Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
http://1.***************/-7z2Kj6dSYSo/TZwGbrpiDtI/AAAAAAAAAqU/IxwOTtEnPYE/s1600/the-sting-cover-3.jpg

Dugo mi je trebalo da se nateram da gledam ovaj film, a sada i ne žalim što nisam ranije
ubacio dvd i zavalio se u trosed i izgubio 2 sata...:P
Dobar film ništa više od toga, dva prevaranta izvode prevaru da bi osvetili smrt svog kolege
... Ma ne more više od 7/10

Harold and Kumar go to White Castle 2004

3.bmp

Iako nisam ljubitelj američkih komedija, a naročito ne onih a la Američka pita (film je kod nas preveden kao Američka pita na Haroldov i Kumarov način), sinoć sam rešio da bacim pogled i moram sam sebi da priznam da sam na momente - uživao. Takođe, film (na sreću) nema mnogo veze sa Američkom pitom.
Harold i Kumar su cimeri (jedan mladi menadžer, drugi propali student) frustrirani zbog apstinencije, večeri provode pušeći marihuanu i gledajući TV. Jedno veče odlučuju da kupe hamburgere, ali ne bilo koje, nego one sa TV reklame ,,White Castle''-a. Pre hamburgera, međutim, moraju da nađu još marihuane i njihovo putovanje dovodi ih u susrete sa različitim likovima (čitaj:frikovima), od manijaka iz šume, preko napaljenih bliznakinja koje pate od dijareje, do drogirane zvezde TV serija. Humor za nekoliko klasa bolji od onog uobičajenog za road-movie s jedne i za stoner film (''a subgenre of films that revolve around the use of marijuana'') s druge strane.
S obzirom da nisam stručnjak za ovakvu vrstu filmova, a kako je reč o prvom koji mi je baš prijao, ocena neka bude 7.5/10 i topla preporuka za jedno opušteno veče

93533875898085879389.jpg

Film kao film,uradjen ok,ali i gluma i kamera,i rezija i da ne nabrajam dalje,sve je u drugom planu.Necete ni primetiti.Poruka koju film nosi,nije ni malo prijatna...Prvo,tema je dovoljno jeziva sama po sebi,horor-trgovina ljudskim organima!A,evo kako ide prica i o cemu se radi...mislim da ovo,ipak,nije samo film....

Devojcica dozivljava uzasnu traumu,slucajno,prilikom igre,gde gubi najbolju drugaricu...strah joj ostaje...20 godina kasnije ona je doktorka,sa svojim prijateljem,koji je francuz,kao i ona,zaposlena u bolnici...na Kosovu....sa njima je treci,koji se (slucajno) zove Samir!
Trazeci put nailaze na veliku "zutu kucu"...Prilikom jedne zaobilaznice,zaustavlja ih vozilo i kudnapuje ih.Uzasni,maskirani ljudi,izuzetno brutalni,otimaju ih,pri tom,koristeci kocijaske psovke-na SRPSKOM!
"Gorance","majskor Joca",doktor,lik koji ima tetovazu preko ledja,na kojoj pise "BOG (pa ne vidim od majice) SRBE"....
Umobolnici,silovatelji,poremeceni mozgovi....

Sta da kazem...zgrozena sam!I da,najvaznije,film je radjen po "istinitom dogadjaju"!!!Do k''''''''''''''' je istinit.....

Poslednja izmena:
Rosemary's Baby (1968) - http://www.imdb.com/title/tt0063522/

http://4.***************/_U6VaMYE3fYM/TQOydA7ieKI/AAAAAAAAAZE/7XfcPaCucE4/s1600/rosemarys-baby.jpg

... odgledah i ja na kraju ovo chudo... Polanski je srtifajd 7th art manijak, covek jednostavno sabija kamerom kroz ceo film... ne da ti da dises, sa Miom si svo vreme u grchu, ferceras kao nuklearni reaktor u nekoj sfericastoj magli... desetka ko vrata naravno... & to od nekog ko nije ljubitelj zanra...

... ono sto je meni jos zanlmljivije je da Charli salje nepunu dinu dana kasnije svoje blad trsti strorm trupere... i to ni manje ni vise nego po ijni majni mo principu... kaze idite koljite neke bogatune na Malholandu... & ovi bas kod Polanskijeve brajd u 7 mesecu trudnoce... friki staf...

93533875898085879389.jpg

Film kao film,uradjen ok,ali i gluma i kamera,i rezija i da ne nabrajam dalje,sve je u drugom planu.Necete ni primetiti.Poruka koju film nosi,nije ni malo prijatna...Prvo,tema je dovoljno jeziva sama po sebi,horor-trgovina ljudskim organima!A,evo kako ide prica i o cemu se radi...mislim da ovo,ipak,nije samo film....

Devojcica dozivljava uzasnu traumu,slucajno,prilikom igre,gde gubi najbolju drugaricu...strah joj ostaje...20 godina kasnije ona je doktorka,sa svojim prijateljem,koji je francuz,kao i ona,zaposlena u bolnici...na Kosovu....sa njima je treci,koji se (slucajno) zove Samir!
Trazeci put nailaze na veliku "zutu kucu"...Prilikom jedne zaobilaznice,zaustavlja ih vozilo i kudnapuje ih.Uzasni,maskirani ljudi,izuzetno brutalni,otimaju ih,pri tom,koristeci kocijaske psovke-na SRPSKOM!
"Gorance","majskor Joca",doktor,lik koji ima tetovazu preko ledja,na kojoj pise "BOG (pa ne vidim od majice) SRBE"....

Sta da kazem...zgrozena sam!I da,najvaznije,film je radjen po "istinitom dogadjaju"!!!Do k''''''''''''''' je istinit.....

I sve je to do sad prezvakano ko zna koliko puta u zadnjih 20 godina, a mozda i vise. U stvari, zadnjih 50 godina www.imdb.com/title/tt0052646/

Poslednja izmena:
Ne,latisa,film obuhvata poslednju aferu o Kosovu.....

Nisam gledao, ne reče jesu Srbi tu opet LOŠI MOMCI ili ovaj put žrtve?!Nema prevoda a film se na francuskom zove Captifs.Inače vezano za ovu tematiku za sve ljude koji iole žele da vide i dožive užas u pravom svom smislu neka obavezno pogledaju pažljivo dokumentarac "LJUBI BRATA" -

Jes* da nema veze sa filmovima ali HORROR svakako jeste,ovo je jedno istinito svjedočanstvo koje svaki Srbin(i NESRBIN) treba da zna i da pogleda bez lažne patetike,bez nacionalizma,samo jedno surovo svjedočanstvo koje pokazuje šta je ljudski mozak u stanju da uradi i preživi.Pošto sam rodjeni bosanac srpske nacionalnosti(za koje cijeli svijet misli da smo najgori na svjet) ovaj me dokumentarac dugo držao u bunilu...:rtfm::think::(

Poslednja izmena:
Nisam gledao, ne reče jesu Srbi tu opet LOŠI MOMCI ili ovaj put žrtve?!Nema prevoda a film se na francuskom zove Captifs.Inače vezano za ovu tematiku za sve ljude koji iole žele da vide i dožive užas u pravom svom smislu neka obavezno pogledaju pažljivo dokumentarac "LJUBI BRATA" -

Jes* da nema veze sa filmovima ali HORROR svakako jeste,ovo je jedno istinito svjedočanstvo koje svaki Srbin(i NESRBIN) treba da zna i da pogleda bez lažne patetike,bez nacionalizma,samo jedno surovo svjedočanstvo koje pokazuje šta je ljudski mozak u stanju da uradi i preživi.Pošto sam rodjeni bosanac srpske nacionalnosti(za koje cijeli svijet misli da smo najgori na svjet) ovaj me dokumentarac dugo držao u bunilu...:rtfm::think::(
Kazem ti
Vidis iz posta kako smo predstavljeni....Da i zaboravila sam Maricu.Ona sprema hranu,drzi u kuhinji zaklanog vepra,kome pusta krv......
Ima prevod,engleski.

http://1.***************/-7z2Kj6dSYSo/TZwGbrpiDtI/AAAAAAAAAqU/IxwOTtEnPYE/s1600/the-sting-cover-3.jpg

Dugo mi je trebalo da se nateram da gledam ovaj film, a sada i ne žalim što nisam ranije
ubacio dvd i zavalio se u trosed i izgubio 2 sata...:P
Dobar film ništa više od toga, dva prevaranta izvode prevaru da bi osvetili smrt svog kolege
... Ma ne more više od 7/10

Uh covece u moru novih nebuloza ovo je remek delo..bar 9 zasluzuje nemam zamerku naci

http://www.imdb.com/title/tt1058017/
the-invention-of-lying-movie-poster_290.jpg

Dobar početak ali...
sprdanje sa dotičnom religijom i
amersko "otvaranje očiju"
mi nije baš prijalo.
Ako želiš da objasniš svoj stav, o tome, kroz film
( a sve u nastojanju da uzmeš keš
...uh baš sam pronicljiv, inteligentan i ljudi vernici su Hmmm.
.. gomila/rulja koja je lišena mašte!? )
postoji inteligentniji način, a o duhovitijem da ne pričam,
recimo.. http://www.imdb.com/title/tt0079470/
Na momente zabavan (na samom početku), nastavlja kao limunadica
ali ga prezireš na kraju...tačka
Površno i pretenciozno!

Uglavnom se slazem sa ovim postom.
Dobar koncept,interesantna ideja,koja nije finisirana i iznijansirana,vec film na polovini polako pocinje da prerasta u obicnu melodramaricnu limunadicu...
"Cemetery Junction" je za klasu bolji Dzarvisov film...
I da,gluma je prilicno slaba i jedino sto vredi,osim par dobrih Dzarvisovih forica,to je muzika u filmu...
Ocena: 6

Rosemary's Baby (1968) - http://www.imdb.com/title/tt0063522/

http://4.***************/_U6VaMYE3fYM/TQOydA7ieKI/AAAAAAAAAZE/7XfcPaCucE4/s1600/rosemarys-baby.jpg

... odgledah i ja na kraju ovo chudo... Polanski je srtifajd 7th art manijak, covek jednostavno sabija kamerom kroz ceo film... ne da ti da dises, sa Miom si svo vreme u grchu, ferceras kao nuklearni reaktor u nekoj sfericastoj magli... desetka ko vrata naravno... & to od nekog ko nije ljubitelj zanra...

... ono sto je meni jos zanlmljivije je da Charli salje nepunu dinu dana kasnije svoje blad trsti strorm trupere... i to ni manje ni vise nego po ijni majni mo principu... kaze idite koljite neke bogatune na Malholandu... & ovi bas kod Polanskijeve brajd u 7 mesecu trudnoce... friki staf...

ja razumem svaku petu rec koju ti napises, da nisam kolko tolko upucen ne bih razumeo ni toliko
ne shvatam koji ti je djavo ,nisi pisao kao mentalno zaostao do skoro :S
btw . nije menson random ubijao ljude prilikom helter skeltera

Poslednja izmena:
Ja ovaj film da gledam ne mogu,ili cu da poludim ili da me tera da mrzim.Ne zna se ko je gluplji Srbi koji su ubijali svoj narod(Bosance i Hrvate,nastali od nas Srba) ili Bosanci i Hrvati koji su promenili veru i ubijali svoj narod(Srbe)!Pomonju Alaha i muslimane,a nisu izasli iz Sarajeva,pricaju Srpski,a od Pradede sva imena mu srpska u familiji,eeee,zemljo!Narod je stoka!

Ja ovaj film da gledam ne mogu,ili cu da poludim ili da me tera da mrzim.Ne zna se ko je gluplji Srbi koji su ubijali svoj narod(Bosance i Hrvate,nastali od nas Srba) ili Bosanci i Hrvati koji su promenili veru i ubijali svoj narod(Srbe)!Pomonju Alaha i muslimane,a nisu izasli iz Sarajeva,pricaju Srpski,a od Pradede sva imena mu srpska u familiji,eeee,zemljo!Narod je stoka!

Efekat je antiratni vjeruj mi ali dokumentarac svakako treba pogledati jer je istinit i pokazuje kako sami sebi napravimo horor jer ljudi su po prirodi destruktivni a nastali iz ljubavi!To ti je urođena greška koja nas prati kroz istoriju.Dokumentarac je o grupi zarobljenika koji su preživljeli muđžahedinski logor,zaista jedna od najjezovitih priča koje sam pogledao:eek::(...

Odgledao scream 4. Prica je ajd i nekako boze pomozi sve dok ubica ne ubije pandura nozem i to mu protera noz kroz sred cela. Ja gluplju stvar nisam video u zivotu. Kada ubija lik drzi noz ispruzen i onda natrcava na zrtve i to izgleda u par scena mega debilno. A kraj je tek glup. Ispade da su 15togodisnjaci jaci od svih i od pandura i od Sidni i svih zena i ljudi. Nigde veze sa vezom. Opet su tu onaj pandur Dafi koji izgleda jos vise retardirano i ponasa se tako nego sto je u Mrak filmu bio,a tu je i ona glupa novinarka.Jedino mi se u filmu svidjaju realne greske i logicno razmisljanje aktera. ne prave idiotske greske kao u drugim filmovima. Dao bi mu 4ku od 10.

Poslednja izmena:
Min bedste fjende- Nekeko sam očekivao mnogo više od ovog filma.Nije baš da me je totalno razočarao ali mi gledanje nije predstavljalo ni približno ono zadovoljstvo kome sam se nadao. Sve u svemu, od ove interesantne ideje mogao se, po mom mišljenju napraviti interesantniji film. Ima tu solidnih dramskih elemenata izraženih kroz kritiku modernog danskog društva(pre svega, zapostavljanje dece od strane roditelja koji se u filmu gotovo i ne prikazuju već se kamera koristi na jedan hanekeovski način). Međutim, određeni propusti su mi dosta srozali utisak o filmu i generalno nisam baš oduševljen.

Uglavnom se slazem sa ovim postom.
Dobar koncept,interesantna ideja,koja nije finisirana i iznijansirana,vec film na polovini polako pocinje da prerasta u obicnu melodramaricnu limunadicu...
"Cemetery Junction" je za klasu bolji Dzarvisov film...
I da,gluma je prilicno slaba i jedino sto vredi,osim par dobrih Dzarvisovih forica,to je muzika u filmu...
Ocena: 6

ja se ne secam do koje mere se meni taj film nije dopao ( jer sam ga davno gledala ),ali znam da mi se definitivno nije svideo......fore uzas i sto neko kaze,pocetak je bio super samo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back