Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
MV5BMTgyNDIxNzQ4MF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzkyNTQ2._V1._SY317_.jpg

posle filma "birds" razocarao sam se u hickoka tako da sam hteo da pogledam jos neki projekat pomenutog reditelja u zelji da promenim misljenje o njegovim ostvarenjima. iako sam dugo izbegavao da pogledam crno beli film(inace sam do sada pogledao samo "following") skupio sam zelju i pogledao gore pomenuti. iako film ima par pukotina u logici one ne prave problem ovom sjajnom ostvarenju. radnja se razvija brzo i jako zanimljivo, ono sto krasi film je to sto nema preterivanja sa scenama ubijanja, kao u gomilu novijih horor filmova, vise je naglasena psiha ubice.

tokom gledanja ovog filma mi se cinilo koda je hickok hteo, da nas nauci psihologiji. zvuci uvrunuto ali meni tako deluje za primer mogu dati kraj filma(zadnjih 5min) i jos neke scene.

9/10

MV5BMTgyNDIxNzQ4MF5BMl5BanBnXkFtZTYwMzkyNTQ2._V1._SY317_.jpg

posle filma "birds" razocarao sam se u hickoka tako da sam hteo da pogledam jos neki projekat pomenutog reditelja u zelji da promenim misljenje o njegovim ostvarenjima. iako sam dugo izbegavao da pogledam crno beli film(inace sam do sada pogledao samo "following") skupio sam zelju i pogledao gore pomenuti. iako film ima par pukotina u logici one ne prave problem ovom sjajnom ostvarenju. radnja se razvija brzo i jako zanimljivo, ono sto krasi film je to sto nema preterivanja sa scenama ubijanja, kao u gomilu novijih horor filmova, vise je naglasena psiha ubice.

tokom gledanja ovog filma mi se cinilo koda je hickok hteo, da nas nauci psihologiji. zvuci uvrunuto ali meni tako deluje za primer mogu dati kraj filma(zadnjih 5min) i jos neke scene.

9/10

Ako želiš potvrdu (i malo više objašnjena) da si u pravu, predlažem ti da pogledaš The Pervert's guide to cinema, dokumentarac Slavoja Žižeka. Dosta priča o Hičkoku, najviše o Birds i Psycho.
http://www.imdb.com/title/tt0828154/

Final Destination 5 (2011) 7,5/10 (2+)
Mislim da nisam komentarisao niti jedan nastavak ovog serijala jer kada nešto zamrzim onda opasno zamrzim.Prvi Final Destination nije loš,u suštini moja prolazna ocjena,ostalo je suvišno komentarisati i zato ću ubaciti odličan komentar za ovaj film koji sam pročitao,ne bih ništa dodao niti oduzeo!
FINAL DESTINATION serijal zaista predstavlja unikatan fenomen u istoriji filma,jedini je meni poznat koji se sastoji ne iz nastavaka nego ga čine, bukvalno, rimejk za rimejkom! Da, doslovno je tako,drugi, treći, četvrti, a evo sada i peti "deo" zapravo su potpuno identične reciklaže motiva, tema pa čak i same strukture (!) originala.Ne verujete? Evo kako to u praksi izgleda:Grupa mladunaca na početku filma ide ka lokaciji na kojoj će se uskoro desiti nesreća sa masovnim pomorom ljudstva. Ovde - viseći most popuca naprasno, demonstrirajući usput da su američki mostovi gori i od srpskih, iako nisu bombardovani,ruše se uz pomoć jedne obične građevinarske bušilice za asfalt!Usput glavni junak ima viziju da će biti sranja, pa se u zadnji čas izmakne sa grupicom od 6-8 drugara.Neplanirano preživeli idu na sahranu nevizionarima, i čude se kako to da su u zadnji čas umakli smrti.A onda kreće drugi glavni razlog postojanja ovog serijala,serija zaginuća po principu "što ne platiste na mostu, platićete na ćupriji" – samo još maštovitije i krvavije.Pre ili kasnije pojavi se Negro-Candyman bombona, Toni Tod, da izvali par dubokogrlenih, mističnih upozorenja koja neće biti ni od kakve vajde nikome sem njemu samom, da unovči još jedan ček za epizodisanje u još jednom nepotrebnom rimejku originalne "ekskurzije".Pred sam kraj sledi spektakularni pokušaj da se smrti umakne,sevaju munje i gromovi, gore vatre, padaju ogolele žice, ljudi lete kroz vazduh, dža i bu, a-bre i u-bre… i na kraju sve te komplikovane jebade učini se čak i da je uspelo,glavni/a ostaje živ/a.A onda, u poslednjoj sceni – suprajz! Taman kad ste pomislili da je vreme za finalni poljubac i odlazak prema zalasku sunca i za čitanje odjavne špice kako biste memorisali novi buljuk hipertalentovanih mladih Holivuđana za koje nikad više nećete čuti – a ono! Eto još jedne spektakularne nesreće – ali kratkotrajne, jer su sve pare potrošene na onaj set-pis na početku – u kojoj antiklimakterično gine i glavni junak/inja!E, tek kad je i taj kliše zadovoljen, može da krene špica.Šta to čujem? Neko se žali da sam upravo spojlovao film?Hello! Ovo je FINAL DESTINATION FIVE! Ako ste gledali bilo koje dve prethodne varijacije na tu temu, ovo je ISTO TO, samo sa drugačijim smrtima! Sve ostalo je NEPROMENJENO. Nema uvođenja novih elemenata u "mitologiju" (ne)izbežne smrti. Nema preispitivanja/rušenja uspostavljenih pravila u prethodnim nastavcima! Nema "20 godina ranije, u malom seocu u Ajovi, započeo je čudan niz koincidencija koji će dovesti do…" Niti bilo ko u ovom serijalu (osim kameo Candymanovog namigivanja) pokazuje i najmanju svest da se bilo šta iz ranijih nastavaka već desilo nekome (znate ono, obavezna scena: idemo u biblioteku/na gugl i "istražujemo" niz čudnih smrti od pre dve godine, i slično). Jok. Ništa takvo. Svaki FINAL DESTINATION se pravi da nijedan pre njega nije postojao i da nam po prvi put prezentira apsolutno istovetno skrojenu "priču", a publika se iz nekog razloga isto tako pretvara da tu priču, baš tako skrojenu, samo sa drugačijim smrtima, nije već gledala prošle godine. čemu onda sve to?Pa zbog tih scena poginuća, hiljadu mu tisuća! Jedino pitanje koje bilo koga treba da zanima jeste: da li su smrti u ovom rimejku dobre? Ukratko, jesu!FINAL DESTINATION isporučuje solidne količine onoga što se očekuje, istina, već po peti put, ali šta sad oćete? Iznenađenja tu nema niti ga iko želi!.
-ODLIČAN KOMENTAR:D

The Man Who Knew Too Much (1956)

220px-The_Man_Who_Knew_Too_Much_(1956_film).jpg

http://www.imdb.com/title/tt0049470/

Kad smo vec kod Hickoka, odgledah danas ovaj njegov klasik.
Nisam neki veliki fan Hickoka, imam par favorita i par koji mi se nisu nesto posebno dopali, ali ovaj filmic mi je sasvim ok.
Cak sam i uzivao u 2 sata, koliko traje ovaj uzbudljiv triler.
Prica mi se dosta dopala, nekako je bas slojevita, a Hickok je majstorski snimio par scena (kada Dzejms Stjuart ide ulicom i kada se cuju koraci u pozadini, kako ga neko prati, ili scena u Albert Holu :worth:).
Pravo je uzivanje gledati Dzejmsa Stjuarta, klasicnog predstavnika stare dobre Holivudske smekerske skole, kako krajnjom spontanoscu i lakocom ucini svaki svoj lik interesantnim i gotivnim.
Doris Dej je okej (ala bacam rime veceras :per:), a naravno, njeno izvodjenje evergrin hita "Que Sera Sera" je vec deo istorije...
Kraj mi se malo nije svideo, nekako je neinventivan, trapavo odradjen i zbrzan...
Sve u svemu, uzivao sam uz ovaj film i zato cu mu dati jednu jaku ocenu 8

44940.jpg

Together (2000), http://www.imdb.com/title/tt0203166/ mi je preporučila Honduras i mnogo sam joj zahvalna na tome z:poz:
Radnja je smeštena u Švedsku, u sredinu '70. u nešto što je najlakše nazvati hipi komunom.Uključena je i okolina te komune.
Rekla bih da film govori o tome koliko smo iskreni prema sebi, o izborima koje pravimo, o tome kako, zapravo, ne znamo šta hoćemo, nismo sigurni šta smemo da želimo, a šta da dopuštamo sebi. I svašta još.
Spada u one koji vas, na kraju, ostave u utisku "ma da, sve će biti u redu". Malo kasnije se, možda, zapitate da li takvo "u redu" vama zapravo treba.
Lukasa Mudisona (ovo je treći njegov film koji sam gledala) volim zato što pokreće velika pitanja na malim nivoima i što uspeva da postigne da i analitičniji gledalac, kao i onaj koji u filmu traži razbibrigu budu na kraju jednako zadovoljeni.
Topla preporuka: 8/10

da bi mi sto zanimljivije prosla 2 sata odlucio sam da pogledam "pulp fiction" film koji sam ugasio posle prvih 20min...i na kraju zailm sto lepo nisam seo kraj tv-a i gledao zrno utehe :(
Uh...bolje ti gledaj Džems Bondove razne i nema šta da razmišljaš. Ako ipak skupiš malo strpljenja pokušaj da dovršiš Petparačke priče, čisto radi filmskog obrazovanja, jer je to kultni film.
Gledao sam Candy (2006)
Užas, film je težak do bola, ali fenomenalan do džadža.

MV5BMTQwMzQ5Njk1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjIxNzIxNw@@._V1._SY317_.jpg

jednostavno receno SAVRSENSTVO. kao i prvi deo i drugi me je odusevio savrsena prica, gomilu neocekivanih obrta, maestralno odradjene scene akcije. takodje moram pomenuti da su izabrali su mozda najboljeg glumca(Robert Downey Jr) za lika blesavog detektiva kome jednostavno lezi takav lik. sto se tice glumca Jude Law njegova gluma nikako da mi se svidi. dakle svima preporucujem da:bob: odu do bioskopa i jednostavno uzivaju :babamrazica:. ocena naravno 10/10

jednostavno receno SAVRSENSTVO. kao i prvi deo i drugi me je odusevio savrsena prica, gomilu neocekivanih obrta, maestralno odradjene scene akcije. takodje moram pomenuti da su izabrali su mozda najboljeg glumca(Robert Downey Jr) za lika blesavog detektiva kome jednostavno lezi takav lik. sto se tice glumca Jude Law njegova gluma nikako da mi se svidi. dakle svima preporucujem da:bob: odu do bioskopa i jednostavno uzivaju :babamrazica:. ocena naravno 10/10

Probala da skinem prvi deo, nisam imala dobar prevod i izbrisala film, sad ću da skinem oba i odgledam. Inače svake subote gledam na rts-u Herkul Poaroa.

Nikakav je glumac,mozda ti se zbog toga ne svidja...

Pogledajte prilog 216538

Together (2000), http://www.imdb.com/title/tt0203166/ mi je preporučila Honduras i mnogo sam joj zahvalna na tome z:poz:
Radnja je smeštena u Švedsku, u sredinu '70. u nešto što je najlakše nazvati hipi komunom.Uključena je i okolina te komune.
Rekla bih da film govori o tome koliko smo iskreni prema sebi, o izborima koje pravimo, o tome kako, zapravo, ne znamo šta hoćemo, nismo sigurni šta smemo da želimo, a šta da dopuštamo sebi. I svašta još.
Spada u one koji vas, na kraju, ostave u utisku "ma da, sve će biti u redu". Malo kasnije se, možda, zapitate da li takvo "u redu" vama zapravo treba.
Lukasa Mudisona (ovo je treći njegov film koji sam gledala) volim zato što pokreće velika pitanja na malim nivoima i što uspeva da postigne da i analitičniji gledalac, kao i onaj koji u filmu traži razbibrigu budu na kraju jednako zadovoljeni.
Topla preporuka: 8/10

Да, фантастичан филм који има неки посебан шмек.

Pushkin: Poslednyaya duel -Врло добар филм о последњих неколико дана Пушкиновог живота, као и о периоду непосредно после песникове смрти. Наратор радње је Пушкинов секундант из последњег дуела, и његов велики пријатељ Константин Данзас. Филм прати дешавања око интригантног, анонимног писма које је уручено Пушкину, а у коме се наводи да га је жена преварила са Дантесом, холандским племићем на служби у Русији. Да би сачувао част своје жене, Пушкин изазива Дантеса на двобој, где га овај смртно рањава, али на кварно као и сваки холандез (сетимо се само како је прљав био Бергкамп, затим Ван Бомел, Хеитинга, Рајзигер, Де Јонг, Стам...) јер је пуцао ,,пре судијског знака''.

Филм мало много идеализује Пушкинову жену, у фазону, јадница је верна али ето стално упада у неке невоље које је неправедно компромитују, а кокетира са свим живима, па и самим царем. Море...
У сваком случају Пушкин је био права словенска, руска душа и жена му је дошла главе, као и сваком преемотивном мушкарцу! Ето!

Uh...bolje ti gledaj Džems Bondove razne i nema šta da razmišljaš. Ako ipak skupiš malo strpljenja pokušaj da dovršiš Petparačke priče, čisto radi filmskog obrazovanja, jer je to kultni film.
Gledao sam Candy (2006)
Užas, film je težak do bola, ali fenomenalan do džadža.

ne znam nekako su mi prvih 30 strasno lose uradjeni pircaju o meku kako se zove neki hamburger itd.

Ali(http://www.imdb.com/title/tt0248667/)

pa sta da kazem solidno odradjen film. posto ja nisam bio u planu dok je on harao svetom ne mogu da kazem, da li su dobro prikazali njegov zivot, ali sam gledao nekoliko dokumentarnih emisija i mislim da su to lepo odradil. ima par smesnih scena o njegovoj prepotentnost. sto se tice glumca nije problem u glumi, nego u fizickoj gradji kao sto sam vec reko gledao sam neke dokumentarce i video da je ali bio nabijen(puniji) dok je smit malo tatan za ovog lika. sve u svemu od mene dobija 7/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back