Hrvati svojataju Nikolu Teslu

Pa nisu oni bili baš toliko okupirani, sloj grčkih trgovaca Fanariota je sasvim dobro stajao,bili su imućni,zauzimali su visoke pozicije u Visokoj Porti, a nije ni sveštenicima loše bilo.
Ono što karakteriše feudalno društvo - većina bez imetka i prava - bi svakako bilo prisutno, bez obzira ko je feudalac.

Nemoj da pricas gluposti nema malo ili mnogo okupiran ili jesi ili nisi,a Grci su bili okupirani i nema niceg i nikog na svetu koga oni mrze vise od Turaka!Doduse u zadnje vreme tu su i Siptari ali Turci su jos vode za koplje!

a ima i Suljo klempo svog covjeka od povjerenja u Dodikovoj vladi ministra Omera Brankovica ,on je jos uvjek clan SDA a ovi koliko znam su se odrekli i Harisa i SBIH i BIH ..sta ti je ministarska fotelja

Dobro, na ovoj strani ima konkurenicje, a u RS opozicija koncentrisala moć u Dodikove ruke. Sad to njemu ,i njemu bliskima, iz ruku ode u džepove, pa će se i tamo poraditi na pluralizmu interesa - naravno opet ne opštenarodnih, jer ne može svima doteći ..
A jednom će i ta koncepcija zajedno da sleti - dok se narod spametuje ..

Надам се да си чула за Саву Растка Немањића или како су га и твоји преци звали Свети Сава.

Е овде имаш о њему оно што си заборавила и био би ред да се присетиш јер ћеш се ускоро вратити вери твојих предака и опет ђеш почети да се крстиш

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Свети_Сава
Hoće - čim se ti vrneš na katoličanstvo ..

Koje iste interesne sfere sto su zamalo bankrotirali,a najvise novca trose na naoruzanje 5% a za prosvetu tek 1,5%!A ja ti savetujem da o ovoj temi ne pricas sa Grcima!
malo kako su ih Turci srdacno ispratili iz Izmira!

Grci su se potrošili za Olimpijadu 2004., a onda nastavili trošiti , doduše kao i svi, već godinama je vladao potrošački mentalitet. Računali su na turizam, ali ih očigledno nije izvukao.
Oni mogu da mrze Turke i zbog Cipra, i zbog konkurencije u turizmu.
A 1923. su razmijenili stanovništvo.

Grci su se potrošili za Olimpijadu 2004., a onda nastavili trošiti , doduše kao i svi, već godinama je vladao potrošački mentalitet. Računali su na turizam, ali ih očigledno nije izvukao.
Oni mogu da mrze Turke i zbog Cipra, i zbog konkurencije u turizmu.
A 1923. su razmijenili stanovništvo.

Da OI ih je kostao ko nekoliko aviona,mrze ih i zbog Kipra ali to se desilo mnogo kasnije misli 1974.
Ovo se desilo 1922 kad je vecina oterana a ono su originalni snimci "razmene"
Necu vise o tome skrenuli smo sa teme,ti mozes otvoriti temu pa cemo tamo.
Sad mi ti kazi sta je Tesla bio po tvojim saznanjima i na osnovu cega imas to svoje misljenje.
Mislim odakle su ti podaci do kojih si dosla,ponavljam necu HR linkove!

Da OI ih je kostao ko nekoliko aviona,mrze ih i zbog Kipra ali to se desilo mnogo kasnije misli 1974.
Ovo se desilo 1922 kad je vecina oterana a ono su originalni snimci "razmene"
Necu vise o tome skrenuli smo sa teme,ti mozes otvoriti temu pa cemo tamo.
Sad mi ti kazi sta je Tesla bio po tvojim saznanjima i na osnovu cega imas to svoje misljenje.
Mislim odakle su ti podaci do kojih si dosla,ponavljam necu HR linkove!

Ah , neka se mrze, mrze se elite interesno .. a narod povodljiv.

Tesla je potomak Draganića, hercegovačko pleme Banjana, na to područje se CG proširila 1878.

Sta je bio po nacionalnosti to me zanima i odakle su ti podaci ,izvor mi treba.U Hercegovini kao sto ti je poznato ima i HR i Srba!
Biće da su od Vlaha postali i Srbi i Hrvati. Samo Vlasi asimilirani ..
Evo mu jednog prezimenjaka :
'Sam pojam Vlah Krunoslav Draganić objašnjava: “Riječ Vlasi donosimo pod navodnicima, jer ona svoje prvotno značenje tokom vremena postepeno mijenja. U početku ona znači pripadnika posebne etničke skupine, naroda koji govori romanskim jezikom uglavnom od romaniziranih starih stanovnika Balkana; zatim znači stalež nomadskih pastira bez obzira na jezik koji govore; konačno Vlasi su povlaštena kategorija turskih podanika s posebnim vojničkim obvezama“. '
http://www.kocerin.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=27&Itemid=26

'Sam pojam Vlah Krunoslav Draganić objašnjava: “Riječ Vlasi donosimo pod navodnicima, jer ona svoje prvotno značenje tokom vremena postepeno mijenja. U početku ona znači pripadnika posebne etničke skupine, naroda koji govori romanskim jezikom uglavnom od romaniziranih starih stanovnika Balkana; zatim znači stalež nomadskih pastira bez obzira na jezik koji govore; konačno Vlasi su povlaštena kategorija turskih podanika s posebnim vojničkim obvezama“. '
Opet ustaski izvori........necete se vi skoro kultivisati:zper:

Fenomenalno!

Od Vlaha nastali Srbi i Hrvati i onda ti Srbi i Hrvati asimilirali Vlahe od kojih su nastali.
Genijalno,:rotf:

Ovoliko gluposti nisam skoro sreo... Zar je moguce da ste toliko jadni... Drago mi je sto ovde ima dosta zapadnih komsija, ali mi nije drago sto se cela rasprava svodi na jadne nacionalisticke baljezgarije... Zar niste nista naucili od 8. kongresa KPJ... Zalosno...

Znaci da rezimiramo Tesla je sve drugo osim Srbina jer tako neko poznat i uspesan ne moze biti Srbin.
Kad bi ja tebi rekla moje devojacko prezime kao i od moje majke videla bi da sa nasim prezimenom ima i Srba i Hrvata,sve i da se pojavi sad neko i da mi kaze ti si nesto drugo osim Srpkinje meni bi to bilo svejedno jer sam odrasla i vaspitavana kao Srpkinja.
Bas me briga sta mi je bio tamo neki kurdjel BITNO JE KAKO SE JA OSECAM!
KAO STO JE U SVEMU OVOME BITNO DA SE TESLA IZJASNJAVAO KAO SRBIN I KAO TAKAV BIO POZNAT U CELOM SVETU!
TI lokalni donjoseljacki linkovi me ne zanimaju!Evo tebi link vasih prijatelja(koji su vam drzavu dali) pa citaj sta je Tesla bio:
http://www.nytimes.com/2010/02/07/automobiles/07NIKOLA.html?scp=1&sq=Nikola Tesla&st=cse

Znaci da rezimiramo Tesla je sve drugo osim Srbina jer tako neko poznat i uspesan ne moze biti Srbin.
Kad bi ja tebi rekla moje devojacko prezime kao i od moje majke videla bi da sa nasim prezimenom ima i Srba i Hrvata,sve i da se pojavi sad neko i da mi kaze ti si nesto drugo osim Srpkinje meni bi to bilo svejedno jer sam odrasla i vaspitavana kao Srpkinja.
Bas me briga sta mi je bio tamo neki kurdjel BITNO JE KAKO SE JA OSECAM!
KAO STO JE U SVEMU OVOME BITNO DA SE TESLA IZJASNJAVAO KAO SRBIN I KAO TAKAV BIO POZNAT U CELOM SVETU!
TI lokalni donjoseljacki linkovi me ne zanimaju!Evo tebi link vasih prijatelja(koji su vam drzavu dali) pa citaj sta je Tesla bio:
http://www.nytimes.com/2010/02/07/automobiles/07NIKOLA.html?scp=1&sq=Nikola Tesla&st=cse

Šta ima veze prezime - ima istih imena u crkvenim kalendarima, a prezimena od njih.
Otkud novinar može znati kako se osjećao. A pitanje je je li i razmišljao o tome.
Je li kod Šerbedžije važno koliki je Srbin? Nije ,po profesiji.. dobar glumac.
Rade Šerbedžija :
http://dovla.net/2008/05/jos-malo-od-radeta-serbedzije-krlezina-verzija/

Poslednja izmena:

Back