hrabrost ili...?

Ево приче:
мајка га је оставила кад је имао 2 месеца. Учинила је то у договору са оцем, јер је наркоманка и за дете није добро да је присутна. Није из Србије, вратила се у своју далеку домовину.
(Не залазим у то зашто је он са наркоманком имао дете, љубав код непромишљених људи чини чуда)
Значи, та је мајка била храбра, оставила га је да би њему било боље.
Отац диван, пожртвован, бака и тетка, не зна се која се више брине. Дете препаметно, прелепо, здраво...
Али, нема маму! Зна да га је оставила да би њему било боље (речено му је да је била болесна и да није могла да брине о њему)
Данас ми он каже:,,Да се ја нисам родио, она би била здрава!''
То, наравно, није тачно, али он сам са собом има осећај кривице, иако су му казали да он није узрок томе.
Не бих даље, у детаље..али, јако је тешко са њим, и оцу, и баки, и тетки... и мени...
Јуче ме је загрлио и питао могу ли да га усвојим. Али, да усвојим и тату и баку, само да има мене за маму.
Ово није прича о мени. То је прича о једном дивном здравом и негованом детету, које је све несрећније...

Наравно да је храброст.
То што сте ви који осуђујете саможиве тупише не утиче на стварност, то дете ће вас надмоћно надживети, а ваше пакосне душе завршиће тамо где им је и место..

ovo mi promaklo mislila sam da je tema ukleta ili su sve normalne danas oteli vanzemaljci :sad2:

Jednom, uz jutarnju kafu, otvorih ovu temu na našem seoskom forumu...Naravno, pre toga sam je video na ovom Forumu, ali stvar je što su učesnici temu videli na tv RTS "Dnevnik 2".
Učesnici, "forumaši" dvoje ljudi u ozbiljnim godinama...da ne kažem - starci
Pitam ih za mišljenje, pitam da li je to pogrešno, sebično ili nesebično, ima li smisla, u čemu je smisao...
Oni jednoglasno odobravaju i podržavaju to što se desilo, njen izbor...
Pitam kako će dete odrastati, hoće li biti uskraćeno, hoće li osećati nedostatak...
Oni neće ni da čuju, pominju mi nekog čoveka, kasno se oženio, žena mu umrla posle porođaja, dete uzela baba, hranila ga do godinu dana, posle ga vratila ocu, dečak već poodrastao...
Navode i neke druge primere...

Al, dobro, mi smo samo seljaci.

Jednom, uz jutarnju kafu, otvorih ovu temu na našem seoskom forumu...Naravno, pre toga sam je video na ovom Forumu, ali stvar je što su učesnici temu videli na tv RTS "Dnevnik 2".
Učesnici, "forumaši" dvoje ljudi u ozbiljnim godinama...da ne kažem - starci
Pitam ih za mišljenje, pitam da li je to pogrešno, sebično ili nesebično, ima li smisla, u čemu je smisao...
Oni jednoglasno odobravaju i podržavaju to što se desilo, njen izbor...
Pitam kako će dete odrastati, hoće li biti uskraćeno, hoće li osećati nedostatak...
Oni neće ni da čuju,
pominju mi nekog čoveka, kasno se oženio, žena mu umrla posle porođaja, dete uzela baba, hranila ga do godinu dana, posle ga vratila ocu, dečak već poodrastao...
Navode i neke druge primere...

Al, dobro, mi smo samo seljaci.

Svako vidi samo ono što je sposoban da vidi.Ne može ni više,ni manje.

Ово објашњава много тога...

Na nasim podnebljima je "sramota" otici kod psihologa. Jedan dobar psiholog moze mnogo toga "popraviti" u takvim situacijama.
Otac se trebao posavetovati jos u ranoj mladosti kako pristupiti detetu sa "problematikom". Ne tvrdim da taj osecaj krivice
ne bi postojao ali bi bio daleko manji.

postoji odgovor temi,
niko nije tu da sudi i niko ne sudi zeni, svi su kucali kako bi licno postupali u takvoj situaciji.
nisu osudjivali licno, nego su dali lican stav iz licne vizure.

svako svoje prioritete ima

postoji odgovor temi,
niko nije tu da sudi i niko ne sudi zeni, svi su kucali kako bi licno postupali u takvoj situaciji.
nisu osudjivali licno, nego su dali lican stav iz licne vizure.

svako svoje prioritete ima

Samo je verovatno dobar osećaj osuditi one,za koje su razumeli da osuđuju.
Pozivajući se na zdrav razum i ljubav koju nose u srcu.

Poslednja izmena:
objasnjava zasto si tako bedna i jadna

ovo nije fer... ko ne zna sta je bilo pomislio bi sad da sam je bez veze nazvala jadnom i bednom, a zasluzila je i to debelo... zahvaljujem se nepristrasnom brisacu :neutral:

Poslednja izmena:
bedne i jadne su one koje imaju decu a osudjuju ovu zenu, imaju muzeve a pravdaju prevaru....na ovom forumu se takvih mnogo nakotilo na cigansku mahalu lici
:lol: vazi... a te tvoje proizvoljne i imaginarne zakljucke mozes da zabijes gde sunce ne sija
...ima istine...SVAKA CAST ZA ISKERNOST!!!
pa jes, ona bar ima petlju da kaze direktno sta misli, za razliku od tebe

Poslednja izmena:
Ili imaju zdravo razmišljanje i cene pobedu života nad smrću i sebičlukom...ko će ga znati.

Цена понекад може да буде превисока за онога ко треба да је плати.

У овом случају цену победе ће платити дете.

А да је могло да бира, можда не би било спремно да је плаћа до краја живота.

Na nasim podnebljima je "sramota" otici kod psihologa. Jedan dobar psiholog moze mnogo toga "popraviti" u takvim situacijama.
Otac se trebao posavetovati jos u ranoj mladosti kako pristupiti detetu sa "problematikom". Ne tvrdim da taj osecaj krivice
ne bi postojao ali bi bio daleko manji.

ti si jedan potpuno nevazan i beznacajan karakter, da sam ja psiholog ne bih imala zelju da se bavim tobom:heart:

Poslednja izmena:

Back