gost 16798
Elita
- Poruka
- 15.861
i mnogi nevini zavrsili u zatvoru
pacijentu uvek treba reci istinu bas zato da ih ne bi dovodili u ovakve situacije
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i mnogi nevini zavrsili u zatvoru
Па, тема је и постављена тако да свако изнесе свој лични став.
Како бисмо се ми понашали у тој ситуацији и зашто мислимо да је оно што је та жена урадила добро или лоше.
pacijentu uvek treba reci istinu bas zato da ih ne bi dovodili u ovakve situacije
licni konflikti su normalna stvar kad ne postoji spremnost da se problem sagleda iz svih uglova... najlakse je okriviti bolesnu zenu i njenu zelju za potomstvom okarakterisati kao sebicnost .... prosto je neverovatno koliko su ljudi spremni da uzdizu sebe na racun drugih bez mrve grize savesti ili saosecanja
upravo to je tvoj problem... plus to sto citas svakakvo djubre... a ni logika ti nije jaca strana
zasto onda osudjujes ako stvarno verujes u to sto pricas... kako ja npr, mnogo volim sebe i zato ne citam kurirsvet je odraz nas samih, kad mrzimo i osudjujemo sebe mrzimo i osudjujemo i druge, kada volimo sebe svet je divan....prosta logika, sta si se navrzla na ovu zenu
zaglupljuje ionako glupe ljudevodila sam polemiku na slicnu temu na jednom drugom forumu pre vise od godinu danaU banjalučkom Kliničkom centru umrla je Jelena Trikić (30) iz Prijedora koja je odbila lečenje jakim citostaticima tumora na mozgu kako bi postala majka, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.
Jelena Trikić po rođenju sina Nikole
Trikićeva je preminula prošle noći na Odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Banjaluka.
Jeleni je 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dve operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju - da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.
Tokom trudnoće, njeno lečenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za njeno izlečenje bile neizvesne.
Pre 39 dana rodila je sina Nikolu, koji je na rođenju imao 1.970 grama.
Inače, Jelena iako obolela, upisala je Ekonomski fakultet i završila ga početkom ove godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/353673/Umrla-majka-koja-je-odbila-lecenje-raka-da-bi-rodila
vec neko vreme razmisljam o ovoj zeni i ne mogu da ne pomislim na to dete,koje je imalo majku citavih 40 dana
citam pojedine komentare na tekst i ne mogu nikako da se slozim sa istim
sta vi mislite,da li je eticki i korektno unapred osuditi dete na zivot bez majke? (da,da svakog moze da zgazi autobus pri izlasku iz porodilista,to znamo )

ja ovu zenu samo branim od vasih gluposti...roditi dete nije zlocin da je osudjujete i da se izrugujete i da sebe izdizete na njen racun ...to mi je bas fuj bljak
vodila sam polemiku na slicnu temu na jednom drugom forumu pre vise od godinu dana
i to bas sa koto
ja nisam za tu varijantu
meni je to cak sebicno iz ugla majke
ona je htela da iskusi roditeljstvo i rodila je
a to dete ce ceo zivot biti bez nje, sto je, mislim, najteze sto se detetu moze dogoditi
ja nikada u toj varijanti dete ne bih rodila i nema mi to bas nikakve veze sa hrabroscu
pa, sad nek em pljuje ko hoce, necu se upustati u dalju polemiku, samo da unapred kazem (odma da zavrsimo sa pitanjiam tipa "a sta ako ne znas, a umres odmah nakon porodjaja, bla, bla) , ovo je moje misljenje, uvek bilo i pre nego sam postala majka i sad

svet je odraz nas samih, kad mrzimo i osudjujemo sebe mrzimo i osudjujemo i druge, kada volimo sebe svet je divan....prosta logika, sta si se navrzla na ovu zenu
tako sam i ja na nekim testovima mislila da znam kako bih reagovala u hipotetickim situacijama pa kad sam se nasla u identicnoj situaciji ispostavilo se da nisam bila u pravu.... ne sudi da ti ne sude
mozda ni ova zena i njen muz ne bi planirali trudnocu da su mislili da ce se tako zavrsiti
- Prvo su doktori rekli da je to kod nje benigni tumor, a posle je sve krenulo po zlu. Prvu operaciju Jelena je imala 2007, a drugu 2009. godine. U trudnoći, u martu su joj rekli da je sve u redu. Nadali smo se da je to naše čudo. Ipak, u septembru smo doživeli šok. Dijagnoza je bila strašna. Morali su je ranije poroditi, zbog straha za bebu. Nikola je rođen kao sedmače. I posle carskog reza Jelena se počela oporavljati, ali joj se onda stanje pogoršalo. Nije joj bilo spasa - priča Jelenin suprug Goran....ili kurir laze![]()
U banjalučkom Kliničkom centru umrla je Jelena Trikić (30) iz Prijedora koja je odbila lečenje jakim citostaticima tumora na mozgu kako bi postala majka, saopšteno je danas iz te zdravstvene ustanove.
Jelena Trikić po rođenju sina Nikole
Trikićeva je preminula prošle noći na Odeljenju intenzivne nege Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Banjaluka.
Jeleni je 2007. godine otkriven tumor na mozgu, a nakon dve operacije odlučila je da ostvari svoju veliku želju - da rodi dete i da oseti kako je biti majka, u čemu je dobila podršku supruga.
Tokom trudnoće, njeno lečenje je obustavljeno, a bolest je uznapredovala, tako da su sve dalje prognoze za njeno izlečenje bile neizvesne.
Pre 39 dana rodila je sina Nikolu, koji je na rođenju imao 1.970 grama.
Inače, Jelena iako obolela, upisala je Ekonomski fakultet i završila ga početkom ove godine.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/353673/Umrla-majka-koja-je-odbila-lecenje-raka-da-bi-rodila
vec neko vreme razmisljam o ovoj zeni i ne mogu da ne pomislim na to dete,koje je imalo majku citavih 40 dana
citam pojedine komentare na tekst i ne mogu nikako da se slozim sa istim
sta vi mislite,da li je eticki i korektno unapred osuditi dete na zivot bez majke? (da,da svakog moze da zgazi autobus pri izlasku iz porodilista,to znamo )

a ti si sa tom tvojom skolom zakljucio da je ta zena unapred osudila dete na zivot bez majke ili da je trebala da ubije dete da ne bi zivelo bez majke ili sta vec![]()

mislis bolje da deca umiru pre roditelja da ne bi roditelji imali moralne dileme![]()
Stvarno teško pitanje i mislim da nema
pametnpg odgovora.
Ne mislim. Odakle ti ta glupost? Nadam se da si napisala ovu recenicu (valjda je pitanje, ne znam) u afektu.
gde god se okrenemo vidimo samo sebe ...ajde sad opet pitaj sta to znaci