I dalje...Nemam pojma... (vol. 2)

Nista ja ne forsiram, bica koja se pominju kao andjeli poticu iz Mesopotamije i Persijske duhovnosti.Mnogo je istrazivaca, koji rade svoj posao.a onda iznesu u javnost i to sa dokazima.
Hriscanstvo koje je sadasnje je mnogobozacko, a Bog i Sin , su im samo izgovor. Helenisti koji su sebe proglasili Hhriscaniima, su koristili izvesne sinkreticke elemente pozajmljene iz grckog gnosticizma i rimske religije.
Irinej iz Smirne je definisao osnovne principe teologije univerzalne katolicke crkve u drugom veku.Postao je "svetac" , priznat i od rimokatolika i od pravoslavaca.
Atanasije iz Aleksandrije je konacno izmedju 330-380 godine postavio Konacni okvir hrscanskog kanona i u svom pismu koje je citano sirom Egipta u u hriscanskim crkvama, Aminovao za sadasnji N. zavet i on je napisao: neka nijedan covek ovome Nista ne doda niti oduzme od ovoga.
To je je bila preovladjujuca Doktrina, kojom je dokazano da je hriscanstvu trebalo Tri veka, da nezvanicno prizna kao kanonski N.zavet i postane Sustinska crkvena knjizevnost.
1545 god, papstvo je pokrenulo priznavanje svoje liste biblijskih kanonskih knjiga kao Konacne, tj. zatvorene za bilo kakvo dodavanje i oduzimanje.
Pavle iz Tarsa koji je bio obrazovani Jevrejin iz dijaspore, govorio je grckim jezikom, tvrdio je da je imao viziju i onda napravio svoju verziju hriscanstva.Tu legendu propagandnu je stvorio Luka, koji je bio njegov privrzenik.Pavle Nikada nije u svojoj prici e navodi kako je oslepeo pogledavsi Bozijeg sina.
Taj isti Pavle , Izruguje se Jakovu , Petru i Jovanu, ne prihvatajuci, da su oni ti, koji su bili sa mesijom.
Galatima 2, 6 A za one koji se brojahu da su nešto, kakvi bili da bili, ja NE MARIM ništa; jer Bog ne gleda ko je ko; jer oni koji se brojahu kao najstariji, meni ništa ne dodaše;
I gde je ovde Boziji Sin YAHoshua, i sta je ostalo od njegovih ucenja,

Ništa ovo nema veze sa temom koju si počeo pisati..a to je da je zahvaljujući koruptivnom tekstu Jeronima nastala doktrina o anđelima i sl...sve si postavio pogrešno i nepovezano. Dakle, Jeronim nema veze sa koncilima iz 1215 i nekom uspostavljenju anđela u funkciju koju imaju sada. Čak ti je Jeroh, lepo pokazao da postoji preko 60 kanona sa tog sabora i nijedan ne govori o tome o čemu ti govoriš. Tako da su podaci koje daješ nevalidni.

Taj isti Pavle , Izruguje se Jakovu , Petru i Jovanu, ne prihvatajuci, da su oni ti, koji su bili sa mesijom.

Ti ne prihvataš 1. Jovanovu 5,7 a tamo Jovan kaže da je Troje koji svedoče na nebu-Otac, Reč i Duh. Ti braniš Jovana od Pavla a sam odbacuješ tekstove u Jovanovoj poslanici..i ne samo ovu nego i mnoge druge tekstove ti smatraš da su nadododati. Po čemu onda ti pravdaš Jovana u odnosu na Pavla.

Takođe ti ne veruješ Petru kada on ukazuje da je Pavle pisac nadahnut od Boga i da ima mnogih "koji izvrću njegove reči" kao ti sada. Dakle, braniš Petra od Pavla a sam odbacuješ Petra i to ono što Petar govori za Pavla.

Dakle, tvoja borba za "čistotu" izvornog hrišćanstva vodi u odbacijvanje samog temelja hrišćanstva a to su poslanice apostola Pavla i ostalih evanđelista.

nije bilo tada hebreja da pisu unatraske

I to je tvoj odgovor na okolnost ovog pitanja tebi...

Adame, hajde da te pitam ...da li znaš šta na herbejskom znači ovo... הָֽאָדָ֖ם...

E Adame, Adame, ti ne znaš osnoovno u vezi sa onim...Adam...

A kako Adame napisa ovo...nije bilo tada hebreja da pisu unatraske...

Da nije možda Stari Zavet napisan na kineskom... :hahaha1:

Da li je...možda... Stari Zavet napisan na herbejskom...Razmisli malo o ovom stihu...

Ponovljeni zakoni 7:6... ''Jer si ti narod svet Gospodu Bogu svom, tebe je izabrao Gospod Bog tvoj da mu budeš narod osobit mimo sve narode na zemlji.''

Na koji li se narod, to odnosi... :whistling:

pa kako smo istovremeno stvoreni, ako je eva stvorena od mog rebra tek kada je Gospod uvideo da mi nije dobro da budem sam? - to znaci da sam izvesno vreme postojao sam dok sam davao svakoj zivotinji ime

U Bibliji piše ovako...

Postanak 1:27-28...''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih. I blagoslovi ih Bog, i reče im Bog: Rađajte se i množite se, i napunite zemlju, i vladajte njom, i budite gospodari od riba morskih i od ptica nebeskih i od svih zveri što se miče po zemlji.

ne negiram ja taj izvestaj, samo kazem da sam ja adam iz drugog,

Ako si ti Adam iz drugog izveštaja...ko je onda Adam iz prvog izveštaja...:think:

pa su jevreji onda sakupili oba i mi danas imamo bibliju;

A da...Jevreji su samo sakupili te izveštaje, inače napisane na herbejskom...

ti cabadovci, vidis i da varaju cak, ali oni su od skora, jevr. hasidska sekta, najmocnija na svetu, drze ameriku, rusiju, kinu, skoro ceo svet, i imaju vizaju posthriscanskog sveta, ko ce im stati na put? retki smeju da ih raskrinkavaju, a tebe su vec prevarili cak fals prevodom

Adame, Adame...Judaizam nije hasidska sekta. Inaće, hasidska sekta nije jedinstvena. Ima preko dvadesetak različitih struja u hadizmu.

A u vezi sa ovim...a tebe su vec prevarili cak fals prevodom...

Auuuuuu....Adame, Adame, gde sam ti to postavio barem jedan jedini stih iz ...falš prevoda te neke Hasidske Biblije...

mislim da ti ne razumes zasto sam bas ja prvi covek - ''adam'' - zbog sposobnosti govora
Pitah te konkretno...odakle ti ime...Adam...

A sada bih te pitao...kojim jezikom si govorio...Na kom jeziku si razgovarao sa Bogom...

Postanak 3:9-12...''A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega? A Adam reče: Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh.''

Samo je Svevisnji Svet, niko drugi, Zapamti ovo.

A ovo...ništa...

Luka 1:35... ''I odgovarajući anđeo reče joj: Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji.''

Objasni mi sta znaci Oseniti: i sila Najvišeg oseniće te;

Pogledaj to onako...u kontekstu...

Luka 1:35... ''I odgovarajući anđeo reče joj: Duh Sveti doći će na tebe, i sila Najvišeg oseniće te; zato i ono što će se roditi biće sveto, i nazvaće se Sin Božji.''

A u nekom drugom smislu ima ono...osenivanje...osenivanje krstom...A ti bi kao biblijski pravoslavac, trebao znati da je to u prevodu...krstiti se...

Pavle iz Tarsa koji je bio obrazovani Jevrejin iz dijaspore, govorio je grckim jezikom, tvrdio je da je imao viziju i onda napravio svoju verziju hriscanstva.Tu legendu propagandnu je stvorio Luka, koji je bio njegov privrzenik.Pavle Nikada nije u svojoj prici e navodi kako je oslepeo pogledavsi Bozijeg sina.

Pa Istražni, u tvom ranijem postu si napisao ovako...

Kada budes razumeo da je N.zavet literarno delo, shvatices da nisu pisali Matej i Luka.

A sada kaza da je Luka stvorio tu legendu o Pavlu...I znači ovako...Ovo je napisao Luka...

Dela ap.9:8-9...''A Savle usta od zemlje, i otvorenim očima svojim nikoga ne viđaše. A oni ga uzeše za ruku i uvedoše u Damask.I beše tri dana slep, i ne jede, niti pi.''

a što biva protivrečno tvojoj tvrdnji da je Novi Zavet literalno delo i da ga nije napisao...i Luka...

Istražni, a da se malo usaglasiš sam sa sobom...šta jeste a šta nije...

Ene...sada moram na jedno razmišljanje...

felix.gif

po jednom pitanju...zašto li me više ne voliš... :manikir:

:bye:

A sada bih te pitao...kojim jezikom si govorio...Na kom jeziku si razgovarao sa Bogom...

Postanak 3:9-12...''A Gospod Bog viknu Adama i reče mu: Gde si? A on reče: Čuh glas Tvoj u vrtu, pa se poplaših, jer sam go, te se sakrih. A Bog reče: Ko ti kaza da si go? Da nisi jeo s onog drveta što sam ti zabranio da ne jedeš s njega? A Adam reče: Žena koju si udružio sa mnom, ona mi dade s drveta, te jedoh.''
Kojim uopšte jezikom su govorili ljudi?

5 A Gospod siđe da vidi grad i kulu, što zidahu sinovi čovečiji.

6 I reče Gospod: Gle, narod jedan, i jedan jezik u svih, i to počeše raditi, i neće im smetati ništa da ne urade šta su naumili.

7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.

8 Tako ih Gospod rasu odande po svoj zemlji, te ne sazidaše grada.

9 Zato se prozva Vavilon, jer onde pomete Gospod jezik cele zemlje, i odande ih rasu Gospod po svoj zemlji.

I sa kim je to sišao?

Teško da će saznanje o naučnom dokazu nastanka života na zemlji, pući kao atomska bomba, bilo kada...

Vidi šta kaza doktor fizike...

''Bacanje energije na aminokiseline neće stvoriti delikatne lance molekula, isto kao što stavljanje dinamita ispod gomile cigala neće napraviti kuću''
Davies Paul​
Ti jeroh možeš da navodiš citate i citate protiv Abiogeneze, ali to niti će zaustaviti niti pokolebati one ljude koji danas ozbiljno rade na tom problemu. Drugim rečima, sve dok se eksperimentiše u tom smeru neka nada postoji.

7 Hajde da siđemo, i da im pometemo jezik, da ne razumeju jedan drugog šta govore.

I sa kim je to sišao?

I Torah ukazuje na plural Božanstva. Bog govori u množini ovde tj.radnja je u množini.
Zato pojam Božanskog plurala ovde ukazuje na zajedničko delovanje Božanskog plurala tj.istovetnost delovanja.
To je ono što nam je otkriveno o Bogu na osnovu čega možemo izvesti zaključak tj.zajedničko i istovetno delovanje.
To je ono jednostavno razumevanje na osnovu direktnog otkrivenja.

Ponovljeni zakoni 7:6... ''Jer si ti narod svet Gospodu Bogu svom, tebe je izabrao Gospod Bog tvoj da mu budeš narod osobit mimo sve narode na zemlji.''
kasnije je izabran, ali u momentu kada sam ja adam hodio rajem, nije bi bilo jevreja
da nisam na ''hebrejskom''? :lol:
Adame, Adame...Judaizam nije hasidska sekta. Inaće, hasidska sekta nije jedinstvena. Ima preko dvadesetak različitih struja u hadizmu.
cabad jeste hasidska sekta, jedna od struja, a simptomaticno je da si se i ti zalepio za njhov sajt [istrazi ih malo bolje]
masis poentu, a ona je da smo se sporazumevali, nebitno na kom jeziku
U Bibliji piše ovako...
da, to je jedan od 2 izvestaja, ali ako sam ja zaspao, pa tek onda stvorena Eva od mog rebra, onda sam ja prvi covek [koji je komunicirao sa Gospodom].
znas tri vrlo dobro, ali samo opet pokazujes da masis poentu, a masis je jer tvrdoglavo neces da uvidis da se ta dva izvestaa razlikuju - nema sanse da smo istovremeno stvoreni, ako sam ja zaspao, i Eva stvorena od mog rebra, dok sam ja spavao [a pre sam bio budan, nije bilo ljudi, meni ravne drugarice]

Ako si ti Adam iz drugog izveštaja...ko je onda Adam iz prvog izveštaja...:think:
nema adama u tom prvom izvestaju, koji upucuje na evoluciju, covekolike majmune itd.
shvati da je taj Izvestaj za naucnike, a ovaj gde se ja ADAM licno pominjem za vernike - TO JE MINIMUM STO TRAZIM OD TEBE.

Poslednja izmena:
stAnco, čemu to...Zar nismo to razjasnili. Zar si zaboravio da mi je poznato ono...Abiogeneza. I od sada, kada mantraš ono ...TE je nauka a pričaš o tome da naučnici eksperimentišu da bi otkrili kako je nastao prvi život, naglasi...Abiogeneza je nauka...
I ja sm mislio da smo razjasnili, ali si ti onda napisao ovo:
"Kako li to TE sa naučnom tvrdnjom da je život nastao iz nežive materije i to onako spontano sam od sebe, negira biblijsko stvaranje života."
Vidi se da nikako ne shvatiš da evollucija počinje da "radi", posle nastanka života, bez obzira kako se to desilo. E, o tom razvoju govori TE.

Auuuuuu....da li to znači da na ovoj temi, moram ono...samo da se usaglašavam sa svim onim što ovde pročitam...
Ma ne jeroh. Nikako.
Ali ti ne primećuješ da si uvek u nekoj vrsti "sukoba" sa skoro svim sagovornicima, bilo da se govori o verskim ili svetovnim temama. Evo samnom si u konstantnom sukobu kada je u pitanju nauka, bar o onim naučnim oblastima koje smo pominjali. I što je najsmešnije, pokušavao si da kontriraš i u oblastima iz fizike, gde bi po prirodi stvari ja trebao više da znam (zapamti, ne tvrdim da više znam, ali ti si trebao od toga da pođeš). Da te podsetim ono oko čega si se cerekao: "naučnici znaju a pokušavaju", što je sasvim korektno samo tebi nerazumljivo, pa onaj deo o gravitaciji kao glavnom urzoku nastanku zvezda, pa onda tvoj ispad sa jednačinom gasnog stanja. To je u ovoj sesiji, a ranije su bili elementarne čestice, pa Plankova teorija...... i ne mogu da se setim još svega ostalog.

Suština naše priće je ...problem nastanka života...a ti opet ...TE...
Sve dok budeš pisao rečenice slične onoj gore koju sam ti naznačio crvenom bojom, uvek će biti priče o TE.
..

"Ako ne primite teoriju da je zivot nastao iz mrtve materije, onda u ovoj prvoj tacki evolucione teorije morate pribeci cudu."
Ernst Hekel

"Ako necu da prihvatim Stvoritelja, moram reci da je zivot nastao iz mrtve materije."
Rudolf Virhof

''Mora se zaključiti da, nasuprot ustanovljenoj i trenutnoj mudrosti, scenario koji opisuje nastanak života na zemlji slučajno i putem prirodnih uzroka koji mogu biti prihvaćeni na osnovu činjenica, a ne verom, još nije opisan.''
Hubert Yockey

''Verovanje da je život na Zemlji nastao spontano iz nežive materije je jednostavno pitanje vere u strog redukcionizam, i u potpunosti je zasnovan na ideologiji.''
Hubert Yockey​
A kada smo kod citata, evo i tebi jedan od nepoznatog autora. Priznajem da sam ga samo malkice prepravio da bi bolje odgovarao trenutku:
"Pošto misliš da si iznad svih, treba da znaš da je Cezar nekada bio imperator, zatim je postao viski, a danas je najčešće samo obična salata.":D

........................................................

O svašta. Ovo je baš naivno napisano jer očigleno ne razumeš šta je život. Ne razumeš šta je ličnost, šta je život ovde naivno poistovećuješ to sa robotikom. Nemoj to jer čita se..baš ne razmeš..sve posmatraš mehanički bez duše i bez života. Život nije mahanika, organi nisu život...tvoj ateistički svet je svet fantazije i mehanike ali bez elementarnog znanja i razumevanja pojma život. Mnogo je to prijatelju više od onoga što ti zamišljaš.

Ali sam si se upleo u to i ne možeš dalje od toga da razumeš..materijalizam, mehanika, robotika..međutim...život je mnogo, mnogo više.
Pa nije Jovane naivno napisano, nego samo nastavak tvoje sulude analogije.:D Kako to nisi shvatio? Bre čoveče šta je sa tobom!?
A sve ono što si napisao pre ovoga je već viđeno i nije vredno pomena.

Evo ti navedi link koji opovrgava ovo moje shvatanje i da daje precizan podatak;)..može?

Ovo je već suludo. Umesto da mi daš link koji potvrđuje tvoje shvatanje, ti tražiš od mene da ti navedem link koji ga opovrgava. Pa takav link ne postoji jer je tvoje shvatanje metafizičko, alhemijsko, potpuno neracionalno, i ko se još bavi negacijom takvih naopakih shvatanja. Nauka se bavi otkrivanjem istine, a te sam ti linkove već postavio.

Isto kao i gore. Daj link koji opvrgava moje shvatanje i koji pokazuje na koji je to način život povezan sa životnim funkcijama tj. da su životne funkcije jednako život.
Reko sam ti gore da se niko ozbiljan ne bvi negacijom suludih shvatanja, a naveo sam ti nekoliko linkova koji govore o postupnom razvoju i oživljavanju fetusa, ali ti to ne prihvataš.
Po meni ne razumeš link o razvoju fetusa po nedeljama, a ne razumeš ni polednji podnaslov linka
When is the foetus 'alive'? - BBC
I čemu dalja priča

Ovo je već suludo. Umesto da mi daš link koji potvrđuje tvoje shvatanje, ti tražiš od mene da ti navedem link koji ga opovrgava. Pa takav link ne postoji jer je tvoje shvatanje metafizičko, alhemijsko, potpuno neracionalno, i ko se još bavi negacijom takvih naopakih shvatanja. Nauka se bavi otkrivanjem istine, a te sam ti linkove već postavio.

Reko sam ti gore da se niko ozbiljan ne bvi negacijom suludih shvatanja, a naveo sam ti nekoliko linkova koji govore o postupnom razvoju i oživljavanju fetusa, ali ti to ne prihvataš.
Po meni ne razumeš link o razvoju fetusa po nedeljama, a ne razumeš ni polednji podnaslov linka
When is the foetus 'alive'? - BBC
I čemu dalja priča

Pa navedi link koji me opovrgava😉. Kako možeš znati da nisam upravu kada niko to ne opovrgava. Ali ne samo da opovrgavaju već da navede zašto to nije tačno i to precizno objasniši kako to stvarno funkcioniše.

Toga nema. Zašto me onda ti opovrgavaš? Na osnovu čega? Vidim ni na šta.

Zato link koji me opovrgavaš sa preciznim dokazima zašto to nije tako i takođe sa preciznim podacima kako to zaista funkcioniše.

Pa nije Jovane naivno napisano, nego samo nastavak tvoje sulude analogije.:D Kako to nisi shvatio? Bre čoveče šta je sa tobom!?
A sve ono što si napisao pre ovoga je već viđeno i nije vredno pomena.

Koliko se da videti ti si uporedio i izjednačio život sa robotikom. Ono što je spontano sa onim što je automatizovano. Tako da je to sasvim neprihvatljivo i nelogično.

Back