"Hrvatska javnost se ne treba osvrtati na gluposti izrečene u Beogradu"

• Začetnik teme Začetnik teme Hainz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da nije zalosno bilo bi smesno.

Oni jednostranim protivustavnim proglasenjem nezavisnosti kao i napadima njihovih teroristickih formacija (ZNG) na JNA zapocinju gradjanski rat u bivsoj SFRJ.
Njihova vojska upada protivno medjunarodnom pravu na teritoriju pod zastitom UN i na njoj cini nevidjeni genocid.
Njihova regularna vojska vrslja po BiH tokom celog rata.

I oni imaju obraza da podnose tuzbu za nekakvu agresiju i za genocid????
I jos se cude za najavu tuzbe protiv njih, kao da nisu izvrsili nikakvu agresiju i nikakvo etnicko ciscenje?

Pa evo malo i ovima nasima kako se ponekad zaista treba praviti ludim. Hrvati to odlicno rade.

Ubijali su Srbe 1914. 1918 im je pruzena ruka pomirenja, oficiri koji su zarili i palili po Srbiji proglaseni su jednaki oficirima koji su se borili protiv osvajaca.
Ubijali su Srbe 1941. Imalu su fasisticku drzavu, fasisticku organizaciju, konc-logore.... A onda je zbog bratstva i jedinstva izjednacen cetnicki pokret sa ustaskim. Zivelo pomirenje. Kad god bi se pomenule ustase, morali su se pomenuti i cetnici.
A sada... Povampireno ustastvo 90-ih dovelo je do gradjanskog rata. Opet su deblji kraj izvukli Srbi kojih danas skoro da nema na prostorima na kojima su vekovima ziveli. I opet, kao da nismo izvlacili pouke iz ranijih ratova, opet smo mi ti koji tezimo pomirenju, koji zarad toga treba da prihvatamo da smo vrsili agresije, genocide, od kojih se ocekuje slanje u Hag svih onih na koje upru prst...
Hocemo li se ikada opametiti?

tokyo:
znaš tko je nepoželjan

kad me vućeš za jezik

samo oni Srbi koji su u periodu 91-95 činili zločine i sr_anja

eto samo ti

svi normalni građani srpske nacionalnosti su itekako dobrodošli kao i svi ostali koji su živjeli ili žive u Hrvatskoj i priznaju ju kao svoju zemlju

i točka

Hoćeš da kažeš da je ovaj starina što živi na drvetu poželjan i ravnopravan građanin RH?
Pa ako je činio zločine, treba da robija, ako nije, onda mu izvolite vratite kuću.
To tako lepo zvuči, Srbi su ravnopravni građani, a odeš tamo i vidiš malo drugačiju sliku. Ja imam jako mnogo familije u Zagrebu i znam situaciju i sam odlazim tamo, tako da ta floskula o dobrim i lošim Srbima ne stoji.
Hrvatska je sad omekšala zbog EU i to je jasno kao dan.

Back