Hrvati žele lik Nikole Tesle na kovanicama?

A ti si pričao sa Teslom pa znaš šta je on mislio i kakvi su njegovi stavovi? Šta si ti ovde kao neki moralista? Dobra vila Slaven?

Kao prvo,stavi se u njegovu poziciju. Misliš da bi Tesla dozvolio Hrvatskoj da se kiti njegovim perjem a oni mu pobili sve što je imao. Hrvatska nema pravo da koristi njegov lik i delo,upravo zbog te prošlosti. I tada su bili hrvati,i to su učinili hrvati,nisu kinezi sigurno ubijali Srbe, Jevreje i Rome. I možda se Tesla ponosio hrvatskom domovinom,ali narodom? To je već upitno. Ustvari, verovatno nije ni znao za Jasenovac,jer je u tom periodu bio u Americi.

Sa njim lično nisam; sa potomcima ljudi koji su ga poznavali jesam. I mogu da se pročitam da sam pročitao četiri biografije (jedna od kojih je i svojeručna autobiografija) kao i stotinjak dokumenata u kojima se Tesla pominje ili je on ostavio iza sebe.

Ne Jasenovac, nego da su svi Srbi bili celokupno fizički istrebljeni u Drugom svetskom ratu, njegova misao bi bila da se pomoli za duše hrvatskih i nemačkih zločinaca i da se oprosti onima koji su počinili grehe.

Ne postoji nikakav cenzus. Vi pokušavate ovde veštački da Teslu prekrstite u nešto što on nije bio. Kao, e, a da je znao ovo ili ono, promenio bi se i pao na mračnu stranu. Ne bi to učinio ni da je od cele Evrope ostal samo nuklearna rupa; postapokaliptična ruina i da je DSR oduzeo 200 miliona žrtava Evropljana. Ne postoji ništa što bi pokolebalo Teslin duh; mentalitetski uticalo da se u zrelijim godinama naglo promene i on postane nekakav mrzovoljac, željan za osvetom i slično; pun prezira i dr. karakteristika što je smatrao ili grešnim ili u najmanju ruku putem popločanim ka grehu i stradanju (i) u zagrobnom životu.

Sa njim lično nisam; sa potomcima ljudi koji su ga poznavali jesam. I mogu da se pročitam da sam pročitao četiri biografije (jedna od kojih je i svojeručna autobiografija) kao i stotinjak dokumenata u kojima se Tesla pominje ili je on ostavio iza sebe.

Ne Jasenovac, nego da su svi Srbi bili celokupno fizički istrebljeni u Drugom svetskom ratu, njegova misao bi bila da se pomoli za duše hrvatskih i nemačkih zločinaca i da se oprosti onima koji su počinili grehe.

Ne postoji nikakav cenzus. Vi pokušavate ovde veštački da Teslu prekrstite u nešto što on nije bio. Kao, e, a da je znao ovo ili ono, promenio bi se i pao na mračnu stranu. Ne bi to učinio ni da je od cele Evrope ostal samo nuklearna rupa; postapokaliptična ruina i da je DSR oduzeo 200 miliona žrtava Evropljana.

Nije najveća budala onaj koji ne zna da čita, već onaj koji misli da je sve što pročita istina.”

I uostalom, zašto ja kad dođem u BGD me uvijek žele nahraniti i napojiti kao da mi je zadnje u životu, a zašto mi ne kažu "etnički ste nas počistili i pobili, mrš odavde", čak i ako se povede tema o tome pa kažem da sam nosio uniformu?

Zato što je Forum Krstarice centar okupljanja malih isfrustriranih ljudi koji ovde leče svoje komplekse i koji se u stvarnom životu verovatno i paukova boje i mrava ne bi zgazili, ali ovde vole da se buse u grudi kako bi barem na nekom nivou zadovoljili svoj unutrašnji ego.

Zabole nas
Svojatano sve i sva jer na to imamo pravo
Evo, ja nemam ništa protiv da u Beogradu imate ulicu Miroslava Kreleže
kakav Krleža , politički pisac.
Ne bih imao ništa protiv da imamo za pedesetak godina ulicu ili trg na primer Zorana Milanovića ako pomiri Hrvate sa Srbima u Hrvatskoj.
Napisah pedesetak godina , jer se zivima (osim Tite i Kraljeva ) obično ne daju nazivi ulica i trgova.

Ti stvarno nisi normalan

Da ti nacrtam

Da sada nemamo ovakva sredstva komunikacije i da Šiptari agituju za Kosovo Republika i da je recimo Novak Đoković to što jeste , poznat tamo preko Okeana i da smo čuli da je jedan naš tamo poznat i možda uticajan

Elem pita neko Novaka - da li je vaš otac rođen ka Kosovu , on kaže jeste , a onda dođu Šiptari i kažu evo Novak priznaje Kosovo za svoju državu .. pri tome ni to nije dobro poređenje ali hajde ne znam bolje

A Kosovo, bar u ex yu imalo autonomiju dok hr u vreme Nikole Tesle nije postojala ni na mapi , tj bila isto kao i Kosovo toponim, s tim što je Koosvo imalo jasnu granicu, a hr ni to

Pokaži mi da je Novak Đoković došao u Prištinu na lični poziv gradonačelnika Prištine i tamo održao rodoljubivi govor, podelio svoje tajne i doprineo da se realizuju veliki izumi tamo od strane Albanaca.

Back