kazes Kuran je savrsena knjiga, a toliko stvari je nedoreceno ili povrsno receno... kad bi smo citali samo Kuran ne bi smo saznali ni kako se zove drvo sa kojeg su Adam i Eva uzeli jabuku, kad bi smo citali samo Kuran mislili bi smo da su Isusova majka i Mojsijev brat Aron sestra i brat...
a tek je hit sto vi na osnovu 5,6 stihova iz Kurana o Isusu, zelite da opovrgnute ceo Novi Zavet i zapisane istorijske cinjenice
A što bi morao da naslijeduje vjeru? Kako se tacno molio Bogu ne znam, ali znam da nije bio paganin vec monoteist.
opet samo pretpostavke... naravno ne znas, vec samo pretpostavljas, da ne kazem - izmisljas... samo da bi iskrivio cinjenice u korist voljenog proroka
znaci nije imao od koga da nasledi veru u jednog Boga, prvih 40 godina nije imao nikakve Bozije vizije, ali je opet monoteista... logicno zar ne?
Fino vala, ne možeš da dokažeš koji su stihovi pravi a koji ne...
pa stavljeni su po fusnotama... vec zaboravljas?
dokazi ti da je danasnji Kuran 99.5% od onog Kurana koji je Muhamed citirao
Pa prorice vec dogodene dogadaje??Opet nema smisla....
a ko je rekao da je prorocanstvo u pitanju? lepo ti kazem nauci sta su Psalmovi
Pa logicno da im je bilo teško povjerovati da je Bog kada to ocigledno nije.
ne zbog toga, vec zato sto ga niko nece ocekivati, jer je prorok Malahije prorokovao iznenadni silazak Boga na Zemlju (3:1)
a inace prorok Malahije je poslednji prorok u Starom Zavetu, poslednji prorok pred Isusov dolazak, a najavio je dolazak Boga na Zemlju i time se zapecatio Stari Zavet i ostalo nam je samo da cekamo... i docekali smo
onda Mihej govori o Gospodaru koji ce doci iz Vitlejema (odande je Isus) i koji postoji od vecnih vremena (5:3), Danilo spominje coveka cija ce vlast i carstvo biti vecni i kome ce svi narodi sluziti (7:13,14), u Prvoj Mojsijevoj knjizi se spominje vladar koji ce poteci od Jude (bas kao i Isus) i kome ce se pokoravati svi narodi
Adam i Eva su culi u Edemskom vrtu kako Bozija
Memra hoda... memra znaci glas ili rec (u zavisnosti od prevoda)... kako necija rec ili glas mogu da hodaju? a kod Jovana na pocetku pise da je Bozija Rec zapravo Bog, odnosno Isus... i u Kuranu pise da je Isus Rec od Boga
ima zaista jos mnogo stihova u Starom Zavetu koji pricaju o Bozijem dolasku, Vecnom Carstvu i Mesiji kome ce se svi narodi pokoravati
a pazi tek ovo... kada poredjas imena biblijskih licnosti iz Knjige Postojanja 5 istim redosledom i prevedes njihovo znacenje, dobijes poruku:
Prvo kažeš da je Isaija prorekao da ce Bog doci na zemlju a onda kažeš da nije? Bojao se jevreja pa nije smio da kaže??? Isus nikada nije rekao da je Bog igdje i na nebesima ili na Zemlji. On ni na nebesima, a ni na Zemlji ne zna kada ce Sudnji dan a ne da Bog bude.
gde sam ja rekao da Isaija nije prorekao da ce Bog doci na Zemlju? u njegovoj knjizi jasno pise da ce Bog sici na Zemlju (40:3-5, 9-11)... cak u 9 stihu posebno najavljuje dolazak Boga Judinim gradovima, a Isus potice iz plemena Jude
a sto se tice toga zasto Isus nije jasno svima govorio da je Bog, pa to je barem lako... jevrejski svestenici su i ovako videli neprijatelja i bogohulnika u njemu... zamisli da je jos tvrdio da je i Bog, pa ubili bi ga pre vremena i prorocanstvo bi propalo
a ni ucenicima nije govorio, jer ga je i ovako jedan izdao, a drugi ga se odrekao... medjutim kasnije su ga prihvatili kao Boga, a kad ga je apostol Toma nazvao Bogom, Isus mu je to potvrdio... posle svega se pokazao na Pasmotu apostolu Jovanu i nazvao sebe Alfom i Omegom, Prvim i Poslednjim. Pocetkom i Krajem... Isus je koristio za sebe titulu 'Ja Sam' (Jovan 8:24, 8:58) kao sto je i Bog kada se predstavljao Mojsiju (2Moj. 3:14)... itd...
Sin je na Zemlji znao samo onoliko koliko mu je otac dopustio kada ga je slao na Zemlji
a da ja tebe pitam nesto: gde je Isus u Kuranu rekao da je Mesija?
Zato što je bila veoma popularna među ranim hrišćanima.
sad sam procitao taj deo:
Spasitelj mi je rekao: »Onaj koga vidiš veselog i kako se smeje iznad krsta jeste živi Isus. A onaj kroz čije šake i stopala zakucavaju eksere jeste njegov telesni deo, koji je zamena. Oni sramote ono što je ostalo umesto njega. I pogledaj njega, i (pogledaj) mene !«
...
Ova vizija pomaže Petru da se suoči sa patnjom. U početku, on se plašio da će Gospod »umreti«; sada shvata da samo telo i »telesni deo«, odnosno »zamena«, može umreti. Gospod objašnjava da je »prvobitni deo«, svesni duh oslobođen kako bi sastavio »savršenu svetlost sa mojim svetim duhom«
http://sh.wikipedia.org/wiki/Otkrivenje_po_Petru_(koptsko)
ovo samo potvrdjuje Jevandjelja i tvrdnju da Isus ima bozansku i ljudski prirodu, kao i ovu pricu sa Petrom, jer Petar je Novom Zavetu pokusao par puta da spreci Isusovo stradanje
svejedno, ovo delo ostaje neautenticno
Pa jeste, istina je, Božiji poslanici su istina, nisu laž. Opet pitam zašto nije napisano sa VELIKIM SLOVOM I? Imena se pišu velikim pocetnim slovom...
ne, Boziji poslanici nisu istina, vec su dosli da sire istinu, a istina je Bog... zasto Isus nije rekao 'dosao sam da vam kazem istinu, vec je rekao 'ja sam istina'? i kakve veze ima dal je malim ili velikim slovom? ovde malim, ovde velikim, nebitno... bitno je da i Isus i Alah koriste za sebe iste imenice
Pa onda je i Nabukodonosor Bog jer opet imaju istu titulu... Kakva logika..
pa dobro, ako je za tebe carstvo na Zemlji i Nebesko Carstvo (odnosno raj) isto, onda ne znam zasto se toliko cimas da ides u Raj... jednostavno idi kod brace Saudijaca, oni imaju vladara, pa uzivaj... ili kod Japanaca posto vidim da i njih volis
Pa šta je bilo sa njegovom Božanskom prirodom dok je bio covjek? Umrla pa oživila? Nije ustao kao Bog jer je i po Bibliji išao kod ucenika da ga opipaju da vide da nije duh vec covjek,tražio je da jede koliko se sjecam, Bog traži da jede?
imao je obe prirode... sebe je nazivao Sinom Bozijim i Sinom Covecijim
pa i Avram je nahranio Boga kad mu je dosao u goste (1Mojsijeva 18:3-8)... ne zaboravi da je po Bibliji Bog stvorio coveka po svom oblicju, pa tako i Bog ima usta, zube, jezik, stomak, pa moze i da jede ukoliko pozeli