Jovan Prezviter
Iskusan
- Poruka
- 5.532
Nista ja ne forsiram, bica koja se pominju kao andjeli poticu iz Mesopotamije i Persijske duhovnosti.Mnogo je istrazivaca, koji rade svoj posao.a onda iznesu u javnost i to sa dokazima.
Hriscanstvo koje je sadasnje je mnogobozacko, a Bog i Sin , su im samo izgovor. Helenisti koji su sebe proglasili Hhriscaniima, su koristili izvesne sinkreticke elemente pozajmljene iz grckog gnosticizma i rimske religije.
Irinej iz Smirne je definisao osnovne principe teologije univerzalne katolicke crkve u drugom veku.Postao je "svetac" , priznat i od rimokatolika i od pravoslavaca.
Atanasije iz Aleksandrije je konacno izmedju 330-380 godine postavio Konacni okvir hrscanskog kanona i u svom pismu koje je citano sirom Egipta u u hriscanskim crkvama, Aminovao za sadasnji N. zavet i on je napisao: neka nijedan covek ovome Nista ne doda niti oduzme od ovoga.
To je je bila preovladjujuca Doktrina, kojom je dokazano da je hriscanstvu trebalo Tri veka, da nezvanicno prizna kao kanonski N.zavet i postane Sustinska crkvena knjizevnost.
1545 god, papstvo je pokrenulo priznavanje svoje liste biblijskih kanonskih knjiga kao Konacne, tj. zatvorene za bilo kakvo dodavanje i oduzimanje.
Pavle iz Tarsa koji je bio obrazovani Jevrejin iz dijaspore, govorio je grckim jezikom, tvrdio je da je imao viziju i onda napravio svoju verziju hriscanstva.Tu legendu propagandnu je stvorio Luka, koji je bio njegov privrzenik.Pavle Nikada nije u svojoj prici e navodi kako je oslepeo pogledavsi Bozijeg sina.
Taj isti Pavle , Izruguje se Jakovu , Petru i Jovanu, ne prihvatajuci, da su oni ti, koji su bili sa mesijom.
Galatima 2, 6 A za one koji se brojahu da su nešto, kakvi bili da bili, ja NE MARIM ništa; jer Bog ne gleda ko je ko; jer oni koji se brojahu kao najstariji, meni ništa ne dodaše;
I gde je ovde Boziji Sin YAHoshua, i sta je ostalo od njegovih ucenja,
Ništa ovo nema veze sa temom koju si počeo pisati..a to je da je zahvaljujući koruptivnom tekstu Jeronima nastala doktrina o anđelima i sl...sve si postavio pogrešno i nepovezano. Dakle, Jeronim nema veze sa koncilima iz 1215 i nekom uspostavljenju anđela u funkciju koju imaju sada. Čak ti je Jeroh, lepo pokazao da postoji preko 60 kanona sa tog sabora i nijedan ne govori o tome o čemu ti govoriš. Tako da su podaci koje daješ nevalidni.