Horor filmovi,Gledali..Obrazlozili...Ocenili

• Začetnik teme Začetnik teme jana
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
film-ligeia_poster.jpg

Dakle,Edgar Alan Po..

verovatno je bio smatran najblaže rečeno,čudakom,obzirom da je poćetkom 19tog veka imao ovakve ideje.Imala sam priliku da gledam i stare verzije i sjajnog Vincent Pricea...bila sam razočarana novom verzijom Kuće Ušerovih,stara mi je bila bolja pa sam sa određenim predrasudama pogledala Ligeiu...
Ligeia mi se dopala..zadržala je stari šarm,mistiku,ambijent,grmljavine,flešbekove,munje..a dobila u novoj,modernoj priči (vinski podrum sa berbom duša,zanimljiva ideja).Moram priznati,stara verzija izaziva više jeze..osim toga, na momente,mladi glumci deluju prilično nesigurno,dok su Michael Madsen i Eric Roberts iako epizodno,na visini zadatka...
Ukupan utisak
7.5 / 10
(da nema stare verzije, verovatno bi bila viša ocena)

Jao, nisam bas neki ljubitelj tih seckanja i krvavih gadljivih scena. Mogla sam da odgledam i "Brda imaju oci" i "Wrong turn", ali samo prve delove, jer su nastavci bili smesni i ljigavi. Mislim, mogu da gledam slashere, ali nisam ljubitelj.
A, kad sam videla onaj prvi poster za "Offspring", uopste nisam pomislila da je slash, nego da je rec o, na primer, deci duhovima i slicno...Sad, kad videh i drugi poster, prodje me zelja za gledanjem!
Isti slucaj :D Ja sam,nekako,uvek svesna da takva stvorenja ne postoje i zato nije moguce da me,filmovi te vrste,uplase...
Nekako me najvise uplase filmovi na putu,ludi stoperi..stare,uklete kuce,mala,cudna decica,kao i filmovi u kojima se nesto desava sa nebom.Prirodne katastrofe,voda,oluja...

Ne znam da li si gledala Poseidon ,o filmu svi ( razne kritike na procitane na netu ) pricaju samo u superlativu ,a kritika ga delimicno svrstava u horore jer su smrti potpuno inovativne i mastovite ...meni se vuce na hardu i nikako da ga odgledam ,a bio je i na TV-u nedavno .Priroda vs. CoveCi :confused: !

poseidon_1024.jpg

film je klasica
msm ceo film je vec vidjeno i ocekivano,tako da sa tim u vidu preporucujem svima taj film,ali znaci budite svesni da gledate film koji je u rangu Indijane Dzounsa
p.s Posejdon me najvise podseca na Duboko Plavo More,mada je Deep blue sea mnogo bolji

Ne znam da li si gledala Poseidon ,o filmu svi ( razne kritike na procitane na netu ) pricaju samo u superlativu ,a kritika ga delimicno svrstava u horore jer su smrti potpuno inovativne i mastovite ...meni se vuce na hardu i nikako da ga odgledam ,a bio je i na TV-u nedavno .Priroda vs. CoveCi :confused: !

poseidon_1024.jpg
gde i koji to "svi" pricaju samo o superlativima o filmu? :confused: na imdb je prosecna ocena slaba (5.6/10), a cini se da je jos slabija ako je izvlacis iz ocena onih koji su se potrudili i da proskomentarisu film...

al katastrofa je katastrofa- gotovo uvek moze da se prezivi (tako da cu ga najverovatnije pogledati)... :)

Sto i nije neka konstatacija, obzirom da isto vazi za otprilike 90% filmova ikad snimljenih... Ili su rimejkovani u poslednjih 3-4 godine ili je to u planu :roll:

Pa mislim da je taj procenat i veci od 90 % :think: ! Rekorder je film Quarantine ,koji je nastao nepunih godinu dana nakon originala ! Znaci - sve se rimejkuje ...totalna nestasica ideja ,i to ne samo u Holivudu :confused: !

gde i koji to "svi" pricaju samo o superlativima o filmu? :confused: na imdb je prosecna ocena slaba (5.6/10), a cini se da je jos slabija ako je izvlacis iz ocena onih koji su se potrudili i da proskomentarisu film...

al katastrofa je katastrofa- gotovo uvek moze da se prezivi (tako da cu ga najverovatnije pogledati)... :)

Jel moram da trazim izvore informacija :) ?!
A visestruko potvrdjeno ...najbolji su filmovi koji na imdb-u imaju ocenu od 5 do 7 ...ako ti ta ocena bas nesto znaci :cool: !

Jel moram da trazim izvore informacija :) ?!
A visestruko potvrdjeno ...najbolji su filmovi koji na imdb-u imaju ocenu od 5 do 7 ...ako ti ta ocena bas nesto znaci :cool: !
pa, ne oslanjam se preterano na imdb (pogotovo kada su visoke ocene filmova u pitanju)...

ali iskreno- u slucaju filma o katastrofi (u kojem ne bi trebalo da ima previse mogucnosti da se nesto ne shvati na pravi nacin, pa dozivi drugacije) i ogromnog broja glasaca (koji uglavnom ide uz popularnost filma steknutu ulozenim milionima) koji daju slabu ocenu ili u komentarima kritikuju film- podosta verujem da prosek na imdb ima smisla... :) 2012 je dobar skoriji primer... :confused:

a ne zanima me koji su tvoji izvori- moja reakcija je vise bila cudjenje da ih ima (van fanklubova koje osecam da svaki film na svetu ima) pored ocajnih komentara na imdb... ali svakako planiram da pogledam- i zbog tvoje preporuke, a i prosto volim filmove sa ovakvom tematikom... :)

Povucen iskustvom sa filmom The Girl Next Door (2007) ...ne gledam vise nista sto potice od pera Dzeka Kecama :thumbdown: ! Ustvari ,njegove price su dobre ,ali ih brutalno lose preradi u filmski scenario :confused: !

Zasto je film los? Mozda si ti procitao knjigu,pa ti se zbog toga nije svidio,ali ja sam ga sad upravo odgledao,i film je odlican.
Previse je brutalan film,a jos kad pomislim da je ono snimano po istinitom dogadjaju...Boze sacuvaj kakvih sve ludaka ima....:(
http://www.imdb.com/title/tt0830558/

Taj film je cista smejurija. Za malu decu, ne znam koga tu nesto moze da zaplasi. Gledala ga nekoliko puta ne bi li pronasla sta je tu toliko strasno, ali filmje obican cirkus . Kultni horori su Egzorcist i Omen.

Evo jos jedan koji ubaci "kosku",pa se ostali "pecaju" :hahaha: :roll::roll:

Jer mislis da je smejurija?-Mislis.Pa,misli i dalje,boli nas uvo.

Mislis da su ova dva kultna?-Mislis.Misli i dalje,ko ti brani... :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back