Hranjenje Suncem ili Obrok od Sunca

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako tako razmisljas nikad neces ni da nadjes pravg gurua...

a ja napisala da trazim guru-a i to bas u beogradu da trazim guru-a ..pa nije beograd na tibetu ili u indiji pa da u njemu nadjes guru-a ...cak ih i u tim zemljama ima svega nekoliko pravih,ostali su foliranti kao i oni samozvani guru-i iz bgd ....pa eto i da naletis na tog pravog sa tibeta ,nemas velike vajde od toga jer ga ne mozes pratiti ,priroda te uskratila za to ...nakon beuspesnog pokusaja da postanes budista ,dok budes setao beogradom sa pikslom u ruci jedino ces jos ti biti ubedjen da 30 dana mozes visiti na stablu (naravno,neces nista jesti ni piti ) ...

I da nadjem takvog coveka ne zelim da gubim vreme jer verovatno to zahteva godine i godine vezbe, meditacije itd da bih mogao posle da se hranim suncem kad stignem do 50 i neku godinu, a sto kazes ne vidim nikakvu korist od toga osim ako bih se nekad nasao u nekoj vanrednoj situaciji...
Zanima me da li je to moguce i kako a mislim da je moguce...

Kako ces da znas da li je neko fejker ako to ne proveris, mislim ako je to moguce zar nije interesantno Skali :D jer iz toga mozemo da vidimo da covek moze da koristi energiju koja kruzi u prirodi na razne nacine ne samo za ishranu, sto sve ide ka tome da je dusa neki vid energije i da je sve u prirodi povezano pa ako je tako u nekoj dalekoj buducnosti nadam se da ce se ljudi razviti duhovno tj tu sposobnost koriscenja energije, onda bi novac izgubio svaku smisao, ustvari to otvara sasvim nov pogled na svet, svet koji mozemo mi danas da sanjamo i zamisljamo...

Ali ako ne pokusamo da to bolje proispitamo, ne potrudimo se da poverujemo i odmah lako na svakoj informaciji kad se cuje da neki covek mozda ima tu sposobnost pripisujemo da je fejk nikad ne bi smo ni mogli da dostignemo tako nesto...

Poslednja izmena:
I da nadjem takvog coveka ne zelim da gubim vreme jer verovatno to zahteva godine i godine vezbe, meditacije itd da bih mogao posle da se hranim suncem kad stignem do 50 i neku godinu, a sto kazes ne vidim nikakvu korist od toga osim ako bih se nekad nasao u nekoj vanrednoj situaciji...

Kako ces da znas da li je neko fejker ako to ne proveris, mislim ako je to moguce zar nije interesantno Skali :D jer iz toga mozemo da vidimo da covek moze da koristi energiju koja kruzi u prirodi na razne nacine ne samo za ishranu, sto sve ide ka tome da je dusa neki vid energije i da je sve u prirodi povezano pa ako je tako u nekoj dalekoj buducnosti nadam se da ce se ljudi razviti duhovno tj tu sposobnost koriscenja energije, onda bi novac izgubio svaku smisao, ustvari to otvara sasvim nov pogled na svet, svet koji mozemo mi danas da sanjamo i zamisljamo...

Ali ako ne pokusamo da to bolje proispitamo, ne potrudimo se da poverujemo i odmah lako na svakoj informaciji kad se cuje da neki covek mozda ima tu sposobnost pripisujemo da je fejk nikad ne bi smo ni mogli da dostignemo tako nesto...

da li si ti video iz kojeg hotela ovi propagiraju siromastvo ?

da li tebi onaj lici na nekog naivcinu i dobricu koji ima nameru da oslobodi svet od duhovnog ropstva ?

prvo govore da mogu skroz bez hrane pa kasnije dodaju kako jedu samo malo,na kraju ce ispasti da su pravi gurmani ...ajde i to bih mogla tolerisati i smatrati kao licni izbor kada bi oni svoje znanje dzaba prenosili na druge ...cin se to placa a prica se protiv materijalnog - nisu to cista posla ....

ne mogu ti reci kako ces prepoznati pravog guru-a jer puteva do mudrosti ima mnogo ...isto kao sto nije samo auto put put vec uz njega imamo i druge puteve;puteve pesaka;puteve biciklista,puteve ljubavnika ;puteve ptica,puteve puzeva i mnoge druge vidljive i ne vidljive puteve ...

da li si ti video iz kojeg hotela ovi propagiraju siromastvo ?

da li tebi onaj lici na nekog naivcinu i dobricu koji ima nameru da oslobodi svet od duhovnog ropstva ?

Ja nisam rekao da mu verujem nego kazem samo da ipak ne bih smo smeli odma direkt da odbacimo da on to ne moze a isto tako ne bih smo smeli sto ti kazes da mu odmah momentalno verujemo, tj trebalo bih najlogicnije i realnije da proispitamo celu stvar iz oba ugla a ne samo iz jednog pa tek onda da donesemo zakljucak

prvo govore da mogu skroz bez hrane pa kasnije dodaju kako jedu samo malo,na kraju ce ispasti da su pravi gurmani ...ajde i to bih mogla tolerisati i smatrati kao licni izbor kada bi oni svoje znanje dzaba prenosili na druge ...cin se to placa a prica se protiv materijalnog - nisu to cista posla ....

Upravu si i ja tako mislim zato iz tog razloga ne verujem u astrologiju, horoskop, natalne karte tacnije nije da u potpunosti ne verujem ali taj deo u meni koji veruje je jako slab on tu stoji samo da bih eventualno bio otvoren za neku malu mogucnost da recimo ima neke istine u njoj ako neko dokaze suprotno...

ne mogu ti reci kako ces prepoznati pravog guru-a jer puteva do mudrosti ima mnogo ...isto kao sto nije samo auto put put vec uz njega imamo i druge puteve;puteve pesaka;puteve biciklista,puteve ljubavnika ;puteve ptica,puteve puzeva i mnoge druge vidljive i ne vidljive puteve ...

Da put do istine je tezak ali samo jedan od tih puteva je pravi a ako skrenemo s njega idemo onim laznim a njih ima mnogo i ako ne budemo dovoljno otvoreni da sagledamo lepo put iz vise ugla nikad necemo moci da nadjemo nacin da se vrattimo na onaj pravi, vec cemo samo da lutamo laznim putevima dok se skroz ne izgubimo...

Poslednja izmena:
Da put do istine je tezak ali samo jedan od tih puteva je pravi a ako skrenemo s njega idemo onim laznim a njih ima mnogo i ako ne budemo dovoljno otvoreni da sagledamo lepo put iz vise ugla nikad necemo moci da nadjemo nacin da se vrattimo na onaj pravi, vec cemo samo da lutamo laznim putevima dok se skroz ne izgubimo...

verovao ti meni ili ne ,svaki od puteva u koji verujes je pravi ..mozda ces nekim putem ici duze ili ce neki biti trnovitiji ali svakim ces doci do cilja u koji verujes ....te price o krivim putevima izmisljaju oni koji nemaju snage da krenu ni na jedan ili su odustali ...

da li te nesto u tebi tera da tragas ? ako jeste onda tragaj - naci ces !

Pitanje i konstatacija je na mestu, ali ako ne probamo nikada nećemo znati da li je neko fejker a neko ne! Zato treba prvo sami da se raspitamo pa da krenemo.

Pozz!

verovao ti meni ili ne ,svaki od puteva u koji verujes je pravi ..mozda ces nekim putem ici duze ili ce neki biti trnovitiji ali svakim ces doci do cilja u koji verujes ....te price o krivim putevima izmisljaju oni koji nemaju snage da krenu ni na jedan ili su odustali ...

da li te nesto u tebi tera da tragas ? ako jeste onda tragaj - naci ces !
slazem se sa ovim u potpunosti, ali bi po meni to znacilo da nekako krenes svim putevima....ako ides samo jednim putem mislim da neces moci da dodjes do istine, moras sve puteve objediniti u jedan, istraziti sve puteve jer postoje putokazi na svakom putu, nedovoljno je putokaza na samo jednom...
a sto se tice hranjenja suncem, za to sam nedavno cula, nemam pojma jel moguce ili ne...ja sam npr alergicna na sunce, jel takvi ljudi ne mogu da se hrane njim uopste, ili je nekako moguce prevazici i taj defekt?

...mislim da je u prevodu >>hranjenje suncem<< unešena naša bukvalistička logika ... inače u kosmosu je sve energetski i matrijalno povezano u skladan sistem ... nauka smatra da je suma mese i energija constantna veličina ... i jesmo kao bića prijemnici i emiteri svih mogućih energija ; dakle mi energetski u kontinuitetu komuniciramo sa okolinom, a da često nismo ni svesni takvog delanja -- a mnogo toga neznamo o tome pa neznamo kako sve to i funkcioniše ....

Evo ima oko tri meseca kako blenem u sunce.Ustajem pre svitanja i uz jutarnju kafu,na terasi,posmatram izlazak sunca.
To traje oko 10-15 min. Ishrana - uobicajena , ne odricem se hrane ali se trudim da konzumiram sto zdraviju hranu.
Poenta svega je sto se osecam rastereceno tj stresne situacije na poslu i porodici postale su proslost.

Nemojte uobrazavati i ocekivati ustede na hrani,totalno zdravlje ili ne daj boze besmrtnost. za mene je dovoljna i psihicka stabilnost.

Evo ima oko tri meseca kako blenem u sunce.Ustajem pre svitanja i uz jutarnju kafu,na terasi,posmatram izlazak sunca.
To traje oko 10-15 min. Ishrana - uobicajena , ne odricem se hrane ali se trudim da konzumiram sto zdraviju hranu.
Poenta svega je sto se osecam rastereceno tj stresne situacije na poslu i porodici postale su proslost.

Nemojte uobrazavati i ocekivati ustede na hrani,totalno zdravlje ili ne daj boze besmrtnost. za mene je dovoljna i psihicka stabilnost.

OK, samo mi kaži da li praktikuješ meditaciju ili ne? Ovo mi liči na neko transcedetalno stanje, ili ipak grešim? Inače, koliko sam razumeo cela priča je u tome da se izbegnu obroci.

OK, samo mi kaži da li praktikuješ meditaciju ili ne? Ovo mi liči na neko transcedetalno stanje, ili ipak grešim? Inače, koliko sam razumeo cela priča je u tome da se izbegnu obroci.

U neku ruku , meditiram /tacnije , dok posmatram izlazak sunca - ne pazmisljam /
Nikako ne shvatam u cemu je poenta ; izbegavati hranu.Povremeno namerno postim ali to nema veze
sa gledanjem u sunce niti religioznim ubedjenjem.

uh kako bih ja volela da mogu sebi da priustim jutarnju kafu uz izlazak sunca, zavidim ti :D a sta se radi u zimskom periodu kada sunc nema ba toliko puno? kad je oblacno? znaci pola godine se hranis suncem, a pola godine tamanis sve ostalo i to uz tursiju i kisele krastavcice :D
ovo za jutarnju kafu uz sunce verujem da je super i da zaista pomaz u smislu nekog psihickog rasterecenja, stvarno bih volela da mogu da priustim sebi to, nazalost danas je cak i izlazak sunca postao luksuz...:roll:

jel prakticiraš sungazing i poštuješ njegova pravila ili tek tako dok pijuckaš baciš pogleda na sunce koje izlazi ?

uh kako bih ja volela da mogu sebi da priustim jutarnju kafu uz izlazak sunca, zavidim ti :D :D
ovo za jutarnju kafu uz sunce verujem da je super i da zaista pomaz u smislu nekog psihickog rasterecenja, stvarno bih volela da mogu da priustim sebi to, nazalost danas je cak i izlazak sunca postao luksuz...:roll:

...jutarnje , pa i večernje sunce toliko godi / odmara / oporavlja -- naprosto dovoljna je samo ta njegova lekovitost uz kaficu ... ljudi koji preko godine malo žive na sunčevoj svetlosti postaju depresivni a većina čak i agresivna ... sve češće se govori o pravu urbanog čoveka na sunce.. naime , gradovi su građeni tako da sunce u neke stambene svere ne prodire ( naprosto ga nema ) ; čovekov potrošački mentalitet uveo ga je u spiralu iscrpljujućeg rada koji se odvija u halama sa veštačkim osvetljenjima ( čak i kancelarije su takve ) ; urbani ekonomsko potrošački čovek nešto živi samo posle zalaska sunca ... neki ljudi kao rudari , danima ne vide sunce i ne osete ga na licu -- a kamoli da se relaksiraju i odmaraju izloženi njegovim blagorodnim dejstvom ...

.. pa koliko ja razumem ovo "sunčarenje " , njegova blagorodnost se ističe baš u tome ( vraćanje samome sebi i osnovnom prirodnom izvoru nergije )... konačno , sve rane brže zarašćuju ako se izlažu svetlosti sunca u jutarnjim i večernjim satima ; sve bolsti brže i bezbolnije se zalečuju ako se odmaramo na jutarnjem i večernjem suncu ( hoću da kažem da su sve medicinske terapije efikasnije i blagorodnije ) .. ove belodane istine poznate su od uvek ; ali smo prestali da ih praktikujemo u jurnjavi za matrijalnim dobrima .... i tu je centralni problem !

Zamolio bih sve koji rade sangejzing da se ne prepiru sa onima koji ga ne rade. Sangejzeri vi ste SUPER LJUDI kao što znate u mnogočemu i nemojte davati svoju dragocenu energiju drugim spuštajući se na njihove niske vibracije. ;)

Na vama je samo da volite i ljubite SVE ljude ma kakvi oni bili.... :heart:

Pokažite svoju ljubav koja je duboko u vama, neka vaša bezuslovna ljubav se ispolji za sve obične ljude koji nemaju još sposobnosti kao vi. Volite, ljubite, pokažite blagost i mir prema svima.

Kada zavolite stvari koje ne volite, kada prihvatite ono što vam je najodvratnije, kada shvatite da pogrešite i težite da se ispravite.... znači da ste na putu da ukrotite svoj ego. ♥ LJUBIM VAS I VOLIM SVE PODJEDNAKO BOŽANSKOM LJUBAVLJU ♥

Od nas je traženo samo da podižemo svoje vibracije i frekvencije na viši nivo, da ostavimo sva stara, prevaziđena i nematnutna verovanja i sisteme vrednosti koje su stvarale podele među ljudima, i da budemo sama i sušta esencija ljubavi.

Voli sve ljude ma kakvi oni bili. Volim vas sve ljubavlju večnom i molim da mi oprostite ako sam nekome rekao, uradio ili napisao nešto nažao ikad. :worth:

Ko hoće neka posluša moje savete. Sve moje aktivnosti su na mom fejsbuk nalogu:

Miroslav Kiš Cybermikan

:bye::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back