Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedini film kog mogu da se setim>>>http://www.imdb.com/title/tt0368008/. moze da prodje kao politicki triler

Da, rimejk onog iz '64... nije los, gledao sam... u svakom slucaju hvala :)

Inace cini mi se da je taj zanr politickih trilera mrtav poslednjih godina... jedino dobro sto je izaslo je mozda The International, i recimo Syriana, i to je to...

the_good_shepherd_2006.jpg

The Good Shepherd (2006) Sjajan !

Eh, taj sam gledao pre nekih 2-3 godine... odnosno poceo gledati, i posle pola sata - 45 min ugasio. Nekako mi je bio bas spor, mozda i previse dubok, a ja sam ocekivao nesto laganije... precenio sam se taj put, mozda bi mu ponovo trebao dati sansu :) hvala na predlogu u svakom slucaju :)

Saving Private Ryan (1998)

saving.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0120815/

Dugo sam se libio da odgledam ovaj film, posto sam bio ubedjen da me ocekuje jos jedna sveopsta konfuzija (***, realno, sam rat i jeste jedna velika konfuzija), sa pregrst likova, koje ne mozes da "pohvatas" do kraja filma (tipa, covek prodefiluje kroz 2-3 scene, a da ga ne primetis, a onda u sledecoj umire pola sata, u najgorim mukama).
Medjutim, pogresio sam i moje predrasude prema ovom filmu su bile apsolutno pogresne.
Mislim da ovaj film definitivno moze da se svrsta u sam vrh ovog zanra...
Jednostavno, odgledao sam ga u jednom dahu...
Scene borbi su mozda ogavne, ali time daju realnu sliku i jedan naglasen ton svom tom uzasu...(mada je Spilberg trebao u par slucajva da obrise objektiv, jer se u par kadrova objektiv kamere crveni i magli)
Nisam neki ljubitelj Toma Henksa, ali je on ovde odradio jako dobar posao...
Apam, tj. tradicionalno pogubljeni i smotani Dzeremi Dejvis, je odlicno iskreiran lik...
Ostali likovi su dobili nesto manje prostora, ali imaju lepe minijature (poput Vejda)...
Da ne drobim vise, ovom filmu dajem ocenu 9,5
Dosta je dobar!Posebno iskrcavanje u Normandiju ko je igrao Medal Of Honour Allied Assault zna o čemu pričam....

Waste Land
http://www.imdb.com/title/tt1268204/
waste-land-movie-poster1.jpg

Dokumentarac o najvećoj deponiji na svetu, na periferiji Rio de Žaneira, i ljudima koji tamo rade. Film je mogao da bude čemeran - deponija, favele, lude životne priče - ali su autori odlučili da naprave veseo film koji liči na bajku. Poznati umetnik iz Njujorka, rodom iz Ria, vraća se u svoj stari kraj i pravi umetnost sa đubretarima. Lepi ljudi. 7.5/10

Koj su to daj ti prvo

Evo...

Слешер филм - филм чији је главни лик психопата или серијски убица, који најчешће убија тинејџере који током распуста проваљују у напуштене уклете куће или бораве у летњим камповима.
Пример: Петак 13, Ноћ вештица, Последња екскурзија...

1. wrong turn
2. the hills have eyes
3. i see the devil ili bi ide evil uglavnom na coveru je neka kuka
4. texas chansaw massacre
5. hills run red
6.vacansy (jedini logican film)
7. scream
8.frontiers
9.aj moze i bravement
10.i know what you did last summer
11.haloween
12. ills

*** to je ono cega mogu da se setim,ima tih filmova koliko ti srce zeli,ali je vecina sranje.

Мени такви филмови и нису хорори, више су одвратни ако има баш превише клања.

Ja volim takve filmove,ali vecina filmova su sranje i zato vise volim da gledam zombi filmove jer greske koje likovi u filmu prave nisu toliko glupe kao u slesherima,a ima i dosta nasilja i mnogo je napetije od sleshera.
Kod slesera znas da ce najbolja riba koju je neko ostavio da sigurno prezivi,dok ce ostali svi da umru ukljucujuci i ubicu.

Ja volim takve filmove,ali vecina filmova su sranje i zato vise volim da gledam zombi filmove jer greske koje likovi u filmu prave nisu toliko glupe kao u slesherima,a ima i dosta nasilja i mnogo je napetije od sleshera.
Kod slesera znas da ce najbolja riba koju je neko ostavio da sigurno prezivi,dok ce ostali svi da umru ukljucujuci i ubicu.

Код тих слешер хорора на основу прве сцене можеш да сконташ целу радњу и ни мало ми нису занимљиви. За зомби филмове мислим да су бољи, мада се не сећам да сам и један гледала. Зато највише волим оне са духовима и истеривањем ђавола.

Kako ovo???:lol:
Dobro ovo mu i dođe ko horor...:)
2007_hannibal_rising_box_art_2d.jpg

Ovp mi je već treći,četvrti put da ga gledam ali i mora da se gleda više puta zbog slojevitosti priče...:)Ima u sebi i istorijski film i detektivski i akciju i horor,horora čak najmanje...Ne sećam se da sam neki film dugo vremena gledao sa takvom pažnjom od prvog do psolednjeg minuta...Ima stvarno strašnih scena i napetost je super urađena...Glavni glumac je jezzziv...Mada nije takav van filma to samo doprinosi magiji dela...:)10/10

1. wrong turn
2. the hills have eyes
3. i see the devil ili bi ide evil uglavnom na coveru je neka kuka
4. texas chansaw massacre
5. hills run red
6.vacansy (jedini logican film)
7. scream
8.frontiers
9.aj moze i bravement
10.i know what you did last summer
11.haloween
12. ills

*** to je ono cega mogu da se setim,ima tih filmova koliko ti srce zeli,ali je vecina sranje.

Hm...dobar deo ovih filmova sam gledao...nisam 5, 8, 9...

Мени такви филмови и нису хорори, више су одвратни ако има баш превише клања.

Wrong Turn 4 se sveo na klasično klanje...ništa više...nikakva radnja, vađenje bubrega i ostalih delova i kuvanje za ručak...

Bilo je toga i u prethodnim, al' u nekoj ''dozvoljenoj'' količini, jedan je najbolji...pa 2...3 je smešan i dosta amaterski...4 je užas...i niko ne preživi...biće i 5 sigurno...

The Help (2011)

MV5BMTM5OTMyMjIxOV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzU4MjIwNQ@@._V1._SY317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1454029/

Odavno sam planirao da odgledam ovo ostvarenje i eto, konacno se usudih da izdvojim neke 2 i po cuke vremena i pogledam ovaj film...
I nisam se pokajao...
Jednostavno, film je predivan, realistican i dirljiv :worth:
Izgleda da su stvarno najbolje filmske price, price o malim, obicnim ljudima, koji u odredjenom trenutku podignu glavu i skupe hrabrost da se bore za svoja prava...
Ovaj film na jako fin i suptilan nacin prica o americkom drustvu 60-ih, o rasnoj diskriminaciji i grupi "obojenih" zena, sluskinja u kucama belaca, koje su skupile hrabrost da progovore o nepravdi i torturi nad njima...
U isto vreme, govori o jednoj snaznoj emotivnoj povezanosti, materinskoj ljubavi tih "obojenih" zena prema deci njihovih gazdarica, koju su odgajale i vaspitavale kao da su njihova rodjena, provodeci sa njima vise vremena nego njihove razmazene i raspustene majke...
Glumci, tj. glumice u filmu, posto 95% glumacke ekipe cine zene, jako dobre, a i atraktivne, pre svega Jessica Chastain, sa svojim velikim (.) (.) :flert:
Kostimi jako lepi takodje...
Od mene, jedna jaka 9-ka :super:

P.S.Neka neko posalje litar rasola moderatorima, pa da isprave ovu gresku z:lol:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back