Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

Na nacionalnoj strani kovanice od 2 eura nalazi se teritorij Republike Hrvatske s državnim granicama. Da se ne zaboravi! :mrgreen:

Lijepa naša na kovanici! 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

2E_V2_2_HR.png
Zahvaljujući hrvatskim partizanima :)

Da, mi imamo knjige, arhive i dokumente, a vi priče, bajke, basne i legende na principu rekla-kazala. I kad mi takvi idu nešto govorit i pisat, uhvati me smijeh.
Ono što jes, jes.
Samo što su svi ti vaši dokumenti u rangu šiptarskih dokumenata o ilirskom poreklu.
Mi imamo crkve i manastire, grobove careva i kraljeva.
Vi imate dokumente( iz 19. veka :pop: ) koji govore o rvatskim kraljevima 1000 godina unazad.
Ali nažalost, nijedan fizički dokaz onoga o čemu trabunjate.
Tako da ... uhvatite se pod ruku sa šiptarima i pričajte jedni drugima o vašoj slavnoj istoriji (u pauzi između duvanja).

Nije baš predviđeno da se religijski i crkveni simboli stavljaju na kovanice, ali kada bi to bilo moguće, u najuži izbor svrstao bih sljedeće motive.

1) sv. Josip - svetac zaštitnik Hrvatske. Hrvatski sabor je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine proglasio svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog kraljevstva.

Sveti-Josip-vitraj.jpg

2) Blažena Djevica Marija - Kraljica Hrvata

kraljica-hrvata_5b223592ac71e.jpg

3) Nikola Tavelić (o, 1340. - 1391.) - prvi hrvatski svetac
3
home_resize.jpg

Nije baš predviđeno da se religijski i crkveni simboli stavljaju na kovanice, ali kada bi to bilo moguće, u najuži izbor svrstao bih sljedeće motive.

1) sv. Josip - svetac zaštitnik Hrvatske. Hrvatski sabor je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine proglasio svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog kraljevstva.

Sveti-Josip-vitraj.jpg

2) Blažena Djevica Marija - Kraljica Hrvata

kraljica-hrvata_5b223592ac71e.jpg

3) Nikola Tavelić (o, 1340. - 1391.) - prvi hrvatski svetac
3
home_resize.jpg
Daj čoveče idi na neki nemački forum šta ćeš ovde.

Ono što jes, jes.
Samo što su svi ti vaši dokumenti u rangu šiptarskih dokumenata o ilirskom poreklu.
Vi imate dokumente( iz 19. veka :pop: ) koji govore o rvatskim kraljevima 1000 godina unazad.
Tako da ... uhvatite se pod ruku sa šiptarima i pričajte jedni drugima o vašoj slavnoj istoriji (u pauzi između duvanja).
Naši dokumenti datiraju od 9. do 21. stoljeća. Neki se čuvaju kod nas, a neki po čitavom svijetu. To što vi imate crkve i samostane nije ništa specifično samo za vas. Imamo ih i mi na gomile, i ne mislim tu na one koje su podigli stranci u našim krajevima, već na one koje su podigli sami Hrvati.

Grobove kraljeva imate isključivo zato što ste prvu državu dobili preko 200 godina nakon Hrvata. Gdje su vam grobovi Vlastimirovića koji su živjeli u vrijeme hrvatskih kraljeva? ;)

Najstariji dokument koji se čuva u originalu i spominje hrvatske kraljeve je "Venetska kronika" mletačkog kroničara Ivana Đakona napisana 1008. godine. Zapravo ima i stariji. U gradu Cividaleu čuva se "Čedadsko evanđelje" u koje su se upisivali državni velikodostojnici koji su dolazili u taj grad na hodočašće. U knjizi je potpisan hrvatski knez Trpimir sa sinom Petrom te hrvatski knez Branimir sa suprugom Marušom. Dakle, to evanđelje je knjiga koju su hrvatski vladari držali u svojim rukama. ;)

Koliko je ovo već? 10 : 0 za mene? Želiš li da te još ponižavam ili ti je dosta?

Ono što jes, jes.
Stara župna crkva kod mene je starija od svega srpskoga, sad ti nešto trkeljaš o 19.st.
U njoj stare matice u kojima bez problema nađem sve pretke unazad 400 godina , a ti ne znaš ime svojeg pradjeda.

Najstariji dokument koji se čuva u originalu i spominje hrvatske kraljeve je "Venetska kronika" mletačkog kroničara Ivana Đakona napisana 1008. godine. Zapravo ima i stariji. U gradu Cividaleu čuva se "Čedadsko evanđelje" u koje su se upisivali državni velikodostojnici koji su dolazili u taj grad na hodočašće. U knjizi je potpisan hrvatski knez Trpimir sa sinom Petrom te hrvatski knez Branimir sa suprugom Marušom. Dakle, to evanđelje je knjiga koju su hrvatski vladari držali u svojim rukama. ;)

Koliko je ovo već? 10 : 0 za mene? Želiš li da te još ponižavam ili ti je dosta?
Jel si to sve pokupio od izvesne rvatske znanstvenice Nade Klaić?
Štampano u Zagrebu 2019. godine ?

Ti si već dokazao da si daleko najgluplji lik na krsti, ne moraš to svaki dan da potvrđuješ.
Daj bre ne blamiraj se više, pola krste se iskhenjalo po tebi i tvojim "dokazima", a tebi još uvek nije dovoljno?

Povijest koju za vaš izmišljaju i pišu englezi. :hahaha:
Ma naravno. Hrvatsku povijest izmišljaju Englezi, Hrvati, Mađari, Talijani, Austrijanci, Grci, Nijemci, Arapi..., ali zato su izmišljeni životopisi srpskih kraljeva, sve u prijepisima, pisani i do 100 godina nakon smrti tih kraljeva nešto autentično i nimalo izmišljeno. :hahaha: Pola srpske povijesti je izmišljeno i zato imate poriv da drugima pripisujete ono što sami radite. To je odavno objasnila psihologija. ;)

Back