Kratko za kaina
Poznao=seksualni odnos
Bog ga proteruje onog trenutka kada je počinio ubistvo, tada su bili samo njih troje, ne piše da su tada adam i Eva rađali ostalu decu.
Sale, kada je Kain ubio svog brata, usledilo je ovako...
Postanak 4:14-16... ''Evo me teraš danas iz ove zemlje da se krijem ispred Tebe, i da se skitam i potucam po zemlji,
pa će me ubiti ko me udesi. A Gospod mu reče: Zato ko ubije Kajina, sedam će se puta to pokajati. I načini Gospod
znak na Kajinu da ga ne ubije ko ga udesi. I otide Kajin ispred Gospoda, i naseli se u zemlji naidskoj na istoku prema Edemu.''
Ako su bili samo njih troje, ko je to mogao ubiti Kaina...A na neki svoj način zanimljiv je sledeći stih...
Postanak 4:17...'' I pozna Kajin ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Enoha.
I sazida grad i prozva ga po imenu sina svog Enoh.''
Kako li je to Kain sazidao grad...Sve da mu je i žena pomagala, teško da je mogao ...sazidati grad...ne kuću...grad...I nekako se nameće da je izuzev Kaina i njegove žene, postojalo još mnogo nekih ljudi...
E sada, u Bibliji piše da je Adam u smislu onog...radjajte se i množite se...imao još poprilično dece...
Postanak 5:4... ''A rodiv Sita požive Adam osam stotina godina, rađajući sinove i kćeri;''
Biva da je prvo usledilo ovo...
Postanak 4:1-2.. ''Iza toga Adam pozna Jevu ženu svoju, a ona zatrudne i rodi Kajina, i reče: Dobih čoveka od Gospoda. I rodi opet brata njegovog Avelja. I Avelj posta pastir a Kajin ratar.''
A koliko li su godina života imali Kain i Avelj kada se dogodilo ...ubistvo brata...
A u vezi sa tim, u smislu redosleda, zanimljivo je ovo...
Postanak 1:27...''I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.''
u vezi sa ovim...
Postanak 2:22...''I Gospod Bog stvori ženu od rebra, koje uze Adamu, i dovede je k Adamu.''