Hteo sam da kazem muskarcine!!!

zene...

ima nesto sto mi nije jasno . . .sta se to desava. . .
ne privlace vas vise muskarci koji imaju sve kvalitete koje trazite sa ozbiljnim namerama vec takticari sa povrsnom pricom i BB show humorom...
ne prolaze vise samouvereni momci koji pred vas istresu svoje namere, vec misticni momci koji zapravo nemaju sta da kazu...
ne traze se vise momci kojima od viska testosterona opada kosa i raste stomak vec deckici sa izrazenom zenskom stranom jer vas bolje poznaju pa imaju strpljenja da "igraju saha"...

robovanje formi a ne sustina ja bih rekao, sta vi zene kazete na to??

To je sve od osobe do osobe. I od trenutka zivota u kom se nalazimo.
A bogami i od sistema vrednosti, koji se gradi shamarima u ljubavi.
Volim samouverene tipove, koji znaju shta zele u zivotu, i koji se bore za to shto zele. Volim tipove koji imaju svoje ja, i to uopshte nema veze sa tim da li ce on biti dobro gradjen ili debeo, visok ili nizak, sa puno kose ili malo kose, sa vishkom ili manjkom humora...bla bla...
Ali to sve ima smisla samo ukoliko opisani mushkarac ima dovoljno mudrosti da upotrebi svoju jachinu na pravi nachin, a takvi su zaista retki.
A kako neko nekoga posmatra sa strane gledano? Who gives a f*uck for that? Ako je neko srecan u svom zivotu, i ako mu je dobro u svojoj kozi, shta ga boli uvo da razmishlja shta neko misli o njemu....

...a jbg sad, i sam Frojd je rekao da posle 30 godina proucavanja ljudske psihe mu jedna stvar nikad nece biti jasna... STA ZENE ZELE??? :confused:
Ono sto sam i sam skontao a i citao je da je mnogim devojkama jako bitna "preselekcija od strane drugih zena"... tj. ako se za muskarca jednostavno "zna" da za njime "trce zene i vuku krevet za sobom" sama ta cinjenica ga cini privlacnim i drugim devojkama. Probaj i sam izaci sa nekoliko drugarica pa prilaziti devojkama kad si u zenskom drustvu. Videces da te drugacije prihvataju odmah.

To sto pricas za izgled... jbg... i ja sam ne izgledam nesto, ali gledam da promenim to... sto sa odecom, sto sa vezbanjem... koliko mi to pare i vreme dozvole. Ne moras biti nesto extra... ali samo da devojka vidi da drzis do sebe...

Vidim puno muskaraca (a i sam sebe cesto uhvatim u tome) "kuka" oko toga kakve su zene danas ili kakve su zene inace, pa onda jos pljujemo po uspesnijim... E BAS TAKVI SU ZENEMA NEPRIVLACNI!!!

...jednom je neko zensko na forumu spomenulo jako dobru stvar... "treba da si takav da ti niko ne treba, da imas sredjen zivot, hobije...." (nesto u tom smislu).

Izgled, "igranje saha sa devojkama"... :/ ne znam bas, da li je to ono presudno ili ti momci pokazuju jos neke kvalitete... Mozda jednostavno ostavljaju utisak nekoga ko ima "sredjen" zivot i koji drze do sebe...

ok...ono na sta ja mislim na moze tek tako da se radi jer u suprotnom izgleda glupo onome ko ima bar nekoliko grama mozga u glavi :)
doduse mozda nam se pojmovi razlikuju,tako da necu da budem iskljuciva :)

:)Istina..samo mladje devojke,a i neke starije kasno ''pale''....takodje sam hteo cuti misljenje devojaka,po pitanju,recimo politicara..on je kao i svaki obican muz-otac..cemu onda fama o ''jakim'' muskarcima..?

"Vidim puno muskaraca (a i sam sebe cesto uhvatim u tome) "kuka" oko toga kakve su zene danas ili kakve su zene inace, pa onda jos pljujemo po uspesnijim... E BAS TAKVI SU ZENEMA NEPRIVLACNI!!!"

Chovek koji poshtuje tudj uspeh, poshtuje i svoj....
Ima to sve neke logike, i takve stvari govore o choveku...
Ali, teshko je biti savrshen, mada bi svako trebao da se trudi u svakom delu svog zivota da bude shto bolji, jer u tom sluchaju napredujemo...u suprotnom stagniramo ili idemo unazad...

E da....i shta bilo kome znachi mozak u glavi , ako ne zna da ga upotrebi na konstruktivan nachin?
I josh jedno pitanje poshto ne chitam redovno i detaljno teme ovde, shta je to sad sa politicharima, otkud sad takve generalizacije i kolektivna mrznja (mislim kad je u pitanju forum ljis, teshko mi je da povezem te 2 stvari) ?

...
Ono sto sam i sam skontao a i citao je da je mnogim devojkama jako bitna "preselekcija od strane drugih zena"... tj. ako se za muskarca jednostavno "zna" da za njime "trce zene i vuku krevet za sobom" sama ta cinjenica ga cini privlacnim i drugim devojkama. Probaj i sam izaci sa nekoliko drugarica pa prilaziti devojkama kad si u zenskom drustvu. Videces da te drugacije prihvataju odmah.

aman ljudi o celoj stvari pricam fenomenoloski, ne treba mi spin doktor, ne radi se o meni...

promasena tema, sedi 1! :)

ovo ostalo se slazem, u pravu si...

e sad nestajem stvarno , necu da pisem na cenzurisanoj temi! 8-)

pozz...dobar tek!
:)

:)Istina..samo mladje devojke,a i neke starije kasno ''pale''....takodje sam hteo cuti misljenje devojaka,po pitanju,recimo politicara..on je kao i svaki obican muz-otac..cemu onda fama o ''jakim'' muskarcima..?
ja bih pre rekla onda mocni a ne jaki muskarci :?
neke zene vole moc i sve ono sto moc nosi...i nema tu dublje filozofije.
licno,politicari i njihov nacin zivota su mi krajnje neprivlacni ali veoma volim kad se obican muskarac razume u politiku i desavanja iz prostog razloga sto je to polje mog interesovanja i sto volim da tupim i filozofiram na tu temu...:)
a i to u neku ruku smatram i opstim obrazovanjem,bar osnovne stvari...

ja bih pre rekla onda mocni a ne jaki muskarci :?
neke zene vole moc i sve ono sto moc nosi...i nema tu dublje filozofije.
licno,politicari i njihov nacin zivota su mi krajnje neprivlacni ali veoma volim kad se obican muskarac razume u politiku i desavanja iz prostog razloga sto je to polje mog interesovanja i sto volim da tupim i filozofiram na tu temu...:)
a i to u neku ruku smatram i opstim obrazovanjem,bar osnovne stvari...

Obican muskarac..;)..i dalje nemam odgovor..cemu...sto je on ''mocan'',jak..ne znaci da je bolji u krevetu valjda...ili bolji otac..zasto su to bitne osobine..zasto je zenama potrebna tolika ''sigurnost''..ako polazimo od toga da su takodje skolovane i nezavisne..

Obican muskarac..;)..i dalje nemam odgovor..cemu...sto je on ''mocan'',jak..ne znaci da je bolji u krevetu valjda...ili bolji otac..zasto su to bitne osobine..zasto je zenama potrebna tolika ''sigurnost''..ako polazimo od toga da su takodje skolovane i nezavisne..
socioloski faktori?vaspitanje?genetika?
ne znam.jednostavno je tako.
neko voli moc.cini ga da se oseca dobro...jel shvatas koja je velicina moci?
jel si sreo ljude koji prosto vape da budu ako nista drugo a ono bar glavni u coporu.ni ja to ne razumem ali nekima je to bitno.osecas se valjda veci i znacajniji nego sto zaista jesi.
za neke je to mnogo veci afrodizijak nego bilo sta drugo rekla bih...
a kakav je u krevetu nema bas nikakve veze sa tim...razliciti prioriteti...zelja za drugacijim kvalitetima?
to najbolje da ti odgovori neko koje svestan toga da voli moc.
doduse paradoksalno je sto su uvek ljudi zeljni moci apsolutno nesposobni da se suoce sa njenom velicinom i da je ukrote i upotrebe na ispravan nacin :)

E ovo je vrlo dobro pitanje.
Pa ovako, sa mog aspekta, kao zenske osobe, kojoj je trenutno i vec dugo godina najbitniji cilj u zivotu taj fakultet, pokushacu da pojasnim.
Stotinama i vishe godina mushkarac je taj koji je stub porodice,koji je autoritet, jak, mocan, donosi odluke, bori se za opstanak porodice, a zena je ta koja je zaduzena za porodicu, tachnije decu u svakom drugom smislu. I sve bi bilo lepo kad bi moglo da se zadrzi na tome.

Jako chesto u takvim okolnostima, mushkarac (a ovo je vec visha biologija, i genetika vezana za pol), jeste u mogucnosti da manipulishe sa svojom partnerkom i na vrlo ruzan nachin. Jer svi znamo, ko hrani porodicu, njegov glas je najjachi u istoj.

Desila se zenska revolucija (koja je sada vec otishla u extrem koji po mom mishljenju nije ni prirodan ni normalan), i zenama je omogucena nezavisnost. Koren te nezavisnosti je upravo trebao da se deshava u prichi koju sam spomenula.

E sad, ja kao zensko, priznajem da mi je upisivanje fakulteta i njegovo zavrshavanje, sredstvo kojim cu postici nezavisnost jednog dana. Ali ne da bi bila jacha ili ne znam ti ja shta, vec da bi obezbedila sebi i svom detetu da ne zavisim, od svog buduceg partnera, ukoliko bude odluchio da ode, ili da zloupotrebi svoj polozaj (fizichko, psihichko nasilje)...itd..

S obzirom da i dalje verujem u onaj prirodni poredak, i dalje smatram da mushkarac treba da bude stub porodice, i jachi, s tim shto cu se ja truditi da zashtitim sebe, u sluchaju da to bude potrebno (ndeaj boze naravno)

Takodje, poshto onaj ko donosi pare, po nepisanom pravilu diktira pravila u kuci, normalno je da "mocnije" zene traze i nalaze jache mushkarce. Tu se negde valjda pomera ta stara granica.

I iskreno protiv toga sam da zena treba da bude jacha od mushkarca. Mada zenama se zaista sve vishe i vishe suzava izbor, a mushkarci postaju sve ochajniji i ochajniji...I kuda na kraju sve to vodi? I shta je zaista ispravno?

ne,ja kazem da se NEKE zene i NEKI muskarci jednostavno pale na moc.
nisam sigurna zasto,doduse imam svoju teoriju koju ipak necu iznositi.
ako neko zna da objasni taj fenomen ja bih bila raspolozena saslusati je/ga.

Prvo moramo da definisemo moc, jer za nekog je moc veliko nasledstvo, za druge je "polozaj"...za trece je mozak najjace oruzje...ipak, ljudska moc, ona iskonska kao savrsen koktel unutrasnjih faktora je zapravo najjaca...
Nazalost, jako je malo ljudi koji svojom energijom, snagom volje, inteligencijom, znanjem, uspesima i karakterom, harizmom i horizontima daljih od drugih mogu sarmirati mase, uciniti dostupnim i nemoguce, razoruzati stavom...cutanjem blokirati...a izazivati divljenje... svesni velicine, ipak ne napustaju prizemnu realnost, jer covek je samo covek...

Nazalost, jako je malo ljudi koji svojom energijom, snagom volje, inteligencijom, znanjem, uspesima i karakterom, harizmom i horizontima daljih od drugih mogu sarmirati mase, uciniti dostupnim i nemoguce, razoruzati stavom...cutanjem blokirati...a izazivati divljenje... svesni velicine, ipak ne napustaju prizemnu realnost, jer covek je samo covek...

Upravo tako..suprotni ljudi su nazalost mocniji.

Upravo tako..suprotni ljudi su nazalost mocniji.

Suprotni od mog opisa su mocniji u iskrivljenim socijalnim paralelama, koje su nazalost nasa realnost, pa tako dobijaju podrsku za svoju kvazi moc od malih gmizavaca koji u njima vide idole...e tada euforicno pocinje njihov veliki let, ali na srecu padaju i takvi...a utesno je sto ce uvek postojati i oni koji ce se gnusati na takve nasilno silne ljude...

zene...

ima nesto sto mi nije jasno . . .sta se to desava. . .
ne privlace vas vise muskarci koji imaju sve kvalitete koje trazite sa ozbiljnim namerama vec takticari sa povrsnom pricom i BB show humorom...
ne prolaze vise samouvereni momci koji pred vas istresu svoje namere, vec misticni momci koji zapravo nemaju sta da kazu...
ne traze se vise momci kojima od viska testosterona opada kosa i raste stomak vec deckici sa izrazenom zenskom stranom jer vas bolje poznaju pa imaju strpljenja da "igraju saha"...

robovanje formi a ne sustina ja bih rekao, sta vi zene kazete na to??

I meni nije jasno....čemu to uopštavanje....kao žene su ovakve i onakve.....
Svaki čovek......autonomna država....
Svaka država....posebni zakoni i pravila....

S obzirom da i dalje verujem u onaj prirodni poredak, i dalje smatram da mushkarac treba da bude stub porodice, i jachi, s tim shto cu se ja truditi da zashtitim sebe, u sluchaju da to bude potrebno (ndeaj boze naravno)
Takodje, poshto onaj ko donosi pare, po nepisanom pravilu diktira pravila u kuci, normalno je da "mocnije" zene traze i nalaze jache mushkarce. Tu se negde valjda pomera ta stara granica.
I iskreno protiv toga sam da zena treba da bude jacha od mushkarca. Mada zenama se zaista sve vishe i vishe suzava izbor, a mushkarci postaju sve ochajniji i ochajniji...I kuda na kraju sve to vodi? I shta je zaista ispravno?

Ne bih se slozila da je to sto si ti napisala prirodni poredak i da je muskarac stub porodice. Zar nismo daleko odmakli od takvih shvatanja!? Tako ispada da zene uvek treba da slucaju prvo oca, pa muza...
Ne mislim da treba bilo ko da bude jaci, ni zena ni muskarac. Treba da budu ravnopravni. Zasto je svaki muskarac pametniji, sposobniji, jaci od svake zene?
Ne bih mogla ni da zamislim da budem samo domacica, trazim svaki dinar od doticnog, zavisim od njega. Meni u zivotu ne treba tutor, nego partner u svakom pogledu. Verujem da vecina zena ovako misli.

Back