stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Evo ovim boldovanim upravo demantuješ sam sebe kada kažeš "...kontekst malo drugačiji", jer ti očekuješ od nauke da da dokaze o nepostojanju Boga, i ja sam ti zato napisao ono gore.To je komentar ovog...
stAnco, poznato mi je da tako biva samo po sebi onako uopšteno. Medjutim, kada kazah da za mene kao agnostika nema ni dokaza za postojanje Boga, kao i da nema dokaza za nepostojanje Boga, kontekst je malo drugačiji. I znači ovako...za tebe kao okorelog ateistu dokaz za nepostojanje Boga biva okolnost da vernici ne mogu da ti predoče konkretan dokaz da Bog postoji. Meni to nekako nije prihvatljivo. Pa zar nauka nije ta koja bi morala imati neke dokaze za nepostojanje Boga...nije li malo čudno da nauka odbacuje postojanje Boga, samo zbog toga što vernici ne mogu da joj predoče dokaz postojanja.
A vidi kako je tvoj kolega okoreli ateista objasnio... Dokaz da ne postoji bog...
Budi ti meni pozdravljen.
Joooooj jeroh, pa do kada da ti pričam da nijedna egzaktna nauka ne odbacuje postojanje Boga. Svaka nauka se bavi svojom oblašću istreraživanja i otkrićima "demolira" Boga tvorca. Čak ni to nauke ne potenciraju, jer ih Bog ne interesuje ni pod razno.
A pod crveno opet grešiš. Evo po ko zna koji put, i bilo bi dobro da zapamtoš kakvo je moje mišljenje: Vera u Boga je stvar pojedinca i ja nemam ništa protiv toga. Ali kada taj pojedinac iz svoje unutrešnje vere u Boga "uskoči" u objektivnu realnost, i sa stanovišta vere počne da objašnjava stvari koje su protiv već otkrivenih zakona, ili dokazanih teorija, onda je sasvim logično da je potrebno da se daju dokazi za takvog Boga. Tako to funkcioniše u nauci: ako daješ neko drugo objašnjenje od već postojećeg, treba da priložiš dokaze koji su bolji od postojećih.
.