko. Tada Čova1 navodi da je u vreme prelaska, 800km severozapadno na nekom ostrvu, naveo je i naziv ostrva, proradio veoma snažan vulkan. Žena, savremeni vulkanolog, objašnjava da se ogromna količina vulkanske mase sručila u more, i nastao je ogroman cunami, iliti solitonski talas, koji je bez problema mogao da dođe do Egipta, gde bi imao visinu od 30m, i da je to, možda potopilo Egipatsku vojsku.
Normalno, ovo je moguća varijanta, ali je bitan zaključak da se prelazak nije mogao desiti po biblijskom scenariju.
A da li ti, mozes razumeti da hebrejska rec BARA, ne znaci stvaranje, vec oblikovanje gotovog modela.
Primio si se na "dokaz" da je sve krenulo od pre 6 Hiljada godina,a Vincanska cirilica, to ponistava, stara je 7,5 Hiljada godina.
Sledeci dokaz:
Кула и Мали град, двор деспота Ђурђа, како тамо пише, саграђени су у лето 6938.
Bosanska piramida Sunca je gradjena betonom, u periodu izmedju 24---36 Hiljada godina , unazad.
Pismo Runa je staro do 8 Hiljada godina.
Da li ti uopste pratis desavanja u arheologiji,![]()
Pa malo je važno šta sam ja rekao. Valjda si dovoljno pametan da to i sam zaključiš na osnovu priloženih linkova. Nikako da shvatiš da je tvoja predstava o životu apsolutno pogrešna, ali ako se tvrdoglavo držiš te predstave, onda bi bio red i da to dokazima potkrepiš. U protivnom to je samo tvoje mišljenje, i imaš apsolutno pravo na njega, ali bi zbog slike kojom sebe predstavljaš, trebao da to mišljenje zadržiš za sebe, a ne da ga javno iznosiš, jer će svi "na nos" da ti nabacuju linkojve koje sam ti i ja nabacivao.Pa to si ti rekao i to je tvoj zaključak. Vidiš ti si meni to rekao i ja kako li smem da ne mislim isto kao ti..jel da?![]()
Jovo rode, kako se uključuju i isključuju genetski "prekidači", koji aktiviraju pojedine gene, koji su odgovorni za razvoj određenih životnih funkcija, odgovoriće ti samo dobar genetičar. Za mene, koji to nisam, dovoljni su linkovi koje sam ti priložio, iz kojih se jasno vidi da je u pitanju samo razvoj i ništa više.Ja ću prihvatit tvoj argument kao ozbiljan samo ako mi pokažeš u genetskom materijalu neki opis života tj. sile koja pokreće sve životne funkcije. Meni će to biti sasvim dovoljno i onda ćemo moći razgovorati na temu kako nastaje život tj. prihvatiću tvoju tezu da život nastaje sa razvojem životnih funkcija. Ovako...hm...samo šepkuliše se a ne daje odgovor....
Ma jasno je da su sve ovo pretpostake, ili ako ti se više sviđa, nagađanja. Ali nisi shvatio suštinu, iako sam ti naglasio. Suština je da prelazak nije mogao da se desi po biblijskom scenariju, čoveče božiji, jer se taj scenario direktno suprostavlja osnovnim principima statike. I zato pametni ljudi treže druga, razumnija rešenja.Pa sad i ovo su špekulacije..pa sami ljudi koji su istraživali ovakve scenarije su pošli od pretpostavke da se nije desilo po Biblijskom scenariju..znači neko napravi postavku takvu da razmišlja o medelima dešavanja koji su sve drugo osim Biblijkog i onda traže i mozgaju i kažu..evo našli smo model znači nije po Bibliji. Otprilike tvoj stav koji je usmeren u cilju da DOKAŽE da niej po Bibliji i onda kada mu se učini da je moglo i ovako e onda kaže evo našli smo model koji nije po Bibliji. Pa to su svo vreme i tražili a nisu uopšte pokušali da sagledaju Biblijski model.
Sve u svemu šprekulacije koje kada se malo razrade nemaju smisla..jer ono što ih u startu diskvalifikuje jeste tajming..kako baš u tom trenutku da se takav scenario dogodi kao slučajnost..kako baš u tom momentu..znači Nojsije izveo..Egipćani ih jurili i baš u tom renutku ovi navedeni scenariji...to je znači špekulacija...iliti ŠTIMOVANJE.
Eto razmisli o tom štimovanju..je li ima smisla razmatrati u tom kontekstu?
Niko ne zna koliko su Zemlja i svemir stari.
Nikako da shvatiš da je tvoja predstava o životu apsolutno pogrešna,
ali ako se tvrdoglavo držiš te predstave
U protivnom to je samo tvoje mišljenje, i imaš apsolutno pravo na njega, ali bi zbog slike kojom sebe predstavljaš, trebao da to mišljenje zadržiš za sebe, a ne da ga javno iznosiš,
jer će svi "na nos" da ti nabacuju linkojve koje sam ti i ja nabacivao.
Jovo rode, kako se uključuju i isključuju genetski "prekidači", koji aktiviraju pojedine gene, koji su odgovorni za razvoj određenih životnih funkcija, odgovoriće ti samo dobar genetičar.