Huawei mobilni telefon

Неће бити за Европу HarmonyOS NEXT тако да сви Huawei корисници остаће на EMUI али са индетичним графичким искуством као HarmonyOS. Дакле нема бриге, сви телефони за европско и глобално тржиште остају на АOSP. :pivce:

Poslednja izmena:
1. Šta je HarmonyOS Next?
HarmonyOS Next je naredna generacija operativnog sistema razvijena od strane kompanije Huawei. To je poseban operativni sistem koji se razlikuje od Android Open Source Project (AOSP) sistema kompanije Google i zasnovan je na Huawei-ovom sopstvenom kernelu i sistemu.

2. Da li će HarmonyOS Next podržavati Android aplikacije?
Ne, HarmonyOS Next neće podržavati Android aplikacije. Umesto toga, predstaviće unutrašnji sistem aplikacija i ekskluzivno podržavati Huawei-ov HAP format.

3. Kada će HarmonyOS Next biti dostupan?
Huawei nije naveo tačan datum lansiranja za HarmonyOS Next. Međutim, očekuje se da će verzija za razvojne programere stići u prvom kvartalu 2024. godine.

4. Kakav je značaj HarmonyOS Next za Huawei korisnike?
HarmonyOS Next predstavlja značajnu inovaciju u svetu operativnih sistema. On će uspostaviti jedinstveni ekosistem za Huawei korisnike i revolucionisati način na koji interaguju sa svojim pametnim telefonima.

Definicije

– HarmonyOS: Naredna generacija operativnog sistema razvijena od strane kompanije Huawei, koja se razlikuje od Android Open Source Project (AOSP) sistema kompanije Google.
– AOSP: Android Open Source Project, otvoreni softverski skup za mobilne uređaje, pod vodstvom kompanije Google.
– Kernel: Jezgro operativnog sistema koje upravlja resursima sistema i pruža osnovne usluge.
– APK: Android Package Kit, format fajla koji se koristi za distribuciju i instaliranje Android aplikacija na Android uređajima.
– HAP: Huawei Application Package, format pakovanja aplikacija ekskluzivan za HarmonyOS.

https://isp.page/news/sr/naredna-ve...-u-huawei-ovom-operativnom-sistemu/#gsc.tab=0
Mislim da novi HarmonyOS takođe treba biti otvorenog koda da bi svijet imao alternativu Androidu koji Google kontroliše tj vlada SAD. Ako bi oni kao Huaweiu uveli sankcije da bi spriječiili nečiji razvoj da mogu koristiti HarmonyOS.

Неће бити за Европу HarmonyOS NEXT тако да сви Huawei корисници остаће на EMUI али са индетичним графичким искуством као HarmonyOS. Дакле нема бриге, сви телефони за европско и глобално тржиште остају на АOSP. :pivce:
Bolje da dobijemo HarmonyOS i mi u Evropi da imamo alternativu Googlu i njihovim servisima.

Bolje da dobijemo HarmonyOS i mi u Evropi da imamo alternativu Googlu i njihovim servisima.

Имаћеш исто као и сад, дакле ЕМUI који је базиран на Android-у и где можеш да исталираш Андроид апликације али који уместо Google сервисa користи HMS. HarmonyOS je резервисан као и до сада само за кинеско тржиште. Дакле једино ако имаш HarmonyOS телефон већ (Huawei за кинеско тржиште) можеш да се бојиш да ће у току надоградње система на нову верзију да буде укинута подршка Android апликацијама

Poslednja izmena:
Имаћеш исто као и сад. ЕМUI који је базиран на Android-у и где можеш да исталираш Андроид апликације али без Google сервиса. HarmonyOS je резервисан и сада само за кинеско тржиште.
Ја се надам ипак правом Хармони ОС без Гугла да коначно имамо алтернативу. Драго ми је што Хуавеи прави све своје, имају свој софтвер, а и на пољу процесора су тренутно на 7 нанометарској изради. Нема сумње да ће доћи веома брзо до 5 и 3 нанометра.

Ја се надам ипак правом Хармони ОС без Гугла да коначно имамо алтернативу. Драго ми је што Хуавеи прави све своје, имају свој софтвер, а и на пољу процесора су тренутно на 7 нанометарској изради. Нема сумње да ће доћи веома брзо до 5 и 3 нанометра.

Неће то да буде а ако буде слаба вајда јер треба да онда као у Кини да пређе кроз неколико фаза како би се развило читав екосистем. HarmonyOS постоји тренутно само у Кини и ради се о хибридном систем па могу да се инсталирају и нативне апликације и apk зато што има део AOSP кода у себи.

Неће то да буде а ако буде слаба вајда јер треба да онда као у Кини да пређе кроз неколико фаза како би се развило читав екосистем. HarmonyOS постоји тренутно само у Кини и ради се о хибридном систем па могу да се инсталирају и нативне апликације и apk.
За Кинезе ништа није немогуће, они раде брзо и ефикасно. Поред незаконитих санкција они су направили чип у 7 нанометарској изради са 5Г конекцијом.
Имају новац, на стотине хиљада програмера ради да Хармини ОС буде функционалан.

За Кинезе ништа није немогуће, они раде брзо и ефикасно. Поред незаконитих санкција они су направили чип у 7 нанометарској изради са 5Г конекцијом.
Имају новац, на стотине хиљада програмера ради да Хармини ОС буде функционалан.

Сам систем постоји већ од 2020 године. Сад ће верзија 4 да изађе а што се тиче чипа тај чип поседује тренутно само телефон који можеш да купиш унутар Кине. Ради се о Mate 60 Pro

Сам систем постоји већ од 2020 године. Сад ће верзија 4 да изађе а што се тиче чипа тај чип поседује тренутно само телефон који можеш да купиш унутар Кине. Ради се о Mate 60 Pro
Ja ne razumem zasto toliko hvalis i kujes u zvezde Honor i Harmony OS. Kad uopste nisu TOLIKO dobri. Pre cu preci na Xiomijev novi sistem Hyper OS neg na Harmony...

Ja ne razumem zasto toliko hvalis i kujes u zvezde Honor i Harmony OS. Kad uopste nisu TOLIKO dobri. Pre cu preci na Xiomijev novi sistem Hyper OS neg na Harmony...

Honor не користи HarmonyOS већ Андроид нормални са Google-том.

Huawei за Европу не користи HarmonyOS већ користи ЕМUI 11,12 >> 13 тзв HarmonyOS Lite пошто има делове OpenHarmony-a у себи, на пример SuperDevice способност. Мислим да је то рекао заступник Huawei за наше тржиште пре пар година кад су га питали да ли ће доћи HarmonyOS у Европу и он је рекао да неће јер нема потребе.

Дакле, никад нисам користио HarmonyOS. Само сам писао о њему још у доба кад је био нов. Иначе корисник P40 5G модела. :D

Poslednja izmena:
Mate 60 Pro је тек први телефон који су направили на 7 нанометарском процесу израде и 5G је.
Нема сумње да ће тај телефон као и нови који избаце доћи у Европу.

Mate 60 Pro је тек први телефон који су направили на 7 нанометарском процесу израде и 5G је.
Нема сумње да ће тај телефон као и нови који избаце доћи у Европу.

Неће. Немају довољно чипова за производњу иначе би он одмах стигао као и остали модели пре њега... Ако буде стигао има да стигне верзија са Snapdragon-ом и то је то.

Иначе рецимо у Кини имаш Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50E, Маte 50RS. Код нас је стигао само Pro.

Poslednja izmena:
Неће. Немају довољно чипова за производњу иначе би он одмах стигао као и остали модели пре њега... Ако буде стигао има да стигне верзија са Snapdragon-ом и то је то.

Иначе рецимо у Кини имаш Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50E, Маte 50RS. Код нас је стигао само Pro.
Знам ја све то зашто у Европи не стиже. Али кажем они ће врло брзо производити довољно својих чипова са 5Г технологијом.

Mentalitet je isti, vlast je ista. Kinezi su dobili bust od USA, Nemacke i Japana.
Da smo mi dobili takav bust, sad bi bili jaki ko Svajcarska. Plate ovde prosecne
bi bile min 3000 evra. Al mi smo resili da ratujemo...
Никаква то буст, људи су углавном само заслужни за свој успјех и свему што су постигли и друге престигли као нпр што је Хуавеи престигао Епл прије него што су га зауставили на кукавичји начин, без части и морала.

Никаква то буст, људи су углавном само заслужни за свој успјех и свему што су постигли и друге престигли као нпр што је Хуавеи престигао Епл прије него што су га зауставили на кукавичји начин, без части и морала.
Daj bre, znas sta smo mi za Kineze? Mi smo mravi, oni su cvrcci. Industriju im razvila USA, prevoz Nemci, a izgradili ih Japanci.
Dodje USA firma, puste ih da rade, jeftina radna snaga, za jedno normalno radno mesto, oni zaposle 20 Kineza...
Da je tako kod nas, bili bi ultra razvijeni...

Знам ја све то зашто у Европи не стиже. Али кажем они ће врло брзо производити довољно својих чипова са 5Г технологијом.

Пратећи њихово пословање они кадгод нешто муљају они се ваде како нешто имају а немају. На пример, сећам се како је Huawei-a је дементовао на приче које су биле пуштене у новине (GSM Arena) како LEICA раскида сарадњу у јануару 2021 и прелази у Xioami, те су се вадили како је то лаж и на крају стварно LEICA отишла и прешла у Xioami. :dash:

Тако исто сад чисто сумњам да су ти Kirin 9000s чипови направљени без муљачине и да је све што се прича о њима а што Huawei пориче да је истинито.

Poslednja izmena:
Пратећи њихово пословање они кадгод нешто муљају они се ваде како нешто имају а немају. На пример, сећам се како је Huawei-a је дементовао на приче које су биле пуштене у новине (GSM Arena) како LEICA раскида сарадњу у јануару 2021 и прелази у Xioami, те су се вадили како је то лаж и на крају стварно LEICA отишла и прешла у Xioami. :dash:

Тако исто сад чисто сумњам да су ти Kirin 9000s чипови направљени без муљачине и да је све што се прича о њима а што Huawei пориче да је истинито.
Какво муљање ти помињеш? Људи ниси тамо неки аматери да муљају и тако неозбиљни. Хуавеи би данас био испред Самсунга а далеко испред Епла да нису кретени Амери оно урадили. Лајка кад је са њима сарађивала на пољу камера други су само могли гледати. Боље камере није било од њихове. И данас Mate серија као и P је синоним у свијету камера. Далеко иза западњака. Хуавеи је нанијета огромна неправда само зато што су били најбољи. Амери нареде TSMC, ASML и они не смију пословати са Хуавеиом. Замисли само колико је то праведно?

Какво муљање ти помињеш? Људи ниси тамо неки аматери да муљају и тако неозбиљни. Хуавеи би данас био испред Самсунга а далеко испред Епла да нису кретени Амери оно урадили. Лајка кад је са њима сарађивала на пољу камера други су само могли гледати. Боље камере није било од њихове. И данас Mate серија као и P је синоним у свијету камера. Далеко иза западњака. Хуавеи је нанијета огромна неправда само зато што су били најбољи. Амери нареде TSMC, ASML и они не смију пословати са Хуавеиом. Замисли само колико је то праведно?

Ма каква неправда у пословном свету. Није им то КПК.:hahaha:

Back