Horor filmovi

http://4.***************/-UndoimIsWJI/UeV9mpYq5BI/AAAAAAAAdSY/xbOCv3yCwiE/s320/insidious-2-trailer.jpg

Sve ovako gledano sa strane,slike i najave,koje smo gledali,sve deluje spektakularno,ali kada se sve to upakovalo u film...mlako.Prvih 30-45 min su mi bili uzasni,bilo mi je dosadno i samo sto nisam zaspala.Drugi deo mi se svideo.Dosli su odgovori na pitanja iz prvog dela filma i najavljen je treci.Filmu fali jeza i uzas,da se zaledite cekajuci sta ce se sledece desiti...toga nema.Pokusano je da se nadoknadi onim "silovanjem usiju",kada vam muzika iz sve snage grune i pokusa da vas uplasi.Mene je samo nerviralo i delovalo kao da je sve radjeno "zato sto je moralo"....Zakljucak-cekala sam bez veze.Moze da se gleda sa drustvom,uz kokice i to je sve.

tako nekako sam i ocekivala da ces na kraju reci,iako jos drugi deo nisam videla :D

Resolution 8,5/10 (3+/4-)
Ovo je klasičan primjer meta žanra koji će vam ili svidjeti ili ćete ga mrziti,mnogi će reći da uopšte i nije horor ali činjenica je da ovako skrojen film zaslužuje da se o njemu malo razmišlja nakon gledanja.Minus je kamera koja snima na način kao da je još neko prisutan na sceni, što je možda i bila namera autora.S obzirom da se veći deo radnje odvija u kolibi jako je izražen dijalog i sama gluma koja je odlična i zabavna tokom cijelog filma,Od mene tanka četvorka ili vrlo jaka trojka,svakako zanimljivo i vredno gledanja ostvarenje.

Aku no kyôten aka Lesson of the evil 8/10 (3)
Takashi Miike ponovo jaše,tvorac Audition-a i meni odličnog Three extremes u malo lošijem izdanju ali opet jednom gledjivom spoju drame i eksploatacije.Nije to sve skladno smućkano, niti ima mnogo smisla kada se promisli, ali ovo nije ni pravljeno za razmišljanje...:D

Poslednja izmena:
Frankenstein's Army 7/10 (2-)
Da mi nije pun *urac found footage žanra ovo bi možda i bilo osvježenje u smislu zaista zanimljive ideje ali stvarno se nisam našao u njemu,samo za one koji kriziraju tražeći očajno novi bilo kakav horor...:D

Texas Chainsaw 3D 7/10 (2)
Moram priznati da nikada nisam volio ovaj tip filmova Petak 13-ti pa mali milion nastavaka,drži-nedaj nikada ubiti negativca!Mislio sam da je Texas Chainsaw taj fazon ali ipak na kraju ispade nešto drugo pa s toga ovo se ipak može pogledati bez većih posljedica po mozak i za slučajeve kriziranja nestašice horora.

Zaspala sam na pola...ne znam da li od umora ili od dosade,ali nesto nemam zelju da ga nastavim.Nisam ljubitelj zombija,ali zanimalo me kako to da se niko nicega ne seca....Ako ne budem imala sta da gledam,mozda dodje opet na red.....Jako,jako tesko nailazim na dobar horor...

Zaspala sam na pola...ne znam da li od umora ili od dosade,ali nesto nemam zelju da ga nastavim.Nisam ljubitelj zombija,ali zanimalo me kako to da se niko nicega ne seca....Ako ne budem imala sta da gledam,mozda dodje opet na red.....Jako,jako tesko nailazim na dobar horor...
Haha, to je i mene nateralo da odgledam... :lol:
A pošto mi generalno ne pašu zombiji, uopšte ne znam da li da ga preporučim onima koji to vole. :neutral:

Come Out and Play 7/10 (2)
Još jedan samo za one koji moraju da održavaju kontinuitet,da ostanu u formi,totalno nepotreban horor koji se može pogledati mada ništa nećete propustiti ako ga ne pogledate...

Poslednja izmena:
Mama 7,5/10 (2+/3-)
Mama-šta reći a ne zaplakati! :D Ako bih morao birati između Mame, World War Z i Evil Dead koje je manje razočarenje u 2013-oj dobro bih razmislio ali ipak bih Mamu smjestio za nijansu ispred ova dva,World War Z je koštao oko 190 miliona dolara,mislim stvarno za te pare bih i ja snimio film al ozbiljno...

Evil Dead 7,5/10 (2+/3-)
Kao što već rekoh u prethodnom postu za mene spada u sam vrh razočarenja za 2013-tu,mnogo je razloga za to i prosto mi se neda nabrajati gluposti i kardinalne greške koje zapazih gledajući Zle mrtve...

The ABCs of Death 7/10 (2-)
Razočaravajuće s obzirom da je više autora u pitanju,Srđan Spasojević za "R" for Removed,nekoliko solidnih ali kada sve saberem i oduzmem brutalno loše...

Kuroyuri danchi aka The Complex 8/10 (3)
Evo još jedno japansko izdanje za 2013-tu,ni manje i više Hideo Nakata tvorac orginalnog Kruga,vjerovatno jednog od najboljih horora svih vremena ali tu priča o njemu završava.Volio bih iskreno da nije tako ali ovo je ipak samo mlaka horor drama ili sam možda previše očekivao,ne znam možda mu dam šansu opet nekada ali za sada stabilna trojka od mene i čestitke na povratku starom majstoru...

Back