- Poruka
- 4.841
I nemaju neki jezik za pusenje!!!!

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Evo dosla je vreme da i ja otvorim temu o hrvatima...!

Сабери се, смисли шта хоћеш да кажеш, па лепо напиши одједном..
Ти ниси чуо да постоје разлике између латинског алфабета, немачког абецедног састава, француског абецедног састава и хрватског абецедног састава?
..Jovane,ne seri...
Nije o tome rec. Gubis se.
Abecedni sastav su dobili i srbi i hrvati zajedno. Koliko puta treba da ti ponavljam.
Od Vuka i njegovih saradnika.
Има тема где сам показао да је прича о Вуковом ауторству Гајеве латинице лаж и фалсификат..
http://forum.krstarica.com/showthread.php/402465-Фалсификовање-историје-измишљање-српске-латинице
Ама Србине, ми Срби смо скоро век касније почели масовно да користимо Гајев абецедни састав, направљен Хрватима и за Хрвате... Вук нити је прави олатинички састав, нити се бавио реформом латинице...Prebacio si se. Vuk nije Hrvatima nudio pismo. Oni su ga sami usvojili ( na latinici).Valjda ti je toliko jasno.
ima li koji Srbin ovde a da nije otvorio temu o Hrvatima?
i onda kažu da smo samo mi ovde opterećeni Srbima i Srbijom...![]()

Pa naravno da jeste, cim ti je lepse ovde nago na moru plavom cistom bla bla bla ...
Visite ovde po ceo dan, ma jok kakva opsednutost ...
![]()

Ама Србине, ми Срби смо скоро век касније почели масовно да користимо Гајев абецедни састав, направљен Хрватима и за Хрвате... Вук нити је прави олатинички састав, нити се бавио реформом латинице...
inaće tema o jezicima ove naše balkanske jaruge već postoji
http://forum.krstarica.com/showthread.php/247047-Debata-o-jezicima-na-teritoriji-exSFRJ
![]()

Pa sta s tim. To ne menja cinjenice. Oni su sastavili latinicno pismo po srpskoj matrici. A sto su se Srbi ranije puno vise sluzili cirilicom, to je druga stvar. Sada se sluzimo i latinicom, ne zbog hrvata nego zbog komunikacije sa zapadom.
Sve to sto nabrajas samo ide u prilog da se radi o jednom jrziku - Srpskom.
Aaa, јасно ми је сад, ти се уствари руководиш девизом ПИШИ СРПСКИ ЛАТИНИЦОМ ДА ТЕ ЦЕО СВЕТ (ЗАПАД) РАЗУМЕ. Генијално...
Охо, у недостатку аргумената и после блесавих испада, сад прелазимо и на лична пропитивања...Sta imas protiv latinice?
Има тема где сам показао да је прича о Вуковом ауторству Гајеве латинице лаж и фалсификат..
http://forum.krstarica.com/showthread.php/402465-Фалсификовање-историје-измишљање-српске-латинице
Identicna. Nervozom to neces promeniti. Potpuno identicna ; i u broju sslova, i u broju glasova i u broju vokala, .
TRIDESET POTPUNO ISTIH GLASOVA - dvadeset pet istih suglasnika, pet istih samoglasnika.
Tolika podudarnost u dva jezika je prakticno i teoretski NEMOGUCA.
Dakle to je JEDAN JEZIK.SRPSKI
Sad sto se to tebi ne svidja to je tvoj problem.
Ovim samo dokazujes da iako si ********* ipak nisi internacionalac , nego potajni hrvat. Znamo tu pricu.
Sta tebi nije jasno? Jel ti jasno da hrvati i Srbi govore istim jezikom - Srpskim.
Ти си на својој теми - на тој на којој си дао линк - дао податке о Вуковом Буквару из 1927. године. И доказујеш да такве табеле тамо нема. Па то је тачно да је нема тамо, али је има у "Alphabeti serborum" из првог издања Вуковог Србског Ријечника из 1818.
Сава Мркаљ, Вук Караџић и Лука Милованов су творци србске латинице.
Хрвати користе мађарску латиницу.
А што сад мењаш тему? Досад смо говорили о писму...
Jezik i pismo.
Srpski jezik i pisma : latinica i cirilica.
Sta tu nije jasno.
А јеси ти погледао ту латиницу у табели alphabeti serborum? Ко још било где данас пише том латиницом?
И није Вук аутор те латинице, он ју је само назвао serb.lat, та латиница се негде од 16. века користила на приморју, све док Гај није изашао са својим абецедним саставом...
Јел она латиница која нам треба да би нас странци разумели?
Грешка бато, српска ћирилица и хрватска латиница...
ima li koji Srbin ovde a da nije otvorio temu o Hrvatima?
i onda kažu da smo samo mi ovde opterećeni Srbima i Srbijom...![]()