HRANITELJSTVO

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene hraniteljstvo NE ZANIMA
Novca imam
Moje dete ne prima nikakav novac osim koji mu ja dam
Menio bivsa supruga na ime izdrzavnja duguje bar 50000 dinara i dao sam drzavi
Jos?
Pretpostavljam da se edukujes,
Jer moras znati probleme drustva da bi na njih gledala prepoznatljivo a ne ko tele u sarena vrata
A sto se edukacije tice svako koga interesuje postoji organizacije pa neka se informise na forumu nema mesta pravim informacijama osim ako neko ne postavi prave informacijje o kojima se cuti

QUOTE=Pussycat;14265935]Jel ovo znači da kvalitetan socijalni radnik može biti samo osoba koja je na sebi osetila siromaštvo, haniteljsku porodicu, narkomaniju, prostituciju, delikvenciju, pedofiliju, nasilje u porodici???? :dash:
Jel misliš da ja tebi postavljam pitanja da bi se iz tvojih odgovora informisala i edukovala? :dontunderstand: Koja su pitanja koja socijalni radnik ne sme da izgovori? :lol: Izvini, sve mi j ovo nozbiljno....
Može samo još jedno pitanje: hoćeš li se ti baviti hraniteljstvom? Hoćeš li novac koji sleduje za tvoje dete dati u humanitarne svrhe? Hoćeš li odbiti edukacij na temu hraniteljstva jer si sve to osetio na svojoj koži pa je knjiško znanje irelevantno?[/QUOTE]

Hoces da ti kopiram sa pecatom jedne centarske ustanove da se uveris
Zasto bih se ja tebi pravdao
Mislis ako koristis terminologiju kojiu vecina i ne zna sta pises da skupljas sebi poene?
Te da mene spustas ispod sebe,
Znaj draga moja sresces ti ove probleme kad tad pa se seti sta sam pricao.
1.USVOJITELJI I HRANITELJI NISU ISTO
2.HRANITELJ NE MOZE BITI SIROMAH COVEK BEZ SVOJE EGZISTENCIJE
3.MORA PROCI SVA PSIHICKA I SOCIJALNA TESTIRANJA

Naravno da jesu, i hvala bogu, dok je nama googla to još uvek ne znači da ti išta znaš o materijalnom obezbeđenju porodice.
A to kako ljudi žive i šta treba od dokumentacije je propisalo Ministarstvo u kojem ne znam da li sedi i jedan soc. radnik! :rtfm:[/QUOTE]

Hoces da ti kopiram sa pecatom jedne centarske ustanove da se uveris
Zasto bih se ja tebi pravdao
Mislis ako koristis terminologiju kojiu vecina i ne zna sta pises da skupljas sebi poene?
Te da mene spustas ispod sebe,
Znaj draga moja sresces ti ove probleme kad tad pa se seti sta sam pricao.
1.USVOJITELJI I HRANITELJI NISU ISTO
2.HRANITELJ NE MOZE BITI SIROMAH COVEK BEZ SVOJE EGZISTENCIJE
3.MORA PROCI SVA PSIHICKA I SOCIJALNA TESTIRANJA

:lol:
Joj :lol:
Pa ko je ovo dovodio u pitanje?
Ti i ne znaš za kim se i zašto svađaš, al' bitno je pametuješ u prazno :roll:

Vrati se unazad jednu stranu izvini ne mogu citirati opet.
Videces sta citiram a ako odes bar 2 strane videces sa kim vodim razgovor odnosno temu

Slabo si ti citirao, uglavnom si kopirao, tako da nemoj više bar dok ne naučiš da citiraš, molim te :D
A razgovor nisi vodio ni sa kim, uglavnom si trubio svoju demagogiju i svađao se sa izmišljenim protivnikom. I sad kao, šatro prosvetljuješ nas ovde visokomudrim zaključkom, nečim što niko nije osporavao niti tvrdio drugačije ni pre nego što si ti zabasao na ovaj forum.
Žali bože bačenih kilobajta.

Poslednja izmena od moderatora:
Ne ja stvarno prestajem da postam pa ti predajem palicu,
OKO HRANITELJSTVA DOBRO SE INFORMISITE U VASOJ OPSTINI PREKO SOCIJALNIH SLUZBI,NEVLADINIH ORGANIZACIJA I UDRUZENJA,
NEMOJTE SE INFORMISATI PREKO NETA JER IMA PROVOKATORA
PRAVI HRANITELJ TREBA DA DETETU PRUZI LJUBAV RAZUMEVANJE I PAZNJU.
DETETU TREBA SIGURNOST,DOM,DUSEVNI I EMOTIVNI MIR radi kvalitetnog psihofizickog razvoja kako bi moglo da zivi u normalnoj sredini i bude prihvacen od strane istih.
Sa tim stavom bicete stvarno dobri hranitelji
I ja VAm to zelim ako ste spremni za to ili vec jeste
I opozdrav za Pussicat i hvala na dobroj strucnoj edukaciji i zanimljivoj prici

QUOTE=Pussycat;14266652]Ja rekla da ne postujem više pa zato navalio da izgleda kao da je pobedio! Njegova je poslednja.... Jupi! :zurka:[/QUOTE]

Ma nemoj izmisljeni protivnik .Zelis li naocare?
Verovatno se ne snalazim u citiranju sorry
Da me neces ti nauciti sta znam i sta vidjam.
Hvala zadrzi za sebe.
Ili mozda zelis mi otvoriti oci da bolje vidim a da zmurim nad nepravdom nad decom.
Dok ti sviras ovde na krstarici bar 2 deteta se zlostavljaju kod hranitelja a ona ne smeju da pisnu jer se plase da ne odu na gora mesta .
Ubedi me da nije tako
Prvo nasevate poruke pa onda ja sa izmisljenim protivnikom postam
I ti si satro komentator zali boze sto si ikad pisao na ovu temu o necemu sto ne znas,
Idi u crveni krst malo pomogni decu umesto sto dajes takve izjave

Slabo si ti citirao, uglavnom si kopirao, tako da nemoj više bar dok ne naučiš da citiraš, molim te :D
A razgovor nisi vodio ni sa kim, uglavnom si trubio svoju demagogiju i svađao se sa izmišljenim protivnikom. I sad kao, šatro prosvetljuješ nas ovde visokomudrim zaključkom, nečim što niko nije osporavao niti tvrdio drugačije ni pre nego što si ti zabasao na ovaj forum.
Žali bože bačenih kilobajta.

Al' u redu je, mnogo si pametan, imaš druga u beotelu itajrad :roll:

A ko zna mozda sam ja bas medijator u sporu oko dece.
Ko zna?
Pa da kad bi tebe zvali da si socijalni radnik i da ti u tvom domenu covek izlozi problem onda bi taj verovatno bio RIP od muke da ne kazem umro od tvog stava

E ako si ti medijator u sporu oko dece onda jadna deca. Pored takvog medijatora dve sukobljene strane im i nisu potrebne.

Poslednja izmena:
Samo čitam i čudim se. Ovakva nadogradnja svađe ne rešava ni najmanji problem dece na hraniteljstvu. Dajte neki konkretan "projekat" kojim bi ušli u Ministarstvo rada i socijane politike ili u Euroshild. U suprotnom vas neću pratiti jer ovakvih svađa imam na pretek i u sopstvenom okruženju a vreme koje mi preostaje utrošio bih na korisniji način.
U svakom slučaju sve vas pozdravljam.

Ne mogu da verujem da je ovo misljenje jednog novinara....
Rekao sam ko zeli decu radi sebe neka usvoji a ko zeli da pomogne a takvih vidim ima ih puno ovde neka ih slobodno prihvate.
Pravi hranitelj pristaje da brine o deci a ne da bira da li je romsko ili nije da li krade ili ne.
A vidim(ne kazem na ovoj temi) da vecina zeli pare i da bira decu pa onda definitvno odlazim sa teme te molim dalje komentare zadrzite za sebe jer me samo terate da postujem i ukazujem na problem izmedju hraniteljstva i usvajnja i samih ljudi koji ne znaju sta hoce i sta ne smeju ciniti.
Vidim kao novinar da znas sve sto bi plasiralo naslovne strane te se potrudi malo na ovuu temu jer postoje na zalost i losi hranitelji koji prate ovu temu.
I uvek ce ih biti.
KAo dobro i zlo.
Toliko od mene i molim bez komentara na moje postove
Kada sam te prozvala da nam se predstaviš nisam mislila da će to izazvati burne reakcije! Ne razumem zašto si se toliko okomio na ovo dvoje hranitelja koji upravo krče put ka boljem i kvalitetnijem hraniteljstvu odnosno kvalitetnijoj brizi napuštene dece.Ako se tako misli o njima moguće je da će i oni dići ruke od svega.
Ja živim u maloj varošici 150 km od BG.Pre godinu dana sam se prijavila za hraniteljstvo.Sva papirologija je sređena ali edukacija ni do dan danas nije sprovedena,navodno zbog nedovoljnog broja prijavljenih hranitelja.Mi smo petočlana porodica koja ima svoju kuću,zemlju i voćnjak.Od nas petoro trenutno samo je jedan član nezaposlen.Imam jednu slobodnu nameštenu sobu 3x3m2 i želela sam jednom detetu pružiti sav komfor, pažnju i ljubav ,dakle ono što sam pružila i mojoj deci.To je moglo biti i romsko dete ali ne četvoro.Pa gde bi ih smestila, u jednokrevetnoj sobi 3x3 m2?Centru za SR je bilo sve jedno gde će ta deca spavati ali meni nije.Njima je bilo hitno da decu smeste a šta će i kako će se hranitelj snaći to ih uopšte nije bilo briga.Mislim da postoje posebno edukovani hranitelji za urgentne slučajeve.Zašto su baš meni ponuđena ova dečica,nemam pojma. Do prve nadoknade trebalo bi čekati 50-tak dana,da je u pitanju jedno dete ne bi bilo problema ali za četvoro...!
Kada je u pitanju povređeno dete,za njega bi trebalo daleko više pažnje ali ako ih imam četvoro na hraniteljstvu to je nemoguće sprovesti.Što se tiče kriminala i krađe,pa ni moja deca nikada nisu radila takve stvari. Ne smem ni da pomislim šta bi mi rekao sin kada bi mu neko maznuo lap top koji je njegov izvor prihoda.Šta da mu kažem"Sine nemoj se ljutiti,jer je to dete raslo bez roditelja"znači opravdavam krađu.Zar ja treba da budem dvolična ?U pogledu vaspitanja imam vrlo čvrste stavove ( ne metode) što se najverovatnije nekome ne bi baš svidelo.Ja često preispitujem samu sebe jer u vaspitanju dece,greške znaju biti fatalne.
Ne znam zašto te toliko iritira finansijski deo u hraniteljstvu!Pa i ti se boriš da svom detetu obezbediš egzistenciju,zar ne?Pa valjda su živa bića i deca koja dođu u naš dom.Pored onoga što si naveo, njima treba odeća, obuća,hrana,topla čista soba,higijena i sve ostalo što je za čoveka,zar ne!!!!!
Puno je svega i svačega izrečeno na ovoj temi ali najbitinija su iskustva.Međutim ima ljudi plemenitog srca koji nas primerom uče kako da budemo bliži jedni drugima,da su prave vrednosti u čoveku-nikako van njega,da postoje stvari u životu koje se mere srcem..... zar njih treba blatiti?

Par centara to rade kulturno. Od bračnih i vanbračnih partnera hranitelja, od nedavno, traže da podnesu dokumentaciju kao i njihovi parneri (hranitelji). Kada sam odneo pet dokumenata sudskih i policijskih organa (normalno sa naplaćenim taksam) radi dokazivanja da nisam krimogena osoba i lekarsko uverenje kojem dokazujem da sam zdrava i normalna osoba koja može da se uklopi u bolesno društvo, dobio sam informaciju da na desetine hranitelja koje su prošle obuku nisu podnele obavezujuću dokumentaciju. Šta se zapravo traži od nas nešto što nije propisano zakonskim i podzakonskim aktima? Mnogi takve poteze doživljavaju kao direktnu pretnju. Kada pitate nekog radnika centra, zašto oni ne izvrše provere za sumnjive porodice, službenim putem kažu da centar nema novca. Mi imamo, jer u suprotnom izvrteće decu kroz nekoliko drugih poverljivih hraniteljskih domova a za decu je to pravi pakao. Kad već spominjem novac, usput da se ogradim: cilj mi je da sačuvam dete koje nisam prihvatio na puko čuvanje ili "na revers" a novac mi služi kao jedno od sredstava i zarađujem ga ličnim radom.

Molim za privremeno zakljucavanje teme do odluke Administratora

Izvini a zbog cega bi se zakljucavala tema? Zato sto se Emotivcu ne dopada kako drugi vide hraniteljstvo? Licno mislim da nismo skrenuli s teme iako je ocigledno da drugacije vidimo neke stvari vezane za hraniteljstvo. A ako se nekome ne dopada diskusija ne mora jednostavno ucestvovati u njom. Mislim da su to osnove demokratije. Na ovoj temi (bar po mom vidjenju) nije bilo vredjanja i sl, kao sto ni temanije otisla s teme pa ne vidim zbog cega bi se zakljucavala.

Ceka se odluka Administratora.
Ocigledno je da ti mislis da sve znas .Svako ima pravo na svoje misljenje.
Emotivac je bar 25 godina u Hraniteljstvu te ima puno pravo da prica o tome
Ne verujes?
javi se na PP
Izmedju ostalog i tvoje poruke su bile uvredljive te procitaj ih malo i razmisli o njima.
Sta mislis kakve su reakcije Emotivca na tvoje izjave izmedju ostalog.
A osnovi demokratije su i pravo na slobodu govora jel da?
Tema jeste skrenula jer je presla u tzv prepucavanje.
A nisi doprineo nimalo smirivanju
A kada se vratis na 1.stranu ove teme videces da je Emotivac izneo tudja iskustva drugih hranitelja i svoja kao bivseg sticenika.
Ocigledno je da ti se ne svidja mracna strana hraniteljstva......

A da podseti se malo slicne teme
http://forum.krstarica.com/threads/235625

Izvini a zbog cega bi se zakljucavala tema? Zato sto se Emotivcu ne dopada kako drugi vide hraniteljstvo? Licno mislim da nismo skrenuli s teme iako je ocigledno da drugacije vidimo neke stvari vezane za hraniteljstvo. A ako se nekome ne dopada diskusija ne mora jednostavno ucestvovati u njom. Mislim da su to osnove demokratije. Na ovoj temi (bar po mom vidjenju) nije bilo vredjanja i sl, kao sto ni temanije otisla s teme pa ne vidim zbog cega bi se zakljucavala.

Poslednja izmena:
Ceka se odluka Administratora.
Izmedju ostalog i tvoje poruke su bile uvredljive te procitaj ih malo i razmisli o njima.
Sta mislis kakve su reakcije Emotivca na tvoje izjave izmedju ostalog.
A osnovi demokratije su i pravo na slobodu govora jel da?
Tema jeste skrenula jer je presla u tzv prepucavanje.
A nisi doprineo nimalo smirivanju
A kada se vratis na 1.stranu ove teme videces da je Emotivac izneo tudja iskustva

Ja i dalje stojim iza svake reci koju sam napisao i stojim iza toga ukljucujuci i moj post od juce, kao i na temi ciji je link postavljen. Kao neko ko radi na osnivanju udruzenja hranitelja Beograda, mozda sam i ja mogao da se ponasam uvredjeno kada je poceo da odredjuje ko treba da bude hranitelj a ko ne. Ali umesto da se osecam kao uvredjena frajla to prihvatam kao razliku u misljenjima. Foster parent se npr. brine o detetu s posebnim potrebama zbog cega njegova zena s tim detetom svake godine nekoliko meseci provodi u Beogradu u bolnici, par stotina kilometara od kuce, a onda je Emotivac sve hranitelje manje-vise strpao u isti kos. Kako bi on trebalo da se oseca.
Nije problem da se zakljuca tema - ali nece se nista resiti. Emotivac ce i dalje ostati pun gorcine, a Emotivcevi postovi ce jos jednom potvrditi stav jednog broja hranitelja da biraju decu koju uzimaju na hraniteljstvo, jer dopalo se to nama ili ne, nemali broj dece na hraniteljstvu kasnije zaboravi svoje hranitelje i ne pokazuju zahvalnost za zrtvu koju su ucinili podizuci ih. Uostalom do pre nekoliko godina hranitelji nisu primali naknadu za rad, 90-tih su hranarine kasnile mesecima i sl. pa su upravo te toiliko lose hraniteljice othranile i podigle tu decu bez preterane pomoci CSR.
I naravno da ne tvrdim da su hranitelji idealni ljudi i da tu nema svega i svacega. Zbog toga se sada i radi obnavljanje licenci na 2 godine. Jedini je problm sto su losi hranitelji najcesce u sprezi sa CSR za koje su neretko deca samo predmet i fascikla.
Mozda je sustina prepucavanja ne losi hraniteji, vec problematicni hranjenici?
A Administratori neka odluce sta ce s ovom temom.

Poslednja izmena:
Na zalost sto juznije to tuznije.
U pravu si .
Kao i ti Emotivac na dobre ukazuje na lose strane hraniteljstva
Koliko znam 1993 je bila najgora za hranitelje
A sta je bilo tada za period o kome pricas veoma znam dobro .I ja sam kao i moj brat bila i to u DOMU
I ne samo on.
Ne znas o 90 im dosta toga
Emotivac nije pun gorcine vec deli iskustva sa Vama umesto toga ga provocirate i napadate.
Veoma dobro zna o Hraniteljstvu sve uzduz i popreko verujte......
Da su hranitelji kukali kako ne primaju pare i kako ce ih vratiti Centru i tako te price......
I to pricali deci u 7 godina?
PA sta te male glavice znaju?
Zastrasivali decu .Kao znate li koliko jedete?Koliko kosta pranje,prasak i sl
Napominjem to nisu hranarine vec naknade za porodicni smestaj dece.
A znam i da je tada Crveni krst pomagao porodice.
Ako su hranitelji bili dobri i kako ti kazes i hranjenici -deca su bila korektna.
Sada je hvala bogu sve drugacije
A jedno si u pravu deca su Predmet u beloj fascikli pod POVERLJIVO broj i samo broj i slucaj do slucaja
Pozdrav do odluke Administratora

Ja i dalje stojim iza svake reci koju sam napisao i stojim iza toga ukljucujuci i moj post od juce, kao i na temi ciji je link postavljen. Kao neko ko radi na osnivanju udruzenja hranitelja Beograda, mozda sam i ja mogao da se ponasam uvredjeno kada je poceo da odredjuje ko treba da bude hranitelj a ko ne. Ali umesto da se osecam kao uvredjena frajla to prihvatam kao razliku u misljenjima. Foster parent se npr. brine o detetu s posebnim potrebama zbog cega njegova zena s tim detetom svake godine nekoliko meseci provodi u Beogradu u bolnici, par stotina kilometara od kuce, a onda je Emotivac sve hranitelje manje-vise strpao u isti kos. Kako bi on trebalo da se oseca.
Nije problem da se zakljuca tema - ali nece se nista resiti. Emotivac ce i dalje ostati pun gorcine, a Emotivcevi postovi ce jos jednom potvrditi stav jednog broja hranitelja da biraju decu koju uzimaju na hraniteljstvo, jer dopalo se to nama ili ne, nemali broj dece na hraniteljstvu kasnije zaboravi svoje hranitelje i ne pokazuju zahvalnost za zrtvu koju su ucinili podizuci ih. Uostalom do pre nekoliko godina hranitelji nisu primali naknadu za rad, 90-tih su hranarine kasnile mesecima i sl. pa su upravo te toiliko lose hraniteljice othranile i podigle tu decu bez preterane pomoci CSR.
I naravno da ne tvrdim da su hranitelji idealni ljudi i da tu nema svega i svacega. Zbog toga se sada i radi obnavljanje licenci na 2 godine. Jedini je problm sto su losi hranitelji najcesce u sprezi sa CSR za koje su neretko deca samo predmet i fascikla.
Mozda je sustina prepucavanja ne losi hraniteji, vec problematicni hranjenici?
A Administratori neka odluce sta ce s ovom temom.

Vidis Padre tvrdi da Emotivac bukvalno laze da hranitelji dobijaju i vise od 4 deteta,
I da mu navede gde se to daje vise dece od 3.
Ovde se nasa prica slaze gde ti isti Centar nudi 4 detata i da im nije stalo do dece gde ce spavati....
Apsolutno te podrzavam za svako iskazano slovo koje si napisala.
Naravno da znam sta deci treba pogotovu napacenoj i zapustenoj ima dece koja ne znaju sta je corn flaks,euro krem,banane,nikad gledala crtace,imala igracke.......
Veoma je tuzno sa cim se mozemo sresti.........

Malo po malo i videces da je Emotivac sve lepo rekao mozda malo lose ali sve je rekao TACNO I REALNO.

Kada sam te prozvala da nam se predstaviš nisam mislila da će to izazvati burne reakcije! Ne razumem zašto si se toliko okomio na ovo dvoje hranitelja koji upravo krče put ka boljem i kvalitetnijem hraniteljstvu odnosno kvalitetnijoj brizi napuštene dece.Ako se tako misli o njima moguće je da će i oni dići ruke od svega.
Ja živim u maloj varošici 150 km od BG.Pre godinu dana sam se prijavila za hraniteljstvo.Sva papirologija je sređena ali edukacija ni do dan danas nije sprovedena,navodno zbog nedovoljnog broja prijavljenih hranitelja.Mi smo petočlana porodica koja ima svoju kuću,zemlju i voćnjak.Od nas petoro trenutno samo je jedan član nezaposlen.Imam jednu slobodnu nameštenu sobu 3x3m2 i želela sam jednom detetu pružiti sav komfor, pažnju i ljubav ,dakle ono što sam pružila i mojoj deci.To je moglo biti i romsko dete ali ne četvoro.Pa gde bi ih smestila, u jednokrevetnoj sobi 3x3 m2?Centru za SR je bilo sve jedno gde će ta deca spavati ali meni nije.Njima je bilo hitno da decu smeste a šta će i kako će se hranitelj snaći to ih uopšte nije bilo briga.Mislim da postoje posebno edukovani hranitelji za urgentne slučajeve.Zašto su baš meni ponuđena ova dečica,nemam pojma. Do prve nadoknade trebalo bi čekati 50-tak dana,da je u pitanju jedno dete ne bi bilo problema ali za četvoro...!
Kada je u pitanju povređeno dete,za njega bi trebalo daleko više pažnje ali ako ih imam četvoro na hraniteljstvu to je nemoguće sprovesti.Što se tiče kriminala i krađe,pa ni moja deca nikada nisu radila takve stvari. Ne smem ni da pomislim šta bi mi rekao sin kada bi mu neko maznuo lap top koji je njegov izvor prihoda.Šta da mu kažem"Sine nemoj se ljutiti,jer je to dete raslo bez roditelja"znači opravdavam krađu.Zar ja treba da budem dvolična ?U pogledu vaspitanja imam vrlo čvrste stavove ( ne metode) što se najverovatnije nekome ne bi baš svidelo.Ja često preispitujem samu sebe jer u vaspitanju dece,greške znaju biti fatalne.
Ne znam zašto te toliko iritira finansijski deo u hraniteljstvu!Pa i ti se boriš da svom detetu obezbediš egzistenciju,zar ne?Pa valjda su živa bića i deca koja dođu u naš dom.Pored onoga što si naveo, njima treba odeća, obuća,hrana,topla čista soba,higijena i sve ostalo što je za čoveka,zar ne!!!!!
Puno je svega i svačega izrečeno na ovoj temi ali najbitinija su iskustva.Međutim ima ljudi plemenitog srca koji nas primerom uče kako da budemo bliži jedni drugima,da su prave vrednosti u čoveku-nikako van njega,da postoje stvari u životu koje se mere srcem..... zar njih treba blatiti?

Po zakonskoj regulativi u hraniteljskoj porodici moze da bude maksimalno cetvoro dece zajedno sa bioloskom decom (dakle ako hranitelji imaju dvoje svoje dece na smestaju mogu imati jos dvoje dece na hraniteljstvu). Cetvoro dece na hraniteljstvu je izuzetak i primenjuje se ako su na smestaju 2 para blizanaca ili cetvoro brace i sestara ukoliko nema mogunosti da se razdvoje u dve hraniteljske porodice koje zive u blizini jedni drugih i na taj nacin se obezbedi da deca mogu stalno da imaju relativno ceste kontakte.
Isto tako jako mi je zanimljivo da toliko branis Emotivca bas u vreme kada je on pod kaznom, tako da osnovano sumnjam da je iza oba nicka isti sagovornik.

Vidim jako si informisan
On je i dalje tu ne sekiraj se.
Zeli da smiri strasti na ovoj temi i smiri tebe
No ovo je moj licni nalog star 3 nedelje i naravno da ce ga koristitija sam mu sestra zbog oglasa i ostalih stvari gleda horoskop i slicno.
On je clan od 2006 godine i to ako ne gresim pre tebe na forumu krstarice
A u hraniteljstvu 25 godina napominjem ,svakog hranitelja proucio i posle punoletstva, isao pomagao deci i posmatrao odnose sticenik-hranitelj i obratno
Ne znam sta se to tebe tice ima ko vodi racuna o tome o nalogu.
I ti si mi jako zanimljiv ........
Ako znas 50 hranitelja mislis da je to Slika Srbije i hraniteljstva?
vrtis u krug servirane copi paste price sa neta i pricas o necemu a u nekim mestima nisi ni provirio ubedi me da si Celu srbiju obisao,mozda bas sada dobijaju batine i ne smeju da zucnu u centar ili gladuju pod kaznu u mracnim podrumima a sve to od hranitelja.
Jadna deca koju ti ubedjujes da imaju dobre hranitelje
Ovo se nae odnosi na korektna hranitelje
Prvo nemoj da je tvoja zadnja ,i nemoj glumiti facu na forumu jer ne znas 1/3 o hraniteljstvu.
Koja statistika sta ti znas jesi li ministar?
Direktor centra,socijalni radnik?
Drzi se novina i posla pozabavi se ubuduce mracnom stranom hraniteljstva da jednog dana i sam se ne iznenadis cifrom zlostavljanja.
Prosetaj se kada ti bude dosadno 200 km juznije pa ces videti tu tvoju statistiku da je LAZ.
Oces reci da si svako dete izbrojao .
Da li si svestan da svakog dana deca ili im neko umre ili pobegnu zbog nasilja ili im umru roditelji,ili ih oduzme centar ili ih napuste u porodilistu,ostave na ulici,ispred kante i sl.
Mislis li o tome?
Hranitelja ima malo a dece ogroman broj
TE CIFRE SU TAKVE DA DRZAVA PRED EU KRIJE PRAVI BROJ
Sa kojom statistikom raspolazes iz 2000 godine.
Ubedi me da svaki dan brojis
Molim dalje ako se slazes da se na ovome rasparav zakljuci i ubuduce tema nastavi daljim aktivnostima i stavi se tacka na ovo prepucavnja.
Po zakonskoj regulativi u hraniteljskoj porodici moze da bude maksimalno cetvoro dece zajedno sa bioloskom decom (dakle ako hranitelji imaju dvoje svoje dece na smestaju mogu imati jos dvoje dece na hraniteljstvu). Cetvoro dece na hraniteljstvu je izuzetak i primenjuje se ako su na smestaju 2 para blizanaca ili cetvoro brace i sestara ukoliko nema mogunosti da se razdvoje u dve hraniteljske porodice koje zive u blizini jedni drugih i na taj nacin se obezbedi da deca mogu stalno da imaju relativno ceste kontakte.
Isto tako jako mi je zanimljivo da toliko branis Emotivca bas u vreme kada je on pod kaznom, tako da osnovano sumnjam da je iza oba nicka isti sagovornik.

Ја уствари овде не видим неке сукобљене стране.
Некако, пише се о хранитељству са разних страна, и позитивних и негативних.
Просто су искуства другачија.
А ја лично, сматрам да је све до ЦСР у одређеном месту. Јер, ако су којекакви људи добили хранитељство, то је највише ,,грех'' оних из ЦСР. Очигледно је да се разни људи јављају да уду хранитељи. И педофили, и злостављачи, и људи жељни да неком пруже што квалитетније детињство.
На људима који су одговорни да процене је све остало.

Ne razumem zašto se ne prihvata ruka koja vam se pruža!Na temi su dva iskusna hranitelja koja se upravo zalažu za hraniteljstvo, onakvo kakvo treba da bude.Ispravljati "krive Drine"nije lak posao,verujte mi.To što imaju epitet "nezgodnih" ukazuje da oni znaju šta hoće.Neko mora uraditi i taj deo posla pa će se smanjiti broj propustu u trouglu, CSR- dete štićenik-hranitelj.Dok bude svađe nema napretka.Ja bih ipak sarađivala sa takvim ljudima i tražila od njih svaku vrstu podrške.Koliko sam primetila ni Padre ni Foster parents nisu osobe koje kinje i muče svoje štićenike nego se naprotiv trude da im obezbede normalan život pošto im to biološka porodica nije pružila. Malo je neobično da neko ruži njihove napore!Emotivac probaj malo smiriti svoje strasti i probaj sarađivati sa iskusnim hraniteljima,baš zbog interesa napuštene dece.Deci je bitno da ih neko mazi i pazi! A tvoje iskustvo je takođe od velikog značaja i tvoja saradnja sa njima će puno pomoći da ta dečica budu voljena.

Back