Doktor Džekil
Zainteresovan član
- Poruka
- 451
Zahvaljujući hrvatskim partizanimaNa nacionalnoj strani kovanice od 2 eura nalazi se teritorij Republike Hrvatske s državnim granicama. Da se ne zaboravi!
Lijepa naša na kovanici!
![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zahvaljujući hrvatskim partizanimaNa nacionalnoj strani kovanice od 2 eura nalazi se teritorij Republike Hrvatske s državnim granicama. Da se ne zaboravi!
Lijepa naša na kovanici!
![]()
Ono što jes, jes.Da, mi imamo knjige, arhive i dokumente, a vi priče, bajke, basne i legende na principu rekla-kazala. I kad mi takvi idu nešto govorit i pisat, uhvati me smijeh.
Daj čoveče idi na neki nemački forum šta ćeš ovde.Nije baš predviđeno da se religijski i crkveni simboli stavljaju na kovanice, ali kada bi to bilo moguće, u najuži izbor svrstao bih sljedeće motive.
1) sv. Josip - svetac zaštitnik Hrvatske. Hrvatski sabor je na svom zasjedanju 9. i 10. lipnja 1687. godine proglasio svetog Josipa zaštitnikom hrvatskog kraljevstva.
![]()
2) Blažena Djevica Marija - Kraljica Hrvata
![]()
3) Nikola Tavelić (o, 1340. - 1391.) - prvi hrvatski svetac
3
![]()
I tu kunu ste ukrali.Kovanica od 1 eura s motivom kune kao podsjetnik na hrvatsku kunu.![]()
Kakve veze imaju hrvatski partizani s time? 80% današnjih granica Hrvatske starije su od 300 godina, a neke i preko 1000 godina.Zahvaljujući hrvatskim partizanima![]()
Naši dokumenti datiraju od 9. do 21. stoljeća. Neki se čuvaju kod nas, a neki po čitavom svijetu. To što vi imate crkve i samostane nije ništa specifično samo za vas. Imamo ih i mi na gomile, i ne mislim tu na one koje su podigli stranci u našim krajevima, već na one koje su podigli sami Hrvati.Ono što jes, jes.
Samo što su svi ti vaši dokumenti u rangu šiptarskih dokumenata o ilirskom poreklu.
Mi imamo crkve i manastire, grobove careva i kraljeva.
Vi imate dokumente( iz 19. veka) koji govore o rvatskim kraljevima 1000 godina unazad.
Ali nažalost, nijedan fizički dokaz onoga o čemu trabunjate.
Tako da ... uhvatite se pod ruku sa šiptarima i pričajte jedni drugima o vašoj slavnoj istoriji (u pauzi između duvanja).
I sad ja trebam kao biti uvrijeđen zbog tvoje infantilne izjave?Mene kao hdz Srbina sramota tebe, iskreno, i kosovski Šipci imaju veću istoriografiju od Rvata
Što si takva curica? Budi muško!Daj čoveče idi na neki nemački forum šta ćeš ovde.
Javi se kad budeš imao nešto pametno za napisat!I tu kunu ste ukrali.
Ima li bre nešto što vi niste ukrali?
Ima li nešto tuđe što niste prisvojili?
Ima kod nas stara izreka:
-Čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Ovo te opisuje 110%.
Stara župna crkva kod mene je starija od svega srpskoga, sad ti nešto trkeljaš o 19.st.Ono što jes, jes.
Samo što su svi ti vaši dokumenti u rangu šiptarskih dokumenata o ilirskom poreklu.
Mi imamo crkve i manastire, grobove careva i kraljeva.
Vi imate dokumente( iz 19. veka) koji govore o rvatskim kraljevima 1000 godina unazad.
Ali nažalost, nijedan fizički dokaz onoga o čemu trabunjate.
Tako da ... uhvatite se pod ruku sa šiptarima i pričajte jedni drugima o vašoj slavnoj istoriji (u pauzi između duvanja).
Zabuna dečki vi tražite ovo hrvati od stoljeća 6 stogI sad ja trebam kao biti uvrijeđen zbog tvoje infantilne izjave?Malo si se preračunao. Ja samo vidim tvoju zavist i frustraciju zbog toga što Hrvati imaju gomilu građe koja obrađuje našu dugu povijest.
![]()
Povijest koju za vaš izmišljaju i pišu englezi.I sad ja trebam kao biti uvrijeđen zbog tvoje infantilne izjave?Malo si se preračunao. Ja samo vidim tvoju zavist i frustraciju zbog toga što Hrvati imaju gomilu građe koja obrađuje našu dugu povijest.
![]()
Koja je crkva?Stara župna crkva kod mene je starija od svega srpskoga, sad ti nešto trkeljaš o 19.st.
U njoj stare matice u kojima bez problema nađem sve pretke unazad 400 godina , a ti ne znaš ime svojeg pradjeda.
Jel si to sve pokupio od izvesne rvatske znanstvenice Nade Klaić?Najstariji dokument koji se čuva u originalu i spominje hrvatske kraljeve je "Venetska kronika" mletačkog kroničara Ivana Đakona napisana 1008. godine. Zapravo ima i stariji. U gradu Cividaleu čuva se "Čedadsko evanđelje" u koje su se upisivali državni velikodostojnici koji su dolazili u taj grad na hodočašće. U knjizi je potpisan hrvatski knez Trpimir sa sinom Petrom te hrvatski knez Branimir sa suprugom Marušom. Dakle, to evanđelje je knjiga koju su hrvatski vladari držali u svojim rukama.
Koliko je ovo već? 10 : 0 za mene? Želiš li da te još ponižavam ili ti je dosta?
Daj bre ne blamiraj se više, pola krste se iskhenjalo po tebi i tvojim "dokazima", a tebi još uvek nije dovoljno?Ti si već dokazao da si daleko najgluplji lik na krsti, ne moraš to svaki dan da potvrđuješ.
Ma naravno. Hrvatsku povijest izmišljaju Englezi, Hrvati, Mađari, Talijani, Austrijanci, Grci, Nijemci, Arapi..., ali zato su izmišljeni životopisi srpskih kraljeva, sve u prijepisima, pisani i do 100 godina nakon smrti tih kraljeva nešto autentično i nimalo izmišljeno.Povijest koju za vaš izmišljaju i pišu englezi.![]()
Toopane, "Venetsku kroniku" je napisao Ivan Đakon prije više od 1000 godina, a ne Nada Klaić. Kakav toopan!Jel to sve od izvesne rvatske znanstvenice Nade Klaić?
Štampano u Zagrebu 2019. godine ?
Daj bre ne blamiraj se više, pola krste se iskhenjalo po tebi i tvojim "dokazima", a ti još uvek tražiš još?
Ajde Bosanac tornjaj odavde, priče za malu decu su daljeStara župna crkva kod mene je starija od svega srpskoga, sad ti nešto trkeljaš o 19.st.
U njoj stare matice u kojima bez problema nađem sve pretke unazad 400 godina , a ti ne znaš ime svojeg pradjeda.
Sinek, 70% Hrvata ima župne knjige u kojima obiteljsku lozu može pratiti barem 300 godina. Ostatak može pratiti lozu preko 300 godina, neki i 500 godina, što znam iz iskustva i znanja. Tek rijeđi su zakinuti i mogu pratiti lozu samo 100 do 200 godina u pisanim dokumentima.Koja je crkva?
Ovo bre pulin ima ga svuda kakav hrvatski ovcar4) hrvatski ovčar - hrvatska autohtona pasmina
![]()
![]()
Dakle list lipe je srednjostoljećni Muklo dobio kad bi razmenio kožu kune? Lepo5) lipa - bila manji dio kune pa eto
![]()
Zavist i jal HDZ Srbina zbog toga što Hrvati imaju prastare izvore i tragove svog identiteta, a Srbi ne znaju gdje su bili jučer.Ajde Bosanac tornjaj odavde, priče za malu decu su dalje