Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sniper Sniper Reloaded 2011

6/10

sniper-reloaded-bluray.jpg

Očekivao sam dobro odrađen film. Da ga maše sa 20 metara njih nekoliko sa AK47, i nije realno.

TELMA I LUIZ iliti žene u ubitačnoj akciji
http://www.imdb.com/title/tt0103074/
poster_thelma_and_louise.jpg

Kritikovan zbog feminističkih poruka, ovo je zapravo film o falusocentričnom društvenom poretku, punom laži i seksizma. Ali,pre svega, to je priča o prijateljstvu i nekim dilemama o načinima osvajanja slobode.
Ukratko:
dve žene – kelnerica i domaćica (sjajne Suzan Sarandon i Đina Dejvis) kreću na bezazleni vikend ... koji će se pretvoriti u noćnu moru, promeniti im živote i, ujedno, osloboditi ih od starih, duboko potisnutih demona.
Paralelno sa razvijanjem radnje, njih dve doživljavaju unutrašnje promene: tradicionalna domaćica Telma ispoljava odlučnost kakvu ranije nije (uz sebičnog muža), dok Luiz – prototip samosvesne, samostalne žene koja na život gleda sa cinizmom osobe pune gorkih životnih iskustava – postepeno otkriva svoju ranjivost.

Film sam ponovo odgledala pre neko veče, i utisak je isti kao i kada sam ga gledala prvi put:
10/10

TELMA I LUIZ iliti žene u ubitačnoj akciji
http://www.imdb.com/title/tt0103074/
poster_thelma_and_louise.jpg

Kritikovan zbog feminističkih poruka, ovo je zapravo film o falusocentričnom društvenom poretku, punom laži i seksizma. Ali,pre svega, to je priča o prijateljstvu i nekim dilemama o načinima osvajanja slobode.
Ukratko:
dve žene – kelnerica i domaćica (sjajne Suzan Sarandon i Đina Dejvis) kreću na bezazleni vikend ... koji će se pretvoriti u noćnu moru, promeniti im živote i, ujedno, osloboditi ih od starih, duboko potisnutih demona.
Paralelno sa razvijanjem radnje, njih dve doživljavaju unutrašnje promene: tradicionalna domaćica Telma ispoljava odlučnost kakvu ranije nije (uz sebičnog muža), dok Luiz – prototip samosvesne, samostalne žene koja na život gleda sa cinizmom osobe pune gorkih životnih iskustava – postepeno otkriva svoju ranjivost.

Film sam ponovo odgledala pre neko veče, i utisak je isti kao i kada sam ga gledala prvi put:
10/10
Divan film, baš lepo što si me podsetila, sada ću i ja morati da obnovim gradivo i pogledam ga ponovo.

Lilja 4-ever
lila4ever.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0300140/
Film koji svakako nije za lagano popodne uz grickanje kokica. Brutalna i teška priča koja nam kroz slučaj šesnaestogodišnje devojčice iz siromašnog predgrađa bivšeg Sovjetskog Saveza, koju majka ostavlja samu i sa novim dečkom odlazi u Ameriku, govori o surovoj realnosti trgovine ljudima. Napuštena, sama, bez novca, svesna beznadežne situacije u kojoj se našla, slomljenog srca i srušenih snova Ljilja će se lako prepustiti onome u čemu je videla svoju šansu da učini nešto sa svojim životom i pobegne iz bede i očaja. Priča o ljudima koji nemaju ništa sem golog života i koji su manje oprezni jer misle da i nemaju šta da izgube i o onim drugim "ljudima" koji imaju mnogo i koji misle da svojim novcem mogu i imaju pravo da kupe baš sve. Film koji dugo posle gledanja ostavlja čoveka zamišljenim i sa užasnim osećajem bespomoćnosti i zgađenosti nad strahotama koje se dešavaju ljudima svuda oko nas.
9/10

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back