HRONIKA

Ispricacu vam pricu o 17-godisnjem decaku, koga su odbili da lece od politoksikomanije U Zmaj Ognjena Vuka. Posto je otisao iz Psihijatrijske ustanove, i po uputu se javio izvesnoj lekarki, ona je odbila da mu da bilo koje lekove za smerenje. To sto decko nije mogao da spava, bas ih briga, sto je posle sest meseci nastavio - bas ih briga. Takodje je, posle nekoliko godina otisao zbog majke koja je imala probleme sa matericom i zaboravila knjizicu. Sutradan je decko otisao, po pozivu, da odnese knjizicu koju su lekari trazili i na salteru su rekli: POSLALA GA MAMA(cinicno). A kad treba odneti index na overu Lekarevom SINU, onda je taj decko dobar. Zato je za Canka moguce obezbediti XY operacija. Etika i medicina? Belomafijaska i korupcijska medicina je obuzela Novi SAD.
Naravno, lekari ce vas ubediti da ovo nije istina jer oni poznaju psihu narkomana koji UVEK traze krivicu u drugima. Ovo nije istina - pitajte lekare.
Drugi deo: Decko se OSVETIO - jeste da je cekao par godina, ali jedan lekar je platio i to debelo, mada uopste nije kriv...
VASA iskustva?

Jednog decka je nacista( stariji od njega; uz pomoc jos jednog momka u 5 razredu ubacio u Dunav na strandu - trenutno je taj izasao iz zatvora zbog dilovanja dopa - to su vam nacisti, kao i onaj lik sa slike Afansa(neonaci) koji preko klinca diluje extazy po limanu). Decko je preko svog AFZ- bio upoznat unapred sa desavanjima
na jednoj tribini na filozofskom i mnogo se potrudio oko Afansa. 14 godina ali osveta je osveta.

Orvel:
Drugi deo: Decko se OSVETIO - jeste da je cekao par godina, ali jedan lekar je platio i to debelo, mada uopste nije kriv...
VASA iskustva?

Znaci nayebo je onaj koji nije kriv? :?

Vrlo poucna prica....

Ne radi se samo o narkomanima i proiblematicnima. Problem je sto obicni ljudi (i limanci :p ) ne mogu da dobiju korektno lecenje... Bolje da ne pricam o svojim iskustvima, ali cinjenica je da u drzavnim ustanovama NE MOZE da se dobije prospisno lecenje...

Mama mi je medicinska sestra, i jednom smo gledali telefonoteku, i vise od pola doktora koji drze privatne ordinacije ona poznaje... Pre podne rade u drzavnim bolnicama, za platu i penziju, a popodne mlate repa... ;) Pa pravilu su dok rade prepodne najneljubaziji, nece da prime pacijente i slicno, a mislis da popodne teraju tako? Ne braco moj popodne se smeskaju, i da vidis kako su ljubazni... :)

Nije ni bitno.... :|

Sve u svemu, ne vredi se birti protiv vetrenjaca, nego zaradi kesh, i idi kod privatnog i NAVIKNI se da je to normalno... ;)

A to je samo jedan u ogromnim nizu problema u drustvu. :-|

Nije nase da se zalimo ili da pokusdamo da promenimo sistem, nase je da se prilagodima.

Ja sam cuo da se nocu sada cuje zvuk glisera ponekad, ali se nigde ne vidi... :shock:

Cak se i prica da je jedan lik video isti takav gliser da plovi bez ikoga u njemu...

Aleksej_BASO:
Ja sam cuo da se nocu sada cuje zvuk glisera ponekad, ali se nigde ne vidi... :shock:

Cak se i prica da je jedan lik video isti takav gliser da plovi bez ikoga u njemu...
Kad se spusti MAGLA, a tisinu prekida zov nocnih ptica i KRIK KrvoloGa u Ljubavnom zanosu DOK SE PARI PO ZBUNJU na obalama Dunava!

http://www.blic.co.yu/vojvodina.php?id=5906

- Sajla bi ostavila drugačiji trag, odnosno, „obrijala“ bi čamac. Zbog pukotine koju smo pronašli, tragova farbe na pramcu i izlomljene ograde verujemo da je gliser velikom brzinom udario u brod koji je vukao barže - kažu u Kapetaniji. Za sada je utvrđeno da su te noći na toj relaciji bila dva broda, domaći brod „Orašac“, naknadno zaustavljen kod Pančeva i rumunski „Merkur 301“, pronađen kod Gradišta. Oba broda su, kako tvrde u Kapetaniji, detaljno pregledana, ali na njima nije bilo tragova sudara.
- Barža, u proseku duga 80 metara, napravljena je od metala debljine i do 20 milimetara. Njen kraj, koji je zakošen, visok je preko četiri metra. U slučaju da je gliser, napravljen od plastike, udario u nju, na brodu se to ne bi osetilo. Mada tragamo i dalje, ne isključujemo mogućnost da su eventualne tragove čak isprali talasi - kažu u Kapetaniji.
Upućeni veruju da je gliser velikom brzinom podleteo i bukvalno se zakucao o dno kose ivice barže. Od siline udarca, gliser je prednjim krajem podleteo pod baržu, dok se njegov zadnji kraj izdigao od udara i bukvalno zalepio za kosinu barže.

Orvel:
Kad se spusti MAGLA, a tisinu prekida zov nocnih ptica i KRIK KrvoloGa u Ljubavnom zanosu DOK SE PARI PO ZBUNJU na obalama Dunava!
Orvele, ako samo i nagađaš : NEMOJ više, neko može pomisliti da nešto znaš i konkretno, a spoznaja ( u ovom pravcu ! ) baš i ne produžava život !!!

Back