Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
68Charger440:
Neki ljudi mesaju horror i science fiction.
Nije tacno. Horor kao zanr je specifican i ne moze usko da se gleda.
Sta je po tebi horor?
Drakula ili duh koji nekog proganja?
Mozda petak 13 jer onaj nikako da umre ali zato da moze da umre to ne bi buo horor nego napeti triler???
Ne lupaj molim te.
Horor moze biti i naucnofantasticni.
Recimo Stvor.
Po tvom misljenju to je horor ili SF film???
Alien 1 je i tekako horor film.
Cak i dvojka je izmedju napetog akcionog filma i horora.
Vrlo je tanka linija izmedju horor filma i recimo napetog trilera sa elementma horora (Godsend)
Ne mozes da kazes neko mesa horor i SF
Klasican SF je recimo Star Wars, Rat Svetova, Blejkova sedmorka itd...
Horor SF je ALien 1 , Stvor ,itd..
Cak se moze reci kao podzanr horora postoji
SF Horor ali ocigledno neki ljudi to ne kapiraju.

linabg:
verovatno zato sto ih i jedni i drugi plase.. pa kao, sve je to isto.. ali nije.. ni slicno...
Ajde, a u cemu je razlika?

Procitaj ovo pre nego sto sledeci put krenes sa filozofiranjem
Some horror films owe a substantial amount to other genres, particularly science fiction, fantasy and the thriller. The lines between horror and these other categories are often a subject of debate among fans and critics.
(izvor wikipedia)
http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_movies

BTW koliko imas godina kad te film plasi???
Majstore mene horor ne plasi od desete godine ali mi je zanimljiv da ga gledam zbog obicno jako ne tipicnih i zanimljivih scenarija a i zbog neke napetosti ali da se plasim kao ti sto kazes nema sanse.

tab503:
Nije tacno. Horor kao zanr je specifican i ne moze usko da se gleda.
Sta je po tebi horor?
Drakula ili duh koji nekog proganja?
Mozda petak 13 jer onaj nikako da umre ali zato da moze da umre to ne bi buo horor nego napeti triler???
Ne lupaj molim te.
Horor moze biti i naucnofantasticni.
Recimo Stvor.
Po tvom misljenju to je horor ili SF film???
Alien 1 je i tekako horor film.
Cak i dvojka je izmedju napetog akcionog filma i horora.
Vrlo je tanka linija izmedju horor filma i recimo napetog trilera sa elementma horora (Godsend)
Ne mozes da kazes neko mesa horor i SF
Klasican SF je recimo Star Wars, Rat Svetova, Blejkova sedmorka itd...
Horor SF je ALien 1 , Stvor ,itd..
Cak se moze reci kao podzanr horora postoji
SF Horor ali ocigledno neki ljudi to ne kapiraju.

Horror mora biti strasan film. Science fiction moze, ali i ne mora, biti strasan film. To je razlika.
I zivota ti, kad pises imena filmova pisi ili na Srpskom ili na Engleskom jer ovako, pola-pola, nemam pojma sta si napisao.

tab503:
Ajde, a u cemu je razlika?

Procitaj ovo pre nego sto sledeci put krenes sa filozofiranjem

(izvor wikipedia)
http://en.wikipedia.org/wiki/Horror_movies

BTW koliko imas godina kad te film plasi???
Majstore mene horor ne plasi od desete godine ali mi je zanimljiv da ga gledam zbog obicno jako ne tipicnih i zanimljivih scenarija a i zbog neke napetosti ali da se plasim kao ti sto kazes nema sanse.

pretpostavaljam da se meni obracas, jer mene i citiras.. ne znam sta hoces da mi kazes, nije mi jasno? napadas me zato sto sam rekla da ljude plase i jedni i drugi, pa si se nasao uvredjen.. uopste nisam mislila na tebe konkretno vec na ljude koji NE VOLE sf i horor, misleci da je i jedno u drugo "strasno"... a sa onim citatom me i nisi nesto ubedio.. mozemo da nastavimo da polemisemo kao sto citat kaze na kraju i verovatno se necemo dogovoriti oko toga.. a i kao sto je cvele rekao sf NE MORA da bude horor da bi bio sf..

Kada sam bio mali Sveto Mesto (kultni film o vampirici u crkvi od koje Dragana Jovanovic sedi) je u meni daleke 88-90 kad li vec izazvao teske traume i strahove kroz odrastanje, i sad ga se secam i ponekad pogledam. Ubedljivo najbolji domaci horor.

Od stranih skoro nijedan, kad sam bio klinac plasio sam se, sada ponovo gledao fredija, krug 1&2, deca kukuruznog polja,noc vestica i dr. i nista da me propisno uplasi. Verovatno zato sto u mrkloj noci sa slusalicama na usima igram fear, the suffering, doom3... i ponekad skocim sa stolice i srce radi 120-130 u minuti... U poredjenju s tim horor filmovi su decja pesmica..

Ipak omiljeni strani horor mi je "Znam sta ste radili proslog leta" (pomalo zato sto sam veliki fan Jennifer Love Hewitt) , skoro sam gledao ponovo (na svom velikom TV-u posle ponoci sa ugasenim svim svetlima,sam u sobi i sa jako pojacanim sistem-stub zvucnicima (kao 5.1) i pravo da vam kazem sad mi je jasno cega sam se bojao u filmu jos kao klinac pre skoro 10 godina. Obozavam Jennifer Love Hewitt, to je film koji ju je poslao u vrh tinejdz glumica, i prica je kompleksna i neizvesto je do samog kraja. Genijalan film, ako ga ponovo gledate, ili njegov nastavak, koji nije sjajan kao prvi ali itekako strasan( ili prvi put gledate,moj vam je savet -napravite atmosferu, mrak, noc, sami i malo vise pojacajte ozvucenje prilikom gledanja) neki ce se bas uplasiti...
Pozdrav !

linabg:
jao vec si gledao?? jedva cekam da ga pogledam.. nadam se da cemi se svideti, jer mi je igrica mnogo dobra..
Ma da, skinuoga s neta torentom, nisam mogao odoleti....Jeste bioskopnjak, vcd, i jos 1,2 GB
Ali vredelo je...Radnja filma se oslenja na drugi deo igrice, znaci gl. junak ulazi u Silent Hill
u kom nema zive duse, a sve je pod izmaglicom..Nailazi na one kreature koje se vuku ulicama Hilla kao u igrici.Lako se s njima izlazi na kraj..Ali oni su najmanja briga...
Necu dalje, opet kazem obavezno odgledati ...

cvele2:
Još se nisam zakačio s tom igricom. Što se tiče takvog žanra igre, više volim Resident Evil. Film me malo razočarao. Jeste on dobar, ali za onog ko je igrao igru i koji je njen veliki fan, film je stvarno katastrofa. Trebali su da prate igru, mnogo bi bolje ispao film, čak bi bio i dobar horor. ;)

Pa, ukusi su razliciti...Meni igrica SIL.HILL deluje malo usporena, verovatno zato da se tenzije podignu i kontekst na pricu, a ne akciju baci..
Jeste da vecina filmova koji su nastali od igrica ( i obratno ) nisu nesto, ali ovo sto sam odgledao me izbilo iz frizure.Apsolutni horor hit po mom pitanju...
Voleo bi da ga vidite, pa da cujem vas, jer opet, ukusi su razliciti....

Sal:
Novi film SILENT HILL, radjen po istoimenoj video igri, definitivno vredi pogledati...Relativno nov film, pa ko ne skida s neta, sacekace ga malo
Atmosfera i radnja do bola.Apolutna preporuka

Vrti se po bioskopima vec nekoliko sedmica, ali ga nisam isao gledati je ne ocekujem da ce biti ista drugaciji od drugih horrora sto su se nedavno vrtili po bioskopima. Jedini noviji horror vredan paznje je The Hills Have Eyes.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back