Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
...pa ti si dobro prosla.

Izgleda...:aha:
i + sam dobila izvanredan primerak hrcka...mislim na boju... :hahaha:
Svi me pitaju koje ti je boje hrcak a ja ne nzma sta da kazem :lol:
Moj mali swatki misoonja :heart: :heart:

29g1gzb.jpg

Pozdrav narode.
Ja sam pre par meseci resio da se bavim uzgajanjem ovih divnih malih zivotinjica, jer sam slusao dosta o njima i svidele su mi se.Pre dve nedelje kupio sam 5 zenki, majku i 4 cerke, za par dana ce mi stici za pocetak 2-3 muzijaka, oni ce moci da mi zavrse posao, jer odnos muzijaka prema zenkama je 1:3.
Kod mene u Kragujevcu cene u sopovima se krecu od 250 - 350 dinara, mada ima i drugacijih.
Vole bih da cujem neki iskusan savet za mene pocetnika u ovom poslu (hobiju)...:)

Ma, imala sam ja hrcke, i to nekih 7-8 godina u kontinuitetu, cesto i po 5 komada (odraslih, ne racunam kad smo imali prinove). Poslednji je uginuo prosle godine u aprilu, i ja kao resila, hajde malo da odmorim, par meseci, pa cu na prolece opet. Sad se razmisljam da pogledam u prodavnicama, nedostaju mi da pravo kazem.

Ma, imala sam ja hrcke, i to nekih 7-8 godina u kontinuitetu, cesto i po 5 komada (odraslih, ne racunam kad smo imali prinove). Poslednji je uginuo prosle godine u aprilu, i ja kao resila, hajde malo da odmorim, par meseci, pa cu na prolece opet. Sad se razmisljam da pogledam u prodavnicama, nedostaju mi da pravo kazem.

Bilo bi bas lepo da nam se i ti pridruzis...sa jednim svojim novim drugarom... :D :heart:
Nase slikice imas na predhodnim starnama..:aha: :heart:

Jao sto su slatki, obozavam hrcke!

Evo, ja kupila hrckicu, ima mozda mesec dana. Sva je cupava i mala, ali zustra. Ja sam htela muzjaka, jer iz iskustva znam da su umiljatiji, ali mi nekako ona zapala za oko. Zove se Polina, tj. Poli (trebalo je da bude Pol ili Poli Bliker :hahaha: ali eto, zenkica je).

Cinilo mi se da nista nisam zaboravila oko hrcaka, ali eto, ispada da dugo vremena nisam imala hrcka koji je kupljen u radnji (poslednjih nekoliko su se rodili u kuci), i zaboravila sam kako ti iz prodavnice znaju da budu uplaseni.

Imam zato jedno pitanje, i dobro bi doao savet. Poli trckara po kavezu i veoma je zivahna, ali imam problem da non-stop grize resetke. Hajde sto grize, ali bas je navalila, i to tacno na onom mestu gde su vrata (provalila je gde se izlazi). Tripujem se da je bas zustro navalila, kao da je izbezumljena da izadje, ne znam, mozda sam se istripovala. Ovi drugi su grizli resetke, ali vise ono iz dosade, a ona bas navalila. Ne znam sta da radim.

Kada je izvadim napolje, ona prvo krene da malo istrazuje, a onda jurne. Zanimljivo, ne grize, kada je uzmem u ruku nece da iskoci ali se migolji. Sve u svemu- imate li neki savet kako da je smirim? Ili je ovo sve manje vise normalno, nego sam ja zaboravila kako se oni ponasaju, narocito ovi mali sto su dosli iz prodavnica.

Jos nesto: ima li neko iskustva sa kavezima bez resetki (onim plasticnim)- kakvi su, da li sprecavaju grizenje i da li su sigurni? (Da li je isuvise vruce leti, da li ima dovoljno prostora)? Svaki savet je dobrodosao!

Zvezdice..eh slatke muke..:aha:
Ni slucajno nemoj da kupujes plastican kavez! :rtfm:
Moja prijateljica je kupila takav za svog hrcka i ugusio se jadnicak... :sad2:
A za grickanje resetaka...to je normlano..;)
I moj je tako...samo moras dosta vremena da joj posvetis.... :D :heart:
Da ga vadis iz kaveza...i mazis...da bi stekla poverenja u tebe..i da se ne bi plasio..i zeleo da izadje.....ona je sad jos uplasena...i sve joj je novo..treba malo vrmena da se navikne na novu okolinu i na tebe..;)
Ja svog sad slobodno pustam da se seta po gornjem spratu...;)
I sam se vraca u kavez...:heart:
Moras imati strpljenja i sve e biti u redu..:)
Cula sam da mnogi hrcci ujedaju...ali mene moj nikada nije..dusa moja mala..:mazi:
Moj voli da se mazi..i cak se izvali na ledja kao pas... :lol: :heart:
Pozdrav od Mrvice i Zucka..:cao:

Ma, znam za to grizenje resetaka... Kog god da sam hrcka imala, isto je radio. Sve sam pokusala, ali nista- grize pa grize. Htela sam da to nekako sprecim sa novim hrckom (Polinom), ali izgleda da ne ide tako lako.

I dalje grize najvise resetke na vratima, i odmah izlece kada se otvore vrata. Ali nijednom me nije ujela, i deluje manje uplaseno kada je uzmem u ruke. Nego meni zao sto grize samo vrata, plasim se da ne voli kavez i da hoce da izadje. (Sto je verovatno delom i istina, ali ne pokazuje generalnu agresivnost u kavezu).

Samo se nadam da mi nisu prodali trudnu hrckicu. To mi se vec jednom desilo, ali ova izgleda bas mala, nema ni mesec dana po mojoj proceni. Nadam se da je ok.

Zvezdice..eh slatke muke..:aha:
Ni slucajno nemoj da kupujes plastican kavez! :rtfm:
Moja prijateljica je kupila takav za svog hrcka i ugusio se jadnicak... :sad2:

???

Kako to??? Mislis na one plasticne kaveze koji na vrhu imaju resetke? Taj kavez? Ili na one plasticne tunele. Pa kako je to moglo da se desi???

Ja bih Poli pustala po stanu, ali se plasim, ima toliko mesta na koja moze da zadje i da se povredi. Ne znam da li da joj kupim onu loptu, to mi deluje malo surovo (ona lopta u koju se stavi hrcak). Moji ranije nisu to imali, ali tih lopti nije bilo kod nas.

Mrvice, koliko shvatam, Zucko je muzjak. Muzjaci su po pravilu umiljatiji. Zato sam ja i htela muzjaka, ali eto. Nemoj da mislis da ne volim Poli, sva je onako dugodlaka i cupava. :heart:

Ako ti stvarno smeta sto grize resetke i pravi buku mozes uzeti akvarijum. Nece biti buke i nece biti ni rasipanja piljevine. Mozda ti je to najbolje resenje

Ma, znam za to grizenje resetaka... Kog god da sam hrcka imala, isto je radio. Sve sam pokusala, ali nista- grize pa grize. Htela sam da to nekako sprecim sa novim hrckom (Polinom), ali izgleda da ne ide tako lako.

I dalje grize najvise resetke na vratima, i odmah izlece kada se otvore vrata. Ali nijednom me nije ujela, i deluje manje uplaseno kada je uzmem u ruke. Nego meni zao sto grize samo vrata, plasim se da ne voli kavez i da hoce da izadje. (Sto je verovatno delom i istina, ali ne pokazuje generalnu agresivnost u kavezu).

Samo se nadam da mi nisu prodali trudnu hrckicu. To mi se vec jednom desilo, ali ova izgleda bas mala, nema ni mesec dana po mojoj proceni. Nadam se da je ok.

???

Kako to??? Mislis na one plasticne kaveze koji na vrhu imaju resetke? Taj kavez? Ili na one plasticne tunele. Pa kako je to moglo da se desi???

Ja bih Poli pustala po stanu, ali se plasim, ima toliko mesta na koja moze da zadje i da se povredi. Ne znam da li da joj kupim onu loptu, to mi deluje malo surovo (ona lopta u koju se stavi hrcak). Moji ranije nisu to imali, ali tih lopti nije bilo kod nas.

Mrvice, koliko shvatam, Zucko je muzjak. Muzjaci su po pravilu umiljatiji. Zato sam ja i htela muzjaka, ali eto. Nemoj da mislis da ne volim Poli, sva je onako dugodlaka i cupava. :heart:

Taj kavez sto je ona kupila je sa onim plasticnim tunelima..i jadnicak je uginuo... :sad2:
Ne nzma ni ja kako...ali valjda nema dovoljno vazduha u njima...:(
Jeste Zucko je muzijak..;)
Mi imamo plasticni kavez ali ima vazduha jer je sa resetkama... ;)
Pa da...svaki hrcak kad je u novoj okolini zeli da izadje jer se plasi...neka se malo privikne...i bice u redu..:mazi:
Naravno da ne mislim da je ne volis...mislim kako ta slatka stvorenja mogu da se ne vole..:aha:
Mi imamo loptu...al nam je ne potrebna....:aha:
Bila je potrebna prvih par dana kad se setao po sobi a sad ne...:aha:
I kako rece barakuda probaj sa akvarijumom :)

Taj kavez sto je ona kupila je sa onim plasticnim tunelima..i jadnicak je uginuo... :sad2:
Ne nzma ni ja kako...ali valjda nema dovoljno vazduha u njima...:(

Da se razumemo, ja sam pod "plasticnim kavezom" mislila na nesto ovako, samo vece:

http://www.petcentreonline.co.uk/ecommerce/ProdImages/57075499.gif

A ne:
http://www.petadvice.com.au/images/by-veebl-1.jpg

Ti sa tunelima su ovako zanimljivi, ali predugacke cevi izgledaju opasno. :evil:

Elem, sinoc smo se setale i malo mazile. Jos uvek je plasljiva, ali ne ujeda, sto je dobar znak. Ne deluje ona uplaseno, kada izadje malo trci pa se cisti par minuta, pa opet trci. Ali kada je vratim u kavez, malo okrece tocak, cisti se, pa navali na resetke. Doduse, kao sto rekoh, svi su mi to radili, nijedan hrcak kog sam imala nije pustao resetke.

Ako ti stvarno smeta sto grize resetke i pravi buku mozes uzeti akvarijum. Nece biti buke i nece biti ni rasipanja piljevine. Mozda ti je to najbolje resenje

Da znas da cu razmisliti.

Pa da mi imamo slican kavez kao ovaj na prvoj slici..;)
Ti su dobri i ima vazduha..;)
Ako si mislila na takve onda je ok..:)
Izmazi tu malu cupavicu..:mazi:
Pozdrav od Zucka i Mrvice....:cao:

2ryrevm.jpg

Back