- Poruka
- 76.576
Jesu, muslimani Čečenije rame uz rame se bore sa Pravoslavnim Rusima protiv NATO terorizma u Ukrajini. Oni su shvatili da od međusobnog ubijanja,nemaju ništa.Ali nisu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Jesu, muslimani Čečenije rame uz rame se bore sa Pravoslavnim Rusima protiv NATO terorizma u Ukrajini. Oni su shvatili da od međusobnog ubijanja,nemaju ništa.Ali nisu
još je mlad i ostrašćenPitao te za pravoslavne Srbe pld Osmanlijama i pid NDH a ne za Malu Aziju i Severnu Afriku.
Ajde budi iskren Sale da li ja imam samo islam na piku ili jednako kritikujem i druge nepravoslavne vjerske zajednice?još je mlad i ostrašćen
samo još da na leđa istetovira svetosavski krst
Босна је посебна прича, било је ту зле крви од претходних ратова, али генерално су православни и муслимани имали доброкомшијске односе, већина босанских политичара уз часне изузетке су марионете које су у одређеним периодима одиграли своје улоге које су резултирале крвавим ратом.Ima dosta muslimana,koji su nam nakonjeni, kako nama kao Srbima, tako i uopšte pravoslavnima.
Ima si četnike muslimane, imao si devedesetih borce VRS muslimane.
Čak ni bosanski musimani nisu svi ist što i Bakir Izetbegović, a moraš uvideti da je taj rat i sukob napravio NATO, isti onaj koji sada vrši genocid u Gazi.
Uporan,si Maki sa nečim ko niko ne pominje ovde, sem tebe.To su geopolitički razlozi a ne vjerski.
Nikom ne može biti dobro pod osvajačkom čizmom.A ja sam dao kontraprimjer da nije hrišćanima bilo bajno ni pod islamskim kalifatima. Nije ni nama Srbima.
Dobar je Maki, ali malo zadrt i ne vidi širu sliku. Zato i kažem da je njegova apologetika protestantskog tipa, više nego pravoslaavnog.još je mlad i ostrašćen
samo još da na leđa istetovira svetosavski krst
vidi, danas od teologije nemaš ništa.Ajde budi iskren Sale da li ja imam samo islam na piku ili jednako kritikujem i druge nepravoslavne vjerske zajednice?
Од теологије увијек имаш користи.vidi, danas od teologije nemaš ništa.
papisti su rešili da satru naš pravoslavni svet a ujedno i maltretiraju muslimane.
a ti ćeš u toj gužvi da teologišeš a ove libo racku i za boga i za svetinje.
zabranjuju puškina gogolja gorkog i ostale, eto ti njihove svesti o čemu dalje da se priča.
fundamentalno ponašanje svakako nije dobro, a da li je maki dobar to ne znamDobar je Maki, ali malo zadrt i ne vidi širu sliku. Zato i kažem da je njegova apologetika protestantskog tipa, više nego pravoslaavnog.
kakve?Од теологије увијек имаш користи.
Upoznavanje sa dogmatima Crkve. Trebao bi znati u šta vjeruješ.kakve?
Нисам дијелио на добре и лоше, већ сам ти навео у пракси примјер љубави према ближњем који је описан у Библији, а што је занимљиво живи и данас код ето неких нехришћана, док је рецимо такво нешто уопште не постоји на "хришћанском западу"Niko ne negira da ima dobrih muslimana. Milijardu i po muslimana je na Zemlji ne sumnjam da je 80% dobrih ljudi među njima.
Ко говори о јединству са исламом у вјерском контексту? То је немогуће, као што је немогуће и јединство са јеретичким западом.Ne znači ni da podržavam NATO i Zapad. Ali ne moram da maštam o nekakvom jedinstvu sa islamom.
evo vidiš svemir pa ništa ne znaš o njemuUpoznavanje sa dogmatima Crkve. Trebao bi znati u šta vjeruješ.
Што јест, јест, али то нам говори да код нас има доста живих баба које су дуже у једном монолитном хришћанском учење, него ли читава њихова теологија.To su geopolitički razlozi a ne vjerski.
Pa to da ali treba im dodati priznanje da u zadnjih 60-70 godina neka učenja drže konstantnim.

Jeste ali svemir me ne zanima previše sem što povremeno gledam PBS Space Time na YouTubeu. Teologija me zanima a smatram da može biti dušekorisna za sve.evo vidiš svemir pa ništa ne znaš o njemu
znači ne moraš čak ni da veruješ

Pa moja pokojna prababa je starija od Jehovinih svjedoka bila. Rođena žena 1928. a ovi se preimenovali u JS 1931.Што јест, јест, али то нам говори да код нас има доста живих баба које су дуже у једном монолитном хришћанском учење, него ли читава њихова теологија.
А шта ћеш Србенда, па то ти је, ево ја ако нема никог другог, контрирам самом себи и недам за право.Dobar je Maki, ali malo zadrt i ne vidi širu sliku. Zato i kažem da je njegova apologetika protestantskog tipa, više nego pravoslaavnog.
Ima istine. Ali ne vidim problem ni da ljude malo podučimo teologiji. Mamu sam uspio nagovoriti da počne čitati Bibliju. Valjda će i krenuti. Od svojih treba krenuti.pa više su znali nepismeni preci u šta su verovali nego mi što babramo po internetu.
ne pogani čoveka ono što ulazi već ono što izlazi iz srca. džabe ti puniš glavu teologijom, to su i fariseji radili i mislili da je dušekorisno.Jeste ali svemir me ne zanima previše sem što povremeno gledam PBS Space Time na YouTubeu. Teologija me zanima a smatram da može biti dušekorisna za sve.
Теологија је шири појам него што се чини на први поглед. Интересовања се крећу од литургике и канонског, преко догматике, до ерминевтике односно патрологије ... итд.Ima istine. Ali ne vidim problem ni da ljude malo podučimo teologiji. Mamu sam uspio nagovoriti da počne čitati Bibliju. Valjda će i krenuti. Od svojih treba krenuti.
Vidis Maki, tvoj problem je sto ne mozes razdvojiti duhovnost i politiku, s toga moje skromno misljenje i ne mozes uci dublje u more duhovnosti, prvo si Srbin pa tek onda pravoslavac. Iz cega proizilazi vjerovatno i tvoje razumijevanje vjerovanja. Odajes prosto neku sliku pravoslavnog vehabita. Vjerujem da bi ti i @Cackalica21 bili najbolji drugovi samo da ste iste vjere.I kako su nam oni naklonjeni? Iran je doslovno naoružavao Armiju BiH u ratu.
Kao što sam već rekao moja kritika islama se ne zasniva na međubalkanskim trvenjima već na teološkim razlozima.Vidis Maki, tvoj problem je sto ne mozes razdvojiti duhovnost i politiku, s toga moje skromno misljenje i ne mozes uci dublje u more duhovnosti, prvo si Srbin pa tek onda pravoslavac. Iz cega proizilazi vjerovatno i tvoje razumijevanje vjerovanja. Odajes prosto neku sliku pravoslavnog vehabita. Vjerujem da bi ti i @Cackalica21 bili najbolji drugovi samo da ste iste vjere.
Верујем.А шта ћеш Србенда, па то ти је, ево ја ако нема никог другог, контрирам самом себи и недам за право.