Hrvatski sveštenik javno veliča ustaše

BGHighlander

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.385
SKANDAL NA HRT-u: Sveštenik VELIČAO USTAŠE u direktnom prenosu

Luka Prcela, prior dominikanskog samostana u Splitu, u prpovedi u direktnom prenosu na hrvatskoj nacionalnoj televiziji, kritikovao je predsednicu Hrvatske zbog izjava o NHD i istovremeno veličao zločne ustaške Drugog svetskog rata, prenosi hrvatski N1.

84cecda1a0930c3128d35d9ec0abc555.jpeg

U skandaloznom obraćanju on je praktično zločine koji su počinjeni opravdao time da "Hrvatska nije ubila nikoga izvan svojih granica", a prethodna dva predsednika Ivu Josipovića i Stejapana Mesića nazvao pradsednicima antihrvatske države. Onda se obrušio na aktuelnu predsednicu.

"Ja ne mogu nikako da oprostim ovo što je Kolinda Grabar Kitarović izjavila da hrvatska država - NDH nije bila nezavisna ( BGH - živa istina, NDH niti je bila okupirana niti "marionetska" nego istinski i većinski nacistička zemlja) i da je bila zločinačka. Ko kaže da je današnja Hrvatska država nezavisnija od one koja je bila od '41. do '45.? Ma, ja pitam ako je već morala to da kaže pred Amerikancima, zašto nije rekla pa nismo mi Hrvati bacili atomsku bombu na Hirošimu i Nagasaki", naveo je Luka Prcela, prior dominikanskog samostana u Splitu.

Nismo mi bombardovali ni Drezden ni Hamburg - dodao je i nastavio sa skandaloznim izlaganjem:

- Koga smo mi zapravo ubili izvan svojih granica? Ma, dosta više da se sami po pljujemo. Dosta više sa tim što se događalo u proteklo vreme, tokom mandata dvojce predsednika koji su bili, možemo da kažemo, predsednici antihrvatske države. I zato mi je drago što su naši branitelji dobili svoga ministra branitelja", kazao je direktnom prenosu.

Prema njegovim rečima, taj ministar nije bio savetnik ni jednog ni drugog predsednika, koji nije završio škole u Kumrovcu ili Bileću.

- Ministra koji je ratovao sa svojim prijateljima, kolegama, sa našim ratnicima i borcima. Mi treba da se borimo za istinu, za pravdu, za svoj narod. Nemoj dopustiti da po nama iko pljuje. To nije Hristov nauk. On nije dopustio da ga udara sluga velikog sveštenika, ne dopuštamo ni mi da nas iko udara. Budimo svoji, branimo svoje, ne uzimajmo tuđe, kao što nikad nismo, amin", naveo je u skandaloznoj propovedi.

http://www.blic.rs/vesti/svet/skandal-na-hrt-u-svestenik-velicao-ustase-u-direktnom-prenosu/z92ezbw

- - - - - - - - - -

phoca_thumb_l_10296775_454160764727871_9036358048633702735_n.jpg

То је Хрватска, а ХРТ не може све да заташка, јер усташтво буја. Овај доминиканац и не изненађује, њихов ред је познат као бритак на језику, али и по бежанији пред сваком опасношћу. Овог само службе могу да ухвате, јер ако загужва, тај ће унапред пар дана да збрише у Љубљану, Милано, Аргентину... И ето, са таквима наши преостали Срби живе, људима жедним српске крви. Јер звер се није наситила, треба је нахранити, и зато су хрватске земље где год има српских душа, јер они нису гладни земље, већ своје српске криви... коју су несрећници пљунули кад су је се одрекли... А ви сад извол'те, па бран'те Хрватску, јер то је Европа... кад је већ нисмо зауздали '45. године. :ceka: :nono3:

Pa dobro, nase svecenstvo nikad i nije skrivalo svoje pravo lice. Nas "blazeni" Alojzije je sa Pavelicem provodio vecinu svog vremena i otvoreno stao uz NDH, svecenici su bili zapovjednici konc logora i osobno ubijali Srbe, danas crkva otvoreno i intezivno brani NDH, daju se mise za poglavnika itd ...
Tako da ovo uopce nije senzacija. Samo jos jdan normalan dan u zivotu lijepe nase antifasisticke.

Pa dobro, nase svecenstvo nikad i nije skrivalo svoje pravo lice. Nas "blazeni" Alojzije je sa Pavelicem provodio vecinu svog vremena i otvoreno stao uz NDH, svecenici su bili zapovjednici konc logora i osobno ubijali Srbe, danas crkva otvoreno i intezivno brani NDH, daju se mise za poglavnika itd ...
Tako da ovo uopce nije senzacija. Samo jos jdan normalan dan u zivotu lijepe nase antifasisticke.

Kakav je bio Alojzije ti nemozes znati, sta bi uradio time da je otvoreno stao protiv Ustasa? Zaklali bi ga i kome bi pomogao?

Ovako mozda je pomogao mnogima da ne budu zaklani, mozda...ja ne znam, a ne znas ni ti.

Kako hriscanski od nje da mu je oprostila i da ga nije pozvala na "odgovornost za pisanu i /ili izgovorenu rijec"!
Sada je red da oprosti i Pupovcu, Dezulovicu, Ivancicu...za izjave o "skretanju udesno hrvatske politike"...da se izrazim na francuskom!

To se odnosi na one koji su protiv NDH, kao kad je nas ministar kulture baa ustasa Hasanbegovic porucio kriticaru i protivniku ustastva Anti Tomicu da sljedeci put pazi sta pise, nakon sto je ovak bio pretucen.
Lijepa nasa svakim danom sve vise pokazuje da je u potpunosti nasljednica NDH.

- - - - - - - - - -

Kakav je bio Alojzije ti nemozes znati, sta bi uradio time da je otvoreno stao protiv Ustasa? Zaklali bi ga i kome bi pomogao?

Ovako mozda je pomogao mnogima da ne budu zaklani, mozda...ja ne znam, a ne znas ni ti.

Od ustasa se i ne ocekuje nista drugo nego da brane svoje. :D

Kako hriscanski od nje da mu je oprostila i da ga nije pozvala na "odgovornost za pisanu i /ili izgovorenu rijec"!
Sada je red da oprosti i Pupovcu, Dezulovicu, Ivancicu...za izjave o "skretanju udesno hrvatske politike"...da se izrazim na francuskom!

Jesi jedva docekala? Kako samo izadjes kad su ovakve teme u pitanju a kad te se nesto pita sta ti ne pase samo pobegnes

I tebi, dobar dan!
Ja sam jos 1991.g. sebi izabrala drustvo!
Nemoj se meni zaliti sto pop prica gluposti na drzavnoj televiziji!

Ma samo konstatiram jer uvek izadjes kad su ovakve teme a na ono sta ti ne pase pobegnes, mnogi su to primetili. No dobro, nije tema pa necemo o tome.

Briga me za zaludjenog popa, radi stetu samom sebi

- - - - - - - - - -

Ko je zdrav u glavi nece braniti ustase, kao sto to ti radis. :aha:

Ustase su jedno i zna se da su klali i ubijali, ali za Alojzija se ne zna, postoje jasne indikacije da je spasio jako puno ljudskih zivota

Back