Horor filmovi

Mislim da je 'nepotreban' prava rec za ovaj film.Ne shvatam cemu rimejkovati dobar film,pa jos napraviti ovako nesto.
Gledao sam staru verziju i u pitanju sasvim solidan jeziv horor,zbog nestašice kvalitetnih horora rimjekovano je sve što se moglo rimejkovati plus raznorazni serijali gdje ne vidim kraja eksploatisanju jedne te iste teme...vrlo je malo orginala danas i na te filmove treba obratiti pažnju bez obzira koliki je buđžet.

Ne zam,moguće da sam strog,gledao sam ga pre pola godine i najveća mu je mana ako se sjećam dobro što nema twist,znao sam šta će se desiti na kraju bez prevelikog naprezanja,mogao je biti napetiji i neizvjesniji za moj ukus.Mada,moguće da su mi promakle neke dobre strane filma...;)

Slazem se i za mene je ovo film bez tvista. Totalno mi je bzvz. Nego Emihse prijatelju ti si bas bio vredan, svaka cast. Ja sam iz ocaja pocela da gledam akciju i komedije.

Slazem se i za mene je ovo film bez tvista. Totalno mi je bzvz. Nego Emihse prijatelju ti si bas bio vredan, svaka cast. Ja sam iz ocaja pocela da gledam akciju i komedije.

Tek se zagrijavam,ove sam većinom pogledao ranije pa po sjećanju pišem,neke gledam i gledao skoro pa kada se nakanim ubaciću postove a na reportoaru do kraja godine imam jednog meksikanca,britanca i još nekoliko azijata pa da zaokružim 2013-tu što se horora tiče,nažalost za par ostvarenja nisam našao normalan gledlljiv RIP pa će malo sačekati.

Rosemary's Baby (1968)
odgledah po 2,3 put..šta reći, svako je gledao, klasika i po u svakom smislu. Polanski je bog jeze, gotovo da bez kapi krvi napravi hororčinu da se usereš.

Morao sam da kopiram komentar jednog lika sa sajta odakle sam gledao.

"Film je toliko dosadan i bezvezan,ne trosite vrijeme za ovaj film,dakle film nema logike,nigdje veze dakle nikad se porodit ova Rosemary i to tek na kraju 2 sata znaci treba ona se porodi i kazu joj da je dijete mrtvo i zatim odlazi ona po dijete i shvati da nije i bebu niti ne prikazu,znaci toliko je film dosadan i razocaravajuci da nemam rijeci ...! "

Rosemary's Baby (1968)
odgledah po 2,3 put..šta reći, svako je gledao, klasika i po u svakom smislu. Polanski je bog jeze, gotovo da bez kapi krvi napravi hororčinu da se usereš.

Morao sam da kopiram komentar jednog lika sa sajta odakle sam gledao.

"Film je toliko dosadan i bezvezan,ne trosite vrijeme za ovaj film,dakle film nema logike,nigdje veze dakle nikad se porodit ova Rosemary i to tek na kraju 2 sata znaci treba ona se porodi i kazu joj da je dijete mrtvo i zatim odlazi ona po dijete i shvati da nije i bebu niti ne prikazu,znaci toliko je film dosadan i razocaravajuci da nemam rijeci ...! "

:D Prejako!

Kôsoku bâba aka The Crone 7/10 (2-)
Nisam siguran da li bih uopšte preporučio ovo čudo od filma,lomio sam se između (1+/2-),imao sam utisak kao da je neko dobio zadatak da na brzinu napravi hororčić,bez iole normalnog dijaloga,scenarija,režije.Gluma ispod prosjeka,dokaz da i japanci mogu napraviti smeće,mučan i ružan film.

Maniac 9/10 (4):ok:
Ovo jest rimejk od Maniac(1980) ali koncept je totalno različit.Ne viđamo često film iz perspektive negativca,obično se vežemo za žrtvu ali retko kada za negativca.Maniac je manijakalan,šizofren,bolestan film ali to je na kraju krajeva i trebao biti,dakle ispunio je svoj cilj.Iako sam ga visoko ocjenio i definitivno upada u top 5 najboljih horora u 2013-oj ipak nije za svakoga.Ja bih ga ukratko definisao kao mučan,haotičan,lucidan pogled jednog manijaka koliko god to bilo moguće prikazati s obzirom da nikada nećemo znati šta se muva po glavi manijakalnim serijskim ubicama ali u svakom slučaju pohvala za pokušaj.Interesantno za ovaj film je da je režiser Maniac-a Franck Khalfoun glumio u odličnom Haute tension (2003) kratku blic ulogu a posle režirao solidni P2 (2007).I naravno Elijah Wood,najviše poznat po Gospodaru prstena u jednoj odličnoj predstavi u sasvim neočekivanom izdanju,sve u svemu preporuka uz napomenu da nije za svakoga.:think:

MV5BMTIzMDI2Mjg1Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwNTg4MzAyMQ@@._V1_SX214_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0112527/

Gledala sam ga kao dete i bas mi se urezao u pamcenje. Sad mi se i nije nesto dojmio, ali pravi horor konzumenti treba da ga odgledaju.
Ako ikome znaci. Dejvid Kronenberg glumi lokalnog mafijaskog bosa.

INSIDIOUS 2,ne secam se kad sam
gledao horor sa poznatim glumcima,
koji je, ajd razocarao,nego sto su toliko
smorili film....Toliko su izmiksovali scene
,pomesali dogadjaje,ja licno nisam mogao
povezati sadrzaj filma.
Od 1 do 5 ,film bi ocenio sa 2.

Sightseers 8,5/10 (3+)
Dvoje izopačenih kreću na put i rade izopačene stvari,ukrašeno britanskim crnim humorom,dijalog je zabavan i na momente šokira,muzička pozadina odlična kao i gluma anoniminih glumaca koji su ujedno i pisali scenario za ovaj zabavan film.Ukratko,vjerovatno najbolja crna komedija sa elementima horora ove godine.

Poslednja izmena:
Heebie Jeebies

Ovo sam morao da pogledam da vidim Jennifer Rubin posle vise od 10 godina. Dobro se drzi za svoje godine. Odlicno glumi. Steta sto je nije bilo toliko dugo. Jen pogine posle pola sata, tako da sam prekinuo film. U sustini prica i likovi su bili ok, ali SyFy efekti su toliko losi da je to neopisivo.

Dead Season

Prilicno dosadan za jedan zombic. Uz neke od najneverovatnijih izgovora za golotinju na filmu. Moze da se preskoci.

Još malo spama, ali se nadam da ljubiteljima horor žanra neće smetati.

2lca6o9.jpg

Nakon uspeha prošlogodišnje zbirke, sa zadovoljstvom ćemo vam zagorčati i ovogodišnju trpezu. Od danas su dostupni linkovi za preuzimanje nove kolekcije strave, upakovane u slatki format vaše omiljene "Torte".

Ove godine, šesnaest pisaca učestvovalo je u paklenoj kuhinji:

Sandra Maksimović - S one strane prozora
Ivica Milarić - Trake
Saša Robnik - Okno K-14, Azra
Milka Knežević-Ivašković - Nećeš pogoditi ko dolazi na večeru
Igor Ivanišević - Anđela
Andrea Baskin - Krokodil
Damir Mikloš - Uspavanka za Beliala
Vladimira Becić - Novi početak
Goran Segedinac - Major
Pavle Zelić - Deda Mraz sa Odeljenja "B"
Miloš Petković - Darovi iz sanduka
Lada Vukić - Requiem
Radoslav Slavnić - Mišolovka
Nenad Pavlović - Trepti zvezda crvenim okom
Relja Antonić - U planinama, tama
Boris Mišić - Igra krvi i prašine

Hvala svima koji su nas svojim kritikama, pohvalama i komentarima podstakli da istrajemo u radu i od interesantne inicijative stvorimo jednu lepu tradiciju. Nadamo se da će ova Torta u svemu premašiti svoju prethodnicu, i sa nestrpljenjem očekujemo vaše reakcije.
Toliko od nas, nećemo dužiti. Spremajte trpezu, pozovite goste, nešto diše na sledećem linku:

https://www.*************/?x90dmlbdd14vywa​

The Frozen 8/10(3-)
Izuzetno malen budžet a opet sasvim pristojan film,malo konfuzan do samog kraja ali kada se sagleda u globalu sasvim proistojno ostvarenje za male pare,poprilično nepoznat široj javnosti.

Poslednja izmena:

Back