Hrčci

• Začetnik teme Začetnik teme kissitj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:)
da li mi neko zna reci da li ce 1 patuljasti hrcak smrdeti sam u kavezu? i da li ce praviti smece van kaveza??

OVAKO oni mokre jako malo mozda jedna dve kapi to upije piljevina i menjj mu svake 2 nedelje neces imati problema nekd nocu znaju da kopaju pa da piljevina ispada napolje ali za sve ia resenje uzmi jednu kutiiju velicine kaveza i kavez stai u nju tako da ce piljevina koja bi ispala van kaveza ispasce u kutiju koju posle mozes lako da istreses :))))

nadam se da sam pomogla :))))

Poslednja izmena:
Dakle,imam dva patuljasta hrcka..Stari su 2 nedelje i muzijak i zenka su..
Pa imam nekoliko pitanja:
1) Da li postoji mogucnost da se ne slazu?
2) Kada pocinju sa parenjem?
3) Kako raspoznati igru od tuce?

Nadam se brzim odgovorima :D

da li neko zna sta da radim sa nekoliko malih hrckova koji uzasno smrde?Svaki drugi dan im menjam piljevinu ali nevredi smrde toliko da ubija

verovatno smrde jer ih drzis pored radijatora!!! pa im je vruce puno piju vodu i cesce obavljaju nuzdu!!! ( ili pored nekog toplijeg mesta) :super: nadam se da sam ikako pomogla :)))

Juče sam kupila dva patuljasta hrčka, belog i sivog. Prodavac mi je rekao da je beli mužjak. Lepo su se igrali, svu noć su pištali. Jutros u kavezu vidim 5 mladunaca, shvatih da oni pište. Problem je u tome što se njima bavi ovaj beli, non stop ih krije, a on je kobajagi muški, dok ova,kobajagi ženka samo vozi točak. Čula sam da mužjak hoće da pojede male, i ja sada ne znam kog da izvadim iz kaveza. Inače, nikako da počnu da sisaju a sve se guraju ispod belog. Ima li neko savet?

ako si kupila 2 PATULJASTA onda nemas brige oko toga da ce ih muzijak ubiti samo nesmes niposto da ih diras i menjas pinjevinu dok sisaju ma koliko imalo neprijatan miris jer ce ih ubiti majka mozda im je bela majka i nemoj nikog vaditi jedno su oni vrsta hrcka koji zive u kolonijama svi ostalo moraju da se razdvoje ako mladuncad trce za beliim ona im je verovatno majka jer osecaju sto je sasvim prirodna stvar!!! :klap:

da li neko zna sta da radim sa nekoliko malih hrckova koji uzasno smrde?Svaki drugi dan im menjam piljevinu ali nevredi smrde toliko da ubija

ima raznih vrsta piljevina (tj od raznih drveca) i ima dosta onih koje neupijaju dobro pa smrde!!! a i moguce je da ti stoje blizu radijatora pa mnogo piju i mnogo cesce mokre!!! ako jeste skloni ga sa radijatora (ili blizine nekog toplog mesta) kupi bolju piljevinu imas sa mirisom jabuke i limuna po nettu pise da nije preporucljiva ali veterinarka mi je rekla da to nije parfem nego obicna aroma koja se pravi za zivotinjice i pri tome je bezopasna!!! :roll: probaj da stavis i malo sena dosta ubije neprijatnog mirisa!!! ;))))

ja sam nova i imam dva patuljasta hrcka dosta znam o njima ali oko jedne stvari nisam sigurna oni imaju oko dve nedelje muzijak i zenka ja bih zelela da ih razmnozim a neznam koliko treba da budu stari za razmnozavanje??? u kom periodu da ocekujem mladunce??? dali postoji mogucnost da se nerazmnoze??? koliko dugo ih nosi??? kako to da primetiM???

POMOC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O.o :O

Sad mi se okotila i ćerka. Definitivno je oplodio otac. Neko je pitao kad je polno zrela ženka. Pa evo, ova je rođena 14. novembra. Vidim samo jedno živo, a jedno je upravo pojela, ili je to možda posteljica. I otac se vrpolji oko nje. Prosto ne znaju šta će sa bebom koja je krupnija nego one od prošle nedelje. Valjda će preživeti.

sta se desava sa mojim xrckom...grize kavez kao luda i cak napravi rane...ima dovoljno xrane i vode, pustim je jednom u dva dana cak i da proseta po kuci...heeeeeeeelp!:))))

Dakle,imam dva patuljasta hrcka..Stari su 2 nedelje i muzijak i zenka su..
Pa imam nekoliko pitanja:
1) Da li postoji mogucnost da se ne slazu?
2) Kada pocinju sa parenjem?
3) Kako raspoznati igru od tuce?

Nadam se brzim odgovorima :D

1. Pa mogucnost uvek postoji, ali nebi trebalo da bude problema, pogotovo ako si ih uzela iz pet-shopa gde su bili zajedno u kavezu i zajedno rasli.
2. Moguce je da polnu zrelost dostignu i sa mesec dana ali obicno parenje krece sa 60-90 dana
3. To se raspozna kada se vidi. Jednostavno ako se ozbiljno tuku bude dosta cike, skicanja, slabiji ce pokusati da pobegne, delovace uznemireno, fiksirano pogledom na protivnika, ali kao sto sam rekao nebi trebalo da bude problema. Samo treba biti pazljiv ako su ziveli odvojeno pa ih po prvi put spajas.

sta se desava sa mojim xrckom...grize kavez kao luda i cak napravi rane...ima dovoljno xrane i vode, pustim je jednom u dva dana cak i da proseta po kuci...heeeeeeeelp!:))))

Nervozna je zbog necega, ali moguce je da jednostavno ima viska energije pa mora nesto da radi.

Ako nemas tocak za trcanje obavezno stavi. Hrckovi to obozavaju i super je vezba. Nadji nekih grancica i stavljaj joj u kavez, zavezi kanapcica na kavez da moze da se penje po njima, stavi joj one kartonske kolutove sto ostanu od toalet papira da se provlaci, napravi joj tunele, nateraj hrcka da mora da se pomuci za hranu (stavi na neko mesto gde ce morati da se provlaci ili penje na merdevinice, grancice.. da bi dosao do nje. Budi kreativna :)

*maki, nisi primetila datum kad sam kupila par hrčaka. Još 13. novembra. Od tada, ženka se kotila tri puta, a sinoć se okotilo i njeno prvo dete. Pisala sam o tome na temi Hrčak.

Čudi me da moderator ne spoji sve teme, o hrčku, patuljastom hrčku i lemingu. Po mom skromnom mišljenju, slične su i prepliću se.

pa divni su i ljupki... ali nisu bash umiljati
moje iskustvo
trci ko lud po sobi ali nema sanse da uziva dok ga ceskas

hahahha nisi u pravu!!! zavisi koji hrcak sirijski bas i nije ali patuljasti su jako umiljati i drustbveni cak se umiljavaju u prst:mazipsa: imam dva i jako su umiljati obozavam ih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

*maki, nisi primetila datum kad sam kupila par hrčaka. Još 13. novembra. Od tada, ženka se kotila tri puta, a sinoć se okotilo i njeno prvo dete. Pisala sam o tome na temi Hrčak.

Čudi me da moderator ne spoji sve teme, o hrčku, patuljastom hrčku i lemingu. Po mom skromnom mišljenju, slične su i prepliću se.

nije da nisam primetila trazila sam ali mi je nes zapucano i episu mi datumi ;)

Je l' moze kavez hrcka (i hrcak u njemu :D) da se drze na terasi? :S

Nikako!!! :eek: :rtfm:
Hrcak mora biti na toplom mestu.. :aha:
I moras da odvojis barem sat vremena da se igras sa njim...:)
Kavez mora da mu bude dovoljno velik,da redovno menjas piljevinu (na 3,4 dana)....i teK onda ce on biti zadovoljan
Dobro razmisli pre nego sto ga uzmes.. ;)

Nervozna je zbog necega, ali moguce je da jednostavno ima viska energije pa mora nesto da radi.

Ako nemas tocak za trcanje obavezno stavi. Hrckovi to obozavaju i super je vezba. Nadji nekih grancica i stavljaj joj u kavez, zavezi kanapcica na kavez da moze da se penje po njima, stavi joj one kartonske kolutove sto ostanu od toalet papira da se provlaci, napravi joj tunele, nateraj hrcka da mora da se pomuci za hranu (stavi na neko mesto gde ce morati da se provlaci ili penje na merdevinice, grancice.. da bi dosao do nje. Budi kreativna :)

e nasa dama nece to jer je navikla da izlazi pa sad nista ne valja:dash:
joj dako se smiri...

Back