Horor filmovi

Oltre il guado aka Across the River (4)
Mislim da bi Across the River vrlo lako mogao biti najbolji,nejjezovitiji i najhororičniji horor što pogleda u prošloj godini,iako ima tu još nekoliko ostvarenja koje moram ovjeriti ali sumnjam da će ovu jezu uspjeti da mi skine s trona.
Ovo je nešto sasvim drugačije i vrlo malo liči na bilo koji film koji mi pada na pamet,jedan lik,jedna lokacija i gotovo da nema dijaloga.Film je iitalijanski ,ima engleski titl koji gotovo da i ne treba jer dijalog je nebitan.
Za ljubitelje konvencionalnog filmskog horora veliko upozorenje:NE ULAZITE U OVAJ TRIP jer ćete ostati razočarani i zbunjeni.
Atmosfera u filmu je za čistu peticu,od pojedinih scena sam se prosto najježio od jeze a to mi se ne dešava često.Onaj osjećaj kada dlake ostanu dugo uspravne i nakon scene...to je taj osjećaj.Preporuka uz upozorenje!

Poslednja izmena:
Oltre il guado aka Across the River (4)
Mislim da bi Across the River vrlo lako mogao biti najbolji,nejjezovitiji i najhororičniji horor što pogleda u prošloj godini,iako ima tu još nekoliko ostvarenja koje moram ovjeriti ali sumnjam da će ovu jezu uspjeti da mi skine s trona.
Ovo je nešto sasvim drugačije i vrlo malo liči na bilo koji film koji mi pada na pamet,jedan lik,jedna lokacija i gotovo da nema dijaloga.Film je iitalijanski ,ima engleski titl koji gotovo da i ne treba jer dijalog je nebitan.
Za ljubitelje konvencionalnog filmskog horora veliko upozorenje:NE ULAZITE U OVAJ TRIP jer ćete ostati razočarani i zbunjeni.
Atmosfera u filmu je za čistu peticu,od pojedinih scena sam se prosto najježio od jeze a to mi se ne dešava često.Onaj osjećaj kada dlake ostanu dugo uspravne i nakon scene...to je taj osjećaj.Preporuka uz upozorenje!

O,Boze!Evo ti 10 za opis :lol: Skidam,bas mi treba ovako nesto! :klap:

The Town That Dreaded Sundown (2+)
http://www.imdb.com/title/tt2561546/?ref_=nv_sr_5
PHDUbXcAe84MGL_1_m.jpg

Hm,ne znam kako bi ovakav konccept horora nazvao,pada mi na pamet samo-eksploatacija.Već viđeno,ima zanimljivu kameru,taj sam detalj primjetio.Za ostalo svakako ne spada filmove koje bih stavio pod preporuku,samo za ljubielje žanra u ove sive,zimske dane i noći....

- - - - - - - - - -

O,Boze!Evo ti 10 za opis :lol: Skidam,bas mi treba ovako nesto! :klap:

Pažljivo snjim,javi mi utiske...

Cekajuci BABADOOK (I,uvek kad cekam ...Film ispadne bzvze) i bejahu srecan ,kad sam uz'o film
razocarao sam se vec posle posla sata filma.Scene traju predugo(Ubrzavao),u mnogim segmentima je dosadan,
i vrlo retko je umeo da sa nekim scenama odrzi paznju.
Za,ljubitelje horor filmova,savet...Ne gubite vreme na film,jer verujte nije vredan gledanja,a sigurno mozete
utrositi vreme na ljubavnu dramu ''Mensfild park''.

What We Do in the Shadows (3/3+)
http://www.imdb.com/title/tt3416742/?ref_=nv_sr_1
cin_-_What_We_Do_in_the_Shadows_poster.jpg

Zabavna horor komedija Novozelandske produkcije,poput Housebound -a,mada je meni za nijansu bolji Housebound.Šta radimo u sjeni je parodija na vampire i to čini jako dobro.
Ovo nije film od kojeg ćete se glasno smijati ali će vas držati konstantno u poluosmjehu i uz Housebound spada u najbolje horor komedije što pogleda u prošloj godini.
Moram ovjeriti i Dead Snow 2 s obzirom da mi se kec nije bio toliko loš...

gledao sam hostel 3...
cuo sam za 2ku, za trojku nikad cuo, a snimljena 2011.
jel gledao neko,kako vam se cini?
ima par groznih momenata,ali generalno mlako. nije neki strasni raspad od radnje
u odnosu na prethodnike, ima par inovacija, znajuci kako sikveli znaju da uprskaju originale vazdan...
original ima dosta dobru ideju, tako da, po toj inteligentnoj liniji nije mogao ni da se desi neki znacajan pad,
ovakav film i zahteva promucurne i kreativne ideje tarantinovskog sveta....pa ipak,u 3ci se desilo neko razvodnjavanje,
premda radnja tece smisleno i s obrtima.mozda najbolja inovacija spada u komercijalizaciju mracnog sveta ovog krvavog sporta
vodjenog (ne)predvidljivom i jezivom strasti poremecenih,koja kao takva naizmenicno uzima i ostavlja nadu junaku i gledaocu za spas,
koji tada postaje sve. ne bih sad da politizujem, ali ono sto je kod prethodna dva dela bila privatno ispunjenje tamnih zelja,
u ovom delu dobija komercijalno umrezenje, sto je mozda jezivi osvrt na obezdusenje savremenog kapitalizma...`aktuelno`.
http://www.imdb.com/title/tt1255916/

Put od hiljadu milja počinje jednim korakom.:)

The Walking Dead je i u petom serijalu ostao na nivou, svaka nova epizoda sve bolja....

...što se ne bi moglo reći za AHS koji sve dublje tone sa svakom novom epizodom u tamu ....

Meni je prva sezona AHS odlicna.Onaj lik u lateksu mi i sada izaziva strah...ne znam sto me je toliko uznemiravao. :sad2:

Izaslo ovo.Svidja mi se ekipa i jedva cekam da pogledam.

http://www.imdb.com/title/tt0905372/ - The Thing: The Beginning iz 2011. gluma je mogla da bude mnogo bolja ovako jedna 6ica za trud.

Taj film bi još dobro prošao da nije pokušaj da se izmuze još malo love na fantastičnom The Thing iz 1982.U tom prvom filmu ideja je izuzetno originalna, uprkos zastarelim efektima vizuelno zapanjujuće dobar film + izuzetno inteligentna priča u neobičnom, egzotičnom ambijentu + fanatastična gluma Kurta Rasela iz njegovih najboljih dana.I iako je star 33 godine i danas je standard najviše lige.Taj iz 2011. mi je obzirom da sam imao u vidu originalni film bio toliko jadan da nisam film odgledao do kraja niti imam nameru da ga uopšte gledam u nekoj budućnosti.Stvarati neki nastavak na temelju tako kompletne, zaokružene priča je u svetu filma ono što je u religiji blasfemija.
(Ili u svetu trgovine sekundarna sirovina, što će reći đubre od male vrednosti.)
To se odnosi i na druge deponijske filmove kao što su Predators i Prometej.

Poslednja izmena:
Taj film bi još dobro prošao da nije pokušaj da se izmuze još malo love na fantastičnom The Thing iz 1982.U tom prvom filmu ideja je izuzetno originalna, uprkos zastarelim efektima vizuelno zapanjujuće dobar film + izuzetno inteligentna priča u neobičnom, egzotičnom ambijentu + fanatastična gluma Kurta Rasela iz njegovih najboljih dana.I iako je star 33 godine i danas je standard najviše lige.Taj iz 2011. mi je obzirom da sam imao u vidu originalni film bio toliko jadan da nisam film odgledao do kraja niti imam nameru da ga uopšte gledam u nekoj budućnosti.Stvarati neki nastavak na temelju tako kompletne, zaokružene priča je u svetu filma ono što je u religiji blasfemija.
(Ili u svetu trgovine sekundarna sirovina, što će reći đubre od male vrednosti.)
To se odnosi i na druge deponijske filmove kao što su Predators i Prometej.

Damn dude :D . Ovaj iz 2011. je prequel odnosno radnja u filmu se dešava pre radnje u originalu, kao i Prometej. Efekti, da stvar bude još gora po ovaj film, su bolji u originalu. Gluma je poprilično drvena od strane svih glumaca, najjača je scena kada se dvojica glavnih iz dve ekspedicije srdačno pozdrave na početku filma i onda u drugoj sekundi se ponašaju kao da ih je Đepeto izrezbario :hahaha: . Svidela mi se atmosfera u filmu koja nije dovoljno iskorišćena, film je mogao da bude mnogo jeziviji i dinamičniji ali kao da jednostavno nisu znali kako da to izvedu na samom filmu. Sve u svemu 6ica za trud je dovoljna :D .

Meni je prva sezona AHS odlicna.Onaj lik u lateksu mi i sada izaziva strah...ne znam sto me je toliko uznemiravao. :sad2:

Izaslo ovo.Svidja mi se ekipa i jedva cekam da pogledam.

Pozz ekipa ,kakvi ste :)

Jel taj u lateksu onaj isti sto se pojavljuje u jednoj epizodi Las Vegas-CSI. Nisam gledao AHS ali u CSI ima jedna epizoda sa nekim likom koji odgovara ovom opisu, a moram priznati da je i meni bio uzasno jeziv i da sam se bas dobro isprepadao gledajuci seriju a bogami i posle, po kuci u mraku :D

Da li te Rubber Man podseća na nešta?

http://basedonnothing.net/wp-conten...orror-story-rubber-man-promo-wide-560x282.jpg

http://images.emedicinehealth.com/images/emedicinehealth/black_spider2.jpg

Nezavisno od toga što nosi sm fetiš kao masku i nije ljudsko biće, što dodatno uliva jezu.

Vidis..imam strah od pauka i to nenormalan....sad je prerastao i u fobiju. :sad2: Nikada mi nije palo na pamet da on podseca na pauka....

Pozz ekipa ,kakvi ste :)

Jel taj u lateksu onaj isti sto se pojavljuje u jednoj epizodi Las Vegas-CSI. Nisam gledao AHS ali u CSI ima jedna epizoda sa nekim likom koji odgovara ovom opisu, a moram priznati da je i meni bio uzasno jeziv i da sam se bas dobro isprepadao gledajuci seriju a bogami i posle, po kuci u mraku :D

Dobrodosao nazad!!
Nisam gledala tu epizodu Las Vegas-CSI-a....

Back