Hrišćanstvo i islam, diskusija

I evo ga lik sad porice ?. Ili ne zna svoje izvore ili se pravi da ne zna. A skoro svaki kojeg poznajem zna pricu o letecem konju (buraq)
Pokupio je par fora od Miroljuba Petrovića i lupeta gluposti.

niko od muslimana nevjeruje da je ikad jahao leteceg konja...to sto tebe nahrane propagandama a ti to zimerci progutas bez imalo vode, tebi na dusu.
Samo lepetaš neke gluposti i ignorišeš činjenice kada ti to ne odgovara.

Prestani lagat. Prica o nocnom putovanju je dobro poznata. Jahao je leteceg konja Buraq

Evo mozes i na net naci

https://www.britannica.com/topic/Buraq

I na islamskim sajtovima se pominje nocno putovanje

Prestani lagat. Prica o nocnom putovanju je dobro poznata. Jahao je leteceg konja Buraq

polahko momcino, ne lazem ja nista nego si ti neupucen u stvari tu

Prvoi, nikakav se konj ne spominje , nego se kaze

zivotinja je manja od konja/mazge veca od magarca..znaci samo se uzimaju velicine te a ne da je konja jahao.

sto britannica pise ovo nije tacno:
Described as “a white animal, half-mule, half-donkey, with wings on its sides . . . ,”

Allahov Poslanik Muhammed je rekao: (1) “Dat mi je Burak. To je bijela duga životinja. Veća je od magarca a manja od mazge. Korača brzinom pogleda. Jahao sam ga dok nisam stigao do Jeruzalema....

Ovo je nocno astralno putovanje duse poslanika Muhammeda, pa on prepricava sta je dozivio u tom svom astralnom putovanju.

CIta sta znaci "Astralna projekcija"

I evo ga lik sad porice ?. Ili ne zna svoje izvore ili se pravi da ne zna. A skoro svaki kojeg poznajem zna pricu o letecem konju (buraq)
ne pametuj, dobro ja znam sta pricam i sta negiram.

itekako sam upucen u tu temu, samo negiram ono pogresno sto si ti procitao, sto nije tacno...jer znam i kad mi pogresne navode izneses.

Burak nije nikakav leteci konj, ne pricaj gluposti.

Toga lika ja ne slusam.

samo argumentuj sa dokazima i bit ces dobar decko, a manje palamudit na suho i u prazno bez dokaza.

niti pricam gluposti niti ignorisem cinjenice, nego negiram vase zablude i pogresna uvjerenja.

1. Zato što zvučiš isto kao Miroljub Petrović. Ako ga nikada nisi ranije gledao pogledaj videćeš koliko imate iste argumente.
2.Pričas kako muslimani više ne veruju da je Muhamed otišao na konju u Dženet. Što nije taćno. Evo pitaj prvog muslimana na ulici i rečiće ti da je to istina.
Zatim pričaš kako su Adam i Eva imali puno dece, a ja ti kažem da tako ne piše u Bibliji i ima još toga mrzi me sada da tražim.

Poslednja izmena od moderatora:
1. Zato što zvučiš isto kao Miroljub Petrović. Ako ga nikada nisi ranije gledao pogledaj videćeš koliko imate iste argumente.
2.Pričas kako muslimani više ne veruju da je Muhamed otišao na konju u Dženet. Što nije taćno. Evo pitaj prvog muslimana na ulici i rečiće ti da je to istina.
Zatim pričaš kako su Adam i Eva imali puno dece, a ja ti kažem da tako ne piše u Bibliji i ima još toga mrzi me sada da tražim.

znam ko je, ne slusam ga.

Pričas kako muslimani više ne veruju da je Muhamed otišao na konju u Dženet

da upravo to tvrdim.

nije vise, nego nikad nisu vjerovali

Što nije taćno.

da nije jahao leteceg konja. niti to iko od muslimana tvrdio ikad ni muhammed.

to sto vi ne znate citati sta tacno pise, vas je proble,

Evo pitaj prvog muslimana na ulici i rečiće ti da je to istina.

ne pametuj

Zatim pričaš kako su Adam i Eva imali puno dece,

ne pricam, nego su imali 2 para blizanaca, jedan par musko i zenko, drugi par musko i zensko blizanci.

a ja ti kažem da tako ne piše u Bibliji

pa biblija se sama sa sovom ne slaze a da se slaze sa tobom i sa mnom...pusti to sta biblija kaze.

i ima još toga mrzi me sada da tražim.

nemoj trazit svega ti...nisi u stanju procitati sta tacno pise a da si u stanju naci vjerodostojnu informaciju

znam ko je, ne slusam ga.

da upravo to tvrdim.

nije vise, nego nikad nisu vjerovali

da nije jahao leteceg konja. niti to iko od muslimana tvrdio ikad ni muhammed.

to sto vi ne znate citati sta tacno pise, vas je proble,

ne pametuj

ne pricam, nego su imali 2 para blizanaca, jedan par musko i zenko, drugi par musko i zensko blizanci.

pa biblija se sama sa sovom ne slaze a da se slaze sa tobom i sa mnom...pusti to sta biblija kaze.

nemoj trazit svega ti...nisi u stanju procitati sta tacno pise a da si u stanju naci vjerodostojnu informaciju
Da li si ti uopšte pročitao Kuran i Bibiliju?

idi umij se, uzmi kocku secera, rashladi se malo, nije ti dobro vidim cim tako buncas.

cuj jesam li :maca:
Lepo je Gospod rekao imaju oci a ne vide imaju usi da cuju a ne cuju.

Burak, nije konj .

Mekka i hodocasce Kabi u Bibliji
Umrah-tours-from-Qatar-to-Saudi-Arabia-has-been-resumed--780x470.jpg

2021_5img30_May_2021_AP05_30_2021_000097B-scaled.jpg

photos-of-mecca-a-classic-view-of-masjid-al-haram-at-night-pictures-of-makkah.jpg

Psalmi 84:1-6
1.Kako je divno tvoje prebivalište,
Svevladaru BOŽE!

2.Duša mi čezne za BOŽJIM Hramom,
a srce i tijelo kliču Bogu živome.

3.I vrapci si dom nalaze,
i lastavice gnijezda grade
da izlegnu mlade kraj BOŽJIH žrtvenika.
O, BOŽE Svevladaru, kralju moj!

4.Blago onima što u tvom domu borave
i bez prestanka te hvale!Selah

5.Blago onima čija je snaga u tebi,
čije srce čezne hodočašće u tvoj Hram.

6.Dok prolaze dolinom Baka,
ona se ispunjava izvorima,
natapa je jesenja kiša.

znaci imamo u istom tekstu

1. Boziji hram, tako se naziva Kaba takodjer
2.Boziji dom, tako se i Kaba naziva takodjer
3.Zrtvenici su aktuelni tu tokom hodocsca,
4. bez prestanka te hvale, tesko da se ikad moze vidjeti da nema neko tu da ne klanja Bogu, pa cak i cijelu noc ljudi budu tu.
5. Spominje se hodocasce, a znamo da je Mekka i kaba vrh vrhova sto se tice hodoscsa gdje imas oko 4 miliona ljudi na jednom mjestu.
6. Spominje se ime Mekke, Beka, jer Mekka se ranije zvala Beka, pa je kasnije nazvana Mekka...i u Kuranu se spominje ime Beka za mekku
7. Najbolja izvorska voda na svijetu je u Mekki, koja je potekla za vrijeme Hagar i ishamela, kada ju je Abraham ostavio tu sa Ishameom bez igdje ista, i hitno joj potrebna voda bila pa je andjeo Gavrilo udario nogom u zemlju i provla je voda na tom mjestu, i dan danas tect i nikako ne presusuje nikad. 8. Mekka je u dolini.

Zidovi tvrde da su Mojsije i Aron dosli sa narodom iz Egipta na hodoscace kada su pobjegli od Faraona.

Mekka i hodocasce Kabi u Bibliji
Umrah-tours-from-Qatar-to-Saudi-Arabia-has-been-resumed--780x470.jpg

2021_5img30_May_2021_AP05_30_2021_000097B-scaled.jpg

photos-of-mecca-a-classic-view-of-masjid-al-haram-at-night-pictures-of-makkah.jpg

Psalmi 84:1-6

znaci imamo u istom tekstu

Zidovi tvrde da su Mojsije i Aron dosli sa narodom iz Egipta na hodoscace kada su pobjegli od Faraona.
Koja zatucanost!

idi umij se, uzmi kocku secera, rashladi se malo, nije ti dobro vidim cim tako buncas.

cuj jesam li :maca:
Mislim da nisi jer da jesi ne bi pričao one gluposti o Adamu i Evi i njhovoj deci.

Pa vecina toga su mitovi. Ne znam samo po cemu drugi mitovi ne piju vodu, a ovi biblijski piju.
Recimo Oziris je naucio Egipcane da jedu zitarice...

i ti uhvatio mene biblijskim stapom mene po glavi udarati a ja musliman....pa valjda trebas uzeti Kuranski stap pa me po glavi a ne bibliju eee svasta.

pa ni ja nevjerujem u te gluposti iz biblije kao ni ti.

Sve su religije glupost.

na osnovu cega to zakljucujes?

da ima gluposti u religijama , ima itekako

ali sve religije u isti kosac staviti je isto , kao kad bi vidio doktora kako uzima mito za svoje usluge pored svoje plate...vidis da je korpumpiran....i ti onda zakljucis da nevalja cijela bolnica....spalit je sa zemljom treba, jel de??

i ti uhvatio mene biblijskim stapom mene po glavi udarati a ja musliman....pa valjda trebas uzeti Kuranski stap pa me po glavi a ne bibliju eee svasta.

ali sve religije u isti kosac staviti je isto , kao kad bi vidio doktora kako uzima mito za svoje usluge pored svoje plate...vidis da je korpumpiran....i ti onda zakljucis da nevalja cijela bolnica....spalit je sa zemljom treba, jel de??
Sve su iste. Sve su to prevare upakovane na rauličite načine.

Glupo poređenje.

Divan primjer idolopoklonstva za koje cesto optuzujete pravoslavne hriscane.

niposto

mi se ne klanjamo Kabi, niti joj se molimo,, nama je Bog samo naredio da se u tom smjeru okrecemo kad mu se klanjamo...to je to

da bi se bilo jedinstvo u molitvi, jer kad ne bi naredio koji pravac da se okrecemo, doslo bi to nereda, svak bi htio u svom nekom pravcu klanjati i tu bi se narusilo jedinstvo.

Oni ni ne znaju sta je idolopoklonstvo, sto je obozavanje kamena u Meki i sto je obicaj stariji od Islama.

de poskakiljaj me da se nasmijem :D

samo argumentuj sa dokazima i bit ces dobar decko, a manje palamudit na suho i u prazno bez dokaza.
Па ти би за почетак требао да читаш линкове које постављаш јер не читаш све оно што поставиш и тврдиш супротно, тј. твоје познавање Библије је равно курсу, а не некаквом двадесетогодишњем проучавању за које се издајеш.
Ти о Библији појма немаш, јер не умеш довољно добро ни претраживач да користиш. Само понављаш напамет нешто што ти је неко рекао па се сам запетљаваш у исто.
Дакле пре него од неког тражиш доказе, покушај барем да ти знаш шта причаш јер ти си тај који прича без доказа.

Back